Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمادگی پیش از روبرو شدن با بلایای طبیعی بسیار مهم و حیاتی است. بخصوص اگر قرار باشد برای زنده ماندن در چنین شرایط سخت، تلاش کنیم. همه ما می‌دانیم حوادثی چون زلزله ممکن است در هر ساعتی از شبانه روز و بدون هیچ گونه هشداری، رخ دهد، با این شرایط ما ناگزیریم خودمان را از قبل برای رویارویی با چنین شرایط پیش بینی نشده‌ای، آماده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش شما را با مهم‌ترین و ضروری‌ترین مواردی که باید پیش از وقوع حوادث طبیعی در نظر داشته باشید، آشنا می‌کنیم.

سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی‌زاده سرچشمه: آمادگی پیش از روبرو شدن با بلایای طبیعی بسیار مهم و حیاتی است. بخصوص اگر قرار باشد برای زنده ماندن در چنین شرایط سخت، تلاش کنیم. وقتی سرزمینی دچار زلزله، سیل، آتش سوزی، و دیگر بلایایی طبیعی می شود، معمولا تا رسیدن کمک‌های امدادی دولتی و مردمی گاها ساعت ها و در برخی شرایط حادتر روزها طول می کشد. دیده شده است که اشخاصی پس از حادثه زلزله و یا دیگر بلایای طبیعی جان سالم بدر برده‌اند اما متاسفانه بخاطر دیر رسیدن کمک‌ها، از تشنگی و یا گرسنگی و حتی زخم‌های کاری و عفونی جان خود را از دست داده‌اند. و این در حالی است که اگر این گونه افراد، از قبل برای چنین شرایطی آمادگی داشته و بسترهای حمایتی را فراهم می کردند چه بسا زنده می‌ماندند. همه ما می‌دانیم حوادثی چون زلزله ممکن است در هر ساعتی از شبانه روز و بدون هیچ گونه هشداری، رخ دهد، با این شرایط ما ناگزیریم خودمان را از قبل برای رویارویی با چنین شرایط پیش بینی نشده‌ای، آماده کنیم. در ادامه این گزارش شما را با مهم‌ترین و ضروری‌ترین مواردی که باید پیش از وقوع حوادث طبیعی در نظر داشته باشید، آشنا می‌کنیم. یادمان نرود رعایت چنین مواردی نمی‌تواند از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کند، اما می‌تواند در شرایط سخت حتی جانمان را نجات دهد.

 

 

۱. تامین آب شرب سالم

یکی از مهم‌ترین مواردی که شما باید در بسته آماده سازی پیش از وقوع حوادث طبیعی در نظر داشته باشید آب سالم است. همان طور که می‌دانید دست‌یابی به آب سالم پس وقوع حوادث ناگوار طبیعی همچون زلزله و یا سیل، دسترسی به آب سالم می‌‍تواند کار بسیار سختی باشد. چرا که تمام آب‌ها سالم و فاضلاب‌ها ممکن است با هم مخلوط شوند از این رو مصرف آن‌ها می‌تواند ما را به انواع بیماری‌ها مبتلا کند که در چنین شرایطی اصلا به صلاح ما نیست.

یک فرد بالغ حداقل نیاز به یک الی دو گالن آب در روز دارد. اما در شراط اضطراری یک گالن برای نوشیدن سه روز یک فرد کافی است چرا که در شرایط سخت نوشیدن آب سالم بسیار حائز اهمیت است. از آنجایی که بلایای طبیعی همچون زلزله قابل پیش بینی نیست سعی کنید وقتی تاریخ مصرف آب رو به پایان است آن را با یک گالن جدید عوض کنید تا آبی که پس از حادثه مصرف می‌کنید سلامتی شما را تهدید نکند.

۲. تامین غذاهای خشک و یا دیر فاسد شدندی

تامین غذا پس از آب در اولویت دوم قرار دارد سعی کنید غذاهایی دیر فاسد شدنی همچون کنسروها و انواع خشکبار را در بسته آماده سازی پیش از وقوع بلایای طبیعی، داشته باشید. سعی کنید از کنسروهایی استفاده کنید که درب‌شان به آسانی و بدون نیاز به درب بازکن باز می‌شوند اما اگر احیانا به چنین کنسروهایی دسترسی نداشتید یک درب بازکن کنار کنسروها خود قرار دهید. سعی کنید مصرف سه روز غذا برای خود و اعضای خانواده در نظر داشته باشید. در ضمن برای گرم کردن غذاها از اجاق‌های سفری که معمولا برای چندین ساعت آشپزی و یا گرم کردن غذا سوخت پرورپان و یا دیگر گازهای سوختی را به اندازه کافی دارند بهره ببرید. هدف از این کار از بین بردن آلودگی احتمالی غذاها با گرم کردن است. این کار تا مستقر شدن در یک جای امن می‌تواند توان و انرژی لازم را به شما بدهد.

۳. ملزومات پناهگاه پس از وقوع حادثه

اگر خانه خود را از دست داده‌اید و یا برای دوری از خطر آوار، باید از آنجا فاصله بگیرید، رفتن به یک پناه گاه چه طبیعی و یا مصنوعی بسیار ضروری است. بیاد داشته باشید که پناه گاه نیز باید دارای شرایطی باشد، شما باید اقلامی چون پتوی اضطرای، کیسه خواب و یا پتوهای معمولی و یک چادر به اندازه تعداد نفرات اعضاء خانواده در بسته آماده سازی پیش از وقوع حوادث طبیعی داشته باشید. از آنجا وجود پتو بسیار لازم می‌شود که، ممکن است وقوع حادثه طبیعی در روزها و یا شب‌های سرد سال باشد از این رو داشتن پتو برای گرم ماندن بسیار ضروری و حیاتی است.

۴. تجهیز جعبه کمک‌های اولیه

بسیار مهم است که شما پس از وقوع بلایای طبیعی جعبه کمک‌های اولیه در دسترس داشته باشید. یادتان باشد درون جعبه کمک‌های اولیه باید یکسری داروهای مهم مثل انواع مسکن ها، چرک خشکن ها و داروی های ضد اسهال و غیره... وجود داشته باشد. همچنین یک جعبه کمک های اولیه خوب باید به اندازه کافی گاز استریل، باند، نوار چسب، دستکش های یک بار مصرف، ضد عفونی کننده های ضروری، قیچی، ماسک هوا و دیگر لوازمی که ممکن است در هنگام بروزحوادث طبیعی لازم باشند. را در خود دادشته باشد. سعی کنید مقدار لوازم پزشکی و داروها برای یک هفته درون جعبه کمک‌های اولیه ذخیره داشته باشید در ضمن تعداد نفرات خانواده خود را نیز برای این منظور در نظر بگیرید. سعی کنید یک ورق آنتی هستامین نیز درون جعبه کمک های اولیه شما باشد که در صورت لزم بتوانید با واکنش های آلرژیک مبارزه کنید. وجود دماسنج طبی هم ممکن است بکارتان بیاید. وجود قرص های تب نیز بسیار ضروری است. از آنجایی که در هنگام بروز حوادث طبیعی امکان مجروح شدن شما و خانواده تان وجود دارد پر کردن جعبه کمک‌های اولیه را جدی بگیرید چرا که وجود برخی عفونت‌ها به همراه تب زیاد می تواند موجب مرگ انسان در صورت نرسیدن کمک شود.

۵. آماده کردن وسیله‌ای برای روشن کردن محیط

معمولا پس از به وجود آمدن بلایای طبیعی جریان برق قطع می‌شود. و قتی که جریان برق قطع شود، در هنگام تاریکی شب با تاریک بودن محیط، احتمال به وجود آمدن حوادث مرگبار بخاطر نداشتن دید کافی دور از انتظار نیست. با این شرایط سعی کنید یک چراغ قوه دستی که شارژ کافی داشته باشد را درون بسته آماده سازی پیش از وقوع حوادث طبیعی داشته باشید. حتما باتری‌های اضافی کنار چراغ قوه خود داشته باشید. وسایل روشنایی چون کبریت و شمع نیز می تواند برای مدت کوتاهی جواب‌گوی نیازتان باشد. سعی کنید هفته ای یکبار چراغ قوه‌ها را تست کنید که روشن می شوند یا نه، در صورت شارژ نبودن باتری ها و خراب بودن چراغ قوه آن را با یک چراق قوه سالم جایگزین کنید.

۶. رادیو وسیله‌ای برای باخبر شدن از محیط اطراف

داشتن ارتباط در شرایط اضطراری بسیار مهم است. سعی کنید یک رادیوی جیبی که با فرکانس منطقه شما همخوانی دارد را به همراه یک جفت باطری نو درون بسته حوادث خود قرارد دهید. چرا که در شرایط اضطراری مثل سیل و یا زلزله ممکن است تلفن و یا موبایل‌تان قطع شوند و شما هیچ گونه ارتباطی با بیرون از پناه گاه خود نداشته باشید شاید این حالت چند روزی طول بکشد و داشتن یک رادیو به شما کمک می کند تا به اخبار دسترسی داشته باشید و از میزان خسارت و یا رسیدن کمک‌ها و دیگر اخبار درباره حادثه رخ داده با خبر شوید.

۷. داشتن پول نقد به اندازه کافی

وقتی منطقه‌ای دچار حادثه می‌شود بی‌شک بیشتر وسایل ارتباطی و اینترنتی قطع می‌شوند، با این حساب شما برای خرید لوازم و یا خوردنی‌های ضروری نمی‌توانید از کارتهای بانکی و یا کارت‌های خرید استفاده کنید داشتن مقدار کافی پول نقد می تواند در چنین شرایطی بسیار مشکل گشا و ضروری باشد.

۸. سعی کنید تلفن همراهتان همواره شارژ داشته باشد

این احتمال وجود دارد که پس از وقوع حادثه طبیعی تلفن‌های همراه کار کنند. از این رو سعی کنید که موبایل های تان همواره شارژ داشته باشند. داشتن یک پاور بانک شارژ شده می تواند چندین بار موبایل‌تان را شارژ کند پس سعی کنید در خانه خود حتما یک پاور بانک داشته باشد در ضمن برخی از چراغ های ال ای دی به کمک پاور بانک‌ها نور خوبی تولید می‌کنند شما می توانید با استفاده از آن‌ها محیط تاریک خود را در طول شب‌های بدون برق، روشن کنید.

۹. حفظ اسناد شخصی

حفظ اسناد شخصی مانند گواهینامه رانندگی، شناسنامه، کارت ملی، پاسپورت، بیمه نامه، اجاره نامه ، سند وسایل و خانه‌‎ و زمین، اطلاعات پزشکی و کارت‌های اعتباری شما بسیار مهم و است ولی ممکن است در چنین شرایط هولناکی اصلا به چشم نیایند. اما سعی کنید آن‌ها را قبل از وقوع حادثه، در مکان‌هایی قرار دهید که پس از وقوع حوادث ناگوار کمترین آسیب را ببینند چرا که شهر و یا منطقه‌ای که دچار آسیب جدی شود شاید تا ماه‌ها نتوانند اسناد جایگزین را دراختیارتان قرار دهند از این رو با مشکلات بسیار زیادی رروبرو خواهید شد.

۱۰. داشتن لوازم بهداشتی و لوازم شخصی

درست است در شرایط سخت لوازم شخصی و بهداشتی همچون مسواک و یا صابون برای شستشوی دست‌ها، دهان و دندان آنچنان ضروری نباشد اما رعایت بهداشت در هر شرایطی به نفع‌تان خواهد بود. رعایت بهداشت در چنین شرایطی کار بسیار سختی است اما می‌تواند سلامت شما را حفظ کند.

نکته: «یادمان باشد که حوادث در کمین ما هستند از این رو ما باید برای رویارویی با آن‌ها آمادگی کافی داشته باشید. با این تفاسیر سعی کنید در صورت توانایی موارد بالا را در خانه‌های خود اجرا کنید. آمادگی برای رویارویی با حوادث پیش بینی نشده می‌تواند درصد خسارت‌های جانی و مالی را به میزان قابل توجه‌ای کاهش دهد.»

منبع: naturalnews

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۹۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

ایسنا/همدان نماینده‌ ولی فقیه در استان همدان با بیان اینکه با روش‌ها و سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود گفت: حمایت از جامعه کارگری فقط به افزایش ۳۰ درصد یا ۴۰ درصد حقوق کارگر نیست، در جامعه‌ای که تورم وجود دارد طبیعتاً کارگر عزیز ما، در خیلی از موارد از تورم عقب می‌ماند؛ باید سازوکارهای اقتصادی طراحی شود که جامعه‌ کارگری ما بتواند خودش سهام‌دار باشد.

آیت الله حبیب‌اله شعبانی‌موثقی، جمعه ۷ اردیبهشت در خطبه‌های نماز جمعه همدان ضمن تبریک روز کارگر و تشکر از زحمات این قشر زحمت‌کش، تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر فرمودند «حال خوب کارگر باعث خوب شدن، حال جامعه می‌شود» این یعنی همه باید تلاش کنیم از مسئله‌ کار و کارگری حمایت کنیم.

او همچنین با بیان اینکه عمل به تقوا در مسئولین، همان انجام دادن وظایف قانونی‌شان است؛ اگر مسئولی که در نظام اسلامی مسئولیت دارد به وظایف و مأموریت‌هایی که در قانون برای او تعریف‌ شده عمل کند، تقوا را رعایت کرده است و اگر نسبت‌ به قوانین و مأموریت‌هایی که به او داده شده، کوتاهی کرده و ترک فعل یا تسامح داشته باشد با مسئله تقوا ناسازگار است.

شعبانی‌موثقی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سفر ریاست جمهور به کشورهای پاکستان و سریلانکا، عنوان کرد: در مسائل روابط بین‌الملل شرق و غرب فرقی ندارد، آن‌چه که مهم هست این است که این سفرها و توافق‌نامه‌ها و تفاهم‌نامه‌ها به نفع منافع اقتصادی کشور باشد. واقعاً اگر این تفاهم‌ها اجرایی شود یک چالش جدی برای تحریم‌ها است ولی به شرط اینکه پیگیری و اجراء شود، مردم باید ببینند این توافق‌نامه‌ها و تفاهم‌نامه‌ها در زندگی روزمره آن‌ها اثر دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعداد جان‌باختگان سیل در افغانستان افزایش یافت
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • نگرانی بایرن: شاید این ستاره به بازی رئال نرسد (عکس)
  • احسان یاسین از فلسطین خواند
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند
  • مانع‌تراشی برای فعالیت تولیدکنندگان پذیرفتنی نیست
  • معرفی استان کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی غرب کشور در سوانح و بلایای طبیعی
  • مشکلات ثبت نام وام ازدواج در سامانه از زبان زوجین جوان تهرانی
  • با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود