Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@16:42:27 GMT

نباید کمکهای خارجی به زلزله زدگان را می پذیرفتیم؟

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۷۴۳۲۳

آقای قاسم میرزایی، نماینده فعلی مجلس، رایزن وقت بازرگانی ایران در امارات بود. نگارنده نیز مدیر یک شرکت وابسته به شستا در دوبی بودم. متأسفانه تلاش‌های ما برای کسب مجوز حرکت کشتی‌های تجهیزات پیش‌ساخته و انتقال آن به منطقه زلزله‌زده بی‌ثمر ماند.

انگار در ایران عزمی جدی برای ممانعت از دریافت کمک‌های بین‌المللی وجود دارد؛ کمک‌هایی که مردم زلزله‌زده سخت به آن نیاز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جالب است که بعد از این همه سال هنوز در صنعت ساختمان جای تکنولوژی پیش‌ساخته خالی است. دست‌کم مشابه ساختمان‌های پیش‌ساخته شرکت‌های آمریکایی و اروپایی که در شهر کابل افغانستان دیده‌ام، در تهران دیده نمی‌شود.

شاید برخی گمان کنند صنعت پیش‌ساخته چیزی شبیه کانکس‌هایی است که موقتا برای تجهیز کارگاه‌ها به کار می‌رود؛ در‌حالی‌که ساختمان‌های مدرن پیش‌ساخته بسیار مجهز، سبک، محکم و ایمن بوده و به طور معمول تا هشت درجه ریشتر در مقابل زلزله مقاوم هستند. در این روش ساختمان‌سازی همه قطعات در کارخانه انجام می‌شود و در زمین مد‌نظر نصب می‌شود.

سرعت، ارزانی، ایمنی و رفاه این روش ساختمان‌سازی در کشور زلزله‌خیز ما یک ضرورت است. چندی پیش ساختمان سفارت ژاپن در خیابان مقدس‌اردبیلی تهران تخریب و دوباره ساخته شد. پس از تخریب گمان می‌کنم با فاصله چند هفته بعد که از آنجا عبور می‌کردم، ساختمان سفارت برپا شده بود! واقعا برای ما ایرانیان باورکردنی نیست، کاری را که ما در چند سال و با مصالح سنگین و پرحجم و هزینه گزاف می‌سازیم، انسان‌های دیگری در جوار ما با کیفیت بسیار بالاتر و در زمانی بسیار کوتاه‌تر بسازند؛ ساختمان‌هایی با استاندارد‌های بالا و از‌جمله مقاوم در برابر زمین‌لرزه.

در‌حال‌حاضر بسیاری از شهر‌های ما تبدیل به کارگاه بزرگ ساختمان‌سازی شده است. امروز این کارگاه‌های ساختمانی پرسروصدا «آسایش» را از شهروندان سلب کرده و فردا بر اثر یک زلزله -مشابه زمین‌لرزه کرمانشاه - « جان» شهروندان را می‌بلعد. آیا وقت آن نرسیده که از «دانش و تکنولوژی مدرن» در شهرسازی و صنعت ساختمان استفاده شود؟!

جای بسی تعجب است که وزیر امور خارجه در توییت خود ابراز داشته «ما در این زلزله به کمک خارجی نیازی نداریم»...

 ...در‌حالی‌که همه کشورها چه غنی، چه فقیر در هنگام بحران از کمک‌های بین‌المللی استفاده می‌کنند. خاصه ضعف ما در مدیریت بحران نیاز به کمک‌های فوری و مؤثر خارجی را ضروری می‌کند. همچنین در مدیریت پیش از بحران نیز نیازمند دانش و تکنولوژی و آموزش‌های حرفه‌ای بین‌المللی هستیم. نحوه اطلاع‌رسانی از رویداد سهمگین زمین‌لرزه در استان کرمانشاه گویای آن است که ما آمادگی مواجهه با بحران را نداریم. انتشار اخبار متناقض و دیرهنگام از این فاجعه بزرگ و شیوه کند و غیرحرفه‌ای کمک‌رسانی دستگاه‌های مسئول خود درد دیگری است که باید برای درمان آن چاره‌اندیشی شود. به گمان نگارنده یکی از چاره‌اندیشی‌ها «گسترش نهاد‌های مدنی فراگیر و توانمند» در کشور است. باید اجازه داد تا سازمان‌های بزرگ مردم‌نهاد در ایران رونق بگیرد تا در هنگام بحران کمک‌های مردمی را سازماندهی کند؛ سازمان‌های مردم‌نهادی که مورد اعتماد مردم باشند، از‌جمله نیاز‌های اساسی زلزله‌زدگان برای همیشه است.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۴۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر بدون کوچه ایران را بشناسید

به گزارش تابناک، با خواندن تیتر مطلب احتمالا از خود می پرسید، مگر میشود شهر و منطقه ای بدون کوچه باشد؟ بله میشود و ایران چنین شهری دارد که نامش لار است و به شهر برخواسته از ویرانه ها شهرت دارد. درمورد شهر بدون کوچه جهان صحبت نمیکنیم ولی تنها شهر بدون کوچه در خاورمیانه، شهر لار استان فارس است  .

حالا که دانستیم شهر بدون کوچه کدام شهر است، بد نیست درمورد علت بدون کوچه ساخته شدن این شهر هم اطلاعاتی کسب کنیم. این شهر بدون کوچه بن بست بعد از یک حادثه به این شکل ساخته شد تا تکرارش، خسارات رخ داده شده را دوباره به همراه نداشته باشد.

گفته شده است که سال 1339 و پس از زلزله شدیدی که شهر لار را بطرز ناراحت کننده ای ویران کرده بود، ساخت شهر جدیدی در فاصله 4 کیلومتری از شهر قدیم آغاز شد و به دلیل تخریب 70 درصدی شهر لار بر اثر زلزله، مسئولان تصمیم گرفتند برای پیشگیری از خطرات احتمالی مجدد، شهر جدید را بدون کوچه و بن‌بست بسازند.

اینطور شد که این شهر بدون کوچه در استان فارس به شهری جدید با خانه‌هایی که ارتفاع کمتر و مقاومت بیشتر در برابر زلزله داشتند، تبدیل شد. 

در توصیف موقعیت جغرافیایی لار میتوان این چنین گفت که، شهر لار در جنوب شرقی استان فارس با فاصلهٔ 330 کیلومتری جنوب شرقی شهر شیراز و 190 کیلومتری شمال غرب بندرعباس واقع شده است.

 چنانچه بخواهیم به مهمترین جاذبه گردشگری و جاهای دیدنی لار اشاره کنیم، باید بگوییم که مهم‌ترین بنای تاریخی این شهرستان، بازار قیصریه لار است که لقب مادر بازارهای ایران را به این بازار تاریخی داده اند.

همچنین بناهای تاریخی قلعه اژدها پیکر و برج ننه نادر در لارستان که مربوط به دوران پیش از اسلام در لار می شوند نیز، جزو دیدنی های لار محسوب می شود.

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • شهری در ایران که کوچه ندارد ! | ویدئو
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • نیمار پس از کمک به سیل‌زدگان برزیل: دعا می‌کنم اوضاع به حالت عادی برگردد
  • پیشگوی معروف، تاریخ زلزله جدید را اعلام کرد
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • شهر بدون کوچه ایران را بشناسید
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • ساخت آموزشگاه ۶ کلاسه سعدی در بندرخمیر
  • هوش مصنوعی راهی برای کلاهبرداری است!