Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@23:54:58 GMT

نهنگ آبی یا نهنگ نوجوانی؟؟

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۸۰۸۰۸

نهنگ آبی یا نهنگ نوجوانی؟؟

 مرتضی: خب بچه، یه کلمه حرف بزن بگو کجا دعوا شده؟

دوست امیر: من نمیدونم آقا

مرتضی: خوب من نمیدونم آقا را از اول بگو به جای اینکه اینجوری لات بازی در بیاری. اصلا تو با یه بچه 16 ساله چیکار داری؟ واسه چی باهاش می‌گردی؟

دوست امیر: نزن آقا، نزن، من نبودم اصلا اون شب

محسن: تو نبودی ولی آمارشو داری، کجا دعوا کرده بهت میگم؟

دوست امیر: نزن آقا، ماشین امانته

محسن: کجا دعوا کرده بهت میگم؟

دوست امیر: خودش زده، اصلا دعوا نبوده، خودش خودشو زده که لاتی‌شو پر کنه

گریه مادر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

(قسمتی از دیالوگ‌های فیلم ابد و یک روز)

 

تاکنون انواع مختلفی از بازی‌ها و چالش‌های خطرناک در فضای مجازی مطرح شده‌اند. ممکن است عجیب به نظر برسد که  کسی حاضر شود خودش را برای سرگرمی در آتش بیاندازد؛ ولی کافی است یک جستجوی ساده در اینترنت انجام دهید تا کلیپ‌های بسیاری در این زمینه پیدا کنید. از چالش‌های دیگر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

چالش نمک و یخ: افراد روی قسمتی از بدن خود نمک می‌ریزند و سپس روی نمک یخ می‌گذارند که این موضوع باعث ایجاد جراحت و عفونت‌های خطرناکی می‌شود. هدف این است تا مشخص شود چه کسی می‌تواند زمان بیشتری درد را تحمل کند.

چالش نوار چسب: افراد با چسب‌های نواری پهن، خود و یا دیگران را می‌بندند و افراد بسته‌شده بایستی خود را آزاد کنند. مشکل این است که این بستن می‌تواند بسیار محکم باشد و باعث آسیب گردد، حتی آسیب مغزی.

بازی ناک‌اوت: افراد به صورت ناگهانی به سر یک فرد ناشناس ضربه محکمی می‌زنند تا باعث بیهوش شدن آن فرد شوند.

چالش بریدن: افراد به وسیله چاقو و یا قیچی به قسمت‌های مختلف بدن آسیب می‌رسانند.

بازی خفگی: فرد توسط خودش یا فردی دیگر مسیر رسیدن اکسیژن به مغزش را قطع می‌کند تا به اصطلاح حس سرخوشی پیدا کند.

 

در سال‌های اخیر چالش‌های دیگری نیز مطرح شده‌اند که از آن جمله می‌توان به چالش خودکشی آنلاین و چالش نهنگ آبی اشاره نمود. چندی پیش دو دختر از بالای بزرگراه چمران اصفهان خود را به پایین انداختند. پس از وقوع این حادثه، بسیاری از مقامات به رابطه میان این خودکشی‌ها و بازی نهنگ آبی اشاره کردند. با این وجود تکذیبیه‌هایی نیز در این باره منتشر شده است. در اینکه تمام اخباری که در مورد چالش نهنگ آبی در رسانه‌ها منتشر شده درست می باشند، اختلاف نظر وجود دارد.

با اینحال نکته مهم این است که وقتی خبری به این گستردگی در فضای مجازی پخش می‌شود، دیگر مهم نیست که چالش واقعی است یا تقلبی؛ چون برخی از کودکان و نوجوانان آن را جدی خواهند گرفت و آن را امتحان خواهند کرد.  نام "نهنگ آبی" به خاطر رفتار شبیه به خودکشی نهنگ‌ها به آن اطلاق شده و شروع این بازی از سال 2013 و در کشور روسیه بوده است. در این چالش طی 50 روز، 50 وظیفه به فرد محول می‌شود که در نهایت در مرحله پنجاهم (مرحله آخر) فرد بایستی از یک ارتفاع بلند به پایین بپرد. کاربر بایستی بعد از اتمام هر مرحله، از نتیجه کار خود عکس بگیرد و برای اصطلاحا مدیر بازی ارسال کند تا مجوز دسترسی به سایر مراحل را پیدا کند...

 

از نظر روانشناسی با سه دیگاه می‌توان چرایی بروز این قبیل رفتارها توسط کودکان و نوجوانان را تبیین نمود:

الف) طبق نظریه رشد اخلاقی کولبرگ، معمولا نوجوانان کارهای غیراخلاقی را برای برانگیختن تحسین دیگران انجام می‌دهند. بنابراین حاضرند هر کاری بکنند تا مورد پذیرش اطرافیان و دوستان خودشان قرار گیرند. دیالوگ ابتدای این پست نیز به همین موضوع اشاره دارد. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که کودکان و نوجوانان سیستم ترمز ذهنی مناسبی ندارند. دوران نوجوانی دوران آزمایش و اکتشاف است؛ اکثر نوجوانان از ارزیابی پیامدهای کارهایشان ناتوان هستند و به دنبال اثبات و بهبود اعتماد به نفس خودشان می‌باشند.

ب) مطابق با نتایج آزمایشاتی که آقای میلگرم انجام داده‌اند که به روانشناسی اطاعت نیز معروف است، می‌توان افراد را به اطاعت از قدرت و انجام علمی غیراخلاقی وادار نمود. این موضوع به‌ویژه در مورد چالش نهنگ آبی که یک مدیر مراحل بازی را نظارت می‌کند، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. علاوه بر این، دوستان و اطرافیان فرد نیز می‌توانند همین نقش را به نوعی ایفا کنند. گزارش‌ها نشان می‌دهند، نوجوانانی که از مشکلات روحی رنج می‌برند؛ آسیب‌پذیر بوده و تمایل بیشتری برای انجام اینگونه چالش‌ها از خود نشان می‌دهند.

ج) ماهیت بازی‌ها: وقتی از افرادی که این بازی‌های خطرناک را انجام می‌دهند چرایی رفتار آنها سوال می‌شود، معمولا این پاسخ را می‌دهند: این کار جرات و شجاعت می‌خواهد. حتی برخی از افراد به این نیت این چالش‌ها را انجام می‌دهند که اصطلاحا در آن چالش رتبه بهترین را کسب کنند. علاوه بر ماهیت چالشی این بازی‌ها، حالت معماگونه بازی نهنگ آبی نیز میل به انجام آن را بیشتر می‌کند.

 

جمع بندی

1) قبل از بروز فاجعه، خوشبختانه نشانه‌هایی برای این گونه رفتارها وجود دارد مانند کبودی یا سوختگی‌های غیرعادی؛ بنابراین والدین بایستی فعالانه اتفاقات دنیای مجازی را رصد کنند و با آگاهی از این علائم، به موقع واکنش مناسب نشان دهند.

2) در اینکه بایستی بر رفتار کودکان و نوجوانان در فضای مجازی و حقیقی نظارت نمود، شکی وجود ندارد؛ اما استراتژی والدین برای حمایت و حفاظت از فرزندانشان بایستی فراتر از دانستن پسورد و چک کردن پیام‌های ارسالی آنها باشد. نظارت صرف قطعا کارساز نخواهد بود چنانچه راه‌حل ناکارآمد مادر امیر در ابد و یک روز کارساز نبود. ایشان در پاسخ به فرزندش که می‌گوید اگر ناراحتی برو قصر بابات، پاسخ می‌دهد: برم تو هم هر غلطی دلت خواست بکنی؟ کور خوندی، دیگه یه دقیقه هم تنهات نمی‌ذارم. استراتژی درست این است که در کنار نظارت معقول، والدین بایستی کاری کنند که فرزندانشان آنها را دوست خودشان بدانند، فرزندانشان مطمئن شوند که والدین همواره پشت آنها هستند واین اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه برای فرزندان به اندازه کافی وقت گذاشته شود.

3) گزارش‌ها نشان می‌دهند که این چالش‌های مختلف تاکنون تلفات جانی بسیاری داشته‌اند. در کنار تمام روش‌ها و راه‌حل‌های موجود، سیاستگذاران حوزه فضای مجازی نیز نقشی پررنگ در پیشگیری از بروز حوادث این‌چنینی دارند. چنانچه در کشور هند قوانینی در این زمینه تصویب شده است.

 

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۰۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ایام هفته سلامت غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم برای گروه‌های سنی هدف در پایگاه‌های سلامت و مراکز و خانه‌های بهداشت انجام می‌شود.
 بابک اقبالی گفت: در هفته سلامت برنامه ویژه‌ای در بحث مراقبت‌های قلبی با اندازه‌گیری قند، وزن، فشارخون و انجام آزمایش قند خون و چربی داریم و این برنامه در طول این هفته اجرا می‌شود.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده، از میان افراد بالای ۳۰ سال مراجعه کننده ۳۰ درصد مبتلا به فشار خون (از هر ۳ نفر یک نفر)، ۱۳ درصد مبتلا به دیابت (از هر ۷ نفر یک نفر) هستند و اگر این افراد به موقع تشخیص داده شوند تحت درمان به‌‎موقع نیز قرار می‌گیرند و از عوارض جانبی بعدی به‌دور خواهند بود.

وی گفت: برنامه دیگر این دانشگاه، آموزش به افرادی است که تحت درمان قرار ندارند و مهمترین موضوع در خصوص عدم افزایش وزن است تا با مشکلات و سکته‌های قلبی مواجه نشوند. همچنین به افراد آموزش شیوه زندگی سالم، تحرک بدنی مطلوب و تغذیه سالم داده می‌شود و به تمام مراجعه کنندگان به ۳۰ دقیقه ورزش سبک و ۷ هزار گام پیاده‌روی توصیه می‌شود.

اقبالی با تأکید بر اینکه در هفته سلامت بحث غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم و برای گروه سنی ۵۰ تا ۷۰ سال، بالای ۳۰ سال و ۳۰ تا ۶۰ سال انجام می‌شود، افزود: همچنین در این هفته و در طول ایام سال بر غربالگری تیروئید در ۳ تا ۵ روزگی تأکید داریم و در همین راستا و با گرفتن چند قطره خون از کف پای افراد مبتلا به بیماری‌‎های متابولیک و فیتلکونوری شناسایی می‌شوند و در مواردی که به‌‎موقع شناسایی شوند از عقب ماندگی ذهنی و جسمی جلوگیری می‌شود، به همین منظور ۹۸ درصد نوزادان غربالگری شدند و از والدین ۲ درصد باقی مانده نیز درخواست داریم تا هرچه سریع‌تر مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • (ویدئو) تلاش برای نجات ده‌ها نهنگ به گل نشسته در غرب استرالیا
  • یونایتد 4-2 شفیلد: تن‌هاخ مقابل قعرنشین هم چالش دارد
  • چالش متفاوت برای گلر پرسپولیس: حذفی و پنالتی!
  • اساسنامه شورای عالی نوجوانان و جوانان تصویب شد
  • تصویب و تکمیل اساسنامه شورای عالی نوجوانان و جوانان
  • ناپایداری آب شرب در سرزمین آب‌ها/ تغییرات اقلیمی از عوامل چالش کمبود منابع پایدار آب در لرستان