Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-29@08:36:19 GMT

لزوم به کارگیری ساز و کار مناسب برای صادرات سیب

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۳۶۹۸

لزوم به کارگیری ساز و کار مناسب برای صادرات سیب

سال گذشته وزارت جهاد کشاورزی برای تقویت صادرات سیب درختی سیاستی تحت عنوان بازار در ازای بازار را وضع کرد که براساس اتخاذ این سیاست بیش از 162 هزارتن سیب به کشورهای مختلف صادر شد.

 اما امسال  نه تنها صادرات سیب با افت بیش از 80 درصدی از نظر وزنی و ارزشی روبرو شد، بلکه واردات موز اوج گرفت که این امر نشان از ناکارآمدی این سیاست گذاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی مسوولان امر معتقدند که سیاست واردات موز در ازای صادرات سیب نباید با اما و اگرهایی همراه باشد، چرا که این امر موجب شده تجار تمایل چندانی به صادرات سیب نداشته باشند.

البته ناگفته نماند که علی اکبر مهرفرد معاون وزیر جهاد کشاورزی چندی پیش در جمع خبرنگاران گفت: سال گذشته سال ناآور سیب بود و در چند ماه نخست سال سیبی در سردخانه ها نداشتیم که صادر کنیم.

ماجرا تنها به این جا ختم نمی شود، چرا که مازاد قابل توجه تولید سیب و رها شدن آن در کنار جاده ها در رسانه ها سرو صدای زیادی به پا کرد که باغداران تنها راه حل خروج از بحران فعلی را صادرات می دانند.

حال جای سوال است که وزارتخانه برای صادرات سیب مانده روی دست باغداران و جلوگیری از ضایعات محصول چه برنامه هایی پیش رو دارد؟

محمد شفیع ملک زاده رییس نظام صنفی کشاورزی در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی  با انتقاد از شرایط نامناسب بازار سیب، اظهار کرد: امسال بیش از 4.5 میلیون تن سیب در کشور تولید شد که حدود 1.5 میلیون تن از این میزان مازاد بوده، از این رو داشتن برنامه برای صادرات و فرآوری محصول امری ضروری است.

وی افزود: سال گذشته اتخاذ سیاست واردات موز در ازای صادرات سیب از سوی وزارتخانه تا حدودی توانست به بهبود شرایط باغداران کمک کند، اما کافی نیست.

ملک زاده با اشاره به ماجرای رها شدن سیب در کنار جاده ها گفت: طبق روال همه ساله سیب های زیر درختی قابل استفاده در مصارف صنعتی برای تبدیل به کنستانتره از سوی تولیدکنندگان در کنار جاده ها دپو شده و همانند بازارچه  در آنجا به فروش می رسد.

این مقام مسوول با بیان اینکه قیمت فروش سیب های درجه دو و سه برای باغداران مقرون به صرفه نیست، بیان کرد: تنظیم بازار محصولات کشاورزی امری مهم است که  مدیریت فروش و صادرات باید به نحوه بهتری صورت گیرد.

رییس نظام صنفی کشاورزی ادامه داد: در شرایط کنونی هر کیلو سیب با کیفیت با نرخ هزار تومان از باغدار خریداری می شود، در حالیکه به سبب فاصله معنادار تولید تا مصرف با قیمت 6 تا 7 هزار تومان در بازار عرضه می شود.

وی با اشاره به اینکه عرضه محصولات کشاورزی از سوی واسطه ها عامل اصلی گرانی است، تاکید کرد: ایجاد شرکت های هولدینگ و زنجیره تولید برای جلوگیری از سودجویی دلالان در بازار امری مهم به شمار می رود.

ملک زاده با اشاره به دلایل اصلی کاهش 80 درصدی صادرات سیب در چند ماه نخست سال جاری، تصریح کرد: وجود برخی عوامل نظیر مسائل سیاسی، فشار تحریم ها، نبود بسته بندی های مناسب، هزینه های بالای تولید و عدم رقابت با سایر رقبا در کشورهای همسایه دلیل اصلی کاهش 80 درصدی صادرات سیب نسبت به مدت مشابه سال گذشته به شمار می رود.

لزوم به کارگیری ساز و کار مناسب برای صادرات سیب

مجتبی شادلو رییس اتحادیه باغداران استان تهران  اظهار کرد: با توجه به آنکه رسیدن به این میزان تولید زحمت چند قرن باغداران است، از این رو با به کارگیری سازو کارهای مناسب صادرات نباید این فرصت طلایی در اقتصاد کشور را از دست داد.

وی با انتقاد از نبود بازار صادراتی پایدار و ماندن سیب روی دست باغداران افزود: در شرایط کنونی که میزان تولید سیب دوبرابر مصرف داخلی است، انتظار می رود که تمامی ارگان های دولتی برای برون رفت از این وضعیت چاره ای بیندیشند، چرا که وزارت جهاد کشاورزی به تنهایی نمی تواند کاری پیش برد.

شادلو درخصوص ماجرای رها شدن سیب در کنار جاده ها ، بیان کرد: واقعیت امر این است که سیب های کنار جاده ها بخشی از سیب های صنعتی هستند که در زمان برداشت توسط عوامل انسانی و طبیعی روی زمین افتاده و توسط باغداران برای ارسال به کارخانه های فرآوری شده در کنار جاده ها دپو شده است.

نایب رییس اتحادیه باغداران بابیان اینکه بارها نسبت به فراوانی  تولید سیب هشدار داده بودیم، بیان کرد: با توجه به نگرانی باغداران از مازاد سیب موجود در سردخانه ها، مسوولان امر قبل از اینکه  زمان عرضه بگذرد و میزان ضایعات بالا رود، برای صادرات باید چاره ای بیندیشند.

 وی با انتقاد از سیاست بازار در ازای بازار یادآور شد: سیاست واردات موز در ازای صادرات سیب نباید به دریافت تعرفه بیشتر از تجار منتهی شود، زیرا این امر بیانگر آن است که قانون در این زمینه جدی نیست.

شادلو ادامه داد: با توجه به اینکه سیاست بازار در ازای بازار می تواند راهکار مناسبی جهت برون رفت از وضعیت فعلی باغداران باشد از این رو اخذ تعرفه بیش تر در ازای عدم واردات سیب باید حذف شود.

به گفته این مقام مسوول براساس تجزیه و تحلیل کارشناسان، تمامی خواص موز در سیب وجود دارد و تنها برخی مباحث فرهنگی واردات موز را به دنبال داشته است.

نایب رییس اتحادیه باغداران با انتقاد از واردات بی رویه موز در خاتمه گفت: براساس قانون اجازه واردات موز به میزان محدود داده شده است، در حالیکه با واردات بی رویه و اشباع بازار داخل، بخشی از خرید های روزانه به این میوه معطوف شده که در نهایت این امر چالش هایی برای محصولات داخلی ایجاد می کند.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۳۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات

از اول فروردین ماه تا هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان یک میلیارد و 26 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ 2 میلیارد و 383  میلیون دلار و برای خدمات 117 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی 689 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 96  میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 26 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 462 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 223 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 167 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 138 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 194 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 197، 29، 174، 103 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 199 میلیون دلار ارز نیمایی و 183 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی در پایان افزود: تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع 2716 کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • بیجار از نبود هتل مناسب رنج می‌برد/ لزوم توسعه زیرساخت‌های فرهنگی
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری