Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@15:51:08 GMT

راه دشوار مرکل برای تشکیل دولت جدید

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۱۷۵۸۷

راه دشوار مرکل برای تشکیل دولت جدید

در پی شکست مذاکرات شب گذشته میان ۴ حزب آلمانی به منظور تشکیل دولت آتی این کشور، صدراعظم آلمان یا باید دولت اقلیت تشکیل دهد و یا اینکه انتخابات تکرار شود.

سرانجام مذاکرات برای تشکیل دولت ائتلافی آلمان بدون دستیابی به نتیجه‌ای پایان یافت و همانطور که پیشتر هم اعلام شده بود، احزاب دیشب برای آخرین بار گرد هم آمدند تا بتوانند به اختلاف‌نظرها پایان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پس از اینکه نماینده حزب دموکراتیک آزاد (لیبرال) میز مذاکره را ترک کرد، عملا گفت‌وگوها پایان یافت.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، «کریستین لیندر» نماینده لیبرال‌ها در این مذاکرات گفت که 4 طرف مذاکره هیچ دیدگاهی در زمینه بهبود وضعیت کشور و یا مبانی اعتماد‌سازی نداشتند. از این رو بهتر است که حکومت نکنیم تا اینکه بد عمل کنیم.»

این سیاستمدار آلمانی که حزب متبوعش سیاست‌های اقتصادی را به ویژه مورد توجه قرار می‌دهد با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: «ما هیچکسی را به دلیل اینکه به چارچوب‌های خود پایبند است، سرزنش نمی‌کنیم. اما ما هم همینطور (در قالب چارچوب های خود) عمل می‌کنیم. ما خواستار بازبینی در امور بازرگانی کنونی هستیم ولی نتوانستیم به توافق برسیم.»

با این حال «هورست زیهوفر» رئیس حزب سوسیال‌مسیحی گفته است که پیش از اینکه لیبرال‌ها میز مذاکره را ترک کنند، امکان دستیابی به نتیجه وجود داشت. «جم اوزدمیش» از حزب سبز که از وی به عنوان وزیر خارجه احتمالی در دولت آتی آلمان هم یاد می‌شد در همین راستا گفت که حزب وی همواره در زمینه توافق اعلام آمادگی کرده بود.

انتشار خبر شکست مذاکرات تشکیل دولت آلمان باعث شد که ارزش یورو در برابر دیگر ارزهای قدرتمند یعنی دلار، ین و پوند کاهش یابد.

در پی انتخابات پارلمانی آلمان که 24 سپتامبر (2 مهرماه) برگزار شد، مرکل تلاش کرده بود که دولتی متشکل از احزاب دموکرات‌مسیحی، سوسیال‌مسیحی، سبزها و لیبرالها تشکیل دهد اما با وجود گذشت 2 ماه از مذاکرات، احزاب درباره مواردی مانند امور محیط‌ زیستی، پناهجویان و مسایل مالی به توافق نرسیدند.

مرکل نیمه‌شب گذشته در پی اعلام خبر شکست مذاکرات که از آن به عنوان واقعه‌ای تاریخی یاد می‌شود همچنان تاکید کرد که احزاب می‌توانستند با وجود اختلافات به توافق برسند. وی اقدام نماینده لیبرال‌ها مبنی بر ترک مذاکرات را تاسف‌بار توصیف کرد.

این احزاب در صورت توافق، ائتلاف جامائیکا را تشکیل می‌دادند. دلیل انتخاب چنین نامی هم این بود که رنگ‌هایی که معرف احزاب یاد شده است، در کنار هم تصویری شبیه به پرچم جامائیکا ایجاد می‌کردند. چنین ترکیبی از احزاب آلمانی قبلا در سطح کشوری سابقه نداشت و فقط در قالب‌های محلی شکل گرفته بود.

در طول این مذاکرات اغلب موضع نماینده مرکل موضعی خنثی داشت. به خصوص درباره مسایلی که به پذیرش پناهجویان ارتباط پیدا می‌کرد و این در شرایطی است که مسئله مربوط به پناهجویان یکی از چالشی‌ترین موارد مربوط به احزاب بود.

با وضعی که پیش آمده 2 راه پیش روی «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان قرار دارد یا اینکه دولت اقلیت تشکیل دهد و یا اینکه انتخابات مجدد تکرار شود. اگرچه مرکل همچنان صدراعظم باقی می‌ماند همچنان معلوم نیست که چه حزبی مذاکرات را ترک می‌کند تا امکان توافق وجود داشته باشد.

امکان دارد که محافظه‌کاران با حزب سبز وارد مذاکره شوند و به این ترتیب دولت اقلیت شکل بگیرد.

احتمال دیگری هم وجود دارد و آن این است که مرکل می‌تواند حزب سوسیال‌دموکرات را که در انتخابات گذشته دومین حزبی بود که بیشترین میزان رای را به دست آورد را برای تشکیل ائتلاف متقاعد کند. این در شرایطی است که این حزب اعلام کرده بود که قصد ندارد در دولت آتی حضور داشته باشد و در نقش حزب مخالف فعالیت خواهد کرد. به نظر می‌رسد اگر مرکل تصمیم بگیرد با سوسیال‌دموکرات‌ها ائتلاف تشکیل دهد، راه دشواری پیش رو خواهد داشت.

چنانچه هر 2 این راهکارها به نتیجه نرسد، چاره‌ای نخواهد بود غیر از اینکه در سال جدید میلادی بار دیگر انتخابات برگزار شود.

مرکل با توجه به چنین احتمالی اعلام کرد که در مورد نتیجه مذاکرات شب گذشته و امکان برگزاری مجدد انتخابات با «فرانک والتر اشتاین‌مایر» رئیس‌جمهور آلمان گفت‌وگو خواهد کرد. بر طبق قانون اشتاین‌مایر باید فرمان تکرار انتخابات را بدهد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۱۷۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود

 عبدالله مرادی با اعلام برگزاری نخستین نشست کمیسیون احزاب در ۱۴۰۳ گفت: با توجه به مصوبات قبلی کمیسیون در خصوص انتخابات دبیران کل احزاب سیاسی برای تعیین نماینده احزاب در کمیسیون ماده ۱۰، کمیسیون هیات نظارت بر این انتخابات از ۳ عضو کمیسیون امیری اصفهانی به عنوان نماینده قوه قضائیه و شریعتی نیاسر به عنوان نماینده قوه مجریه به همراه دبیر کمیسیون شکل گرفته است.

مردای ادامه داد: زمان برگزاری انتخابات ۱۰خرداد ۱۴۰۳ تعیین شد که طبق قانون، آگهی رسمی آن یک ماه زودتر برای ثبت نام داوطلبان منتشر می‌شود.

وی با اشاره به دیگر مصوبه این نشست اظهار کرد: مقرر شد مبلغ یارانه اختصاص یافته به احزاب سراسر کشور به حساب خانه احزاب ایران واریز و نحوه توزیع آن توسط کمیسیون احزاب تعیین شود.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با اشاره به رای دیوان عدالت اداری در خصوص حزب جامعه زینب (س) اعلام کرد که اعضای کمیسیون ضمن توجه به رای صادره تصمیم گرفتند: متقاضیان برگزاری مجمع عمومی این حزب، مطابق قانون نحوه فعالیت احزاب وگروه‌های سیاسی درخواست و پیشنهاد برگزاری مجمع عمومی را به دبیرخانه کمیسیون ارائه دهند.

مرادی اضافه کرد: در این جلسه با صدور پروانه فعالیت حزب «سازمان مردم تمدن ساز استان تهران» مشروط به اصلاح اساسنامه و مرامنامه موافقت و نیز با تمدید پروانه فعالیت سه حزب؛ «جوانان ایران اسلامی»، «کانون تربیت اسلامی»، «خانه پرستار» موافقت شد.

به گفته وی، ایجاد چهار شعبه استانی احزاب شامل: ۱-شعبه استانی حزب جمهوریت در استان همدان، ۲- شعبه استانی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در استان ایلام، ۳- شعبه استانی جمعیت اعتلای نهاد‌های مردمی در استان ایلام، ۴-شعبه استانی حزب نسل نو در استان ایلام مورد پذیرش کمیسیون قرار گرفت.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب اعلام کرد: همچنین با تمدید پروانه فعالیت ۴ انجمن اقلیت دینی ۱-سازمان زنان زرتشتی، ۲-انجمن زرتشتیان رحمت آباد یزد۳، انجمن زرتشتیان مریم آباد یزد، ۴-انجمن زرتشتیان مزرعه کلانتر موافقت شد.

مرادی خاطرنشان کرد که طبق قانون، تعداد ۵۷ انجمن اقلیت‌های دینی در کشور در فعالیت هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • عضو کنست صهیونیستی: هیچ چیز مهمتر از بازگشت اسرا نیست
  • چرا تل آویو در جنگش شکست خورد؟/ نکته‌ای که هضمش دشوار است
  • انجام وظیفه در شورای شهر دشوار و دایره نظارت آن بسیار وسیع است
  • باید فورا در غزه آتش‌ بس برقرار شود
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود
  • فیلم/ آخرین وضعیت فهرست های احزاب برای دور دوم انتخابات مجلس
  • مسیر دشوار والیبال ایران برای المپیکی شدن