Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-02@02:15:45 GMT

تهدید ورشکستگی بالای سر ونزوئلا

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۷۱۸۱۷

تهدید ورشکستگی بالای سر ونزوئلا

طبق بررسی دو موسسه فیچ و استاندارد و پورز که اعتبار مالی شرکت‌ها و دولت‌ها را ارزیابی می‌کنند، ونزوئلا نتوانسته بهره وام‌هایی را که گرفته به موقع پرداخت کند.

براساس بررسی‌ موسسه‌های اعتبارسنجی و نیز سازمان  قدرتمند تجاری بین‌المللی ISDA، ونزوئلا توانایی عمل به تعهدات مالی خود را از دست داده است. گفته می‌شود که ورشکستگی دولت این کشور را تهدید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ونزوئلا که زمانی ثروتمندترین کشور آمریکای جنوبی به شمار می‌رفت پس از سال‌ها سوء‌مدیریت با شتاب به دامان ورشکستگی درمی‌غلتد. در بازارهای مالی موضوع بر سر پرداخت میلیاردها دلار است. ورشکستگی چه پیامدهای مشخصی برای ونزوئلا دارد؟

ونزوئلا کشوری است که دارای ذخائر وسیع نفتی است. با این حال این کشور هم اکنون گرفتار بحرانی است که آن را به سمت ورشکستگی سوق می‌دهد. نشانه‌های فزاینده آن را می‌توان در بازارهای مالی مشاهده کرد‌. سازمان  تجاری بین‌المللی ISDA روز جمعه (۱۷ نوامبر) در این باره هشدار داد.

کارشناسان در این مورد با یکدیگر هم‌نظرند که سوء‌مدیریت دولت سوسیالیستی ونزوئلا را به ورشکستگی کشانده است. زمانی این کشور ثروتمند بود، اما حال از مدیریت بدی رنج می‌برد که از ویژگی‌های آن‌ محدود و متکی کردن اقتصاد به صادرات نفت است. ۹۵ درصد درآمد ونزوئلا از فروش نفت به دست می‌آید.

سقوط بهای نفت در سراسر جهان ضربه سختی برای اقتصاد ونزوئلا بوده است. درآمد حاصل از فروش نفت در سال ۲۰۱۴ در این کشور بالغ بر ۳۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بود. این درآمد در سال ۲۰۱۶ به شدت کاهش یافت و به ۵ میلیارد و ۳۰۰ هزار دلار رسید. همچنین تورم شدید با نرخ حدود یکهزار درصد از ارزش پول این کشور به شدت کاسته است.

واردات مواد غذایی و دارویی نیز رفته رفته گران‌تر شده است. هم اکنون می‌توان در خیابان‌های پایتخت ونزوئلا، کاراکاس، مردمی را دید که در زباله‌ها به دنبال یافتن غذا هستند.

به سختی بتوان گفت که دولت ونزوئلا هم‌اکنون ورشکسته است یا نه‌، چون تعریف واحدی از اینکه چه موقع یک دولت ورشکسته است وجود ندارد. دولت‌ها حق اعلام ورشکستگی ندارند. این درحالی است که اشخاص می‌توانند زمانی که توانایی پرداخت قروض خود را نداشته باشند اعلام ورشکستگی کنند.

به طور معمول وقتی درباره ورشکستگی یک کشور سخن می‌گویند که دولت آن دیگر نتواند به تعهدات مالی خود عمل کند. ونزوئلا هم اکنون در چنین وضعیتی به سر می‌برد: طبق بررسی دو موسسه فیچ و استاندارد و پورز که اعتبار مالی شرکت‌ها و دولت‌ها را ارزیابی می‌کنند، ونزوئلا نتوانسته بهره وام‌هایی را که گرفته به موقع پرداخت کند.

البته عدم پرداخت بهره وام‌هایی که یک دولت گرفته همیشه به معنای ورشکستگی آن دولت نیست. ممکن است که ونزوئلا بهره وام‌ها را بپردازد. از این رو دو موسسه یاد شده بیشتر بر این موضوع تاکید می‌کنند که ونزوئلا برای پرداخت بهره وام‌هایی که گرفته دچار محدودیت یا مشکل شده است. هنوز نمی‌‌توان گفت که آیا ونزوئلا در طولانی‌مدت ورشکسته خواهد بود یا نه و باید دید که ناتوانی این کشور در به جا آوردن تعهدات مالی‌اش موقتی است یا رفع خواهد شد.

در تعیین اینکه یک کشور ورشکسته است یا نه در کنار نظر موسسه‌هایی چون فیچ و استاندارد و پورز، سازمان  تجاری بین‌المللی ISDA هم نقش ایفا می‌کند. این سازمان نظر دو موسسه یاد شده را تأیید کرده است.

نیکلاس مادورو،‌رئیس جمهور ونزوئلا، اعلام کرده که کشورش حاضر به مذاکره با طلبکاران است. هدف مادورو این است که از طریق مذاکره طلبکاران را راضی به بخشش قروض یا به تمدید مدت ادای قروض بکند. روسیه که یکی از معدود متحدان ونزوئلاست با ایجاد تسهیلات برای پرداخت قروض این کشور موافقت کرده است.

ورشکستگی دولت ونزوئلا می‌تواند موجب سرنگونی رئیس جمهور این کشور شود. کارشناسان امور سیاسی ونزوئلا می‌گویند که بسیاری از سوسیالیست‌ها دارای سهام کنسرن نفتی PDVSA هستند و امکان دارد ثروت خود را از دست بدهند. از این‌رو فشار بر مادورو زیاد است تا نگذارد دولت ورشکسته شود.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۱۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقلالی‌ها شارژ مالی شدند

 به گزارش تابناک، در آستانه بازی حساس استقلال و تراکتور، باشگاه استقلال امروز (سه شنبه) بخشی از مبالغ قرارداد آبی پوشان را به حساب آنها واریز کرد. علی خطیر در جلسه ای که با مدیران هلدینگ خلیج فارس داشت از آنها درخواست کرد در آستانه بازی حساس استقلال و تراکتور بخشی از قراردادهای مرلبان و بازیکنان این تیم پرداخت سود. این درخواست علی خطیر مورد موافقت مدیران مالک جدید باشگاه استقلال قرار گرفت و امروز ۱۵ ذرصد از مبالغ قرارداد آبی پوشان را به حساب آنها واریز کرد.

قرار است در صورت پیروزی استقلال مقابل تراکتور پاداش ویژه‌ای به آبی‌پوشان پرداخت شود. تیم فوتبال استقلال تهران در هفته بیست‌پنحم لیگ برتر فوتبال چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت از ساعت ۱۷ میهمان تراکتور است. آبی‌پوشان با ۵۳ و تراکتور با ۴۰ امتیاز به ترتیب در رده‌های اول و چهارم جدول جای دارند.

دیگر خبرها

  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است
  • رهایی دو زندانی ازبند با کمک مالی معلم خیرآران وبیدگلی
  • پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری
  • پرسپولیس قسط سوم یحیی را پرداخت نکرد
  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • استقلالی‌ها شارژ مالی شدند
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!