Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-28@13:41:22 GMT

ردپای آمریکایی‌ها در پیچیده شدن تلاش‌های اوپک

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۵۵۰۹۱

ردپای آمریکایی‌ها در پیچیده شدن تلاش‌های اوپک

پول‌نیوز -​ نفت‌خام آمریکا به دنبال اختلاف قیمت قابل توجهی که پس از طوفان هاروی با قیمت پایه جهانی پیدا کرد، به آسیا سرازیر شد و ممکن است این روند همچنان ادامه پیدا کند.

طبق آمار بندر و کشتیرانی که از سوی واحد تحقیقات نفت تامسون رویترز گردآوری شده، میزان بالایی از نفت آمریکا قرار است در نوامبر به آسیا برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این آمار نشان می‌دهد که ۱۹.۷ میلیون بشکه نفت قرار است در نوامبر به نقاط مختلف آسیا برسد که معادل حدود ۶۵۷ هزار بشکه در روز است. این آمار تنها شامل کشتی‌هایی است که در حال حاضر در راهند و همچنین کشتی‌هایی که در حال تخلیه محموله خود بوده یا آن را تخلیه کرده‌اند.

میزان صادرات نفت آمریکا بیش از ۵۰ درصد نسبت به ۴۲۷ هزار بشکه در روز که در اکتبر در آسیا تخلیه شد، افزایش یافته و بالای رکورد ماهانه قبلی ۵۴۱ هزار بشکه در روز است که در ژوئن به آسیا صادر شد.

به نظر می‌رسد که دسامبر ماه دیگری از صادرات بالاست و ۱۱ کشتی حامل مجموعا ۱۶.۵ میلیون بشکه نفت در حال حاضر در مسیرشان از بنادر خلیج آمریکا به آسیا هستند.

زمانی که طوفان هاروی در اوت منطقه خلیج آمریکا را در نوردید، یکی از تاثیرات اولیه آن کاهش قیمت وست تگزاس اینترمدیت بود که گرید نفت خام سبک اصلی آمریکا است.

و با توجه به اختلاف قیمتی که وست تگزاس اینترمدیت با برنت دارد، احتمالا صادرات آمریکا به آسیا افزایش خواهد یافت. اختلاف قیمت میان این دو گرید در ۲۹ اوت به ۵.۴۶ دلار در هر بشکه رسید.

این اختلاف قیمت برای پوشش نرخ بالاتر حمل از منطقه خلیج آمریکا به آسیا در مقایسه با گریدهای مشابه تولیدکنندگان آفریقایی مانند آنگولا و نیجریه کافی بود.

اختلاف قیمت وست تگزاس اینترمدیت با برنت در پایان ژوییه تنها ۲.۴۸ دلار در هر بشکه بود که سودآوری صادرات نفت آمریکا به آسیا را دشوارتر می‌کرد.

اما به جای اینکه این اختلاف قیمت پس از احیای ساحل خلیج آمریکا از پیامدهای طوفان هاروی و آغاز مجدد فرآوری نفت در این منطقه، کمتر شود، همچنان در سطح بالایی ماند. تا ۱۰ نوامبر برنت ۶.۷۸ دلار بالاتر از وست تگزاس اینترمدیت بود که حتی در مقایسه با زمان پس از وقوع طوفان هاروی نیز بالاتر است.

با این وضعیت احتمالا صادرات نفت آمریکا به آسیا در رکورد بالایی ادامه پیدا می‌کند زیرا اختلاف قیمت مذکور، تجارت نفت را برای شرکت‌های حفاری شیل آمریکا و سایر تولیدکنندگان سودآور می‌سازد.

اگرچه حجم صادرات آمریکا به اندازه‌ای نیست که موقعیت صادرکنندگان بزرگی مانند عربستان سعودی، ایران و عراق و همچنین روسیه را مورد تهدید قرار دهد، برای پیچیده کردن تلاش‌های اوپک و متحدانش برای متعادل کردن مجدد بازارهای نفت خام و بالاتر بردن قیمت‌های نفت کافی است.

به عنوان مثال چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است، خرید از آمریکا را افزایش داده و در ۹ ماه نخست سال میلادی جاری معادل حدود ۱۲۷ هزار بشکه در روز نفت آمریکا را وارد کرده است.

اگرچه با این میزان واردات، آمریکا تنها پانزدهمین صادرکننده بزرگ به چین شده اما آمار صادرات این کشور ۸۸۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۶ افزایش داشته است.

سایر صادرکنندگان غیرسنتی به چین نیز با اقدام اوپک و متحدانش برای محدود کردن تولید، وارد بازار این کشور شدند.

واردات از مالزی ۵۰۰ درصد، انگلیس ۹۵ درصد و جمهوری کنگو ۴۵۹ درصد افزایش یافته است.

در مقابل، صادرات عربستان که سابق بر این بزرگترین تامین‌کننده نفت چین بود، ۰.۶ درصد در ۹ ماه نخست سال میلادی جاری نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۶ کاهش یافت.

واردات چین از ایران ۴.۲ درصد و از عراق ۵.۸ درصد رشد کرد با این‌همه هر دو رقم در مقایسه با افزایش ۱۲.۲ درصدی مجموع واردات چین در ۹ ماهه نخست امسال کمتر بوده است.

آنچه که آمار گمرکی چین و اطلاعات کشتیرانی نشان می‌دهد این است که تداوم اختلاف قیمت قابل توجه وست تگزاس اینترمدیت به برنت، به همراه محدودیت تولید اوپک و متحدانش دینامیک‌های بازار جدیدی در آسیا ایجاد کرده است.

بر اساس گزارش رویترز، مشکل اوپک و سایر صادرکنندگان بزرگ به بزرگترین منطقه واردکننده نفت جهان این است که زمانی که سهم بازارشان از دست رفت، پس گرفتن آن دشوار خواهد بود.

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۵۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۲۴ درصد افزایش به ۲۳۳۷ دلار و ۹۶ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت طلا برای سومین روز پیاپی افزایش یافته و تا حدود 2340 دلار بالا رفته است. بالا رفتن ارزش دلار آمریکا مانع افزایش بیش از حد قیمت طلا می‌شود، چون خرید آن را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گرانتر می‌کند. اما هنوز هم عامل تاثیرگذار بر قیمت فلزات گرانبها سیاست‌های سختگیرانه پولی فدرال رزرو آمریکاست.

قیمت هر اونس طلا امروز با 0.24 درصد افزایش به 2337 دلار و 96 سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک افزایش 0.20 درصدی به 2347 دلار و 20 سنت رسیده است.

وزارت بازرگانی آمریکا در روز پنجشنبه اعلام کرد تورم در این کشور بیش از حد انتظار در سه ماهه اول سال جاری میلادی افزایش یافته است. این به معنای بالا رفتن احتمال به تعویق افتادن کاهش نرخ بهره فدرال رزرو است.

قیمت جهانی طلا امروز 1403/02/07

نرخ بالای بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

طبق گزارش وزارت بازرگانی آمریکا، بزرگترین اقتصاد دنیا 1.6 درصد در سه ماهه اول نسبت به سال گذشته رشد داشته که ضعیف‌ترین رشد اقتصاد از اواسط 2022 است. نرخ تورم هم در سه ماهه اول 3.7 درصد بوده که بالاتر از هدف 2 درصد بانک مرکزی است و باعث می‌شود فدرال رزرو نرخ بهره را برای مدت طولانی‌تری بالا نگه دارد.

سود اوراق قرضه 10 ساله خزانه‌داری آمریکا هم به بالاترین رقم طی 5 ماه گذشته رسیده است که می‌تواند مانع بالا رفتن قیمت طلا شود.

این عوامل به همراه تشدید تنش‌ها در خاورمیانه، تمایل برای خرید طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن را پایین آورده و مانع افزایش بیش از حد قیمت آن می‌شود.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با 0.35 کاهش به 27 دلار و 54 سنت رسید و پلاتین با یک کاهش 0.20 درصدی 917 دلار و 4 سنت معامله می‌شود.

انتهای پیام/52

دیگر خبرها

  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌
  • شمش طلا با چه دلاری حراج شد؟‌ + نمودار
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • شویگو: آمریکا برای تسلط بر منطقه آسیا و اقیانوسیه تلاش می کند
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار کاهش یافت
  • کاهش قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار
  • واکنش همتی به سخنان قالیباف: زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید