Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@14:49:30 GMT

بیابان زائی یک تهدید جدی برای توسعه شهرستان نهبندان

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۵۸۰۲۷

بیابان زائی یک تهدید جدی برای توسعه شهرستان نهبندان

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان نهبندان گفت: بیابان زائی به معنی تخریب سرزمین در مناطق خشک و نیمه خشک تحت تاثیر عوامل انسانی و طبیعی،گریبانگیر عرصه های طبیعی شهرستان نهبندان شده است و در صورت عدم کنترل می تواند توسعه همه جانبه شهرستان به ویژه بخش های کشاورزی،بهداشت،آموزش،تولید و اشتغال را تحت الشعاع قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا سیرتی رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان نهبندان در گفتگو با نهبندان خبر،  گفت:بیابان زائی به معنی تخریب سرزمین در مناطق خشک و نیمه خشک تحت تاثیر عوامل انسانی و طبیعی،گریبانگیر عرصه های طبیعی شهرستان نهبندان شده است و در صورت عدم کنترل می تواند توسعه همه جانبه شهرستان به ویژه بخش های کشاورزی،بهداشت،آموزش،تولید و اشتغال را تحت الشعاع قرار دهد.

وی افزود:از دست دادن منابع آب و خاک  و به عبارتی کاهش کیفیت و کمیت آب و همچنین کاهش حاصلخیزی خاک به منزله از دست دادن زیر ساخت های مهم و  اساسی توسعه می باشد.

سیرتی اضافه کرد:کاهش منابع در کنار افزایش جمعیت و تقاضا،مهاجرت های فراوان و عدم توزیع یکنواخت جمعیت و مسائل امنیتی-اجتماعی را موجب می گردد.

رئیس منابع طبیعی نهبندان تصریح کرد:چرای مفرط دام و بیش از ظرفیت مراتع،بهره وری بی رویه از آب های زیر زمینی که منجر به شوری آب و در نهایت خاک می گردد،تغییر کاربری اراضی از مرتعی و جنگلی به کشاورزی و...مدیریت ناصحیح اراضی کشاورزی و استفاده افراطی از کود و سموم شیمیایی از جمله عوامل انسانی تشدید کننده بیابان شدن اراضی عنوان شده اند.

وی گفت:در راستای مقابله و کنترل بیابان زائی،کانونهای بحرانی فرسایش بادی در سطح شهرستان شناسائی و تهیه طرح گردیده اند که یکی از این کانون ها منطقه چاهداشی بوده و طی سال های اخیر بر اساس طرح مربوطه نزدیک به 5 هزار هکتار کاشت گونه های تاغ،قیچ،کلمو،رمس و عجوه به همراه پروژه های مدیریت هرز آب نظیر ملالی آبگیر به اجرا درآمده که با قرق مدیریت چرا باعث افزایش تراکم پوشش گیاهی از 15 به 20 درصد گردیده و بالتبع موجب کاهش فرسایش خاک،گرد و غبار و در نتیجه فراهم آوردن شرایط محیطی مناسب برای زندگی،استغال و تولید شده است.

ایشان در ادامه با بیان اینکه لازم به ذکر است هزینه اجرای این گونه عملیات در سال جاری برابر 21 میلیون ریال هر هکتار(بدون هزینه های مراقبت و آبیاری چند ساله) می باشدافزود: این اداره از شورای اسلامی و دهیار روستای چاهداشی که همیشه همیار  اداره و قدر دان  اقدامات بوده اند و همچنین از آحاد اقشار جامعه هدف که مرتبط با موضوع هستند تقاضا دارد ضمن اطلاع رسانی و ترویج فرهنگ منابع طبیعی در بین بهره برداران در حفظ و حراست از این عرصه ها که منافع آن  برای دامداران،کشاورزان و مرتع داران منطقه است کوشا و بیش از پیش یار و یاور این اداره باشند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۸۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند

ابراهیم رودسرابی مدیر جهاد کشاورزی خوشاب گفت: کشت غیراصولی و بی‌رویه پسته و رعایت نکردن اصول تنوع کشت محصول در این شهرستان، در سالیان گذشته خسارات جبران ناپذیری را به بهره برداران خوشابی وارد کرده است.

او افزود: این در حالی است که این شهرستان علاوه بر پسته، چندین محصول مزیت دار از جمله انگور، زعفران، گندم و جو، زیره، هندوانه بذری، خربزه، پنبه و... دارد که با برنامه‌ریزی دقیق، می‌توان به عملکرد مناسبی از این محصولات رسید.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به اقدامات مدیریت کشاورزی شهرستان برای جبران این رویکرد یکسویه، ادامه داد: پارسال بیش از چهار میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای توسعه تاکستان‌ها در مناطق مستعد خوشاب هزینه شد و تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار باغ انگور با روش‌های نوین، در این شهرستان ایجاد شده است که تلاش می‌شود این سطح امسال به ۲ برابر افزایش یابد.

رودسرابی بیان کرد: شهرستان خوشاب به لحاظ سطح زیر کشت پسته در استان، رتبه دوم را بعد از شهرستان مه ولات دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • تجهیز ۱۰۰ درصدی چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند