Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@05:17:33 GMT

راه دشوار مرکل برای تشکیل دولت جدید

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۱۹۹۳۲

در پی شکست مذاکرات شب گذشته میان ۴ حزب آلمانی به منظور تشکیل دولت آتی این کشور، صدراعظم آلمان یا باید دولت اقلیت تشکیل دهد و یا اینکه انتخابات تکرار شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فارس،  سرانجام مذاکرات برای تشکیل دولت ائتلافی آلمان بدون دستیابی به نتیجه‌ای پایان یافت و همانطور که پیشتر هم اعلام شده بود، احزاب دیشب برای آخرین بار گرد هم آمدند تا بتوانند به اختلاف‌نظرها پایان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پس از اینکه نماینده حزب دموکراتیک آزاد (لیبرال) میز مذاکره را ترک کرد، عملا گفت‌وگوها پایان یافت.

«کریستین لیندر» نماینده لیبرال‌ها در این مذاکرات گفت که 4 طرف مذاکره هیچ دیدگاهی در زمینه بهبود وضعیت کشور و یا مبانی اعتماد‌سازی نداشتند. از این رو بهتر است که حکومت نکنیم تا اینکه بد عمل کنیم.»

این سیاستمدار آلمانی که حزب متبوعش سیاست‌های اقتصادی را به ویژه مورد توجه قرار می‌دهد با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: «ما هیچکسی را به دلیل اینکه به چارچوب‌های خود پایبند است، سرزنش نمی‌کنیم. اما ما هم همینطور (در قالب چارچوب های خود) عمل می‌کنیم. ما خواستار بازبینی در امور بازرگانی کنونی هستیم ولی نتوانستیم به توافق برسیم.»

با این حال «هورست زیهوفر» رئیس حزب سوسیال‌مسیحی گفته است که پیش از اینکه لیبرال‌ها میز مذاکره را ترک کنند، امکان دستیابی به نتیجه وجود داشت. «جم اوزدمیش» از حزب سبز که از وی به عنوان وزیر خارجه احتمالی در دولت آتی آلمان هم یاد می‌شد در همین راستا گفت که حزب وی همواره در زمینه توافق اعلام آمادگی کرده بود.

انتشار خبر شکست مذاکرات تشکیل دولت آلمان باعث شد که ارزش یورو در برابر دیگر ارزهای قدرتمند یعنی دلار، ین و پوند کاهش یابد.

در پی انتخابات پارلمانی آلمان که 24 سپتامبر (2 مهرماه) برگزار شد، مرکل تلاش کرده بود که دولتی متشکل از احزاب دموکرات‌مسیحی، سوسیال‌مسیحی، سبزها و لیبرالها تشکیل دهد اما با وجود گذشت 2 ماه از مذاکرات، احزاب درباره مواردی مانند امور محیط‌ زیستی، پناهجویان و مسایل مالی به توافق نرسیدند.

مرکل نیمه‌شب گذشته در پی اعلام خبر شکست مذاکرات که از آن به عنوان واقعه‌ای تاریخی یاد می‌شود همچنان تاکید کرد که احزاب می‌توانستند با وجود اختلافات به توافق برسند. وی اقدام نماینده لیبرال‌ها مبنی بر ترک مذاکرات را تاسف‌بار توصیف کرد.

این احزاب در صورت توافق، ائتلاف جامائیکا را تشکیل می‌دادند. دلیل انتخاب چنین نامی هم این بود که رنگ‌هایی که معرف احزاب یاد شده است، در کنار هم تصویری شبیه به پرچم جامائیکا ایجاد می‌کردند. چنین ترکیبی از احزاب آلمانی قبلا در سطح کشوری سابقه نداشت و فقط در قالب‌های محلی شکل گرفته بود.

در طول این مذاکرات اغلب موضع نماینده مرکل موضعی خنثی داشت. به خصوص درباره مسایلی که به پذیرش پناهجویان ارتباط پیدا می‌کرد و این در شرایطی است که مسئله مربوط به پناهجویان یکی از چالشی‌ترین موارد مربوط به احزاب بود.

با وضعی که پیش آمده 2 راه پیش روی «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان قرار دارد یا اینکه دولت اقلیت تشکیل دهد و یا اینکه انتخابات مجدد تکرار شود. اگرچه مرکل همچنان صدراعظم باقی می‌ماند همچنان معلوم نیست که چه حزبی مذاکرات را ترک می‌کند تا امکان توافق وجود داشته باشد.

امکان دارد که محافظه‌کاران با حزب سبز وارد مذاکره شوند و به این ترتیب دولت اقلیت شکل بگیرد.

احتمال دیگری هم وجود دارد و آن این است که مرکل می‌تواند حزب سوسیال‌دموکرات را که در انتخابات گذشته دومین حزبی بود که بیشترین میزان رای را به دست آورد را برای تشکیل ائتلاف متقاعد کند. این در شرایطی است که این حزب اعلام کرده بود که قصد ندارد در دولت آتی حضور داشته باشد و در نقش حزب مخالف فعالیت خواهد کرد. به نظر می‌رسد اگر مرکل تصمیم بگیرد با سوسیال‌دموکرات‌ها ائتلاف تشکیل دهد، راه دشواری پیش رو خواهد داشت.

چنانچه هر 2 این راهکارها به نتیجه نرسد، چاره‌ای نخواهد بود غیر از اینکه در سال جدید میلادی بار دیگر انتخابات برگزار شود.

مرکل با توجه به چنین احتمالی اعلام کرد که در مورد نتیجه مذاکرات شب گذشته و امکان برگزاری مجدد انتخابات با «فرانک والتر اشتاین‌مایر» رئیس‌جمهور آلمان گفت‌وگو خواهد کرد. بر طبق قانون اشتاین‌مایر باید فرمان تکرار انتخابات را بدهد.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۱۹۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از پیشنهاد مصر درباره غزه

رسانه‌های رژیم صهیونیستی عصر دوشنبه جزئیات جدیدی از پیشنهاد مصر در خصوص آتش‌بس در نوار غزه فاش کردند.

به گزارش مشرق، طبق گزارش کانال عبری زبان «کان»، پیشنهاد مصر روی میز به صراحت بیان می‌کند که هیچ بازرس اسرائیلی در کریدوری که شمال و جنوب نوار غزه را جدا می‌کند، وجود نخواهد داشت.

بر اساس این پیشنهاد، تفتیش ساکنانی که به شمال خواهند بازگشت توسط نیروهای مصری و نیروهای دیگر انجام خواهد شد و اسرائیل آنها را با ابزارهای دیگر ردیابی خواهد کرد.

این کانال اشاره کرد رژیم صهیونیستی با خروج نیروهای خود از کریدور نتزاریم به عنوان بخشی از آنچه آن را انعطاف پذیری بیشتر در مذاکرات خواند، موافقت کرد.

این کانال گزارش داد حماس خواستار شفاف سازی و تضمین در خصوص اجرای خواسته‌های اساسی خود مانند آتش‌بس دائمی و عقب‌نشینی از غزه است.

در رابطه با تهاجم به رفح، سازمان پخش «کان» خبر داد که «اسرائیل» پس از گفت‌وگوی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر صهیونیست‌ها تاکید می‌کند که هنوز وتوی آمریکا برای ورود به رفح وجود دارد.

سازمان پخش «کان» تاکید کرد که یک هیئت اسرائیلی در سطح حرفه‌ای که شامل رهبران شین بت و موساد نمی‌شود، روز سه شنبه یا چهارشنبه به عنوان بخشی از مذاکرات برای معامله مبادله اسیران پس از پیشنهاد مصر، به قاهره می‌رود.

این کانال اشاره کرد که هیئت اطلاعاتی مصر که در روزهای گذشته در اسرائیل بود به قاهره بازگشت.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • شروع مذاکرات بایرن مونیخ و لروی سانه؛ پیش ما بمان!
  • زیدان: هرچند تقابل با بایرن مونیخ دشوار خواهد بود اما رئال مادرید، رئال مادرید است
  • استانداردهای دوگانه آلمان در قبال پوتین و نتانیاهو
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • خوشحالی ستاره بارسا: روزهای سخت تمام شد
  • جزئیات جدید از پیشنهاد مصر درباره غزه
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • عضو کنست صهیونیستی: هیچ چیز مهمتر از بازگشت اسرا نیست
  • چرا تل آویو در جنگش شکست خورد؟/ نکته‌ای که هضمش دشوار است
  • اعتراض علیه سیاست‌های ضد اسلامی دولت آلمان در هامبورگ