Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@06:45:18 GMT

جمعیت قوچ و میش‌های شاهرود نصف می‌شوند؟!

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۸۲۶۲

جمعیت قوچ و میش‌های شاهرود نصف می‌شوند؟!

رئیس حفاظت محیط‌زیست شهرستان شاهرود پیش‌بینی کرد: در صورت تامین نشدن علوفه مورد نیاز، جمعیت و زادآوری علفخوران بزرگ‌جثه و از جمله قوچ و میش در زیستگاه‌های شاهرود نصف شود.

علی‌اکبر قربانلو در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اعلام این خبر اظهار کرد: خشکسالی‌های مداوم سبب شده که بخشی از زیستگاه‌های این شهرستان از غذای لازم برای تغذیه این حیات‌وحش تهی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به کمبود شدید علوفه در زیستگاه‌ها افزود: همین امر سبب شده که قوچ و میش‌ها برای تامین غذای مورد نیاز خود به جوامع انسانی و روستاها و باغ‌های حواشی زیستگاه‌ها روی بیاورند تا از برگ درختان تغذیه کنند.

رئیس حفاظت محیط‌زیست شهرستان شاهرود در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص تاثیر این کمبود غذا در جمعیت این حیات‌وحش گفت: الان فصل جفت‌گیری این حیات‌وحش است و مطمئنا با ادامه این کمبود غذا این روند در زادآوری سال آینده این حیات‌وحش تاثیر مستقیم خواهد داشت.

قربانلو با بیان اینکه گزارش‌های مردم محلی و محیط‌بانان حکایت از این دارد که حیات‌وحش دیده شده بسیار لاغر هستند پیش‌بینی کرد: این وضعیت در سال آتی به نصف شدن زادآوری حیات‌وحش این زیستگاه‌ها و خصوصا علفخوران بزرگ‌جثه‌ای همچون قوچ و میش بینجامد.

وی با بیان اینکه کل و بزوحشی با توجه به قدرت بالا در زندگی در مناطق صخره‌ای از این مناطق تامین غذا می‌کنند، اضافه کرد: قوچ‌ها و میش‌ها از سر ناچاری در گله‌های بزرگ برای تامین غذا به حوالی مناطق روستایی می‌آیند و همین ممکن است خطراتی برای آنها به همراه داشته باشد. البته همکاران ما مراقبت لازم را انجام داده و با گشت‌های مداوم در منطقه از این حیات‌وحش حفاظت می‌کنند.

قربانلو در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص کمبود احتمالی منابع آبی اظهار کرد: خوشبختانه با تلاشی که در این چند ساله انجام شده آب مورد نیاز حیات‌وحش تامین شده و مشکلی از این بابت ندارند.

وی، تخصیص بودجه‌ای برای تامین غذای حیات‌وحش را خواستار و یادآور شد: متاسفانه اکثر زیستگاه‌های شاهرود که از تنوع جانوری بالایی هم برخوردارند با فقر علوفه روبرو هستند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۸۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان از ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی(مرال) در لنز دوربین تله‌ای حافظان طبیعت در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان حمزه عشوری امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: تصاویر زیبا و ارزشمندی از یک رأس گوزن قرمز (مرال) نر در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار توسط یک کارگروه زبده از تشکلهای مردمی حافظان هیرکانی و همراهی یکی از محیط‌بانان حفاظت محیط زیست گیلان به ثبت رسیده است.

وی افزود: جنگل‌های هیرکانی گیلان از عرصه‌های طبیعی و بی نظیری است که هنوز می‌توان غرش پلنگ ایرانی و بانگ گوزن قرمز (مرال) را در آن شنید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: آموزش جوامع محلی، برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز و تعامل با جوامع بومی و محلی و تلاش شبانه روزی محیط‌بانان سبب شده تا امنیت در زیستگاه برای این گونه‌های حیات وحش تأمین شود.

عشوری تصریح کرد: مشاهده گونه‌های ارزشمند همچون مرال، پلنگ و خرس قهوه‌ای در این استان گیلان نشان از این دارد که زیستگاه‌ها برای این حیوانات امن است.

به گزارش ایمنا، مرال یا گوزن قرمز که به آن «گاوکوهی» نیز گفته می‌شود از گونه‌های باشکوه جنگل‌های پهن برگ هیرکانی شمال ایران است و یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده در زیستگاه‌های استان گیلان است.

کد خبر 748829

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • ۷۰ هزار قطعه زمین در طرح جوانی جمعیت تامین شد
  • ارایه خدمات درمانی به بیش از ۲۷۰۰ نفر در سطح استان 
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • تامین زمین ۲۰۰ مشمول جوانی جمعیت در نجف آباد
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم
  • حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه
  • جانمایی زمین برای طرح نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت در نیشابور