Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: مراسم بی بی گردی بخش نیمبلوک شهرستان قاینات در ۲۱ آبان ماه ۹۶ در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، سید احمد برآبادی مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: بی بی گردی از جمله مراسم و آئین های نوروزی است که هر ساله در دوازدهم فروردین در بخش خضری دشت بیاض از شهرستان قاین و همچنین روستاهای بسکاباد و کارشک برای برآوردن حاجت و سلامتی برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

وی افزود: برگزار کننده اصلی این مراسم مسن ترین زن (خوشبخت) محل می باشد و دیگر زنان و دختران محل هم در اجرای مراسم نقش دارند.

 

 

مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی گفت: در روستای کارشک اغلب زنان و دختران از اول صبح در منازل مسکونی خویش نان محلی درست می کنند که به «پتیر بی بی گرد» معروف است. در ساعت 2 بعدازظهر هر کدام از زنان و دختران روستا به وسیله یک تکه چوب 20 سانتی متری و پنبه یا پشم شمع «چراغ » درست کرده و برای برآوردن حاجات شمعی روشن می کنند. معمولا اولین شمع را هر خانواده به نیت سلامتی و فرج آقا امام زمان (عج) درست می کند و دسته جمعی به درب خانه بی بی می آیند و بی بی از قبل یک خشت خام و قدیمی تهیه کرده و روی آن را مقداری گل می مالد و به ترتیب هر کدام از این شمع ها را با ذکر صلوات بر محمد و آل محمد و همچنین دعا برای تمامی افراد حاضر در جلسه در گل ها فرو می کنند. سپس همه اهالی با در دست داشتن خشتی که حاوی فتیله ها بود و با شادی و شعف به خارج از روستا رفته و در اطراف چاهی جمع شده و پس از سوختن شمع خشت را داخل چاه انداخته به نیت از بین رفتن سختی ها و بلایا برای همدیگر دعا می کنند سپس شیرینی و پتیر بی بی گرد را به همدیگر تعارف می کنند.

 

 

برآبادی افزود: اين مراسم از قديم الايام اجرا مي شده است و قدمت آن به بیش از صد سال می رسد. این مراسم در ۲۱ آبان ماه امسال فهرست آثار معنوی کشور(ناملموس) به ثبت رسیده است.

 

 

 

 

پایان پیام/70

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۲۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، عطا حسن‌پور امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها با اشاره به برگزاری چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان، اظهار داشت: این همایش بین‌المللی با موضوع تاب‌آوری در برابر مخاطرات، تغییرات اقلیمی و بلایا در آبان‌ماه سال جاری با حضور مهمانان و پژوهشگران داخلی و خارجی در خرم‌آباد برگزار خواهد شد.

وی اضافه کرد: این همایش بین‌المللی با همکاری پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، تصریح کرد: همایش یاد شده در محورهای مفاهیم و مبانی نظری، بستر فرهنگی و میراث ناملموس، بستر طبیعی در معماری دست‌کند، تجارب و حفاظت از معماری دست‌کند برگزار خواهد شد.

حسن‌پور، افزود: پژوهشگران، اساتید دانشگاه و علاقه‌مندان می‌توانند چکیده مقالات خود را دراین‌خصوص تا ۳۰ اردیبهشت به دبیرخانه این همایش بین‌المللی ارسال کنند.

کد خبر 6093859

دیگر خبرها

  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • فعالیت تبلیغی ۵۲۰ مبلغ در ایام شهادت امام صادق(ع) در خراسان جنوبی
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • پیشرفت‌های علمی نتیجه آموزش‌های معلمان است
  • میزبانی ۲۷ بقعه متبرکه خراسان جنوبی از عزاداران شهادت امام صادق (ع)
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • اخذ موافقت ایجاد دو دانشگاه فرهنگیان در خراسان جنوبی
  • زنگ سپاس معلم در خراسان شمالی به صدا درآمد
  • لزوم ترویج و بهره مندی از آثار استاد مطهری در مراکز علمی و فرهنگی