Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ ابوالقاسم دلفی، سفیر ایران در فرانسه، در مصاحبه با رادیو ارت‌ال این کشور گفت ایران تمایل دارد با کشور‌های منطقه برای حل مسایل آن گفتگو و همکاری داشته باشد.

او در واکنش به ادعا‌های ژان ایو لو دریان، وزیر امور خارجه فرانسه، درباره سلطه‌طلبی ایران در منطقه به ایو کالوی، خبرنگار مشهور فرانسوی، گفت: شما خیلی خوب می‌دانید که منطقه ما با توجه به شرایطی که پیش رو داریم، منطقه‌ای بسیار پیچیده و حساس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی موقعیت‌ها و شرایطی در منطقه وجود دارد که ما بر اساس آن احساس می‌کنیم برخی کار‌ها را باید در منطقه با همه پیش برد، تا بتوانیم از این سطح از تنشی که وجود دارد، عبور کنیم. ما در منطقه سعی می‌کنیم با کشور‌های منطقه در چارچوب آرام‌سازی اوضاع که اوضاعی به غایت پیچیده بوده است، حرکت کنیم؛ پیچیده به دلیل حضور برخی کشور‌ها که می‌خواستند در اوضاع داخلی مداخله کنند.

سفیر ایران در فرانسه در ادامه اظهاراتش گفت: از آغاز بحران باید به وضع سوریه اشاره کنم که از پنج سال قبل بحران آن شروع شد و از آغاز وضعی پیچیده بوده است. ما عقیده داریم که شرایط در سوریه باید از طریق گفتگو حل و فصل شود و راه حل نظامی وجود ندارد. امروز بعد از پنج سال مشاهده می‌کنیم که فرانسه نیز به این نتیجه رسیده است که باید به سمت گفتگو با همه عناصر و بازیگران میدانی حرکت کرد. شرایط و وضع‌های دیگر مانند آنچه در یمن و عراق و درباره قطر وجود دارد، همه این‌ها باید از طریق گفتگو حل و فصل شود.

دلفی در ادامه گفت: ما با کشور‌های منطقه برای رسیدن به صلح کار می‌کنیم. ما از اول ضدداعش بودیم. از شروع هجوم داعش ما در مقابل آن حاضر بوده‌ایم در زمانی که هیچکس در منطقه نبود. ما در میدان بودیم و با هجوم داعش و تروریسم داعش مقابله کردیم. ما امروز نیز همچنان با کشور‌های منطقه همراهی می‌کنیم تا آرامش در منطقه برقرار شود.

او درباره سفر سعد حریری، نخست‌وزیر مستعفی لبنان، به فرانسه نیز گفت: البته که کار خوبی بود؛ زیرا وی در عربستان سعودی محبوس بود. آنچه رئیس جمهور لبنان گفته است که حریری در عربستان شرایط آزادی نداشت. این اتفاق بدی برای منطقه بود. فرانسه وارد عمل شد تا این شرایط حل و فصل شود.

سفیر ایران در فرانسه در پاسخ به اینکه آیا تهران از بروز یک مناقشه، شاید جنگ، با عربستان سعودی بیمناک است نیز گفت: نه. ما و عربستان سعودی با هم همسایه هستیم. باید با هم باشیم و با گفتگو مسایل را حل و فصل کنیم.

ما پیشنهاد مذاکره و گفتگوی خودمان را از همان آغاز و قبل از رسیدن به این سطح از تنش در منطقه ارائه دادیم، اما سعودی‌ها گفتگو را نپذیرفتند و به تنش دامن زدند. آن‌ها سطح تنش را در منطقه بالا بردند. به همین دلیل است که ما با طرفی که دوست ندارد گفتگو کند، نمی‌توانیم گفتگو کنیم.

دلفی درباره روابط ایران با حزب‌الله نیز گفت: حزب‌الله یک حزب لبنانی است. حزب‌الله لبنانی است. بخشی از دولت لبنان است. بخشی از مجلس لبنان است. افرادی در دو طرف (ایران و حزب‌الله) با هم ارتباط دارند. ما با دیگر گروه‌ها در لبنان هم ارتباط داریم؛ با مارونی‌ها با سنی با همه در لبنان ارتباط داریم؛ فقط حزب‌الله هدف گرفته شده است. ما با همه احزاب و گروه‌ها ارتباط داریم؛ زیرا امنیت و صلح در لبنان برای منطقه ضروری است. ما به آن در منطقه نیاز داریم و به همین دلیل با لبنانی‌ها برای رسیدن به لبنان باثبات و در صلح همراهی می‌کنیم.

او درباره استعفای حریری نیز گفت: او نخست وزیر لبنان بود و قبل از اینکه به عربستان سعودی برود در شرایط عادی در سمت‌اش فعالیت می‌کرد. اما وقتی به آنجا رفت در حبس قرار گرفت. قبل از آن همه چیز عادی بود.

سفیر ایران در فرانسه درباره اظهارات امانوئل مکرون درباره برنامه موشکی و هسته‌ای کشورمان تاکید کرد: توافق هسته‌ای یک توافق کاملا هسته‌ای است. فرانسه و دیگران به این موضوع واقفند. درباره این توافق، کم و زیاد کردن آن، حرفی نیست. این توافق با دیگر موضوعات متفاوت است. اما درباره توانایی دفاعی کشور ما که ۸ سال مورد حمله صدام قرار گرفت. در آن زمان ما از جهان خواستیم به ما امکانات اولیه دفاع از خودمان را بدهد. هیچکس کمک نکرد. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم نیاز‌های دفاعی خودمان را در داخل فراهم و تولید کنیم. امروز ما به قدرت دفاع ملی خودمان متکی هستیم. هیچکس در دنیا این توان را به ما نداده است. اما در عوض در آن سوی خلیج فارس کشوری مانند عربستان سعودی با یک چهارم جمعیت ما، بیش از ۸۰ میلیارد دلار خرید تسلیحاتی دارد. یا در مورد امارات که خودتان می‌دانید. منظورم این است که ما به ارتقای توان دفاعی بازدارنده خودمان که به آن نیاز داریم ادامه می‌دهیم.

انتهای پیام/

مصاحبه سفیر ایران در فرانسه با رادیو ارت‌ال

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۲۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران

اندیشکده شورای آتلانتیک معتقد است حمله بی‌سابقه ۱۴ آوریل ایران به خاک اسرائیل یک تیر هشدار بود و نشان می‌دهد که تهران به رغم نداشتن نیروی هوایی مدرن توانایی ضربه زدن به اسرائیل را دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اندیشکده شورای آتلانتیک در یکی از تازه‌ترین تحلیل‌های خود در مورد واکنش نظامی هفته گذشته تهران با بیان اینکه روزگاری ایران در عرصه صنعت نظامی هوایی ضعیف بود اما اکنون پیشرفت چشمگیری داشته و در اوج به سر می‌برد نوشت: حمله بی‌سابقه ۱۴ آوریل ایران به اسرائیل یک تیر اخطار بود. این واکنش نشان می‌دهد که تهران به‌رغم نداشتن نیروی هوایی مدرن ظرفیت بالقوه‌ای برای ضربه زدن به اسرائیل و مقابله با برتری هوایی آن را دارد.

این اتاق فکر آمریکایی در ادامه آورده است حمله مستقیم هوایی ایران به خاک اسرائیل نقطه عطفی در شرایط امنیتی رو به وخامت منطقه بود. اگرچه حمله اخیر نکته جدیدی را در مورد توانایی‌های نظامی ایران فاش نکرد اما ظرفیت‌های خطرناک ایران در بهره برداری از فقدان عمق استراتژیک اسرائیل را نشان داد.

این گزارش با بیان اینکه حمله ایران، اسرائیل را به تجدیدنظر در محاسباتش در مورد ایران وادار می‌کند، افزود: برخی تحلیلگران سیاست خارجی، نوع واکنش ایران در پاسخ دادن به حمله اسرائیل به کنسولگری در دمشق را دارای بازخوردهای منفی برای تهران توصیف می‌کردند اما جمهوری اسلامی و رهبر آن آیت الله علی خامنه‌ای این امر را از دیدگاهی متفاوت مشاهده و ارزیابی می‌کردند.

نویسنده گزارش با تکرار ادعاهای رسانه‌های صهیونیست در مورد مقابله و همکاری غرب در کنار اسرائیل با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی مدعی شد که حمله ایران آسیب زیرساختی قابل توجهی را به دنبال نداشت. با این حال شورای آتلانتیک با بیان اینکه ممکن است همه این اقدامات از روی برنامه‌ریزی انجام شده باشد، اذعان کرد اگر سه هزار یا ۳۰ هزار موشک و پهپاد بدون اخطار قبلی به سمت اسرائیل پرتاب شوند، مقابله با آن‌ها بسیار سخت خواهد بود.

این در حالی است که بر اساس برخی اطلاعات، گفته می‌شود حزب الله لبنان که اصلی‌ترین متحد ایران است، زرادخانه‌ای متشکل از ۱۵۰ هزار راکت و موشک در اختیار دارد.

این مرکز پژوهشی آمریکا، نیروی هوایی را پاشنه آشیل امنیتی ایران از زمان جنگ هشت ساله ایران و عراق (۱۹۸۰-۱۹۸۸) دانست و اعلام کرد که پس از آن جنگ، ایران برای تقویت توان هوایی خود تلاش کرد و در کنار آن بخش عمده‌ای از منابع خود را در زمینه توسعه برنامه موشکی بالستیک و پهپاد رزمی سرمایه گذاری کرد. ایران به دلیل آنکه سال‌ها با محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل درگیر بود، پیوسته سعی کرد تا برد و دقت موشک و پهپادهای خود را افزایش دهد و در این مسیر موفق شد قابلیت موشکی و پهپادی خود را به این سطح بالا ارتقا دهد.

کد خبر 748161

دیگر خبرها

  • فرانسه: بدترین سناریو در لبنان یعنی جنگ را رد می‌کنیم
  • وزیر ورزش با استقبال سفیر ایران و تاج وارد تایلند شد
  • رایزن فرهنگی جدید ایران در کاراکاس فعالیت خود را آغاز کرد
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • تداوم جنگ پس از ۲۰۰ روز نشان دهنده توان مقاومت است
  • وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه تاکید کرد
  • تأکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • تاکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران
  • وزرای دفاع ایران و قزاقستان دیدار و گفتگو کردند