Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-27@09:28:03 GMT

ترامپ در شرق آسیا، تشدید نظامیگری

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۲۱۱۳۶

ترامپ در شرق آسیا، تشدید نظامیگری

ترامپ برای تحقق اهداف سیاسی و اقتصادی آمریکا، در این تور آسیایی به ژاپن، کره جنوبی،ویتنام،چین و فیلیپین سفر کرد و در پایان سفر مشخص شد اولویت اول وی در این سفر، دستیابی به اهداف اقتصادی بخصوص در حوزه نظامی با فروش بیشتر تسلیحات بوده و رویکرد اقتصادی ترامپ در شرق آسیا نیز تشابه زیادی با رویکرد وی در غرب آسیا دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در غرب آسیا، سعی کاخ سفید بر این است که با طرح تهدید امنیتی ایران برای منطقه، سلاح بیشتری به کشورهای عرب بخصوص عربستان سعودی بفروشد و در شرق آسیا نیز بزرگنمایی تهدید برنامه‌های هسته‌ای کره شمالی، بهانه‌ای برای فروش تسلیحات به ژاپن و کره جنوبی بود. در واقع کاهش تراز تجاری منفی آمریکا و و رکود کارخانه‌های بزرگ نظامی که موجب کم‌رونق بودن بازار معاملات تسلیحاتی شده، موجب شد که بازکردن درهای بازار کشورهای شرق آسیا به روی تولیدات نظامی، در اولویت برنامه‌های ترامپ قرار گیرد.

رئیس‌جمهور آمریکا در نخستین مقصد خود در توکیو گفت ژاپن و کره جنوبی به عنوان متحدان واشنگتن در منطقه آسیب‌پذیری بیشتری در برابر اقدامات تحریک‌آمیز و تهدیدات کره شمالی علیه آمریکا دارند و تلاش کرد مقام‌های ژاپن را برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه کره شمالی و خرید بیشتر تسلیحات از آمریکا متقاعد کند. رئیس‌جمهور ژاپن نیز دستاورد مهم سفر ترامپ به آسیا را فروش جت‌های جنگنده F-35A و موشک‌های پیشگیرانه SM-3 Block II آمریکا به ژاپن دانست. در این سفر کره جنوبی نیز متقاعد شد با خرید بیشتر تسلیحات از واشنگتن، منافع آقتصادی آمریکا را بابت حضور نظامی قوی‌تر در شبه جزیره کره تامین کند.

ترامپ بعد از بازگشت به آمریکا نیز مدعی شد توانسته است جهان را علیه برنامه تسلیحات هسته‌ای کره شمالی متحد کند و کره جنوبی و ژاپن میلیاردها دلار از ادوات نظامی آمریکا خرید خواهند کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا در این سفر نشان داد به دنبال اعمال دیپلماسی برد ـ برد نیست و تمایل دارد آمریکا در تعامل با کشورهای شرق آسیا، برنده اصلی باشد. در این سفر سخنان ترامپ بیشتر بر حمایت از اقتصاد ملی آمریکا متمرکز شده بود و کاخ سفید تمایل چندانی نسبت به تامین منافع اقتصادی کشورهای شرق آسیا نشان نداد. شاید به همین دلیل بود که کشورهای این حوزه، بخصوص چین، به آمریکا اجازه ندادند در زمینه تجارت به دستاوردی قابل توجه نائل شده و امضای توافق‌های تجاری از دستورکار این سفر خارج شد.

ترامپ از توکیو تا پکن تلاش کرد در زمینه مسائل اقتصادی همچون یک دلال برای فروش تسلیحات بازاریابی کند و این رویکرد وی بارها مورد انتقاد رسانه‌ها و شخصیت‌های سیاسی آمریکا قرار گرفت.

وی در این سفر پیام ویژه‌ای برای متحدان آسیایی خود دال بر تمایل به استقرار صلح و ثبات و امنیت نداشت و در عوض با تلاش برای فروش تسلیحات نشان داد یک منطقه پرتنش و درگیری در شرق آسیا برای وی و کمپانی‌های تسلیحاتی آمریکا مطلوب تر است. بسیاری از کارشناسان سیاسی نیز، سفر آسیایی وی را مصداق جنگ‌طلبی و عامل تسریع در برنامه اتمی پیونگ‌ یانگ دانستند. کره شمالی هم بارها در طول این سفر، آمریکا را به تقویت نظامیگری و افزایش تنش در شبه جزیره کره متهم کرد گفت: تا زمانی که ایالات متحده و پیروان آن اقدامات خصمانه خود را علیه ما ادامه دهند، ما نیز همچنان توان هسته‌ای خود را تقویت خواهیم کرد.

مردم کشورهای منطقه بخصوص در مانیل و توکیو نیز با برپایی تظاهرات علیه ترامپ، مخالفت خود با تشدید موج تنش‌ها و تقویت نظامیگری و جنگ در منطقه که سیاست روشن ترامپ بود را محکوم کردند.

سفر به شرق آسیا نشان از تغییر رویکرد آمریکا از سیاست امنیتی اوباما به رویکرد نظامی داشت و ثابت کرد دونالد ترامپ به رغم وعده‌های انتخاباتی خود مبنی بر تمرکز بر امور داخلی آمریکا، به دنبال تقویت تنش و نظامیگری در نقاط مختلف جهان برای فروش تسلیحات و تامین منافع کمپانی‌های بزرگ اسلحه‌سازی است. رویکردی که مورد استقبال اکثر کشورهای آسیا بخصوص چین و اعضای اتحادیه آسه‌آن قرار نگرفت و می‌تواند موجب نوعی تفاهم و اتحاد در میان این کشور برای جلوگیری از تحقق اهداف کاخ سفید در حوزه اقیانوس‌های هند و آرام شود.

محسن پاک آیین

کارشناس مسائل بین‌الملل

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۱۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم

«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه گفت چنانچه آمریکا تصمیم به مستقر کردن تسلیحات هسته‌ای خود در لهستان بگیرد، مسکو این تسلیحات را به عنوان «اهداف مشروع» در زمان وقوع جنگ مستقیم با ناتو در نظر می‌گیرد.

به گزارش فارس به نقل از آناتولی، روسیه هشدار داد تسلیحات هسته‌ای آمریکا در صورتی که در لهستان استقرار یابند به عنوان اهداف جنگی مشروع در نظر گرفته خواهند شد.

«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه گفت چنانچه آمریکا تصمیم به مستقر کردن تسلیحات هسته‌ای خود در لهستان بگیرد، مسکو این تسلیحات را به عنوان «اهداف مشروع» در زمان وقوع جنگ مستقیم با ناتو در نظر می‌گیرد.

زاخارووا در یک نشست مطبوعاتی از اظهارات چند روز پیش «آندژی دودا»، رئیس جمهور لهستان در یک مصاحبه که آمادگی کشورش برای میزبانی از تسلیحات هسته‌ای آمریکا را اعلام کرده بود انتقاد کرده و این موضع رئیس جمهور لهستان را «تحریک آمیز» خواند.

زاخارووا بیان داشت: «طرح چنین صحبت‌های تحریک‌آمیزی از سوی رهبران لهستان اتفاق جدیدی نیست. مقام‌های لهستانی بلندپروازی خودشان برای آن که به شکل سفت و سخت‌تری به تسلیحات هسته‌ای آمریکایی مستقر در اروپا متوسل شوند پنهان نکرده‌اند و از مدت‌ها پیش درباره آن حرف زده‌اند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خاطر نشان کرد حرف‌های مقام‌های لهستانی درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای همواره با سیاست خصمانه آن‌ها نسبت به روسیه ارتباط مستقیم داشته است.

او در نشست مطبوعاتی هشدار داد: «همانطور که می‌دانید در صورتی که تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک لهستان مستقر شوند به سرعت فهرست اهداف مشروع روسیه مربوط به وضعیت تقابل نظامی مستقیم با ناتو به‌روزرسانی خواهد شد.»

زاخارووا در این نشست در واکنش به تصمیم اخیر سوئیس برای مسدود کردن دارایی‌های روسیه به ارزش ۳.۱۴ میلیارد دلار شامل ذخایر حاکمیتی متعلق به بانک مرکزی روسیه گفت: «در اینجا نباید درباره مسدود کردن صحبت شود بلکه یک اختلاس، دزدی و راهزنی اتفاق می‌افتد.»

این مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد یک چنین اقداماتی «به مثابه نقض فاحش هنجارهای قوانین بین‌المللی، شامل اصول برابری حاکمیتی کشورها و منشور سازمان ملل است.»

او ادامه داد: «هر گونه دست‌اندازی به منافع و حقوق مالکیتی کشور ما، صرف نظر از هر نامی که روی آن بگذاریم، چیزی به جز یک دزدی وقیحانه و خودسرانه در نظر گرفته نمی‌شود.»

او در این مورد نیز هشدار داد روسیه بر مبنای اصل مقابله به مثل به آن پاسخ خواهد داد و تدابیر تلافی‌جویانه‌ای که لزوما متقارن نخواهند بود اتخاذ خواهد کرد.

زاخارووا بیان داشت مسکو ابزارهای اقتصادی و سیاسی متعددی برای پاسخ به اقدامات غیردوستانه دارد که در صورتی که مقام‌های سوئیس بر اجرای یک چنین دسیسه‌های ناعادلانه‌ای اصرار بورزند، کشور آن‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

دیگر خبرها

  • ادعای فعالیت نظامی چین در تنگه تایوان پس از پایان سفر بلینکن
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • بسته تسلیحاتی 6 میلیارد دلاری آمریکا در مسیر اوکراین
  • تشدید اعتراض حامیان فلسطین در مراکز آموزش عالی آمریکا
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان
  • روسیه پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!