Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی توان لرزه ای گسل های شهری از سال ۸۴ در مدیریت شهری اصفهان آغاز شد تا با برنامه ریزی مناسب نسبت به مقاوم سازی شهر اقدام شود.

به گزارش ایمنا، حادثه هیچگاه خبر نمی کند، وقوع زلزله مهیب در غرب کشور نیز ترس و دلهره در دل بسیاری از مردم کشور انداخت به خصوص کسانی که در کوچه، پس کوچه های تنگ و باریک زندگی میکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر و با پژوهش انجام گرفته در نواحی اطراف اصفهان، ۶۳ گسل فعال در این نواحی شناسایی شده است که احتمال فعالیت لرزه‌ای را در اصفهان تایید می‌کند از سوی دیگر وجود بافت های تاریخی و فرسوده متعدد در شهر باعث شده تا مسئولان شهری نسبت به آسیب شناسی فعالیت گسل ها در سطح شهر اقدام کنند.

در بند۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها آمده است: «اتخاذ تدابیر مؤثر و اقدام لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و حریق و همچنین رفع خطر از بناها و دیوارهای شکسته و خطرناک واقع در معابر عمومی و کوچه ها و اماکن عمومی و دالان های عمومی و خصوصی و پر کردن و پوشاندن چاه ها و چاله های واقع در معابر و جلوگیری از گذاشتن هر نوع اشیاء در بالکن ها و ایوان های مشرف و مجاور به معابر عمومی که افتادن آنها موجب خطر برای عابرین است و جلوگیری از ناودان ها و دودکش های ساختمان ها که باعث زحمت و خسارت ساکنین شهرها باشد برعهده شهرداری هاست بر همین اساس در کلیه موارد مربوط به رفع خطر از بناها و غیره و رفع مزاحمت های مندرج در ماده فوق، شهرداری پس از کسب نظر مأمور فنی خود به مالکین یا صاحبان اماکن یا صاحبان ادوات منصوب ابلاغ مهلت دار متناسبی صادر می کند و اگر دستور شهرداری در مهلت معین به موقع اجراء گذاشته نشود شهرداری رأساً با مراقبت مأمورین خود اقدام به رفع خطر یا مزاحمت خواهد کرد و هزینه مصروف را به اضافه صدی پانزده خسارت از طرف دریافت خواهد کرد».

لزوم توجه به بازآفرینی بافت فرسوده شهری

رئیس اداره مطالعات و برنامه ریزی شهری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در همین رابطه می گوید: مطالعه ای درارتباط با زلزله شناسی و بررسی توان لرزه ای گسل های شهری اصفهان از سال ۸۴ آغاز شد و به تصویب شورای اسلامی شهر اصفهان نیز رسید که در این پروژه می توان مکان های پرخطر شهر را با استفاده از تصاویر ماهواره ای تا شعاع ۱۰۰ کیلومتری اصفهان مورد شناسایی قرار داد.

فرهاد پرهیز ادامه می دهد: بر همین اساس در این پروژه با توجه به ناپایداری شیب و ویژگی های خاک هر منطقه، ضوابط و مقررات ساخت و ساز آن ارائه می شود تا با برنامه ریزی مناسب نسبت به مقاوم سازی شهر اقدام شود.

وی تاکید می کند: ارائه الزامات مدیریت بحران با توجه به شناخت و تحلیل مناطق مختلف آسیب پذیرشهری، مشخص شدن میزان خطرپذیری محدوده های شهری نیز در پروژه ریز پهنه بندی شهر اصفهان تعیین می شود. مجری این پروژه دانشگاه اصفهان بوده و با مشارکت استانداری و شهرداری اصفهان به محض تأمین اعتبار اجرایی می شود. 

