Web Analytics Made Easy - Statcounter

در برخی شهرستان‌‌ها علی‌‌رغم تمرکز جمعیت تنها یک بیمارستان وجود دارد و آن هم وقتی کارآمد است که خود قربانی زلزله نشود و فرو نریزد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از آناج، زلزله بلایی است خانمان سوز که به هیچ وجه قابل پیش بینی نیست ولی با تدابیری می‌توان از تلفات جانی و مالی آن پیشگیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشور ایران به خصوص منطقه آذربایجان به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در مکان‌‌‌های مستعد زلزله قرار دارد و سالانه یک میلیون و 300 هزار زلزله در جهان رخ می‌‌دهد که بیشتر آن‌ها کمتر از 3.9 ریشتر قدرت دارند و احساس نمی‌‌شوند. به عبارت دیگر تقریبا هر سال یک زلزله با قدرت 8 ریشتر یا بیشتر در جهان واقع می‌‌شود.

بیمارستان‌ها یکی از مکان‌هایی هستندکه مردم در هنگام مواجهه با بحران‌ها به آن‌ها مراجعه می‌کنند و با توجه به اهمیت و نیاز به بهره برداری بدون وقفه از بیمارستان‌‌ها بعد از وقوع زلزله، لازم است این ساختمان‌‌ها، پس از زلزله عملکرد مناسبی از خود نشان داده و بتوانند خدمات ضروری مورد نیاز را فراهم آورند ولی اگر این مکان‌ها خودشان با بحران‌‌های دیگری مواجه باشند می‌‌توانند خود باعث افزایش تلفات شوند.

ویژگی‌‌های معماری خاصی که در اغلب بیمارستان‌ها وجود دارد، پیچیدگی و همچنین عوامل طراحی ساخت و بهره برداری، می‌‌توانند بیمارستان‌ها را در مقابل زلزله آسیب پذیر سازند. خسارت‌‌های وارد آمده به آن‌ها در زلزله‌‌های گذشته اهمیت این موضوع را بارها یادآوری نموده است.

داریم به ششمین سالگرد زلزله ارسباران نزدیک می‌شویم، زلزله‌‌ای که در آن شماری از هم استانی‌‌های خود  را در این حادثه ناگوار از دست دادیم ولی چرا هنوز  از حوادث تلخ گذشته عبرت نگرفته‌‌ایم و آماده وقوع چنین حوادثی نیستیم؛ باید به گونه‌ای زندگی و محیط خود را آماده کنیم که در صورت بروز این حادثه، شاهد کمترین آسیب و خسارات باشیم

در زلرله‌‌ای که در کرمانشاه رخ داد، شهرستان سرپل ذهاب که داری 45 هزارجمعیت است تنها یک بیمارستان نود تخته داشت که آن هم به دلیل تخریب بیمارستان بلااستفاده ماند و تخت‌‌های آن جوابگوی مصدومانه حادثه دیدگان نشد.

سوال اینجاست که چرا نباید درساخت چنین مکان‌‌های حساسی نکات ایمنی رعایت نشود و چرا شهرستان‌‌هایی با این همه جمعیت فقط یک بیمارستان فرسوده نود تخته دارند که با چنین زلزله‌‌هایی ‌‌قابل استفاده نمی‌‌شود؟

در صورت تخریب بیمارستان‌‌ها و یا جوابگو نبودن گنجایش تخت‌‌ها از بیمارستان‌های صحرایی استفاده می‌شود که این بیمارستان‌ها مشکلاتی دارند که از آن جمله به نبود تجهیزات کافی پزشکی و فقدان بهداشت محیطی با وجود انواع آلودگی‌‌ها می‌‌توان اشاره کرد. 

حساسیت این موضوع به قدری است که می‌تواند جان هموطنان‌‌مان را در چنین حوادثی نجات دهد و باعث کاهش تلفات جانی شود؛ این قبیل حوادث می‌تواند زنگ خطر جدی برای چنین بیمارستان‌‌ها و مسئولین شهرها باشد تا به فکر اقدامات لازم برای تکمیل و نوسازی بیمارستان‌ها بیفتند.

افزایش تخت‌‌های بیمارستانی و ایمن سازی ساختمان‌‌ها باعث می‌شود تا پرسنل و بیماران از سلامتی جان خود مطمئن باشند. فقط  باکمی تدبیر ازسوی مسئولین می تواندبه سادگی ازچنین بحران هایی عبور کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۳۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور

محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، از حادثه‌خیز بودن کشور ایران و به تبع آن استان‌های کشور یاد کرد و گفت : از ۶۶ مخاطره طبیعی و ساخته دست انسان که در جهان شناسایی شده، ۴۴ مورد آن در کشور ما نیز رخ می‌دهد.

وی سیلاب، زلزله، فرونشست زمین، آتش‌سوزی، سرمازدگی، خشکسالی، رانش زمین و ریزگرد‌ها را چند مخاطره اصلی و مهم در کشور اعلام کرد که از بین آنها سیل و زلزله اهمیت دو چندانی دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور یاد کرد که حدود یک پنجم آنها بزرگی بیش از چهار ریشتر دارد و افزود: در برخی سال‌ها که شاهد وقوع زلزله‌های بزرگی مثل زلزله بم، زلزله کرمانشاه و... در کشور بودیم، تعداد زلزله‌های سالانه به ۲۰ هزار مورد نیز رسیده است.

نامی با تاکید بر لزوم مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابرزلزله با توجه به فراوانی وقوع آن در کشور، اظهار کرد: باید سازه‌ها بگونه‌ای ساخته شود که در برابر زلزله‌های هشت ریشتری مقاوم باشد و اماکن حساس و حیاتی کشور نیز بتوانند در برابر زلزله‌های ۱۰ ریشتری مقاومت کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از اهمیت افزایش ضریب بیمه در منازل مسکونی شهری و روستایی برای مقابله با بلایای طبیعی هم یاد کرد و با اشاره به هزینه بالای بیمه یک ساختمان مسکونی در مناطق شهری، افزود: باید به سمت راهکار‌های نوینی برویم که مردم بتوانند با هزینه کمتر منازل خود را بیمه کنند و از سوی دیگر هنگام بروز حادثه و خسارت، یک متولی مشخص برای پرداخت خسارت به آنها وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی ساختمان‌های دولتی نیز باید بیمه داشته باشند و بالاترین رده یک دستگاه در برابر این موضوع مسئول است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه با اشاره به تغییرات آب و هوایی و تاثیرات آن در شکل‌گیری بحران‌ها، اظهارکرد: در این راستا، پیشگیری از وقوع بحران را در همه زمان‌ها و مکان‌ها به عنوان مهمترین اولویت در دستورکار قرار داده‌ایم. 

وی افزود: طی چندسال اخیر بویژه در سالجاری، شاهد وقوع سیلاب در برخی از مناطق کشور بودیم که اصلا انتظار سیلاب را در آن مناطق نداشتیم که این نشان می‌دهد که وقوع بحران‌هایی مانند سیلاب مربوط به زمان و مکان خاصی نیست، چرا که نظم آب و هوایی در جهان به هم ریخته است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • انفجار گاز در بستان‌آباد ۶ نفر را راهی بیمارستان کرد
  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • همدلی خیران هلال احمر آذربایجان شرقی در سیل سیستان و بلوچستان
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان استان آذربایجان شرقی به اهر
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان آذربایجان شرقی به اهر
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • بدحالی چند تن از هواداران تراکتور
  • نبود مسافر خانه در شهر زیبای اهر در استان آذربایجان شرقی