Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@21:30:31 GMT

روز صدم

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۰۶۶۵

روز صدم

ایران > قوای سه‌گانه - عدد ۱۰۰ با نام دولت روحانی عجین شده است، حسن روحانی هم در دولت یازدهم و هم در دولت دوازدهمش وعده‌ای برای گزارش ۱۰۰ روزه به مردم داده بود و حالا ۱۰۰ روز اول از دولت دومش سپری شده است.

100روزه‌هاي اول دولت روحاني بيش از آنكه زمان تحقق وعده‌هاي دولت باشد، موقع مناسب براي ارزيابي چالش‌هايي است كه دولت با آنها مواجه بوده و فرصتي جهت ارائه برنامه‌هاي دولت براي عبور از اين چالش‌ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحاني در جريان ثبت‌نام‌ها و رقابت‌هاي انتخاباتي رياست‌جمهوري امسال به مطايبه در برابر دوربين‌هاي تلويزيوني گفته بود: «من باز هم يك برنامه 100روزه خواهم داشت كه اعلام مي‌كنم.» او در پايان 100روز اول دولت يازدهمش گفته بود كشور از 3چالش عمده خالي بودن خزانه، خالي بودن انبار كالاهاي اساسي و تورم افسارگسيخته نجات يافته؛

در كابينه دوم اما با گذر از اين بحران‌ها و افزايش سقف مطالبات در سياست داخلي او با جنس ديگري از چالش‌ها مواجه است. آنچنان كه از زمان پيروزي در انتخابات رياست‌جمهوري تا زمان معرفي كابينه به مجلس در 17مردادماه بيشترين توجهات متوجه سهم گروه‌ها و احزاب در اين كابينه بود. روحاني در مواجهه با اين فشارهاي چپ و راست از تشكيل كابينه فراجناحي سخن گفت و يادآوري كرد: «نكته‌اي كه اين روزها بسيار در فضاي حقيقي و فضاي مجازي شايع هست،

عرض كنم كه رئيس‌جمهور در معرفي 17وزير تحت فشار هيچ جناح، حزب و تشكلي نبوده كه كسي بگويد اين وزير يا آن وزير را معرفي كند، همه جناح‌ها، احزاب و گروه‌ها پيشنهادهايي به‌صورت شفاهي و كتبي داشتند اما هيچ فشاري بر رئيس‌جمهور در اين زمينه نبوده است.»

او قرار است به‌زودي در تلويزيون عملكرد 100روزه نخست دولت دوازدهم را به مردم گزارش دهد. روحاني قطعا مي‌داند كه بزرگ‌ترين چالش دولت دومش، بيكاري و حل مسئله اشتغال است، او در نخستين نشست خبري خود بعد از پيروزي در انتخابات رياست‌جمهوري دوازدهم كه اول خردادماه برگزار شد، گفت: «اشتغال جوان‌ها يكي از مهم‌ترين مسائل است. مخصوصاً جوان‌هاي تحصيلكرده، همانطور كه قول دادم. در زمينه كارورزي حتماً اقدامات را شروع مي‌كنيم و اين كار را انجام مي‌دهيم و اميدوارم بتوانيم يك حركت خوبي در زمينه اشتغال جوانان عزيز به‌وجود بياوريم.»

صبر و گفت‌وگو در سياست داخلي

شايد يكي از چالش‌هاي روحاني در همين 100روز اول تكميل كابينه بود. او براي وزير علومش به جمع‌بندي نرسيده بود و براي وزير نيرويش از مجلس رأي اعتماد نگرفته بود. در انتصاب وزير كشورش هم با انتقاد طيفي از اصلاح طلبان مواجه بود. با اين حال روحاني با حوصله توانست نظر طيف‌هاي مختلف را در اين كارزار سخت جلب كند. روحاني 7آبان‌ماه در پاسخ به گلايه‌هاي دانشجويان در انتصاب وزير علوم گفته بود؛ « تعامل كرديم اما با هيچ‌كس معامله نكرديم» .

عبور از دست‌انداز ترامپي برجام

چالش‌هاي پيش روي دولت دوازدهم از همان آبان‌ماه سال گذشته با پيروزي دونالد ترامپ به رياست‌جمهوري آمريكا و مخالفت‌هاي او با برجام آشكار شده بود. دولت دوازدهم يك‌بار در سال92با آغاز مذاكرات هسته‌اي قدم اصلي در رفع مشكلات اقتصادي كشور و تحريم‌ها را برداشته بود و در 100روز ابتدايي دولت دوم خود مي‌بايست يك‌بار ديگر از دستاوردهاي برجام محافظت كند.

بدون علت هم نبود كه روحاني 24مردادماه در جلسه دفاع از وزراي پيشنهادي كابينه دوازدهم در مجلس از حفظ برجام به‌عنوان يكي از وظايف اصلي وزير خارجه در كنار اولويت‌هاي منطقه‌اي صحبت كرده و گفته بود «ايشان بايد برجام را به خوبي حفظ كند. نمي‌دانم چرا عده‌اي با ذات برجام مشكل دارند. بحث آمريكا، ترامپ، سنا يا كنگره نيست، آنها كار غلطي انجام دادند كه بايد در مقابلشان بايستيم».

پيش‌بيني‌هاي روحاني درست از كار درآمدند. دولت دوازدهم در همان 3ماهه نخست آغاز به‌كار خود با ديپلماسي فرامنطقه‌اي ظريف توانست زهر اقدامات ترامپ در ايجاد اجماع براي خروج از برجام را بگيرد و از اين چالش كناره بگيرد. ترامپ وقتي 21مهرماه پايبندي ايران به برجام را تأييد نكرد، با موج مخالفت‌‌هاي جهاني مواجه شد.

چنانچه رئيس‌جمهور كشورمان در يك برنامه تلويزيوني گفت، «مردم بزرگ ايران ديدند كه براي نخستين بار، آمريكا در برابر يك تعهد چند جانبه بين‌المللي، موضع گرفت و بلافاصله كشورهاي بزرگ دنيا و اتحاديه اروپا، در برابر آمريكا موضع گرفتند. آمريكا امروز، تنهاتر از هميشه در برابر برجام و توطئه‌هايش عليه ملت ايران است.»

نتيجه مشخص اين موفقيت ديپلماتيك ايران نيز اين بود كه كمتر از يك‌ماه بعد حتي سناي آمريكا نيز در نقطه مقابل خواست ترامپ براي بازنگري در برجام پيش‌نويس طرحي را كه خواستار ملزم كردن ايران به شرايط جديد در توافق هسته‌اي برجام بود كنار گذاشت. با اين حال ماجراي سپنتا نيكنام و تعليق عضويت او در شوراي شهر يزد، چالش جديدي درباره حقوق اقليت‌ها پيش روي دولت گذاشت.

اين موضوع اگر چه مناقشه‌اي بين قوه قضاييه، شوراي نگهبان و مجلس بود اما در يكي از دو نشست سران قوا كه در همين 100روز اخير برگزار شد؛ مسئله حقوق اقليت‌ها از سوي رئيس‌جمهور طرح شد تا راه‌حلي براي آن پيدا شود و شد. روحاني اما با عبور از اين چالش‌ها در 100روز اخير؛ چالش‌هاي سخت‌تري در 1360روز آينده دارد. چالش‌هايي مثل بيكاري جوانان، رفع موانع كسب وكار، عبور از بحران‌هاي منطقه‌، حل مناقشه و بحران آب، مقابله با اجماع‌سازي‌‌هاي آمريكا عليه ايران، پايدارسازي صندوق‌هاي بازنشستگي، باز كردن گره‌هايي كه در طرح تحول سلامت افتاده است و ده‌ها چالش ريز و درشتي كه مي‌تواند تداوم دولت تدبير و اميد را در قامت يك چهره تازه‌تر در انتخابات 1400تضمين كند يا متوقف كند.

در همین زمینه: واریز۲۸۱ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض برای جبران خسارات مناطق زلزله به حساب بنیاد مسکن پرداخت ۴۱ میلیون تومان وام و کمک بلاعوض به خانوارهای شهری آسیب دیده از زلزله روحانی: همه دولت پیگیر مشکلات مردم کرمانشاه خواهند بود علی یونسی: زرتشتیان اصل و اساس ملت ایران بودند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۰۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت بسترساز جهش تولید است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت به عنوان کارگزار نظام باید کوشش کند تا بستر جهش را با مشارکت مردم فراهم کند و یکی از اقدامات مهم در این بین مانع‌زدایی، جلوگیری از مداخلات بی‌معنای ادارات در حوزه تولید و باز کردن قفل و زنجیرها است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید صولت مرتضوی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ همزمان با آغاز هفته گرامیداشت کار و کارگر، در مراسم «اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به واحدهای تولیدی نمونه کشور و اظهار کرد: هنر نزد مردان و زنانی است که شیره جان‌شان را مصروف اعتلای عزت انسانی می‌کنند.

وی بیان‌داشت: کار و تولید برای انسان شرف، عزت، اقتدار و ثبات است و بستر بالندگی وی را فراهم می‌کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دستان توانمند بانوان ایرانی قابل ستایش، تقدیر و تشکر است، ادامه‌داد: دنیا بداند که زن در فرهنگ و تمدن اسلامی و در احکام و آموزه‌های دینی ما از منزلت بالایی برخوردار است و بر اساس آنچه که از قرآن آموخته‌ایم در آیه ۱۳ سوره حجرات تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد.

مرتضوی تصریح‌کرد: یکی از جلوه‌های پرهیزکاری، تلاش، توسعه اشتغال، دستگیری از نیازمندان و کوشش است.

وی با بیان اینکه حضور بانوان در عرصه‌های مختلف اهمیت بسیار دارد، تاکید کرد: از مجموع ۱۶ میلیون و ۱۹۱ هزار نفر بیمه شده تأمین اجتماعی در بخش کارگری، حدود سه میلیون و ۷۹۵ هزار نفر کارگر زن داریم و در حوزه‌های آموزش و پرورش، پرستاران و اساتید دانشگاه نیز زنان جز سرآمدان جامعه هستند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه‌کرد: در حوزه اقتصاد اسلامی و بر اساس اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی، اقتصاد ما به سه دسته تقسیم می‌شود؛ اقتصاد دولتی که دایره شمول آن بخش از اقتصادی است که به اقتدار و امنیت ملی ما برمی‌گردد. بخش‌های دیگر نیز اقتصاد خصوصی و تعاونی است. تقریباً می‌توان گفت از منظر قانون اساسی باید بیش از ۸۰ درصد اقتصاد کشور در دست توانمند بخش خصوصی باشد.

مرتضوی با یادآوری اینکه رهبر معظم انقلاب امسال را به «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، اظهار داشت: رهبری فرمودند که جهش با رشد متفاوت است. یعنی یک حرکت بزرگ و خارق‌العاده که نشان از جهش و پرش داشته باشد و این کار نیاز به کوشش دارد.

وی بیان‌داشت: دولت به عنوان کارگزار نظام باید کوشش کند تا بستر جهش را با مشارکت مردم فراهم کند. یکی از اقدامات مهم که در این بین باید انجام شود مانع زدایی و رفع موانع تولید است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح‌کرد: جلوگیری از مداخلات بی معنای ادارات در حوزه تولید، باز کردن قفل و زنجیرها نیز جز کارهایی است که دولت باید انجام دهد تا فرمایش رهبر معظم انقلاب به بهترین شکل انجام شود.

مرتضوی خاطرنشان‌کرد: ما به عنوان کارگزار دولت این آمادگی را داریم که دستان پرتوان کارآفرینان و کارگران را به گرمی در این حوزه بفشاریم.

وی افزود: موضوع دیگر مشارکت مردم است. جهش تولید بدون مشارکت مردم عملی نخواهد شد و اگر ما جهش تولید را به مردم بسپاریم، مفاسد و مشکلات اقتصادی پاک می‌شود، زیرا بخش خصوصی دلسوز سرمایه خود است و آستین همت بالا می‌زند و کار می‌کند.

در این مراسم از ۱۴ بانوی نمونه در واحدهای تولیدی با حضور وزیر تعاون تجلیل شد.

کد خبر 748730

دیگر خبرها

  • کناره گیری وزیر اول مسلمان اسکاتلند
  • نخست وزیر اسکاتلند قصد استعفا دارد
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • دولت بسترساز جهش تولید است
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • تبریک امیرعبداللهیان به وزیر خارجه آفریقای جنوبی
  • (عکس) واکنش یک روحانی به نقش یک زن در مسلمان شدن مورایس
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • (تصاویر) حضور حسن روحانی بر مزار والدین خود در سرخه