وی با بیان اینکه هدایت و نظارت بر گستره پهنه های شهری اصفهان به خصوص بافت فرسوده شهری باید مورد توجه قرار بگیرد، یاد آور می شود: این مناطق دارای بیشترین میزان خطرپذیری شهری هستند، در شهر اصفهان ۴هزار و ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که ۲هزار و ۲۸۰ هکتار آن بر مبنای سه ویژگی ناپایداری، ریزدانگی و نفوذ ناپذیری مورد تأیید شورای عالی معماری ایران قرار گرفته است بنابراین باید برای نوسازی و بازآفرینی آنها برنامه ریزی مناسب را انجام داد تا در مواقع بحرانی دچار مشکلات عدیده ای نشویم.

بلندمرتبه سازی در شهرها نیز از دیگر موضوعاتی است که در سال های اخیر رونق بیشتری گرفته که در این خصوص نیز رعایت الزامات ساخت و ساز قابل توجه است که در این میان مدیریت شهری اصفهان با تصویب طرح تفصیلی شهر، شرایط لازم برای شهرسازی مطلوب را فراهم آورده است.

رعایت الزامات مقاوم سازی در ساختمان ها ضروری است

مدیر برنامه ریزی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری اصفهان در همین رابطه می گوید: ریز پهنه بندی شهر انجام شده و تمامی ریزگسل های اصفهان را شناسایی کرده ایم و بر همین اساس با توجه به شرایط ژئومورفولوژی شهری، به مناطقی که بر روی گسل قرار گرفته اند مجوز ساخت در ارتفاع بالا داده نمی شود.

مجید عرفان منش  ادامه می دهد: با توجه به اینکه خدمت رسانی نهادهای امدادی در زمان های بحرانی شدت بیشتری به خود می گیرد لازم است ساختمان های این نهادها از مقاومت لازم برخوردار باشند به همین دلیل در سالهای اخیر تمامی اماکن آتش نشانی اصفهان مقاوم سازی شده اند.

با توجه به اینکه گسل های متعددی در اصفهان مشاهده شده که هر آن امکان دارد شهر را بلرزاند باید به سمت مقاوم سازی ساختمان ها، ایجاد فضای باز برای اسکان موقت افراد در مواقع بحرانی و دسته بندی پهنه های شهری به نقاط پرخطر و کم خطر حرکت کرد.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۴۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، گفت: راهبرد اصلی ما در این دولت مقاوم سازی و پایدارسازی سقف‌های لرزان است، زیرا به طور مستقیم با جان انسان‌ها در ارتباط است.

وی تاکید کرد: در محدوده بافت‌های فرسوده دو میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناکارآمد و فرسوده وجود دارد، این بناها جان مردم را در ۶۹۰ شهر به خطر انداخته است. بنابراین ما نوسازی را در اولویت قرار دادیم؛ زیرا موضوع جان انسان‌ها است. این ۱۶۷ هزار هکتار شامل ۶ هزار محله یعنی چهار هزار و ۴۰۰ بافت فرسوده و تاریخی و یک هزار و ۱۷۰ سکونتگاه است و فقط ۳۰۰ هزار کوچه در آن وجود دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: برای نوسازی این بافت‌های فرسوده با سه چالش اساسی مواجه بودیم که نخستین چالش خود مردم ساکن در این بافت‌ها هستند. همچنین ۴ چالش نوسازی در سند تحول دولت آمده که راهکار این است ما با بسته‌های تشویقی مختلف، سرمایه گذاران را ترغیب به نوسازی کنیم.

این مقام مسؤول تاکید کرد: بیش از ۵۴۶ شهر بسته‌های تشویقی شهرسازانه را اجرا می‌کنند؛ به طوری که آمار صدور پروانه نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافت‌های فرسوده در بازه زمانی بعد از انقلاب شکسته شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: گام اول را با همکاری بسیج مستضعفان و بسیج سازندگی برداشتیم و تا الان ۴۶۷ حلقه میانی ایجاد کردیم که در محلات هدف بازآفرینی به ارائه خدمات می‌پردازند. این اتفاق جدیدی است که قصد داریم این تعداد را به ۲۰۰۰ حلقه برسانیم.

کد خبر 6094227 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • معاون وزیر راه در پاسخ به جماران: از خاک هرمز و ابوموسی در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن استفاده نمی شود
  • ۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !