Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@02:31:26 GMT

دیابت و راه‌های پیشگیری از آن

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۷۷۸۹۳

دیابت و راه‌های پیشگیری از آن

دیابت یک بیماری مزمن است که در اثر نارسایی پانکراس در تولید انسولین، یا عدم تأثیر انسولین بر ارگان‌های هدف ایجاد می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نیلکوه واحد پیشگیری مرکز بهداشت و درمان گالیکش با انتشار مقاله‌ای دیابت و راه‌های پیشگیری از آن را بررسی کرده است که در ذیل می‌خوانید:

دیابت یک بیماری مزمن است که در اثر نارسایی پانکراس در تولید انسولین، یا عدم تأثیر انسولین بر ارگان‌های هدف ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی سال‌های اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان، این بیماری را به بزرگ‌ترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است.

مطالعات در سال 2014 شیوع دیابت در جمعیت 18 سال به بالای جهان 9 درصد بوده است. در سال 2012 دیابت عامل مستقیم مرگ یک و نیم میلیون انسان در سرتاسر جهان بوده است. بیش از 80 درصد موارد مرگ ناشی از دیابت در کشورهایی با درآمد کم تا متوسط اتفاق می‌افتد.

بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان جهانی بهداشت، در سال 2030 بیماری دیابت هفتمین عامل مرگ انسان خواهد بود. بر اساس مختلف در حال حاضر حدود 4.5 تا 5 میلیون نفر در کشورمان مبتلابه دیابت هستند که نیمی از آن‌ها از بیماری خود بی‌اطلاع‌اند. اگرچه سازمان جهانی بهداشت پیش‌بینی کرده است تا سال 2035 تعداد مبتلایان به دیابت در ایران 6.5 میلیون نفر افزایش یابد،اما با توجه به تغییر برآوردهای سال‌های اخیر این سازمان، انتظار می‌رود تعداد بیماران در کشورمان تا دو دهه دیگر بیشتر از رقم فوق باشد.

در دیابت نوع یک انسولین به میزان کافی تولید نمی‌شود و فرد نیازمند تزریق‌های روزانه انسولین است. علت دیابت نوع یک مشخص نیست و بادانش فعلی بشر، این بیماری قابل‌پیشگیری نیست.

90 درصد موارد دیابت، از نوع دو است که ارتباط نزدیکی با وزن بالای بدن و عدم تحرک بدنی دارد. علائم بالینی هر دو نوع دیابت مشابه است هرچند علائم در نوع دو اغلب از شدت کمتری برخوردارند. به همین جهت دیابت ممکن است تا سال‌ها بعد از ایجاد، بی علامت باشد و گاه زمانی تظاهر پیدا می‌کند که عوارض درازمدت آن به وقوع پیوسته باشند.

امروزه موارد دیابت نوع دو در کودکان هم مشاهده می‌شود. دیابت خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. در یک مطالعه چندملیتی، علت مرگ 50 درصد از بیماران دیابتی بیماری‌های قلبی و سکته مغزی گزارش شد. نوروپاتی اندام در کنار کاهش خون‌رسانی خطر بروز زخم در پای بیماران و عفونت آن را افزایش می‌دهد و ممکن است به قطع اندام منجر گردد. رتینوپاتی دیابتی یک علت مهم نابینایی است و درنتیجه آسیب تجمعی درازمدت به عروق خونی کوچک شبکیه اتفاق می‌افتد.

یک درصد از موارد نابینایی در سرتاسر جهان قابل انتساب به بیماری دیابت است. دیابت در میان شایع‌ترین علل نارسایی کلیه قرار دارد. خطر مرگ دارد. خطر مرگ در بیماران دیابتی درمجموع دو برابر همتایان غیر دیابتی است. برخی مداخلات ساده در شیوه زندگی در پیشگیری یا به تأخیر انداختن دیابت نوع دو تأثیر دارند. برای پیشگیری از دیابت نوع دو و عوارض آن، افراد باید:

_ وزن خود را در حد مناسب حفظ کنند.
_ تحرک و فعالیت بدنی داشته باشند- حداقل 30 دقیقه فعالیت منظم با شدت متوسط در اکثر روزهای هفته لازم است.
_ رژیم غذایی مناسب شامل5 -3 وعده میوه و سبزیجات در روز مصرف کنند و مصرف قند و چربی‌های اشباع را کاهش دهند.
_ از استعمال دخانیات بپرهیزید.

تشخیص زودرس بیماری با آزمون‌های نسبتاً ارزان قابل انجام است. مداخلاتی که در کشورهای درحال‌توسعه قابل انجام و به‌صرفه هستند عبارت‌اند از:

_ درمان و کنترل پرفشاری خون
_ مراقبت از پای بیماران دیابتی
_ غربالگری و درمان رتینوپاتی
_ کنترل چربی خون
_ غربالگری نشانه‌های زودرس بیماری کلیوی ناشی از دیابت

مرکز بهداشت شهرستان گالیکش هم گام با تمام مراکز بهداشتی درمانی در سطح کشور، در راستای پیشگیری از مرگ زودهنگام، مراقبت‌های مختص میان‌سالان (30تا59 سال) و سالمندان (60 سال به بالا) را در کلیه سطوح ارائه‌دهنده خدمتی به گروه هدف ارائه نموده و مراقبین سلامت و پزشکان ،بعد از انجام مراقبت‌ها (بررسی شیوه زندگی فرد، انجام آزمایش‌ها قند و چربی خون و....)، میزان احتمال بروز بیماری‌های قلبی عروقی فرد در 10 سال آینده را برای هر فرد برآورد نموده و راهکارهای مؤثر و پیشگیرانه را به فرد آموزش می‌دهند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۷۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان

به گزارش خبرگزاری مهر، ولی الله زمانی با بیان اینکه تاکنون ۶ واحد تولید نان کامل شروع کار کرده است، گفت: تولید نان کامل در ۸ واحد نانوایی سطح شهر زنجان و ۷ واحد دیگر در شهرستان‌های استان راه اندازی خواهد شد و به ۱۵ واحد نانوایی افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه قیمت نان کامل فعلاً همان قیمت اولیه نان می‌باشد و تغییری نیافته است، افزود: تولید نان‌های فعلی که بر اساس استانداردهای سازمان ملی استاندارد تهیه می‌شود به قوت خود باقی خواهد بود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: تولید نان کامل برای همه افراد جامعه ب خصوص بیمارانی که دارای فشار خون، دیابت، مشکلات گواراشی، افراد مبتلا به چاقی و … هستند مفید است.

زمانی با اشاره به اینکه در آرد کامل نه سبوس و نه جوانه گندم حذف نخواهد شد، گفت: مزایای بالایی برای استفاده از آرد کامل و نان کامل وجود دارد چراکه جوانه گندم منبع غنی از انواع ویتامین‌ها از جمله B و E است و سبوس نیز منبع غنی از فیبر بوده و برای افراد با بیماری دیابت، گوارشی و مادران باردار توصیه می‌شود.

کد خبر 6091511

دیگر خبرها

  • آب آلبالو چه کمکی به دیابتی‌ها می‌کند؟
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا