Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:رئیس سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری گفت: خوزستان، کرمان و سیستان و بلوچستان سه استان است که بیشترین کانون بحرانی را دارد ما اقدامات بیابان زدایی را در این سه استان بیش از همه پیگیری می کنیم.
به گزارش خرداد ،خداکرم جلالی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص طرح های بیابان زدایی در کشور اظهار کرد: چالش های عمده ای که در جهان وجود دارد مانند تغییر اقلیم، گرم شدن کره زمین، کمبود آب نتیجه آن بیابان زایی است و این مسئله جهان را به خصوص در کشورهایی که بر روی کمربند خشک زمین قرار گرفته اند تهدید می کند و کشور ما هم در چنین وضعیتی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: از نظر کنوانسیون بیابان زدایی تعریفی برای این بحران وجود دارد که می گوید سرزمین هایی که توان تولید بیولوژیکشان کاهش پیدا می کند، دچار پدیده بیابان زایی هستند. بر اساس این تعریف حدود 100 میلیون هکتار از کشور ما تحت تاثیر بیابان زایی قرار دارد.
جلالی در ادامه تصریح کرد: این بدان معناست که اگر جایی از کشور سفره آب زیرزمینی کاهش پیدا کند، فرسایش خاک در منطقه ای زیاد شود، بارندگی کاهش یابد و یا پوشش گیاهی منطقه ای از بین برود؛ آن بخش به سمت بیابانی شدن پیش می رود. اما در تعریف عرصه های بیابانی آمده عرصه هایی که میزان بارندگی در آن ها زیر 150 میلیمتر است و پوشش گیاهی در آنها کمتر از 5 درصد است این بخش ها جز اراضی بیابانی محصوب می شوند که در کشور 32.5 میلیون هکتار بیابان داریم که 20 میلیون آن تحت فرسایش بادی است که از این 20 میلیون هکتار هم 7 میلیون هکتار آن جز کانون های بحرانی بیابان زای ما هستند که 3 میلیون هکتار آن جز کانون های بحران درجه یک هستند و تولید گرد و غبار و شن های روان می کنند و در اولویت کارهای بیابان زدایی ما قرار دارند.
رئیس سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری عنوان کرد: در کشور تا کنون نزدیک به 8 میلیون هکتار عملیات بیابان زدایی انجام شده که حدود 2/3 میلیون هکتار جنگلهای بیابانی ایجاد شده است و ایران جز کشورهای پیشتاز، موفق و مرجع در عرصه بیابان زدایی در جهان  است.
وی افزود: ما امیدواریم که با پیشبینی که در برنامه ششم شده بتوانیم با سالانه حدود 200تا 250 هزار هکتار عملیات بیابان زدایی، بر کانون های بحرانی درجه یک فائق بیاییم.
جلالی در پایان در رابطه با استان های درگیر بیابان زایی گفت: 12 استان کانون های بحرانی بیابان زایی در آنها واقع شده اما خوزستان، کرمان و سیستان و بلوچستان سه استان است که بیشترین کانون بحرانی را دارد ما اقدامات بیابان زدایی را در این سه استان بیش از همه پیگیری می کنیم. برچسب ها: جلالی ، بیابان زدایی ، خداکرم جلالی ، بیابان زایی ، کانون های بحرانی

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۴۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) آبتنی کودکان در سیل سیستان و بلوچستان

(تصاویر) آبتنی کودکان در سیل سیستان و بلوچستان

دیگر خبرها

  • آبرسانی به ۱۸۰ روستای خوزستان در قالب طرح محرومیت‌زدایی
  • آبرسانی به ۷۶۶ روستای خوزستان در جهاد آبرسانی
  • اجرای ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال و شبکه آب در طرح جهاد آبرسانی خوزستان
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • (تصاویر) آبتنی کودکان در سیل سیستان و بلوچستان
  • ظرفیت‌های صادراتی سیستان و بلوچستان کانون توجه سرمایه گذاران
  • سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد
  • اظهارات جدید وزیر کشور درباره دیوار کشی در استان سیستان و بلوچستان
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار