Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@15:14:48 GMT

سایه سنگین بیکاری و رکود در ۳۱ استان

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۹۰۱۸۳

سایه سنگین بیکاری و رکود در ۳۱ استان

درحالی مرکز آمار اعلام می کند نرخ بیکاری کاهش یافته و مسئولان هم مدعی ایجاد ۷۰۰هزار شغل جدید هستند که نمایندگان مجلس روایت دیگری از بیکاری در استانها دارند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مطابق آمار مرکز آمار آخرین نرخ بیکاری در تابستان امسال 11.7درصد اعلام شده است که نسبت به بهار امسال 0.9 درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک درصد کاهش را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر دولت مدعی ایجاد 700 هزار شغل در کشور طی یک سال گذشته است. این در حالی است که نمایندگان مجلس استان های مختلف کشور مسئله دیگری را روایت می کنند.

*رکودحاکم بر واحدهای تولیدی در کشور

علی کاظمی، نماینده شهرستان اردل و فارسان می‌گوید: از وضعیت استان و جمعیت زیادی که هر روز بخاطر بیکاری به ما مراجعه می‌کنند، به نظر می‌رسد که نرخ بیکاری استان حتی از آمار ارائه شده در این جدول هم بیشتر است، که البته عوامل متعددی دست به دست داده تا شاهد این نرخ از بیکاری در چهارمحال و بختیاری باشیم.

کاظمی بیان می کند: بیشتر مردم ما از دیرباز در بخش کشاورزی و دامداری مشغول به کار بوده و هستند و با خشکسالی و کمبود آب طی چند سال اخیر، بسیاری از دشت‌های ما ممنوعه اعلام و بخشی زیادی از کشاورزان و صنایع مربوط از کار بیکار شدند که این مهم‌ترین عامل افزایش نرخ بیکاری در استان است.

نماینده شهرستان اردل و فارسان در مجلس یادآور می‌شود: به سرانجام نرسیدن طرح‌های متعدد در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، رکود فعالیت در بخش صنایع، تعطیلی برخی صنایع و کارگاه‌ها و طرح‌های عمرانی، از جمله عوامل دیگر افزایش بیکاری در چهارمحال و بختیاری است.

کاظمی افزود: در حالی رکود در بازار صنایع و بخش کشاورزی را دلیل بالارفتن نرخ بیکاری در این استان عنوان می‌کند، که چهارمحال و بختیاری، استانی با ظرفیت‌های بالای گردشگری است و توجه به این ظرفیت‌ها و رونق گردشگری می‌تواند کمک زیادی به رفع بیکاری و اشتغالزایی کند.

*اردبیل سال هاست که جز5استان بیکار کشور است

صدیف بدری،نماینده مردم اردبیل در مجلس درباره بیکاری استانش می گوید: اردبیل چندین سال است که جزو پنج استان بالای بیکاری محسوب می‌شود، اما در طول این مدت کاری برای این استان انجام نشد و وضعیت، بدتر شده است.

وی افزود: دولت اعلام کرده در یک سال اخیر، نزدیک به 800 هزار شغل ایجاد شده است اما در استان اردبیل حتی رد پای این موضوع هم مشاهده نمی‌شود.

بدری با اشاره به این که در استان اردبیل افراد شاغل هم به بیکاری تهدید می‌شوند، تصریح کرد: در این استان کارخانه‌های بزرگی وجود دارد که کارگران آنها به دلیل مشکلات کارخانه تعدیل شدند و به بیکاری این استان افزوده خواهد شد.

نماینده مردم اردبیل افزود: برخی تسهیلات به منظور ایجاد اشتغال پرداخت می‌شود که متقاضی تسهیلات عنوان می‌کند با این میزان می‌تواند به عنوان مثال 1000 نفر را شاغل کند، اما ممکن است حتی یک‌دهم این میزان هم به اشتغال واقعی ختم نشود. در آمارها به دلیل تسهیلاتی که داده شده، فرصت شغلی محاسبه می‌شود.

* سیستان و بلوچستان نه تنها شغلی ایجاد نشده بلکه بیکاری رشد کرده

علیم یار محمدی، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از آماری که دولت در زمینه اشتغال ارائه داد، گفت: در استان سیستان و بلوچستان نه تنها افزایش اشتغال رخ نداده بلکه بیکاری نیز با رشد فزاینده همراه بوده است.

وی اضافه کرد: برای ایجاد شغل باید رونق کشاورزی اتفاق بیفتد یا کارخانه‌ای تأسیس شود یا سرمایه‌گذاری اتفاق بیفتد که هیچ‌کدام از این موارد در طول سال‌های گذشته در استان ما اتفاق نیفتاده است.

یارمحمدی گفت: طبق گزارش مرکز آمار هر کسی که دو ساعت در جایی مشغول به کار شود، شاغل به حساب می‌آید اما واقعا با این نوع مشاغل می‌توان زندگی مناسبی داشت؟ چه تعداد افراد شاغل که در سال‌های گذشته بیکار شدند و اکنون مشغول دست‌فروشی هستند. آیا این افراد باید در لیست شاغلان قرار بگیرند یا در لیست افراد جویای کار؟

*از یک میلیون و 500هزار شغل ایجاد شده سهمی نداریم

علی وقف‌چی، نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی گفت: با گذشت سال‌های زیادی از تأسیس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هنوز تعریف درستی از اشتغال نداریم و متاسفانه آمارها با واقعیت‌های جامعه فاصله دارد.

وی افزود: از یک میلیون و 500 هزار شغلی که در کشور اعلام شده ایجاد کردند،‌ تنها تعطیلی کارخانه‌ها به استان ما رسیده و دولت در این زمینه هیچ اقدامی برای استان زنجان انجام نداده است.

وقف‌چی با تاکید بر این که برخی مردم به‌صورت خودجوش اقدام به تأسیس کارخانه یا کارگاه‌های صنایع تبدیلی کردند، گفت: دولت در این زمینه هیچ حمایتی نمی‌کند و این افراد کارآفرین وقتی برای گسترش کار خود به بانک یا مراکز دولتی مراجعه می‌کنند، آن‌قدر شرایط را سخت و وثیقه‌ها را بالا در نظر می‌گیرند که متقاضی نتواند از آن استفاده کند.

نماینده مردم زنجان در مجلس با تاکید بر این که بهتر است مسئولان دولتی گزارش‌های خود را باانصاف ارائه دهند، تصریح کرد: بنده سال گذشته طرحی به مرکز پژوهش‌های مجلس دادم که ظاهرا دولت قصد دارد آن را اجرا کند. هر کسی که دارای شغل است، باید یک کارت اشتغال دریافت کند که این کارت مانند کارت ملی شناسایی است. در این صورت مشخص می‌شود، آمار بیکاری واقعی چقدر است.

*دولت در 6 ماه اول سال موفق نبود

سید‌مهدی مقدسی، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی فت: آماری که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای وضعیت اشتغال شش‌ماهه ابتدایی سال جاری استان اراک منتشر کرد، نشان می‌داد دولت در این زمینه موفق نبود. برخی اقدامات و نوسانات اشتغال را در کارخانه‌های بزرگ اراک شاهد بودیم و امیدواریم که این وضعیت در نیمه دوم سال بهبود یابد.

*جزئیات راهکار دولت برای کاهش نرخ بیکاری

به گزارش تسنیم، در حالی که اشتغال روستایی یکی از گام ها در جهت کاهش نرخ بیکاری استان ها در سراسر کشور است،باید دید آیا این اقدام وزارت کار می تواند در جهت کاهش نرخ بیکاری استان ها موثر باشد. سید حمید کلانتری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم با اشاره به آمادگی بانک‌ها و صندوق‌های عامل برای پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی، شرایط و نحوه دریافت تسهیلات را اعلام کرد.

وی با بیان اینکه با ابلاغ «آیین‌نامه توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی» امکان پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی فراهم شد افزود: البته ممکن است به دلیل اینکه در مراحل ابتدایی اجرای طرح قرار داریم دستورالعمل این تسهیلات به تمام شعب موسسات عامل ابلاغ نشده باشد که ستاد مرکزی بانک‌ها و موسسات هر چه زودتر از ابلاغ دستورالعمل پرداخت به تمام شعب خود اطمینان حاصل کنند.

کلانتری بانک‌های کشاورزی، پست بانک، توسسه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی را از موسسات عامل پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی اعلام کرد و درباره نحوه مراجعه متقاضیان گفت: افرادی که طرح‌های اشتغالزای دارای توجیه اقتصادی دارند می‌توانند در اولین گام با مراجعه به یکی از دو مرجع اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مربوطه یا یکی از موسسات عامل نسبت به ارائه طرح خود اقدام کنند.

وی افزود: بعد از اینکه متقاضی طرح و ایده خود را برای ایجاد اشتغال در مناطق مورد هدف به یکی از دو مرجع مذکور ارائه داد، طرح از نظر توجیه فنی، مالی و اقتصادی در کارگروه اشتغال استان مورد بررسی قرار می‌گیرد و نتیجه تایید یا عدم تایید طرح به متقاضی اعلام می‌شود.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در صورت تایید طرح در کارگروه اشتغال و اعلام به متقاضی، موسسه عامل طبق آیین نامه باید حداکثر طی یکماه نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام کند و در صورت تأخیر در پرداخت تسهیلات، موسسه به ازای هر ماه تأخیر ملزم به پرداخت وجه به نرخ 2 درصد مبلغ تسهیلات به متقاضی است.

انتهای پیام/

R1012189/P1361/S7,77,82,1246/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۰۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد

بانک جهانی در آخرین گزارش خود زیر عنوان «بررسی چالش‌ها: مقابله با رکود اقتصادی و تورم» نگاشته است که حمایت از بخش خصوصی در افغانستان می‌تواند تا حدی از فروپاشی اقتصادی این کشور جلوگیری کند.

بانک جهانی گفته است کاهش ۲۶ درصدی رشد تولید ناخالص داخلی و حمایت‌های خارجی، تصویر روشنی را از چشم‌انداز تاریک اقتصادی افغانستان ترسیم می‌کند.

براساس گزارش بانک جهانی ممکن است چالش‌های ساختاری در بخش خصوصی همراه با کاهش حمایت‌های بین‌المللی مانع هر گونه پیشرفت اقتصادی در افغانستان شود.

برپایه این گزارش، این رکود اقتصادی می‌تواند سبب افزایش فقر و بیکاری در افغانستان شود تا جایی که نیمی از جمعیت آن به‌شدت نیازمند کمک‌های خارجی هستند.

به گفته بانک جهانی، کشاورزی در افغانستان می‌تواند سبب رشد اقتصاد در کشور شود.

این نهاد بین‌المللی همچنان سرمایه‌گذاری‌ در زیرساخت‌های آبیاری و نیز دسترسی دهقانان به بازارها برای افزایش بهره‌گیری از محصولات زراعتی‌شان را مهم خوانده است.

این در حالی است که پیش از این‌نیز بانک جهانی گفته بود این نهاد ۸۴ میلیون دلار کمک به افغانستان را به‌منظور مبارزه با بحران‌ اقتصادی و تطبیق پروژه‌های معیشتی در کشور تأیید کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • مهلت یک‌هفته‌ای استاندار برای ایجاد کارگروه ویژه اشتغال در لرستان
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • فیلم/ جنگ سایه‌ها بین ایران و اسرائیل
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه
  • بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان
  • هدف‌گذاری ایجاد یک میلیون و ۴۴ هزار شغل در سال جاری