Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی اعلام کنکره آمریکا در خصوص تروریستی شناختن گروه مقاومت نجبا و تحریم این گروه شخصیت های مختلف در کشور عراق به حمایت از این گروه مردمی پرداختند.

به گزارش گروه پایداری خبرگزاری ایمنا، همزمان با مطرح شدن لایحه تحریمی نُجَباء در کنگره ایالت متحده آمریکا، روز گذشته جمعه ۲۶ آبان موج گسترده‌ای در حمایت از این گروه مقاومت به راه افتاد و جریان ساز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا، بسیاری از شخصیت‌های سیاسی، نظامی، اجتماعی، دینی و عشایری عراق مواضع قاطعی را در مقابل سیاست‌های خضمانه دولت و مجلس آمریکا در منطقه، اتخاذ کردند.

مقامات و نهادهای عراقی هریک در گفتگویی رسانه‌ای و یا با صدور پیامی، به لایحه تحریمی کنگره آمریکا علیه مقاومت اسلامی نُجَباء واکنش نشان دادند.

واکنش نمایندگان و رؤسای فراکسیون‌های پارلمان

«خلف عبدالصمد خلف» رییس فراکسیون "دعوت اسلامی"، «حنان الفتلاوی» رییس فراکسیون "اراده" و «حامد الخضری» رئیس فراکسیون "المواطن" پارلمان عراق طی سخنانی، این اقدام کنگره آمریکا را زمینه‌ای برای متهم کردن تمام قوای نظامی کشور عراق به مجموعه‌های تروریستی دانستند.

در ادامه، «عبدالهادی موحان»، «عواطف نعمه»، «خالد الاسدی»، «جاسم البیاتی»، «عدنان الاسدی»، «هدی السجاد»، «محمد الصیهود»، «ناظم الساعدی»، «فرید الابراهیمی» و «حیدر الکعبی» اعضای فراکسیون "دولت قانون" در پارلمان عراق، حمایت خود از مقاومت اسلامی نُجَباء را اعلام کردند.

از فراکسیون "بدر" پارلمان عراق نیز «رزاق محیبس»، «علی المرشدی»، «عادل رشاش المنصوری»، «رزاق الحیدری» و «قاسم العبودی» این اقدام کنگره ایالت متحده را خصمانه توصیف کردند.

همچنین «حسن الشمری» عضو فراکسیون "الفضیله" و «فرات الشرع» عضو فراکسیون "المواطن" خواستار جلسه ویژه نمایندگان پارلمان برای حل این بحران شدند.

واکنش سران نظامی عراق

در اولین ساعات انتشار خبر ارائه لایحه تحریمی نُجَباء در پارلمان آمریکا، بیانیه‌ای توسط جمیع گروه‌های مقاومت علیه این کشور متجاوز صادر شد.

این درحالی است که گروه‌های مقاومت «کتائب امام علی(ع)»، «کتائب سید الشهدا(ع)»، «حرکة الابدال» و «حرکة بابلیون» هر یک جداگانه در بیانیه‌ای این تعرض به حق نُجَباء را محکوم کردند.

در همین حین، «ابو مهدی المهندس» جانشین رئیس سازمان بسیج مردمی (الحشد الشعبی)، در تماسی تلفنی با «شیخ اکرم الکعبی» دبیرکل مقاومت اسلامی نُجَباء، از فعالیت‌های این گروه مقاومت تقدیر و پیروزی‌های نُجَباء در مقابل توطئه‌های آمریکایی را تبریک گفت.

