Web Analytics Made Easy - Statcounter

منطقه غرب آسیا در حال حاضر صحنه تحولاتی است که بسیاری از کارشناسان را درگیر خود کرده است. این روزها شاهد افزایش همگرایی میان کشورهای منطقه برای مقابله با تهدیدات گوناگون از قبیل گروه‌های تروریستی، تجزیه طلبی و دخالت‌های برخی کشورهای فرا‌منطقه‌ای مخل امنیت نظیر ایالات متحده آمریکا هستیم. هر چند که برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس و به ویژه عربستان سعودی سعی در بی‌ثبات‌‌سازی منطقه دارند، اما همکاری کشورهایی نظیر ایران، ترکیه و عراق در موضوع مقابله با همه‌پرسی اقلیم کردستان نشان داد که دیگر تحولات بسیاری مهمی در غرب آسیا در حال شکل‌گیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفتگویی را با دوغو پرینچک، رهبر حزب وطن ترکیه انجام داده که در آن آخرین تحولات منطقه غرب آسیا مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دوغو پرینچک با بیان این که استراتژی جدید سعودی‌ها تحریک اسرائیل علیه ایران، ترکیه، عراق و دیگر کشورهای منطقه است، گفت: همانطور که می‌دانید نقشه آمریکا و اسرائیل برای ایجاد اسرائیل دوم در منطقه با شکست مواجه شده و اکنون در موضع ضعف قرار دارند. در حال حاضر آمریکا فقط عربستان سعودی، «پ.ک.ک»، «پ‌.ی.د»، داعش و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس را در اختیار دارد. آن‌ها فکر می‌کنند که اگر به طور مستقیم نیروهای اسرائیل را وارد جنگ کنند کاری را پیش خواهند برد، اما این دیگر امکان ندارد.

وی تصریح کرد: از نظر آنان برای عربستان سعودی و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس تنها یک راه چاره در مقابله با اتحاد ترکیه، ایران، روسیه، عراق و سوریه باقی مانده و آن‌ هم تحریک اسرائیل برای آغاز جنگ در منطقه است.

دوغو پرینچک در مورد همکاری‌های عربستان سعودی و اسرائیل گفت: یک همکاری آشکار میان ریاض و تلاویو وجود دارد. البته این همکاری موضوع جدیدی نیست و به سال‌ها پیش باز می‌گردد. اما اکنون این دو به یکدیگر بیش از گذشته نزدیک‌تر شده‌اند. زیرا شکست آمریکا باعث شد که از مواضع خود عقب‌نشینی کنند و اکنون به دنبال راهکاری برای تلافی این موضوع هستند.

وی با اشاره به این موضوع که سیاست عربستان سعودی در قبال لبنان حتی فراتر از یک مداخله است، گفت: عربستان، سعد حریری را  کاملا در اختیار دارد. حتی سفر حریری به ریاض نیز مانند استعفای او تحت اراده خودش نبوده است. یعنی در این جا یک اجبار وجود دارد و به عبارتی وی به عربستان سعودی کشانده شده است.

رهبر حزب وطن ترکیه با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل می‌خواستند که یک اسرائیل دوم را در منطقه تشکیل دهند، افزود: توطئه شکل‌گیری اسرائیل دوم در غرب آسیا با یک مقاومت غیر منتظره از سوی کشورهای منطقه روبه‌رو شد. آن‌ها فکر نمی‌کردند که ایران و ترکیه با هم متحد شوند و عراق نیز فرصت بازپس‌گیری کرکوک را پیدا کند. این در واقع یک پیروزی مهم برای برای کشورهای منطقه است.

وی با اشاره به سفر اعضای حزب وطن ترکیه به ایران در تیرماه سال جاری، گفت: ما طی سفری به ایران، با آقای علی اکبر ولایتی دیدار کرده و با ایشان یک نشست مطبوعاتی را ترتیب دادیم. در این نشست اعلام کردیم که به تشکیل اسرائیل دوم در منطقه اجازه نخواهیم داد. اعتقاد ما بر این بود که در این منطقه آنچه که شکل می‌گرفت اسرائیلی دیگر است نه کردستان.

دوغو پرینچک ادامه داد: شما فکر کنید رژیم اسرائیل که کیلومتر‌ها از ایران و ترکیه دور است، این فرصت را می‌یافت که در همسایگی ما قرار گیرد و این برای ثبات و امنیت کشورهای منطقه خطرناک بود. همکاری ایران و ترکیه در نهایت موجب شکست نقشه‌های آنان شد و آن چه که آمریکا انتظارش را نداشت اتفاق افتاد.

رهبر حزب وطن ترکیه با بیان این که آمریکا با یک بن‌بست سیاسی در غرب آسیا مواجه شده، گفت: در منطقه‌ای که کشور‌های آن با یکدیگر متحد باشند، آمریکا نمی‌تواند کاری را از پیش ببرد. بی‌ثبات کردن لبنان برای آمریکای شکست خورده بیشتر از آن که یک راه چاره باشد، عجز و درماندگی این کشور را نشان می‌دهد.

دوغو پرینچک، تصریح کرد: اتحاد ترکیه، ایران، روسیه، عراق و سوریه موجب برقراری صلح و امنیت در غرب آسیا و حتی جهان خواهد شد. رؤسای جمهور ترکیه، ایران و روسیه در آینده‌ای نزدیک یک نشسته سه جانبه را برگزار خواهند کرد که در راستای تحکیم این اتحاد نقش بسزایی دارد.

رهبر حزب وطن ترکیه در پایان این گفتگو نیز تنها راه حل جلوگیری از نا‌امنی و بی‌ثباتی را همگرایی کشورهای منطقه خواند و گفت: این اتحاد اکنون تشکیل شده و اولین ثمره خود را دیده است. همکاری‌های نظامی ترکیه، ایران، عراق، روسیه و سوریه بسیار سازنده خواهد بود، زیرا اینگونه می‌توان پاسخ کوبنده‌ای را به تهدیدات آمریکا داد/.

گفتگو از: مرتضی کریمی

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۲۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

 آصف علی خان دُرانی طی سخنرانی در کنفرانس بین المللی پیامد‌های ژئوپلیتیک بر پاکستان به میزبانی اندیشکده مطالعات راهبردی اسلام‌آباد اظهار داشت که پاکستان بیشتر از جنگ با هند از مشکلات افغانستان آسیب دیده است.

وی با اشاره به نا امنی‌ها در مرز‌های مشترک پاکستان و افغانستان، تبعات خروج غیرمسئولانه آمریکا و ناتو از افغانستان و افزایش تهدیدات تروریسم از خاک افغانستان علیه همسایگان افزود: بیش از ۸۰ هزار پاکستانی طی دو دهه گذشته در جنگ با تروریسم کشته شده اند و ما هنوز در حال شمارش کشته‌ها و مجروحان خود هستیم.

نماینده ویژه پاکستان افزود که پس از خروج نیرو‌های ناتو این امید وجود داشت که صلح در افغانستان باعث صلح در منطقه شود، اما چنین انتظاراتی کوتاه مدت بود.

وی دوگانگی در سیاست آمریکا، رویکرد جانبدارانه آن در جنوب آسیا و جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان را یک چالش عمده برای پاکستان و دیپلماسی آن دانست و تاکید کرد: حملات گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان (TTP) به مناطق مرزی پاکستان ۶۵ درصد افزایش یافته در حالی که حملات انتحاری نیز ۵۰۰ درصد افزایش یافته است.

نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان دوستان نزدیک و معتمد پاکستان هستند و ما قادر به تامین منافع متقابل از طریق مشارکت پایدار امنیتی و اقتصادی خواهیم بود.

وی در ادامه افزود: تشدید حملات طالبان پاکستانی علیه نیرو‌های امنیتی پاکستان در حالی که از خاک افغانستان استفاده می‌کند، نگرانی جدی ما است و یکی دیگر از جنبه‌های نگران کننده، مشارکت اتباع افغانستانی در این حملات است.

اواخر اسفند ماه گذشته پاکستان دست به یک عملیات هوایی در خاک افغانستان علیه آنچه اسلام‌آباد پاسخ انتقامی علیه تروریست‌های تحریک طالبان پاکستان خواند، زد.

اسلام‌آباد، گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان را یک تهدید جمعی برای صلح و امنیت منطقه دانست و ادعا کرد که برخی از عناصر در درون حکومت موقت افغانستان از طالبان پاکستانی به عنوان نیروی نیابتی علیه اسلام‌آباد استفاده می‌کنند.

این در حالی است که سخنگوی حکومت سرپرست طالبان افغانستان، عملیات هوایی پاکستان در برخی از مناطق این کشور را به شدت محکوم کرد و هشدار داد که چنین حوادثی، عواقب بسیار بدی در پی دارد که در کنترل پاکستان نخواهد بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟
  • جنگ رسانه‌ای نیازمند استراتژی است
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • اردوغان: دیگر روابط تجاری با اسرائیل نداریم