Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-07@09:29:52 GMT

نرخ اقلام امدادى در بازار سیاه کرمانشاه زلزله زده

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۵۷۴۵۸

خرداد: همه چیز از شب اول زلزله شروع شد تنها چند ساعت از فروریختن آوار بر سر مردم منطقه نگذشته بود که آوار جدیدی بر سرمان فروریخت.سیل گسترده‌اى از دلالان، قاچاقچیان دزدان و سوءاستفاده‌گران از شرایط بحرانى روانه کانون‌هاى زلزله شدند.
 
به گزارش خرداد از ایلنا به مناطق زلزله‌زده غرب کشور، از همان شب نخست که برخى اقلام امدادى توسط اولین گروه از امدادگرها بین اهالى توزیع می‌شد، همزمان در نقاط دیگر دلالان در حال چانه‌زنى بر سر فروش وسایل اولیه حیاتى بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
افزایش ناگهانى قیمت پتو
 
با رسیدن سیل اقلام امدادى از سوى مردم و سازمانهاى امدادى، بساطِ بازار سیاه در مناطق زلزله‌زده جمع شد اما این‌بار در کرمانشاه بازار سیاه جدیدى به وجود آمد. در سبزه میدان بازار این شهر؛ قیمت پتو طرح گلبافت که پیش از زلزله به صورت تکی ٣٨ هزار تومان بود ناگهان به ٤٥ هزار تومان آن‌هم به صورت عمده (گونی ١٢ تایى) افزایش پیدا کرد و پتوهاى ارتشى نیز با ٥٠ درصد افزایش قیمت ٢٠ هزار تومان فروخته مى‌شد.
 
چادر گران شد
 
در روز نخست چادر مسافرتى تا سیصد هزار تومان معامله مى‌شد. در محله لب آب در نزدیکى طاق بستان نیز چادرهاى مسافرتى که قیمت آنها از ٨٠ هزار تومان تا ١٥٠ هزار تومان بود به ١٢٠ هزار تومان افزایش پیدا کرد.
 
مردم آمدند و آمدند
 
اما این تمام ماجرا نبود مردم با مشاهده مدیریت ضعیف سازمانها و ارگانهاى دولتى در توزیع اقلام امدادى خود دست به کار شدند و مایحتاج ضرورى را به برخى مناطق زلزله زده رساندند به طوریکه روز گذشته ترافیک سنگینى از کرمانشاه به سرپل ذهاب به خاطر حضور ماشین‌هاى کمک‌هاى مردمى تشکیل شد.
 
حمله به کمک‌هاى مردمى
 
اما اینجا نیز داستان بم تکرار شد و افراد دیگری از سایر نقاط کشور به طمع دستیابى به اموال خود را در پوشش زلزله‌زدگان نشان دادند به طوریکه اگر ماشینى در طول جاده توقف می‌کرد چنان به آن هجوم مى‌بردند که علاوه بر کمک‌ها، وسایل شخصى مردمى که برای امداد آمده بودند را نیز به یغما می‌بردند.
 
پتوى اهدایى خریدارى می‌شود
 
اقلامى که آرم هلال احمر را دارد در بازار سیاه خریدار آنچنانى ندارد اما اگر جزو کمک‌هاى مردمى باشد به راحتى خریدارى مى‌شوند. به طوریکه پتو را به قیمت ١٢ تا ١٥ هزار تومان و چادر بسته به اندازه آن از ٥٠ هزار تومان تا ١٢٠ هزار تومان خریدارى مى‌شود.
 
نیسانى که از سر پل به کرمانشاه برگشت
 
صفایى (نایب رئیس اتاق اصناف کرمانشاه) در گفتگو با خبرنگار ایلنا با محکوم کردن این پدیده زشت گفت: روز گذشته با گزارش‌هاى مردمى از یک خانه مسکونى یک نیسان چادر اهدایی به مناطق زلزله‌زده کشف و فرد خاطى نیز توسط نیروی انتظامى بازداشت شد.
 
تشکیل کارگروه ویژه
 
وى ادامه داد: باوجود اطلاع از این امر به‌رغم دیر وقت بودن کارگروه ویژه و مشترکى با سازمان صنعت و معدن استان، تعزیرات حکومتى و نیروی انتظامى تشکیل و مقرر شد از مکان‌هایى که احتمال معامله این اقلام وجود دارد بازررسى به عمل آید.
 
سخنگوى اتاق اصناف ایران تصریح کرد: اصناف کشور اجازه نمی‌دهند این پدیده زشت و شوم در این شرایط بحرانى کرمانشاه به وجود آید و شدیدا با آن برخورد مى‌کنند اما بهترین بازرسین مردم هستند که مى‌توانند از طریق شماره ١٢٤ و اتاق اصناف استان به ما در این امر کمک کنند.
 
برخورد نیروى انتظامى
 
این روزها نیروى انتظامى با کمک ارتش و سپاه توانسته‌اند امنیت جاده‌هاى منتهى به مناطق زلزله‌زده را تامین کنند و همانطور که تصاویر آن در شبکه‌های اجتماعى منتشر شده با سوءاستفاده کنندگان و سارقان برخورد می‌شود اما همچنان بازار سیاه در برخی نقاط در حال فعالیت است. برچسب ها: نرخ ، اقلام امدادى ، بازار سیاه ، کرمانشاه

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۷۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی به ۱۹ شهرستان درگیر با آبگرفتگی در فارس

ایسنا/فارس مدیرکل جمعیت هلال احمر استان فارس از امدادرسانی به ۱۹ شهرستان درگیر استان با آبگرفتگی در بازه زمانی ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه جاری خبر داد.

حسین درویشی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اعلام این مطلب گفت: در بازه زمانی مذکور شهرستان‌های استهبان، بختگان، خرامه، خنج، داراب، سپیدان، فراشبند، فسا، قیروکارزین، مهر، نی‌ریز، کوه‌چنار، ارسنجان، بیضا، رستم، شیراز، مرودشت، ممسنی و گراش درگیر آبگرفتگی بودند که امدادگران هلال احمر خدمت‌رسانی کردند.

وی با بیان اینکه در این بازه زمانی به ۱۳۲ خانوار کمک‌رسانی شد، شمار امدادرسانی را ۴۶۹ مورد اعلام کرد و گفت: ۱۰ مورد تخلیه آب منزل در این مدت داشتیم، اما نکته حائز اهمیت این است که این‌ها آمار کمک به آبگرفتگی بوده است نه سیل و سیلی در استان نداشتیم.

درویشی از فعالیت ۲۸ تیم عملیاتی در این اقدامات خبر داد و گفت: ۳۲ نفر کادر و ۶۴ نفر کادر با ۱۹ خودرو به امدادرسانی در سطح استان پرداختند.

مدیرکل جمعیت هلال احمر فارس همچنین برخی اقلام توزیع شده را طی بازه زمانی مذکور اعلام کرد و گفت: نایلون ۴۶۲ کیلو، پتو ۳۲ عدد، بسته غذایی ۷۲ ساعته ۱۰۲ عدد، کنسرویجات ۱۱۴ قوطی و... از جمله اقلام توزیع شده هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • شناسایی و دستگیری کلاهبردار اینترنتی رسید جعلی بانک
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • توزیع اقلام لوازم خانگی بین مددجویان بسطام
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز یکشنبه شانزدهم اردیبهشت
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • امدادرسانی به ۱۹ شهرستان درگیر با آبگرفتگی در فارس