«احمد الاسدی» دبیرکل گروه مقاومت "جند الامام" و سخنگوی رسمی حشد شعبی، «محمد سالم الغبان» فرمانده ارشد "سپاه بدر"، «شبل الزیدی» دبیرکل گروه مقاومت "کتائب امام علی(ع) "، «ابو زینب اللامی» مسئول حفاظت اطلاعات حشد شعبی، «سیدعلی الیاسری» دبیرکل مقاومت اسلامی "سرایا الخراسانی"، «شیخ ابو اکرم الماجدی» دبیرکل مقاومت اسلامی "حرکة الابدال"، «فالح الخزعلی» معاون دبیرکل "کتائب سید الشهدا(ع) " و «کریم النوری» از فرماندهان ارشد حشد شعبی، هر یک در گفتگویی، خواستار موضع‌گیری صریح دولت عراق در حمایت از نُجَباء و تقابل آن نسبت به دخالت‌ها و تجاوزگری‌های آمریکا شدند.

همچنین «زیاد التمیمی» فرمانده لشکر ۲۱ حشد شعبی، «مهدی تقی الامرلی» فرمانده لشکر ۵۲ حشد شعبی، «ابوحنان الکنعانی» فرمانده لشکر چهارم حشد شعبی، «ابو صادق الحلی» فرمانده لشکر نهم حشد شعبی، «ستار التمیمی» معاون فرمانده لشکر چهارم حشد شعبی، «ابوضرغام المطوری» از فرماندهان پنجم حشد شعبی و «ابوعلی الربیعی» ناظر امنیتی، تحریم رخداده علیه نُجَباء را تعرض در حق مقاومت عراق اعلام کردند.

واکنش شخصیت‌های رسانه‌ای و دینی

در ادامه موج حمایت‌ها، شخصیت‌های رسانه‌ای عراق و فعالان شبکه‌های اجتماعی با راه‌اندازی هشتگ #کلنا_نجباء حمایت خود را از این گروه مقاومت اعلام کردند.

«هیثم مزبان» رئیس موسسه روزنامه نگاران و فرهنگیان عراق، نیز با صدور پیامی ضمن محکومیت اقدام کنگره ایالت متحده، رسانه‌های عراقی را متحد جبهه مقاومت خواند.

همچنین «شیخ سامی المسعودی» نایب رییس سازمان وقف شیعه و «شیخ مرتضی مله عمر» متولی عتبه امامزاده سید محمد(ع)، مقابله با اقدام کنگره آمریکا را ضروری دانستند.

واکنش سران قبایل و عشایر

قبایل عراقی که جمعیت چشمگیری را در این کشور به خود اختصاص می‌دهند و همواره به عنوان پشتوانه محکم مردمی از آنان یاد می‌شود؛ نسبت به این اتفاق مهم بی‌تفاوت نبوده و اعتراض خود را اعلام کردند.

سادات و شیوخِ قبایل و عشایر نجف، بابل، کوت، بغداد، دیوانیه، کوفه، الانبار، دیالی، کربلا و سایر نقاط کشور عراق ضمن حمایت از مقاومت اسلامی نُجَباء به عنوان جنبش تاثیرگذار منطقه، هر یک جداگانه پیام‌هایی را صادر کردند/

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۵۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران

پارلمان آلمان، پیشنهاد تحریم‌های جامع‌تر اتحادیه اروپا و قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریسم را رد کرد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: به گزارش دویچه‌وله، این پیشنهاد را اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان دادند. فراکسیون پارلمانی این دو حزب خواستار اتخاذ رویکرد سخت‌گیرانه‌تر و بازنگری در سیاست نسبت به ایران است. اما دو پیشنهاد این فراکسیون، در پارلمان آلمان رای نیاورد و سایر احزاب با آن مخالفت کردند. طرح آنها قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی و تحریم‌های جامع‌تر در سطح اتحادیه اروپا بود.

یوهان دیوید وادفول، یکی از نمایندگان این فراکسیون از این که آلمان همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری اتحادیه اروپا با ایران است، انتقاد کرد و آن را «بن‌بست سیاست آلمان در قبال ایران» خواند. نیلس اشمیت، نماینده حزب سوسیال دموکرات در واکنش به انتقادهای این فراکسیون گفت: «بقای ایران به تجارت با آلمان بستگی دارد.» او تاکید کرد که دیپلماسی همچنان مسیر درست «برای جلوگیری از برنامه هسته‌ای ایران» است و پرسید که جایگزین احزاب یادشده «برای جلوگیری از بمب هسته‌ای ایران چیست؟»

لامیا کادور از حزب‌سبزها هم اتهام مماشات با ایران را رد کرد و از ۱۰ بسته تحریمی علیه ایران از سال ۲۰۲۲، احضار سفیر ایران و ارجاع پرونده ایران به شورای حقوق بشر سخن گفت.

رناتا آلت از حزب دموکرات‌های آزاد هم حملات موشکی ایران به اسرائیل را یک نقطه عطف دانست. او به تحریم‌های متعدد اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۱ اشاره کرد و گفت: «مشکل این است که ایران، این تحریم‌ها را دور می‌زند. بیش از نیمی از صادرات ایران به چین و ترکیه است. باید اقدام قوی‌تری علیه تجاوزات ایران و برنامه موشکی آن انجام دهیم».

گروه پارلمانی اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی از دولت آلمان خواست تا پیش‌نویس بسته تحریمی جامعی علیه ایران را در چارچوب اتحادیه اروپا ارائه کند. نمایندگان این فراکسیون تاکید کردند که اروپا تا رسیدن به این هدف هنوز راه طولانی در پیش دارد و دولت آلمان به جای انتقاد کردن از ایران در پلتفرم ایکس (توئیتر سابق) باید پیشتاز اقداماتی تاثیرگذار علیه آن در اتحادیه اروپا باشد.

تحریم گروه‌های مورد حمایت ایران، تحریم‌های تجاری بیشتر، دشوارتر کردن تأمین مالی سپاه پاسداران و رویکرد سخت‌گیرانه‌تر به انتقال فناوری و همچنین تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ به‌عنوان مرکزی برای عملیات سپاه پاسداران در آلمان، موارد دیگری است که در این پیشنهاد آمده است.

گفتنی است که نمایندگان پارلمان اروپا اخیرا با تصویب قطعنامه‌ای، حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل را شدیداً محکوم کردند و خواستار قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌ها و گروه‌های تروریستی شدند. این در حالی است که دولت‌های اروپایی و پارلمان اروپا ظرف هفت ماه گذشته نسبت به نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه و همچنین اقدامات تروریستی اسرائیل در سوریه از جمله علیه سفارت ایران، سکوت اختیار کرده‌اند. نمایندگان پارلمان اروپا همچنین خواستار گسترش تحریم‌ها علیه رژیم اسلامی به ویژه در عرصه‌های نفت و بانک شدند. آنان همچنین از اتحادیه اروپا خواستند که نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران و نقش آن در بی‌ثبات کردن خاورمیانه به ویژه از خلال حمایت از گروه حماس را تأیید کند. یادآور می‌شود طرف اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام، خود را در حد پادوی بی‌اختیار آمریکا پایین آورد و به ایران اعلام کرد که قادر به انجام تعهدات ضد تحریمی و خرید نفت ایران یا تجارت متقابل حتی در حد فروش دارو نیست. بنابراین ایران پس از دو سال خویشتنداری اقدام به توقف اجرای تعهدات برجامی کرد.

دیگر خبرها

  • موضع‌گیری جدید «بایدن» درباره اسیران صهیونیست
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به حیفا
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • حمایت‌ها باید همه جانبه و یکپارچه باشد
  • روز ۲۰۴ طوفان‌الاقصی| حمله پهپادی به حیفا
  • حماس یک گروه مقاومت در فلسطین است
  • اردوغان: حماس یک گروه مقاومت در فلسطین است
  • اردوغان: حماس را نه گروه تروریستی بلکه گروه مقاومت می‌دانیم
  • درخواست بلینکن از چین در رابطه با ایران و کره شمالی
  • پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا