Web Analytics Made Easy - Statcounter

 گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری کنسرت گروه «مولانا» امروز (سه شنبه 30 آبان) با حضور محمدجلیل عندلیبی (سرپرست گروه و آهنگساز)، بهزاد فروهری (نوازنده نی گروه مولانا)، سیدرضا کردستانی (خواننده گروه مولانا) و صابرنظر گاهی (نوازنده تار) برگزار شد.

محمدجلیل عندلیبی (سرپرست گروه مولانا) در ابتدای این نشست خبری گفت: رپرتوار برنامه در سه قست اجرا می‌شود که در قسمت اول بهزاد فروهری به اجرای دونوازی تمبک و نی می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قسمت دوم نیز ما ابتدا در دستگاه همایون با اجرای تصانیفی از عبدالرحمن وفایی به خوانندگی سیدرضا کردستانی به کار خود ادامه می‌دهیم و بعد ضمن اجرای قطعاتی در دستگاه شور و بیات ترک، قطعاتی را اجرا خواهیم کرد. در واقع این برنامه اجرای قطعاتی در حوزه موسیقی ردیف دستگاهی ایرانی است که با مقام های کردی اجرا می‌شود.

این آهنگساز و نوازنده در ادامه افزود: من گروه مولانا را در سال ۱۳۵۴ در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی تاسیس کردم. در واقع هسته اصلی این گروه در این مرکز با همیاری زنده یاد داریوش صفوت شکل گرفت و در سال ۱۳۵۶ بود که گروه مولانا در مجموعه تئاتر شهر متولد شد و در آنجا اولین برنامه خود را با خوانندگی زنده یاد رضوی سروستانی اجرا کردیم. البته بعدها استاد شهرام ناظری و علیرضا افتخاری به ما پیوستند و ما همراه با سایر هنرمندان مطرح موسیقی ایرانی در این عرصه حضور جدی داشتیم.

 همچنین عنوان کرد: این گروه طی سال‌های گذشته به عنوان ارکستر سنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم فعالیت می‌کرده و می‌توانم بگویم  زحمات زیادی برای حوزه موسیقی اصیل ایرانی کشیده است.

عندلیبی گفت: امیدوارم کار ما بتواند مورد توجه مخاطبان قرار گیرد. البته ما موسیقی ایرانی، موسیقی عرفانی، موسیقی فولکلور، موسیقی سنتی ایرانی و موسیقی مقامی نیز داریم که ما در این کنسرت به موضوع موسیقی ردیف دستگاهی توجه بیشتری داریم.

وی در ادامه افزود: استاد ناظری مقداری به من کم لطفی کردند حتی من زمانی به ایشان پیشنهاد دادم که کارهایی را با هم انجام دهیم اما برخی از مسائل و گرفتاری‌ها اجازه ادامه این همکاری را با ما نداد. به هر حال من دوست دارم فعلا با جوانان کار کنم حتی زمانی هم که با استاد ناظری مشغول به فعالیت بودم این خواننده از هنرمندان جوان موسیقی بودند که با گروه «مولانا» همکاری می‌کردند.

سرپرست گروه موسیقی مولانا عنوان کرد: متاسفانه اغلب موسیقی کردی در تالارهای برگزاری کنسرت، «هلپرکه (رقص موسیقی کردی)» شده؛ در حالی که موسیقی ما موسیقی تخصصی بوده که نشات گرفته از موسیقی عمیق و مقامی کردی و ایرانی است. اینها موسیقی‌هایی هستند که سال‌ها مورد استفاده بسیاری از استادان موسیقی ایرانی از جمله استاد صبا قرار گرفته است.

وی همچنین گفت: در طی سال‌های اخیر دشمنی و شقاوت بین آدم‌ها و انسان‌ها به شکل بی رحمانه‌ای وجود داشته و دارد و این موضوع تنها به حوزه موسیقی نیز محدود نشده است. حتی من در این مورد قطعه‌ای را آهنگسازی کردم که به زودی به مخاطبان ارائه می‌شود. قطعا نمی‌شود گفت بین هنرمندان دشمنی وجود دارد. بله من این فاصله را قبول دارم اما فکر می‌کنم باید فضا به سمتی کشیده شود که آرامش در این فضا حکمفرما شود.

بهزاد فروهری (نوازنده نی گروه مولانا) نیز در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: در این کنسرت قطعاتی در دستگاه شور با دونوازی تمبک و نی برای مخاطبان اجرا می‌شود. در قسمت بعدی نیز همراه با گروه قطعاتی را به صورت جداگانه اجرا می‌کنیم که ممکن است در این بین قطعاتی در چهار مضراب و آثار مرتبط با موسیقی محلی نیز اجرا شود.

سیدرضا کردستانی (خواننده گروه مولانا) نیز گفت: ما در این کنسرت قطعاتی را اجرا می‌کنیم که هم به زبان فارسی و هم به زبان کردی خوانده شده و می‌تواند برای مخاطبان جالب توجه باشد. ضمن اینکه نسبت علی‌اصغر کردستانی با بابا طاهر عریان یکی از ویژگی‌هایی است که واقعا برای ما جالب توجه بود و دوست داشتیم این فضای ارزشمند را با مخاطبان در میان بگذاریم.

صابرنظر گاهی (نوازنده تار) در بخش دیگری از این نشست گفت: این جزو اولین برنامه‌هایی است که همراه با گروه مولانا مشغول به فعالیت هستم اما می‌توانم اذعان کنم که آثار گروه مولانا و استاد عندلیبی همواره جزو بهترین رپرتوارها و کنسرت هایی بوده که به مخاطبان ارائه شده است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۹۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!

دریافت 7 MB

علی سعیدی خواننده و معلم آواز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن ارایه توضیحاتی درباره تازه ترین فعالیت هایی که همراه با برادر دوقلوی خود محمد سعیدی در عرصه موسیقی انجام داده است، بیان کرد: به تازگی و پس از انتشار قطعه «بوگو چیطو شد» که با لهجه اصفهانی پیش روی مخاطبان قرار گرفت، تک آهنگ جدیدی به نام «بلندبالا» براساس ترانه فولک شیرازی برای موسیقی الکترونیک و کمانچه تنظیم و منتشر کردیم. در این تک آهنگ که با مجوز دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تهیه کنندگی مسعود عابدی و شعری از باباطاهر پیش روی مخاطبان قرار گرفته است، امیرمهدی مقدم تنظیم کننده، شهاب روحانی نوازنده کمانچه و امیرحسین محسنی گرافیست دیگر عوامل اجرایی را تشکیل می دهند.

وی افزود: قطعات فولکلوریک معمولا یک خط ملودی بیشتر ندارند مثل همین قطعه «بلندبالا» که خط ملودی اش یکی است ولی ما آمدیم آن را در اوج اجرا کردیم و ضمن حفظ ساختار ملودی به قطعه پرو بال دادیم. در انتخاب اشعار هم براساس ترجیع بند، دو بیتی‌ها را انتخاب کردیم که «وحدت موضوع» ترجیع بند هم حفظ شود. در این چارچوب تلاش کردیم تا با در کنار هم قراردادن موسیقی الکترونیک در کنار ساز ایرانی، شرایطی را فراهم کنیم که مخاطب جوان و نوجوان موسیقی در این سال‌ها با اتکا به یک قطعه به روز رسانی شده، ترغیب به شنیدن این قطعه موسیقایی مرتبط با موسیقی فولک ایرانی شود.

سعیدی در پایان بیان کرد: آن چه در این قطعه ارایه شده، ادامه همان قطعه قبلی است که براساس لهجه اصفهانی در حوزه فرهنگ عامیانه منتشر شده بود و ما این بار با محوریت شیراز آن را به مخاطب تقدیم کردیم. قطعه ای که به طور کامل محلی نیست اما دربرگیرنده رگه هایی از موسیقی پاپ است که مخاطبان امروزی جامعه را هم هدف گذاری کرده است.

برای شنیدن قطعه «بلند بالا» اینجا را کلیک کنید.

کد خبر 6096895 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • «نجوای عشق» در تالار وحدت می‌پیچد
  • آلبوم «عشق ناباور» به زودی منتشر می‌شود
  • آلبوم «عشق ناباور» آماده شد
  • «عشق ناباور» با رهنمودهایی از محمدرضا لطفی شنیدنی شد
  • کنسرت‌های اردیبهشتی کدامند؟
  • دویستمین سالگرد سمفونی شماره ۹ بتهوون؛ تاج موسیقی غربی!
  • بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!
  • معجزه‌ای که روشنایی بخش چشم دل است
  • خداوندا، ایران را تجزیه و با آتش سوزی، سیل و زلزله نابود کن!