Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعدادی از دانش‌آموزان با انتقاد از وضعیت پرورش در مدارس، از تعطیلی زنگ نماز و رواج تفکرات انحرافی در برخی از مدارس و استفاده از معلمان غیر مرتبط در دروس مختلف گلایه‌مند بودند.به گزارش بلاغ، نظام تعلیم و تربیت در کشور بیش از 13 میلیون دانش‌آموزان را به طور مستقیم مورد خطاب قرارداده است و این خیل عظیم نوجوان و جوان، با داشتن ذهن کنجکاو خود، هر روز خواسته‌های جدیدی از آموزش و پرورش و کتب درسی طلب می‌کنند و نظام تربیتی موفق است که بتواند با ارائه جدیدترین و کاربردی ترین محتواهای آموزشی و پرورشی، دانش و بینش دانش آموزان را به خوبی و در مسیر صحیح رشد دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، آموزش و پرورش کشور به دلایل مختلف دارای مشکلات عدیده‌ای است و انتقادات زیادی نسبت به آن وارد است؛ از محتواهای کتب درسی تا تدریس دروس توسط معلمان و سیستم آموزشی در مدارس و...

تعدادی از دانش‌آموزان مدارس شهرهای مختلف کشور در گفت‌وگو با ما، از کاستی و ضعف‌های آموزشی و پرورشی در مدارس و کتب درسی گفتند.

*جای خالی مسائل علمی و کاربردی در کتب درسی

علیرضا م، دانش‌آموز دوره پیش دانشگاهی از استان لرستان اظهار داشت: امروز در مدارس به جای اینکه مسائل علمی کاربردی و آزمایشگاهی بیان شود، مباحث تئوری گفته می شود.

 وی ادامه داد: با این روش رابطه خوبی بین علم و صنعت برقرار نمی شود؛ برای نمونه در کتاب تفکر و سواد رسانه ای باید بیشتر بخش عملی مورد توجه قرار گیرد،اما این رطور نیست.

*جای خالی مطالب مفید در کتب درسی

سجاد الف، از استان آذربایجان شرقی تصریح کرد: مهم ترین مشکل فعلی آموزش و پرورش مربوط به کتب درسی است. برخی مطالب مانند شهید فهمیده که باید در کتب درسی باشد، به خوبی وجود ندارد و در مقابل، عکس‌های نامناسب همچون عکس فوتبالیست با چهره‌ای به دور از شأن کتاب درسی منتشر شده است.

*بی توجهی به آسیب‌های اجتماعی

ابراهیمی با اشاره به عدم توجه کافی به مسائل پرورشی، خاطرنشان کرد: به آسیب های اجتماعی مانند گرایش به سیگار و مواد مخدر به خوبی پرداخته نمی‌شود.

وی تصریح کرد: بعضی معلمان در مدارس مسائل دینی را خوب درس نمی‌دهند و این موضوع باعث سست شدن اعتقادات دانش‌آموزان می‌شود.

* رواج تفکرهای انحرافی در برخی مدارس

مهدی م، از استان زنجان گفت: بنده دانش‌آموز مدرسه تیز هوشان هستم و متأسفانه در مدرسه ما معلمی داریم که اعتقادات «اوشو» عارف هندی را تبلیغ می‌کند.

محمد رضا ش، بیان داشت: معلمان در مدارس دولتی بیش از 30 سال سابقه دارند و در نتیجه، حال درس دادن و پاسخ دادن را ندارند.

وی ادامه داد: منابع کتب درسی به ویژه کتب علوم انسانی از منابع غربی است.

این دانش‌آموز افزود: مدیر مدرسه ما در خصوص روابط دختر و پس به دانش‌آموزان می‌گوید «داشتن این روابط تاز مانی که به درس شما آسیب نزند ایرادی ندارد».

* عدم استفاده از مطالبی اساتیدی مانند شهید مطهری در کتب

محمد حسین د، از استان چهارمحال بختیاری  ابراز داشت: چرا در حالی که اساتید بزرگی مانند شهید مطهری را داریم، از کتب و فکر آنها استفاده نمی‌کنیم؛ برای نمونه در کتاب فلسفه از نظریات دانشمندان غربی مطلب منتشر شده است.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش مدرک گرایی را ترویج می‌کند، افزود: باید در کنار آموزش مطالب درسی به مهارت آموزی نیز توجه شود.

* اختصاص زنگ دروس تفکر رسانه‌ای به ریاضی و فیزیک

حدیث ز، دانش‌آموز دوره پیش دانشگاهی از بوشهر، عنوان کرد: در حال حاضر در آموزش و پرورش بیشتر به آموزش توجه می‌شود نه پرورش؛ ضمن اینکه در استان ما بیشتر کلاس‌های مربوط به درس «آمادگی دفاعی» و «تفکر و سواد رسانه‌ای» تعطیل شده و به دروس اختصاصی «ریاضی» و «فیزیک» اختصاص پیدا کرده است.

*ضرورت استفاده از اساتید حوزوی در تدریس درس دینی

معصومه م، دانش‌آموز دوره پیش دانشگاهی از استان زنجان، با انتقاد از کم دانشی برخی معلمان، خاطرنشان کرد: دبیران درس دینی که از دانشگاه فرهنگیان به کلاس درس می‌آیند، فاقد اطلاعات کافی هستند و باید معلمان این درس مهم از کسانی باشند که در حوزه‌های علمیه درس خوانده‌اند.

وی با بیان اینکه پرورش در مدارس تیز هوشان تعطیل است، متذکر شد: در این مدارس به فعالیت بسیج دانش‌آموزی توجه نمی‌شود.

 *بی توجهی به فعالیت بسیج دانش‌آموزی

گیتی ک، از کردستان با انتقاد از نبود محتوای «دشمن شناسی» در کتب درسی، یادآور شد: معلمان مدارس هیچ اهمیتی به فعالیت بسیج دانش‌آموزی مانند حلقه‌های صالحین در مدارس نمی‌دهند.

ثمین الف، از کرمانشاه با اشاره به محتوای نامطلوب کتب درسی، گفت: در رشته علوم انسانی دروس «جامعه شناسی» و «روان شناسی» دارای مطالب بسیار سنگینی است و حجم آن زیاد است؛ در نتیجه دبیر مربوطه مجبور است برای اینکه بتواند کتاب را تمام کند، خیلی سریع درس دهد.

*تعطیلی زنگ نماز

مریم ش، از کرمانشاه به عدم توجه به مسائل اعتقادی اشاره کرد و گفت: در مدرسه ما برخی معلمان به مسائل اعتقادی توجهی ندارند؛ ضمن اینکه به «زنگ نماز» که باید هر روز اجرا شود، توجهی نمی‌ شود و دبیران در زمان اقامه نماز، به درس دادن خود ادامه می‌دهند و هر دانش‌آموزی که قصد داشته باشد از کلاس برای اقامه نماز خارج شود، از درس عقب می‌ماند و دبیران به درس دادن خود ادامه می‌دهند

*استفاده از معلمان غیر مرتبط در دروس 

محمد جواد ص، از استان فارس با اشاره به مشکلات متعدد در آموزش و پرورش متذکر شد: از معلمان در دروس مربوط به خود استفاده نمی‌کنند و برای نمونه، معلم ریاضی را برای تدریس درس تفکر و سواد رسانه‌ای به کلاس می‌فرستند؛ در حالی که این معلمان هیچ تخصصی در خصوص این درس ندارند.

وی با اشاره به استفاده از منابغ غربی در کتب درسی، خاطرنشان کرد: در مقطع ابتدایی منابعی که در کتاب تاریخ مورد استفاده قرار گرفته است،از یک منبع یهودی و فردی به نام «راولینسن» است. 

علیرضا ک، از استان قم یکی از اصلی ترین مشکلات در آموزش و پرورش را عدم پاسخگویی درست مسائل دینی به دانش‌آموزان و ایجاد شبهات در ذهن آنها برشمرد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۸۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که بسیاری از معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در مدارس و بین دانش آموزان شکایت داشته و احساس امنیت نمی‌کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس اشپیگل" در مطلبی نوشت: نتایج یک بررسی نشان می دهد که تقریبا از بین هر دومعلم آلمانی یک نفر خشونت جسمی یا روانی را در مدرسه خود مشاهده می کند. بر اساس مطالعه‌ای که توسط بنیاد رابرت بوش در روز چهارشنبه منتشر شد، این میزان به ویژه در مدارس در مکان‌های آسیب‌دیده اجتماعی زیاد است و خطر استرس را برای معلمان افزایش می‌دهد.

نتایج این بررسی نشان می دهد که بیش از یک سوم معلمان مورد بررسی چندین بار در هفته احساس خستگی عاطفی می کنند. اگر فرصت داده شود بیش از یک چهارم مدرسه را ترک خواهند کرد. معلمان بزرگ‌ترین چالش‌ها را در رفتار دانش‌آموزان و برخورد با کلاس‌های ناهمگون، یعنی دانش‌آموزانی با سوابق مختلف یادگیری، پیشینه‌های فرهنگی و خانوادگی و افزایش نیاز به حمایت می‌بینند.

انجمن فیلولوژی درباره نتایج این بررسی اعلام نگرانی کرده است. سوزان لین کلیتزینگ، رئیس این انجمن، به تاگس‌اشپیگل گفت: این مسئله تعجب آور است که بسیاری از معلمان مجبورند اشکال مختلف خشونت را در زندگی روزمره خود تجربه کنند، اما این یک مشکل برای کل جامعه است، نه فقط یک نفر در برخی مدارس.

لین کلیتزینگ در این باره گفت: سطح فزاینده خشونت در مدارس، کمبود معلم و وضعیت ویران بسیاری از مدارس استرس مضاعفی را برای همه به همراه دارد. در مدارس باید سرمایه‌گذاری شود. مطالعه کنونی سیاستمداران را ترغیب می‌کند تا در نهایت به مسئولیت خود برای تدریس خوب عمل کنند. در اینجا سیستم آموزشی آلمان به سادگی در مقایسه بین‌المللی و همچنین در مقایسه با اقتصاد محلی عقب مانده است. این وضعیت برای آلمان به عنوان یک مکان آموزشی غیرقابل تحمل است.

شرودر، سخنگوی سیاست آموزشی فراکسیون حزب لیبرال دموکرات در پارلمان آلمان، همچنین بر مسئولیت مشترک والدین با توجه به مطالعه نگران کننده بنیاد رابرت بوش اشاره کرده است. وی در این باره به تاگس اشپیگل گفت: معلمان اغلب به تنهایی قادر به مبارزه با خشونت نیستند. آنها نه برای این کار آموزش دیده‌اند و نه وظیفه آنهاست. ما به تیم‌های چندحرفه‌ای و حمایت روانی خوب برای دانش‌آموزان نیاز داریم، اما معلمان و در نهایت، والدین نباید برای مبارزه با عوامل خشونت از مسئولیت خود رها شوند. یک زندگی روزمره مدرسه بدون خشونت، پیش نیاز بسیاری از فرآیندهای دیگر است.

این نماینده حزب لیبرال دموکرات در پارلمان آلمان گفت: در صورت افزایش خشونت، نیروهای دیگری مانند پلیس، ادارات رفاه اجتماعی و رفاه جوانان باید با مدیریت مدرسه و والدین همکاری کنند. تقویت پیشگیری از خشونت بسیار مهم است، اما همچنین جوانانی که مرتکب خشونت می شوند باید عواقب سریعی را تجربه کنند.

این ارقام که به واسطه این بررسی به دست آمده است بسیار نگران کننده هستند. بر اساس بررسی بنیاد رابرت بوش، که معلمان در سراسر آلمان برای آن مورد بررسی قرار گرفتند، 47 درصد از معلمان مورد بررسی اظهار داشتند که خشونت را در بین دانش آموزان خود مشاهده کرده اند. تنها 57 درصد از معلمان حمایت روانی اجتماعی فعلی در مدرسه خود را کافی ارزیابی می کنند.

بتینا استارک-واتزینگر، وزیر آموزش فدرال آلمان در این باره گفت گفت: این بررسی بار دیگر روشن می‌کند که فشار برای اقدام در آموزش چقدر زیاد است. این واقعیت که تقریباً از هر دو معلم یکی خشونت را مشاهده می کند، باید همه را نگران کند. مدارس باید مکان امنی برای دانش آموزان و معلمان باشد. این یک نیاز اساسی برای یادگیری و آموزش صحیح است.

استارک واتزینگر بیش از هر چیز از ایالت های فدرال درخواست می کند که باید بهتر با کمبود معلم مبارزه کنند: «معلمان ما برای تدریس خوب بسیار مهم هستند. ما باید از آنها بهتر حمایت کنیم و به عنوان یک جامعه قدردانی بیشتری از آنها نشان دهیم.

اعتصاب‌های جدید در ایالت هسن آلماناقدام قانونی علیه طرح گازی آلمان در دستورکار کمیسیون اروپا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند
  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم
  • سید احمد خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • آیت الله خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • برپایی پنج میز خدمت در نماز جمعه تهران
  • از متن تا حاشیه تغییر کتب درسی
  • شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان
  • مسابقات قرآن، عترت و نماز مدارس بیضا
  • آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتب درسی دانش‌آموزان