Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مسئول سازمان غذا و دارو درباره مصرف دارو در ایران و چین توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش صدای ایران، محمد هاشمی - سخنگوی سازمان غذا و دارو ضمن تشکر از دغدغه مندی دکتر یعقوب شیویاری - عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان نسبت به مقوله تجویز و مصرف منطقی دارو در خصوص اظهارات وی مبنی بر " برابری میزان مصرف دارو در ایران و چین علی رغم چند برابر بودن جمعیت آن کشور نسبت به ایران" واکنش نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هاشمی با بیان اینکه تجویز و مصرف منطقی دارو به معنی تجویز داروی مناسب با میزان مناسب و در مدت زمان مناسب برای هر بیمار است و معنایش هم این است که هر گونه مصرف کمتر یا بیشتر از حد نیاز بیمار، غیر منطقی تلقی می‌شود.

وی با اشاره اینکه موضوع مصرف غیر منطقی صرفاً شامل مصرف بالای دارو نیست، بیان کرد: در ایران فقط در برخی از داروها با مصرف زیاد روبرو هستیم، درحالیکه در اکثر داروهای مورد استفاده در درمان بیماریهای مزمن مانند دیابت، فشار خون و چربی خون مصرف پایین تر از حد درمانی مورد نیاز بیماران است.

هاشمی افزود: مقایسه بازار دارویی ایران با کشورهای دارای شرایط مشابه از نظر بار بیماری، جمعیت، اقتصادی و فرهنگی بیانگر این نکته است که دارو از میزان مصرف بالایی در کشور ما برخوردار نیست.

سخنگوی سازمان غذا و دارو با تکیه بر مستندات موجود تصریح کرد: سهم هزینه‌های دارویی در ایران از تولید ناخالص داخلی کمتر از همین سهم در سایر کشورهای OECD از جمله ترکیه است کما اینکه همین موضوع در خصوص سرانه هزینه‌های دارویی نیز در کشور صدق می‌کند.

این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو تاکید کرد: هر دو شاخص مذکور در ایران در مقایسه با چین عدد کمتری را نشان می‌دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بطور کلی صرف لحاظ کردن مصرف عددی دارو در بازار دارویی مبنای درست و علمی برای مقایسه مصرف دارو در کشورها نیست و باید برای بیان این موضوع از شاخص های پذیرفته شده جهانی مانند" دوز تعریف شده روزانه" استفاده کرد ضمن اینکه نباید از خاطر برد که در برخی از کشورها مانند چین رویکردهای درمانی دیگری مانند طب سنتی و سوزنی رایج بوده که خود این موضوع بازار دارویی آن کشور را متاثر می‌سازد.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۷۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش

آرش محبوبی٬ رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: سبدفروشی دارو به طور قطع٬ اقدامی غیر قانونی بوده و تخلف محسوب می شود.

او بیان کرد: هنگامی که میزان نقدینگی تولیدکنندگان به دلیل انباشت مطالبات از صندوق های بیمه گر کاهش پیدا کند٬ برخی از تولیدکنندگان اقدام به فروش برخی داروها همراه با داروهای دیگر می کنند که این کار تخلف محسوب می شود.

رئیس انجمن داروسازان تهران تاکید کرد: داروخانه ها داروهای سبدی را به مردم نمی فروشند و این موضوع سبب شده تا تجمع سرمایه در داروخانه ها ایجاد شود و با گذشتن تاریخ انقضای مواد دارویی سرمایه کشور از دست خواهد رفت.

محبوبی ادامه داد: باید برنامه ریزی جهت تولید دارو بهتر از گذشته انجام شود و سازمان غذا و دارو در حوزه قیمت دهی طوری تصمیم گیری کند تا تمام فرآورده ها، سود مشترکی داشته باشد و این گونه نباشد که برخی از اقلام دارویی سود کمتری داشته باشد.

رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: مصرف کننده و قیمت گذار در حوزه دارو بخش دولتی است و به همین دلیل کمترین قیمت ها را در نظر می گیرد.

رئیس انجمن داروسازان تهران بیان کرد: مطالعات نشان می دهند که استفاده غیر منطقی و بی اثر برخی از داروها به همراه عدم وجود شبکه توزیع مناسب در سطح شرکت های پخش و داروخانه ها سبب عدم بهره وری در حوزه دارویی خواهد شد. 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • متهمان دارویی آذربایجان‌غربی به پرداخت ۷۴ میلیارد ریالی محکوم شدند
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی