Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-28@20:50:50 GMT

زنان سالمند به چه ویتامین هایی نیازمند هستند

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۷۵۶۳۳

زنان سالمند به چه ویتامین هایی نیازمند هستند

رکنا:زنان سالمند به دلیل تغییرات هورمونی که در بدن شان رخ می دهد ممکن است احساس شادی نداشته باشند از این رو به زنان سالمند توصیه می شود ویتامین های لازم و ضروری بدن را مصرف کنند.

بانوان میانسال به دلیل تغییرات هورمونی درمعرض ابتلا به بیماری‌های مختلف قراردارند امابا راهکارهای تغذیه‌ای می‌توانند مانندجوانی سالم باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان درجدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند افزایش میزان استروژن در خون سبب بالارفتن خطربروز حمله قلبی و شکستگی اعضای بدن در زنان میان سال سالمند می‌شود اما مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند سطح هورمون استروژن را دربدن بانوان تعدیل کند و مانع از افزایش خطر بیماری درآن‌ها شود.

یائسگی و برهم خوردن تعادل هورمون‌ها دربدن بانوان سبب ابتلای آن‌ها به مشکل هایی، چون افزایش وزن، احساس گرگرفتگی، سوزش زبان، بالا رفتن ریسک خطر ابتلا به سرطان، ریزش موی سر، پوکی استخوان، تجمع بافت چربی درشکم، دگرگونی در خلق و خو و مواردی ازاین دست می‌شود.کارشناسان به بانوان یائسه توصیه می‌کنند با توجه به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف تحت نظارت پزشک Doctor متخصص قرار داشته باشند، همچنین با رعایت رژیم غذایی خاص می‌توانند به حفظ سلامت خود کمک کنند.

ازجمله مواد غذایی برای بهبود سلامت جسم و روح در بانوان میان سال و تقویت سیستم ایمنی آن‌ها می‌توان دانه‌های کینوآ و دانه‌های آجیل به ویژه بادام درختی را نام برد.برخی از سبزی‌ها نیز در تنظیم هورمون‌های بدن بانوان موثر است که از آن جمله می‌توان سبزی اسفناج را نام برد.

براساس پژوهش ها، کمبود ماده معدنی منیزیم یکی از اصلی‌ترین دلایل بروز حمله قلبی و شکستگی اعضای بدن است؛ یک رژیم غذایی سالم هفتگی برای بانوان شامل افزودن آجیل (بادام زمین، هندی و درختی، فندق، گردو، پسته، تخمه آفتابگردان و تخمه کدو) به سالاد، ماست، فرنی و برخی وعده‌های غذایی، خوردن ماهی‌های دارای اسید چرب امگا ۳ و ۶ یک بار یا دو بار در هفته، خوردن اسفناج هر هفته، افزودن دانه کینوآ به جای مصرف هرروز برنج به رژیم غذایی، مصرف مکمل‌های تقویتی با نظارت پزشک است.

از جمله ویتامین‌های مورد نیاز بدن بانوان میان سال می‌توان گروه ویتامین‌های B، C، D، E، K و امگا سه را نام برد.درکنار تمامی ویتامین‌های ضروری بدن، منیزیم جایگاه ویژه‌ای دارد، این ماده معدنی برای فعالیت صد‌ها آنزیم بدن مفید است، سبب نرمی و ترمیم بافت عضلانی میشود، به کنترل فشار و قند خون کمک می‌کند، سوخت و سازبدن را تنظیم می‌کند، سبب سلامت استخوان‌ها می‌شود و مانع از بروز نوسان خلق و خو می‌شود.

در زمان یائسگی سبب تنظیم سطح استروژن خون می‌شود، بی خوابی و خستگی شدید در بانوان را از بین می‌برد.کارشناسان میزان مصرف روزانه منیزیم را ۳۷۵ میلی گرم درروز به افراد توصیه می‌کننداما برخی مواد غذایی نیز می‌توانند اثر منیزیم را دربدن از بین ببرد که از آن جمله می‌توان مصرف بیش از حد کافئین و خوراکی‌های شیرین را نام برد.

این مواد غذایی سبب افزایش هورمون استرس، آدرنالین و کورتیزول دربدن می‌شود و بانوان میان سال را درمعرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی وسکته قلبی قرار می‌دهد.در کنار تنظیم رژیم غذایی، انجام ورزش Sport مناسب، خودداری از داشتن استرس و ساعت خواب کافی می‌تواند در حفظ سلامت بانوان میان سال بسیار موثر باشد.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۵۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، روغن حیوانی یا گی (Ghee) در واقع شکلی از کره است که برای پخت‌وپز، طعم‌ دادن به غذا و همچنین به‌عنوان منبع چربی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: کدام نوع کره ضد سرطان است؟

این روغن قرن‌ها است که وجود دارد و در کشورهای مختلف از جمله ایران استفاده می‌شود. در طب سنتی هند هم به نام آیورودا ریشه دارد. در این سیستم پزشکی سنتی، روغن حیوانی ماده‌ای ارزشمند برای تقویت و ایجاد تعادل میان اجزای مختلف بدن به شمار می‌رود. با این حال برای اثبات فواید این ماده غذایی برای قلب، روده یا کنترل وزن، چنانچه امروز ادعا می‌شود، تحقیقات بالینی محدودی انجام شده است.

روغن حیوانی چیست؟

روغن حیوانی یا گی، نوعی کره تصفیه‌شده است که برای تهیه آن، کره را مدت زمان طولانی‌ حرارت می‌دهند تا مواد جامد شیر (پروتئین‌ و لاکتوز) از آن جدا و ته‌نشین شود و عطروطعمی شبیه آجیل بوداده پیدا کند.

گرما پروتئین‌های شیر مانند کازئین و نیز لاکتوز آن را تجزیه می‌کند و بر این اساس روغن مشخصه تغذیه‌ای منحصربه‌فرد به دست می‌آورد: کسانی که با تحمل لاکتوز مشکل دارند و نمی‌توانند کره بخورند، می‌توانند روغن حیوانی را بدون مشکل مصرف کنند.

این روغن در هند نیز یک عنصر کلیدی در آشپزی به شمار می‌رود. هندی‌ها روغن حیوانی را خالص و ناب می‌دانند و هرچیزی که با این روغن پخته شود هم خالص و ناب محسوب می‌شود.

در طب آیورودا، بر فواید درمانی روغن حیوانی یا گی، چه به صورت مجزا و چه همراه با سایر ترکیب‌های دارویی تاکید و حتی گفته می‌شود که مصرف روزانه و همیشگی این روغن ضرری ندارد.

ارزش غذایی روغن حیوان یا گی

مشخصات تغذیه‌ای این روغن شبیه کره است و هر یک قاشق چای‌خوری از آن ۱۲۳ کالری، ۱۴ گرم چربی، ۱۱۸ میکروگرم ویتامین آ و ۰.۴ میلی‌گرم ویتامین ئی دارد. روغن حیوانی تقریبا تماما چربی است (۹۵ درصد) و رطوبت آن به کمتر از ۰.۵ درصد می‌رسد.

این روغن منبع مهم اسید لینولئیک مزدوج یا سی‌ال‌ای (conjugated linoleic acid)، نوعی اسید چرب غیراشباع امگا ۶، است. سی‌ال‌ای به طور طبیعی در محصولات لبنی یافت می‌شود و برای سلامتی مزیت‌هایی دارد، از جمله در زمینه‌هایی مانند چاقی، سرطان، فشار خون (کاهنده فشار خون)، دیابت (تعدیل‌کننده قند خون) و تقویت‌کننده سیستم ایمنی.

در روغن حیوانی یا گی ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین آ وهمچنین بسته به نشان تجاری این روغن، ویتامین‌های دی، ئی و کا وجود دارند. مصرف ویتامین‌های محلول در چربی همراه با منبع چربی مانند روغن حیوانی در جذب مواد مغذی موثر است.

تاثیر روغن گی بر سلامتی؛ مزایا و مضرات

تحقیقات اولیه روی موش‌ها نشان می‌دهد که روغن حیوانی یا گی با کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید و افزایش سطح کلسترول خوب (اچ‌دی‌ال) خطر ابتلا به بیمارهای قلبی‌عروقی را کاهش می‌دهد. با این حال به منظور اثبات فواید این روغن‌ برای سلامتی انسان‌ها به تحقیقات بیشتری نیاز است.

یک مطالعه در پاکستان‌ نشان داد که این نوع روغن برخلاف تصور عمومی، بیماری عروق کرونر را در مصرف‌کنندگان کاهش داد نه افزایش. با این حال توصیه انجمن قلب آمریکا این است که پنج تا شش درصد کالری‌ مصرفی روزانه از چربی‌های اشباع‌شده باشد. زیرا ارتباط میان مصرف چربی اشباع‌شده با کلسترول بد (ال‌دی‌ال) و افزایش خطر بیماری قلبی پیش‌تر اثبات شده است.

از آنجا که روغن حیوانی یا گی، کره تصفیه‌ شده و فاقد کازئین یا لاکتوز است، افرادی که به بیماری عدم تحمل لاکتوز دچارند، می‌توانند این روغن را بدون مشکل مصرف کنند.

این روغن حاوی نوعی تری گلیسیرید با زنجیره متوسط ام‌سی‌تی (MCT) است؛ نوعی چربی که با سرعت بیشتری در بدن تجزیه و جذب می‌شود. طبق برخی پژوهش‌ها، ام‌تی‌سی‌ها مصرف انرژی را افزایش می‌دهند و بر احساس سیری تاثیر می‌گذارند و می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد.

به رغم فواید فراوان روغن حیوانی یا گی، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی به دلیل اینکه روغن یک چربی‌اشباع‌شده‌ محسوب می‌شود، باید در مصرف آن احتیاط کنند اما می‌توان از این روغن حیوانی به عنوان یکی از عناصر رژیم غذایی سالم بهره‌مند شد.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228665 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • آغاز اجرای طرح بانوی توانا در یزد
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