Web Analytics Made Easy - Statcounter

روابط میان اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق اخیرا با تنش همراه بوده است؛ در این راستا گفتگویی با «ماجد غماس» رئیس دفتر سیاسی مجلس اعلای اسلامی عراق در ایران انجام داده است که در ادامه می آید.

*آخرین وضعیت میدانی عراق در عرصه نبرد با تروریسم چگونه است؟

وی درباره وضعیت امنیتی عراق اظهار داشت: از لحاظ میدانی باید گفت عراق در حال حاضر پیروز میدان است قسمت کوچکی از خاک عراق هم مرز با سوریه و نیروهای امنیتی در حال نزدیک شدن به مرز سوریه هستند و کل قضیه داعش از لحاظ میدانی پرونده اش در عراق بسته خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فداکاری های ارتش عراق و نیروهای زبده در عرصه نبرد با داعش به چنان موفقیت هایی دست یافتند که خیلی از قدرت های جهان نتوانستند به آن دست پیدا کنند و این موضوع قدرت این کشور را افزایش داده است و عراق هم اکنون می تواند در منطقه حرفی برای گفتن داشته باشد.

بیرون راندن داعش از عراق به تنهایی کافی نیست و یکسری اقداماتی در داخل عراق و منطقه باید مد نظر قرار دهیم تا بتوانیم ریشه گروه تکفیری داعش را ریشه کن کنیم و مسئله تفکر داعشی را از بین ببریم.  در مناطق سنی نشین باید برنامه های دقیقی انجام داد و علما در این زمینه می توانند نقش مهمی برای از بین بردن تفکر داعش ایفا کنند.

*دلایل شکست مسعود بارزانی چه بود و آینده اقلیم کردستان را چطور ارزیابی می کنید؟

مسئله کردستان بسیار پیچیده و وسیع است و کردها در زمان صدام جزء اساسی مبارزه با صدام بودند و شیعیان و کرد با یکدیگر هم پیمان بودند. این هم پیمانی زمان شهید حکیم انجام شد و این دو طیف توانستند در عرصه های میدانی و بین المللی فعالیتهای بسیاری در راستای تضعیف رژیم صدام انجام دهند. اما در عین حال در میان برخی رهبران کرد این ایده وجود داشت که ما به هر وسیله ای باید به استقلال برسیم. از زمان سقوط صدام تا کنون حتی قبل از سقوط رژیم صدام این موضوع این در ذهن برخی رهبران سیاسی کرد وجود داشت. منطقه خاورمیانه بسیار حساس است و هر گونه مسائل بزرگ و اساسی اگر تصمیم گیری درباره اش انجام بگیرد باید مسائل عدیده ای را مد نظر قرار بدهیم. وجود قدرت های سلطه گر و رخنه کردن آنها در منطقه و وجود غده سرطانی در منطقه و نیروهای مرتجع که خواهان آزادی مردم نیستند یکی از خطرات فرا روی این مطالبات است. متاسفانه برخی رهبران احزاب کرد این مسائل را نادیده می گیرند و تنها به استقلال فکر می کنند در حالی که خود این افراد در ابتدای روند سیاسی عراق در سال ۲۰۰۵ به توافق رسیدند قانون اساسی در عراق تدوین شود، قانون اساسی که بر وحدت و حاکمیت عراق تاکید داشت. مطالبه استقلال اقلیم دارای نکاتی است که باید به آنها اشاره کرد:

نکته اول این است که برخلاف قانون اساسی عراق است معنی آن این است که پیش از اجرا باید توافق همه طرف های عراقی را جلب کند.

نکته دوم اینکه با توجه به شرایط منطقه حتی خود آمریکا که عامل اساسی تنش در منطقه است با این موضوع مخالف است و تنها اسرائیل است که از این امر پشتیانی کرده است و این هم به خاطر تجزیه عراق است و منطقه باید تقسیم شود تا اینکه تنها خود اسرائیل در منطقه قدرتمند باقی بماند و مجری توطئه های آمریکا در منطقه باشد.

نکته سوم اینکه کردستان عراق از لحاظ ژئوپلتیک منطقه بسته محسوب می شود و کشورهای پیرامون همچون ایران، ترکیه، سوریه و خود عراق با استقلال اقلیم کردستان عراق مخالف هستند. اقلیم کردستان عراق مرز آبی ندارد. من از برخی نیروهای کرد شنیدم که اعلام می کردند ما نمی توانیم به این هدف برسیم اما خب اصرار برخی سیاستمداران کرد تنها به خاطر انگیزه های شخصی دنبال استقلال هستند. متاسفانه خیلی از مردم اقلیم کردستان عراق با همه پرسی استقلال موافق بودند و رهبران سیاسی کرد انها را تشویق می کردند که استقلال تنها راه خوشبختی آنها است.

*با توجه به عقب نشینی کردها از مناطق مورد مناقشه با بغداد چون کرکوک آینده اقلیم کردستان را چگونه ارزیابی می کنید؟

اقلیم کردستان عراق بهترین گزینه برای اقلیم کردستان عراق این است که در چارچوب عراق واحد و فدرال زندگی کند ما دیدیم در ۱۴ سال گذشته مردم کرد به حق و حقوق خود دست یافتند، صرفنظر از رفتار برخی مقامات اقلیم کردستان که سعی داشتند از منابع و ثروتهای این منطقه سوءاستفاده بکنند اما سیاست های کلی دولت عراق این است که مردم کرد عراق از محرومیتی که در دوره صدام داشتند خارج شوند و به حقوق خود دست یابند و این بهترین گزینه برای زندگی و همزیستی مسالمت آمیز در عراق و منطقه است.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۶۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه

در وهله نخست، ورود ایالات متحده آمریکا و اروپا به این موضوع نشان‌دهنده اهمیت مباحث فرهنگی است. آن‌ها تلاش می‌کنند فساد و تباهی را میان ملت‌های مسلمان رواج و سپس جوامع را به سمت بی‌هویتی سوق دهند. زمانی که بی‌بندوباری جنسی میان ملت‌ها گسترده شود موجب از بین رفتن هویت و گسست اجتماعی می‌شود؛ در نتیجه استعمارگران می‌توانند بر آن کشورها مسلط شوند. در حالی که جهان سرمایه‌داری قدرت نظامی و اقتصادی گذشته برای به بند کشیدن دیگر جوامع را ندارد، آخرین تیر در ترکش لیبرالیسم این است با ابزار فرهنگ وارد شده و مردم جهان را بی‌هویت کند. در این مسیر، در سال‌های اخیر تلاش‌های بسیاری در رسانه‌ها و بنگاه‌های کلان سرمایه‌داری غرب در حال انجام است تا همجنس‌بازی را در جهان گسترش دهند.

این یکی از مراحل تسلط آمریکا بر جهان و جهانی‌سازی مدنظر آن‌هاست، به این معنی که یکی از مراحل مهم جهانی‌سازی همین بی‌هویت کردن مردم است. غرب گسترش فرهنگ ابتذال را در کشورهای تحت سلطه دنبال می‌کند و طبیعتاً این مسیر در عراق هم وجود دارد، چرا که این کشور هنوز هم زیر سلطه استعمار است.
نکته مهم دیگر این است آمریکایی‌ها همواره ادعا دارند سیاست‌ گذاری بغداد در کنترل تهران است؛ ولی موضوع اخیر اثبات می‌کند آن‌ها هستند که در ریزترین و جزئی‌ترین مسائل داخلی عراق شامل امنیتی، اقتصادی، سیاسی و حتی فرهنگی-مذهبی و اجتماعی دخالت می‌کنند. ایالات متحده علاوه بر نفت، حوزه بانکی و مسائل نظامی که در کنترل خود دارد، امروز تلاش می‌کند حتی به مسائل دینی-فرهنگی این کشور هم جهت دهد. این دقیقاً همان نکته‌ نگران‌کننده‌ای است که گروه‌های مقاومت به آن آگاه هستند و از این رو تلاش دارند به هر شکل ممکن آمریکایی‌ها را از کشورشان بیرون کنند. البته فقط پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق مطرح نیست بلکه ایالات متحده بر همه مسائل این کشور کنترل و نظارت دارد و عملاً تحت سلطه خودش درآورده است؛ دخالتی که آمریکایی‌ها درباره مصوبات مجلس عراق دارند یکی از مصادیق بارز و روشن این موضوع است.

دیگر خبرها

  • (تصاویر) بازسازی چهره زن ۷۵ هزار ساله کشف شده در کردستان عراق
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم
  • تفحص پیکر هشت شهید دفاع مقدس در عراق
  • ارزیابی نامحسوس وضعیت حجاب در ادارات و مراکز آموزشی کردستان
  • چاپ سوم «سیطره» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • ترور برای بقا
  • تروریسم یک تهدید مشترک برای کشورهای منطقه است
  • کاظمی قمی: افغانستان شریک ما در مبارزه مشترک با تروریسم است
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!