Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@10:41:23 GMT

گزینه حمله هسته‌ای نباید در اختیار ترامپ باشد

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۸۱۹۷۱

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه اینترنتی «گازیتا.رو» در تحلیلی نوشته است: نمایندگان کنگره آمریکا تصمیم گرفته اند تا مسئله اختیارات "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا برای دادن دستور استفاده از سلاح هسته‌ای را مورد بررسی قرار دهند. چنین مسئله ای بیش از  40 سال است که در ایالات متحده بررسی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخوردهای غیرقابل پیش بینی ترامپ در عرصه بین المللی موجب نگرانی برخی سناتورهای آمریکایی شده است و برخی از آنها معتقدند هر چیزی، حتی دستور پرتاب موشکهای هسته‌ای به سوی یک کشور دیگر، از رئیس کنونی کاخ سفید بعید نخواهد بود.

بعد از تهدیدات رئیس جمهوری آمریکا علیه کره شمالی، در ایالات متحده این نگرانی جدی شده است که دونالد ترامپ ممکن است این کشور را به یک جنگ هسته‌ای بکشاند.

"بیل پری" رئیس سابق پنتاگون گفته است که اگر رئیس جمهور بخواهد از سلاح هسته‌ای استفاده کند، "جیمز ماتیس" وزیر دفاع کنونی آمریکا قادر به توقف ترامپ نخواهد بود. به عقیده وی، در سال جاری احتمال بروز یک جنگ هسته‌ای در جهان بطور جدی افزایش یافته است و دلیل آن هم فقط سیاستهای دولت ترامپ است.

هفته گذشته برای نخستین بار بعد از 40 سال امکان لغو اختیار رئیس جمهوری برای دادن دستور حمله هسته‌ای مورد بررسی قرار گرفت. روز سه شنبه نشست کمیته امور بین الملل سنای آمریکا در این خصوص برگزار شد. چنین اقدامی آخرین بار در سال 1976 و در زمان دولت "جرالد فورد" انجام گرفته بود.

عامل انسانی در مورد دستور حمله هسته‌ای بسیار اهمیت دارد

"کریس مرفی" سناتور جمهوری خواه آمریکایی در این نشست گفت: «ما نگران بی ثباتی و غیرقابل پیش بینی بودن رئیس جمهور هستیم و باید از این مسئله استفاده کرد و روند لغو اختیار او برای دادن دستور حمله هسته‌ای را آغاز نمود، برای اینکه چنین اقدامی قطعا مغایر با منافع ملی آمریکا خواهد بود.»

ژنرال "روبرت کلر" فرمانده سابق مرکزفرماندهی راهبردی آمریکا که از جمله معدود کارشناسانی بود که به این نشست دعوت شده بود، گفت: «در زمان مسئولیت خویش، اگر رئیس جمهوری چنین دستوری را بصورت "قانونی" می داد، قطعا آن اجرا می کردم. ولی اگر تردیدی در مورد قانونی بودن آن داشته باشم، قطعا حاضر به اجرای چنین دستوری نخواهم بود.»

این ژنرال آمریکایی تاکید کرد: «در این مورد "عامل انسانی" مهمترین مسئله است و رئیس جمهور باید نقش و مسئولیت سنگین خود و عواقب چنین دستوری را به خوبی درک کند.»

"پیتر فیور" استاد دانشگاه دوک آمریکا، دیگر کارشناسی بود که در این مورد تاکید کرد که دستور رئیس جمهور در مورد حمله هسته‌ای قطعا باید در سطح کارشناسی بطور کامل مورد تایید قرار بگیرد و رئیس جمهوری نمی تواند به دلیل تمایل شخصی "دگمه قرمز" پرتاب موشکهای هسته‌ای را فشار دهد.

در جریان این نشست برخی نمایندگان هم مخالف این بودند که کنگره در روند تصمیم گیری در خصوص دستور انجام حمله هسته‌ای مشارکت داشته باشد. به عقیده آنها، در چنین شرایطی کشور باید بسرعت تصمیم گیری کند و این کار با توجه به روند کار کنگره، غیرممکن خواهد بود.

بطور کلی در ایالات متحده در چنین شرایطی تنها وزیر دفاع حق دارد با تصمیم رئیس جمهوری در مورد استفاده از سلاح هسته‌ای مخالفت کند. و شخص رئیس جمهوری هم موظف نیست که با کسی در این باره مشورت کند و دقیقا به همین دلیل، نگرانی در مورد امکان چنین دستوری از سوی دونالد ترامپ برای حمله به کره شمالی، بوجود آمده است.

سناتور "باب کورکر" که برخی مواقع از ترامپ هم طرفداری کرده، در این نشت گفت: «مشکل اینجاست که دونالد ترامپ در مورد کره شمالی، بیشتر شوی-تلویزیونی راه انداخته و این خطر واقعی است که رئیس جمهور برای کشورهای دیگر تهدیدآفرین باشد و جنگ جهانی سوم را براه اندازد. کارهای او باعث نگرانی من و کل جامعه جهانی است.»

در محافل کارشناسی روسیه بر این عقیده هستند که بررسی این موضوع در کنگره آمریکا به تغییر قانون این کشور در خصوص حق رئیس جمهور برای دادن دستور حمله هسته‌ای نخواهد انجامید.

این مباحثات منجر به تغییر این قانون در آمریکا نخواهد شد

"آندری باکلیتسکی" کارشناس امور عدم گسترش و مشاور مرکز تحقیقات راهبردی روسیه در گفتگو با این روزنامه یادآور شد: «مباحثات پیرامون محدود کردن اختیارات رئیس کاخ سفید از سطح کمیته سنای آمریکا، فراتر نخواهد رفت. حتی خود سناتورهای آمریکایی تاکید کرده اند که بررسی این مسئله موضوعی بسیار درازمدت است.»

این کارشناس این مسئله را نیز مورد توجه قرار داد که در نشست سنای آمریکا هم سخن بر سر شرایطی بود که آمریکا در مورد حمله پیشگیرانه هسته‌ای تصمیم گیری می کند. در صورتی که محدود کردن اختیار رئیس جمهوری برای دادن چنین دستوری، در صورت پاسخگویی به حمله هسته‌ای به ایالات متحده، اصلا مطرح نشده است. در مورد شخص دونالد ترامپ هم باید بگویم، در صورت صدور چنین دستوری از طرف وی، وزیر دفاع آمریکا این حق را دارد که این فرمان را اجرا نکرده و آن را غیرقانونی اعلام کند.»

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۱۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!
  • رئیس کمیسیون اروپا: حمله اسرائیل به رفح کاملا غیرقابل قبول است
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • ادعای کاخ سفید؛ اسرائیل پذیرفته که قبل از حمله به رفح، نگرانی‌های آمریکا را در نظر بگیرد
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد