Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه دیوار تحریم‌ شکسته شده و بازگشتی برای آن متصور نیست، گفت: اروپا حساب خود را از آمریکا جدا کرده؛ اگرچه حتی اگر برگردد، بخش‌خصوصی کارآموخته شده است.

غلامحسین شافعی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه شخصا به بازگشت تحریم‌ها به اقتصاد ایران، اعتقادی ندارم، گفت: دیوار تحریم‌ها دیگر شکسته شده است و اکنون موضع‌گیری کشورهای اروپایی نیز، این را به خوبی اثبات می‌کند؛ بنابراین به نظر می‌رسد که برگشت تحریم دیگر عملیاتی نیست؛ به خصوص اینکه حتی اگر تحریم هم برگردد، اوضاع دیگر به روال قبل نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: بخش‌خصوصی اکنون، راهکار خود را برای دور زدن تحریم آموخته و اکنون نیز همه ارتباطاتی که لازم بوده را به دست آورده است؛ بنابراین بخش‌خصوصی در شرایط سخت نیز، توانسته است کار خود را جلو برد؛ به این معنا که حتی در زمان تحریم‌های سخت دوره گذشته نیز، محدودیت‌های جدی نتوانست بخش‌خصوصی را در اقتصاد خارجی و تعامل با دنیا تعطیل کند؛ اگرچه کمی هزینه را بالا برد؛ در غیر این صورت این بخش به کار خود ادامه داد و حتی تجارت خارجی و صادرات با رشد خوبی همراه بود.

وی با اشاره به شرایط فعلی ایران در حوزه بین‌الملل به خصوص همزمان با تهدیدات ترامپ علیه ایران و حمایت اروپایی‌ها گفت: در مورد صحبت‌های اخیر ترامپ، اگرچه همه تصور می‌کردند که این رئیس جمهور می‌تواند دنیا را تغییر دهد، اما تنها کسی که از وی، پشتیبانی کرد، رژیم صهیونیستی بود؛ در حالیکه تمام کشورهای طرف معامله ایران به خصوص اروپایی‌ها و حتی کشورهای آسیایی، موضع مثبتی نسبت به آن نداشتند و همگی به دنبال کار کردن با ایران بودند و برخی‌ها اذعان کردند که با همکاری خود با ایران ادامه خواهند داد و حتی بیشتر از گذشته، کار را پیش خواهند برد.

شافعی معتقد است که صحبت‌های ترامپ، خیلی طرفدار و پشتیبانی ندارد و به همین دلیل، ایران باید با قوت و قدرت ارتباطات خود را ادامه دهد؛ همانطور که شاهد این هستیم که روز به روز نیز، گشایش‌ها برای ارتباطات خارجی بیشتر می‌شود و تصور من بر این است که آینده بدی در ارتباطات با تجارت خارجی و کشورهای خارجی نخواهیم داشت؛ ولی باید تلاش کنیم که به هر شیوه‌ای که هست، موضع قدرت داخلی را در این ارتباط بالا بریم و بخش تولید خود را تقویت نماییم؛ به این معنا که نوسازی بخش تولید را به عنوان یکی از مسائل بسیار مهم در نظر گرفت؛ به خصوص اینکه شاخه‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها در حقیقت می‌توانند وضع ایران را نسبت به گذشته متفاوت کنند؛ پس راهی نداریم که با قدرت و قوت پیش برویم و امیدوار باشیم که راه برای ما گشوده است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا اروپایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که حساب خود را از آمریکا جدا کنند، گفت: به هر صورت منطق درستی در رفتار و گفتار امریکا وجود ندارد و به نظر من امریکا و اقتصاد امریکا نیز از این موضوع صدمه خواهد دید و آنها بیش از ما زیان خواهند کرد؛ چراکه تمامی کشورهای اروپایی بر اساس یک منطق درست حرف خود را مطرح می‌کنند و این نشان دهنده آن است که منطق و اصولی بر حرف های رئیس جمهور آمریکا حاکم نیست و منافع کشورهای اروپایی و آسیایی در این است که از نظر اقتصادی، ارتباطات خود را با کشور قدرتمندی مثل ایران افزایش دهند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۳۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است

شهریار حیدری ؛ نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با پارس نیوز، اظهار داشت: پیمان بریکس، پیمان فرامنطقه‌ای است و جمع کشورهای عضو در این گروه صاحب قدرت‌های ژئوپلیتیک و اقتصادی هستند. آمریکا برای همه کشورهای قدرتمند در قاره‌های مختلف، در مواقعی از تهدیدات به عنوان یک ابزار برای تحریم، تنش و برخورد علیه کشورهای مختلف استفاده می‌کند.

وی با بیان اینکه کشورهای قدرتمند برای مقابله با تهدیدات آمریکا به سمت تشکیل پیمان‌های جدید می‌روند، ادامه داد: چندین پیمان از قبیل شانگهای، بریکس و .. شکل گرفته و در آینده نیز احتمال شکل گرفتن پیمان‌های کوچکتر نیز وجود دارد که هدف از تشکیل این پیمان‌ها ، جلوگیری از شکنندگی در مقابل تهدیدات آمریکا و غرب است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: با توجه به قرار داشتن کشور در شرایط تحریم، عضویت جمهوری اسلامی ایران در پیمان بریکس که با رایزنی دولت و وزارت خارجه انجام شد، دستاوردهایی از قبیل تولید قدرت جدید در منطقه، تقویت روابط اقتصادی، دور زدن تحریم‌ها و کمرنگ شدن  و جلوگیری از اثرات تحریم‌ها را به دنبال خواهد داشت.

حیدری در خصوص اثرگذاری تعاملات پارلمانی پیمان بریکس بر روابط دولت‌ها نیز بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر تقویت روابط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی با کشورهای مختلفی که حاضر به ارتباط دیپلماسی با کشورمان هستند، تأکید دارد. البته هرگونه پیوستن به پیمان‌های بین‌المللی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و همچنین توافق با کشورهای دیگر نیز نیازمند تأیید مجلس است.

دیگر خبرها

  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • روایت مقام سابق موساد از «زیرساخت باور نکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران»
  • صف‌آرایی شکست‌خوردگان، علیه ایران | آمریکا و اروپا دوباره دست به تحریم شدند
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!