Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@14:16:08 GMT

بدترین دوره تخصیص بودجه عمرانی پس از انقلاب +جدول

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۲۴۸۶۷

بدترین دوره تخصیص بودجه عمرانی پس از انقلاب +جدول

سال 96 یکی از بدترین سال‌ها در زمینه تخصیص بودجه عمرانی تاکنون بوده است.

 سرویس اقتصاد مشرق - بر اساس آمار وزارت اقتصاد، در نیمه اول امسال فقط 7800 میلیارد تومان بودجه عمرانی پرداخت شده است که نسبت به رقم مدت مشابه سال گذشت 36 درصد کاهش پیدا کرده است. در نیمه اول سال گذشته 12200 میلیارد تومان بودجه عمرانی پرداخت شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قانون بودجه امسال رقم اعتبارات عمرانی 71370 میلیارد تومان تصویب شده است که عملکرد ضعیف دولت در 6 ماه اول سال جاری موجب شده کمتر از 11 درصد آن پرداخت شود. به عبارت دیگر، نزدیک به 90 درصد بودجه عمرانی تا پایان شهریورماه پرداخت نشده بود و اگر همین روال تا پایان سال ادامه پیدا کند، امسال را باید بدترین سال تاریخ کشور از لحاظ تخصیص بودجه عمرانی قلمداد کرد.

عدم تخصیص بودجه عمرانی در شرایطی رقم خورده که دولت در نیمه اول امسال 107 هزار میلیارد تومان صرف بودجه جاری خود کرده است که نسبت به هزینه‌های جاری دولت قبل، رشد عجیبی نشان می‌دهد.

دولت‌های نهم و دهم با این که به ریخت‌وپاش و عدم انضباط مالی مشهور بودند، در هیچ سالی (کل 12 ماه) به اندازه مبلغی که دولت فعلی در 6 ماه اول امسال خرج کرده، هزینه جاری نداشتند. بالاترین هزینه جاری دولت دهم در سال 1391 رقم خورد که دولت در 12 ماه آن سال، 89 هزار میلیارد تومان صرف هزینه‌های جاری کرد.

اما همانطور که ذکر شد دولت فعلی فقط در   نیمه سال جاری 107 هزار میلیارد تومان صرف هزینه‌های جاری خود کرده است.

نسبت عملکرد بودجه عمرانی به بودجه جاری (هزینه‌ای) دولت در نیمه اول امسال به 7.3 درصد سقوط کرد که بدترین عملکرد در سالیان اخیر محسوب می‌شود.

اگر همین روند تخصیص بودجه عمرانی تا پایان سال ادامه پیدا کند، قطعا سال 96 بدترین سال بودجه عمرانی پس از انقلاب خواهد بود. زیرا هیچ سالی نبوده که نسبت پرداخت‌های عمرانی به جاری دولت، زیر 10 درصد باشد.

اساسا دولت‌ یازدهم ضعیف‌ترین عملکرد را از لحاظ شاخص نسبت عملکرد بودجه عمرانی به بودجه جاری پس از انقلاب داشته است.

یکی از دلایل تشدید رکود اقتصادی در کشور در سال‌های اخیر، عدم تخصیص به‌موقع بودجه عمرانی بوده است.

هفته گذشته مدیر اجرایی کانون سراسری پیمانکاران عمرانی ایران به ایرنا گفت: طی سال‌های گذشته 30 هزار شرکت در حوزه پیمانکاری در سراسر کشور فعال بودند که امروز به دلیل کمبود بودجه‌های عمرانی تعداد آنها به 3000 مورد یعنی یک‌دهم کاهش یافته است.

عباس پناه افزود: اکنون به علت کمبود بودجه‌های عمرانی بخش عمده این شرکت‌ها تعطیل و بیکارند یا برخی از آنها پروژه‌ای در دست اجرا ندارند. 

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۴۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم قالیباف درباره حقوق بازنشستگان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس در جریان رسیدگی به جدول شماره ۲۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور (بخش دوم- جداول) با عنوان «منابع و مصارف حوزه انرژی»، با تصویب این جدول موافقت کردند.

آنگونه که ایسنا روایت کرده، در جریان بررسی این جدول در صحن مجلس، هادی بیگی‌نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس به ارائه توضیحات درباره جدول شماره ۲۲ لایحه بودجه پرداخت و گفت: این جدول هم در بودجه سال گذشته و هم در بودجه امسال وجود داشت و بر اساس آن دولت مکلف شده است تا تمام جزئیات مربوط به فرآورده‌های نفتی و گازی را اعم از قسمت این فرآورده‌ها در این جدول بیان کند. همچنین دولت مکلف است که ذینفعان آن را مشخص نماید و جدول مصارف کلان این حوزه را نیز در پیوست لحاظ کنند.

وی افزود: تمام درآمدهای نفتی و زنجیره آن و مصارف این حوزه با این جدول مشخص می‌شود. همچنین در جداول الحاقی نیز آنچه در احکام درباره حساب سرمایه‌گذاری و حساب بهینه‌سازی آمده در جدولی درج شده است.

در ادامه حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ طی اظهاراتی تاکید کرد: در این جدول فعل و انفعالاتی که در حوزه نفت رخ می‌دهد، مشخص می‌شود. در واقع این جدول، جدول شفافیت بوده و نورافکنی به داخل تاریک‌خانه‌ها است، البته منظورمان این نیست که خلافی صورت می‌گیرد اما تمام اعداد فروش نفت در این جدول شفاف می‌شود.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین در جریان بررسی جدول ۱۰- د با عنوان «طرح های ملی از محل توازن»، پس از مخالفت با تصویب این جدول، به پیشنهاد محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر بازگشت اعتبارات بخش د جدول ۱۰ به بخش توازن موافقت کردند.

قالیباف همچنین گفت: به دلیل اینکه منابع این بخش از بخش توازن برداشت شده است و به دلیل اینکه پیشنهاداتی هم وجود دارد، به نظر بنده باید این منابع به بخش توازن بازگردانده شود.

وی اظهار کرد: مواردی که به بخش توازن باز می‌گردد یا ردیف دارند و یا بر اساس طرح‌هایی است که ردیفی ندارند؛ بنابراین اگر ردیف دارند باید به بخش توازن بازگردانده شوند و اگر ردیف ندارند باید بر اساس شاخص توزیع شوند.

اراده دولت و مجلس اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است

از سوی دیگر، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس و در پاسخ به تذکر آصفری نماینده اراک مبنی بر علت اجرایی نشدن متناسب سازی حقوق بازنشستگان تصریح کرد: در پایان سال گذشته احکام و تبصره‌های بودجه ۱۴۰۳ به دولت ابلاغ شد و دولت مجوزی برای تامین اعتبار از محل یک درصد ارزش افزوده برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان پیدا کرد.

وی اضافه کرد: بر این اساس دولت هیچ مشکل قانونی برای تامین اعتبار و پرداخت ندارد اگر مشکلی در فروردین‌ماه بوده به صورت قطع در اردیبهشت‌ماه رفع شده و باید انجام شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: به بازنشستگان این اطمینان را می‌دهم که اراده دولت و مجلس شورای اسلامی بر اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان است که دولت مجوز قانونی دارد و تامین اعتبار هم صورت گرفته است.

27218

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901323

دیگر خبرها

  • هشدار قالیباف درباره تامین ارز دارو /بودجه شرکت های دولتی و طرح های اعتبارات عمرانی تصویب شد
  • خبر مهم قالیباف درباره حقوق بازنشستگان
  • موافقت مجلس با جدول اعتبارات طرح‌های عمرانی در بودجه ۱۴۰۳
  • مجلس با جدول اعتبارات «طرح‌های عمرانی» موافقت کرد
  • تصمیم مهم مجلس ؛ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت + جزئیات
  • تصویب جدول اعتبارات طرح‌های عمرانی
  • ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران تخصیص یافت
  • مدیریت «بازار دارو» یکی از اولویت‌های دولت است
  • اختصاص بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی تهران
  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال