Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر در منطقه شما زلزله آمده است و شما مجبور به ترک محل کار، منزل واسکان موقت هستید برای حفظ سلامت جسم و روح با بازگشت به شرایط پایدار رعایت توصیه‌های ایمنی و بهداشتی توصیه می‌شود.

پس از زلزله امکان آتش سوزی، ریزش آوار، شکاف برداشتن بخشی از زمین، اتصالی جریان برق و خطر برق گرفتگی وجود دارد به همین دلیل افراد باید به دقت مراقب سلامت خود و اطرافیانشان باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جابه جایی غیراصولی مصدومان به ویژه افرادی که دچار صدمه نجاعی و اسکلتی شده اند، خودداری کنید و تنها آن‌ها را درحالت پایدار نگهداری کنید تا نیرو‌های امدادی به منطقه زلزله زده برسند.

جعبه کمک‌های اولیه را به همراه خود داشته باشید و از گازاستریل برای جلوگیری از خونریزی درمصدومان استفاده کنید، برای جلوگیری از عفونت استفاده از محلول ضد عفونی کننده زخم می‌تواند راه گشا باشد.


بسته به زمانی که زلزله رخ داده است به وضعیت آب و هوا توجه کافی داشته باشید و در هوای گرم آب سالم خنک و در هوای گرم چای یا نوشیدنی‌های گرم مصرف کنید تا بدنتان دچار کم آبی نشود. در زمان بروز حادثه بدن به طور طبیعی دچار تعریق می‌شود و به این ترتیب میزان زیادی آب ازدست می‌دهد که باید با نوشیدن آب سالم کم آبی بدن را جبران کنید.


از آب سالم یا بطری‌های آب معدنی استفاده کنید، از آب گل آلود یا آب‌های سطحی استفاده نکنید و درصورتی که دسترسی به آب لوله کشی شهری ندارید برای استفاده، آب را حداقل به مدت سه دقیقه بجوشانید.


از خوراکی که امداد رسانان در اختیارشما قرار می‌دهند وایمن است برای رفع گرسنگی استفاده کنید؛ حتی مواد غذایی در یخچال خانه و محل کار درصورت بروز قطعی برق فاسد و سبب مسمومیت می‌شوند. از مصرف گوشت حیوان‌هایی نیز که مرده اند خودداری کنید، زیرا خطر مسمومیت‌های شدید و ابتلا به بیماری‌های مرگبار وجوددارد.


درصورت داشتن کنسرو خوراکی دربسته حتماً آن را اول بجوشانید وسپس استفاده کنید تا دچار مسمومیت با باکتری بوتولیسم نشوید.

از دستکش بهداشتی استفاده کنید و دست‌های خود را به طور مرتب با آب و صابون یا ژل‌های آنتی باکتریال بشویید به ویژه اگر در آواربرداری شرکت دارید یا مصدوم را منتقل کرده و جنازه متوفیان و حیوان‌ها را جابه جا کرده اید.

یکی از خطر‌های بسیار شایع پس از وقوع زلزله ابتلا به بیماری‌های واگیر دار و همه گیراست به همین دلیل استفاده از ماسک صورت، دستکش، شستشوی دست‌ها قبل و پس از استفاده از سرویس بهداشتی، رعایت نظافت شخصی، خودداری از آلوده کردن منابع آب و دفن کردن ایمن زباله‌ها توصیه می‌شود.


تا زمان پایان آواربرداری و برقراری وضعیت ایمن، لباس‌های کاملاً پوشیده استفاده کنید تا دچار جراحت و صدمه نشوید، همچنین دراین زمان به دلیل مرگ برخی از زلزله زدگان و نیز احشام و حیوان‌های خانگی، آسیب یخچال‌ها و قرارگرفتن خوراکی‌های خانه‌های آسیب دیده در معرض هوا باز، میزان حشره‌ها و موش‌های صحرایی و حتی برخی حیوان‌های وحشی در محل حادثه افزایش پیدا می‌کند.

استفاده از حشره کش، تله گذاری برای ازبین بردن موش‌ها، ساماندهی مواد غذایی، دفن زباله‌ها و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی می‌تواند سبب جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف ناشی از حیوان بین زلزله زده‌ها و نیروی‌های امدادی شود.


درصورت گزیده شدن توسط حشره ها، حیوان هایی، چون گربه یا سگ، مار و عقرب گزیدگی سریع محل زخم را با آب و صابون شستشو داده از نیرو‌های امدادی کمک بگیرید تا دارو‌های لازم را برای شما تجویز کنند.


زلزله و بلا‌های طبیعی افزون بر آسیب جسمی سبب نگرانی، استرس شدید، احساس ناامیدی و افسردگی می‌شود، پس از وقوع زلزله آرامش خود را حفظ کرده از گوشه گیری خودداری کنید. به گروه‌های اجتماعی بپیوندید و از تنها بودن اجتناب کنید.


درصورت نیاز با مشاور گفتگو کنید و دارو‌های گیاهی یا شیمیایی تجویزی را مصرف کنید؛ بسیاری از آسیب‌های روحی چندین هفته یا ماه پس از وقوع حادثه ایجاد می‌شوند به همین دلیل مراقبت از سلامت روحی از اولویت‌ها است.


دارو‌های تجویزی و توصیه‌های درمانی ارائه شده از امدادرسان‌ها را به دقت اجرا کنید تا هرچه سریعتر سلامت خود را به دست آورید.

منبع: nhfpc
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۳۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • اعجاز سنگ نمک را بدانید تا از بلای مختلف و انرژی‌های منفی به دور باشید | خود را به آرامش دعوت کنید
  • معرفی استان کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی غرب کشور در سوانح و بلایای طبیعی
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی/ همسر و وکیل صدیقه وسمقی: بینایی او قبل از زندان از دست رفته بود/ وسمقی در زندان دچار بیماری قلبی شده است
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • آمادگی ذخیره‌سازی مرغ مازاد در لرستان وجود دارد
  • بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟ | اینفوگرافیک