Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساکنان "بولدو"یک روستای کوچک و دورافتاده در گینه، که تا پیش از این باطری برای روشن کردن چراغ در شب‌ها استفاده می‌کردند، حالا به لطف یک پروژه‌ای که در ابتدا غیرممکن به نظر می‌رسید برق دارند. بازار نیوز - ساکنان "بولدو"یک روستای کوچک و دورافتاده در گینه، که تا پیش از این باطری برای روشن کردن چراغ در شب‌ها استفاده می‌کردند، حالا به لطف یک پروژه‌ای که در ابتدا غیرممکن به نظر می‌رسید برق دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابراهیم تونکارا معلم این روستای کوچک نود که نود خانوار دارد از دانش خود استفاده کرد و یک سد کوچک ساخت و موفق شد از آن برق به دست آورد.

به گزارش ناظران رادیوفرانسه، تونکارا حالا به قهرمان روستای خود بدل شده است. او یک سال تحقیق کرد و طرح کشید تا توانست یک سد کوچک برق روی یک رودخانه کوچک محلی بسازد. او سپس با هزینه ۵۰ میلیون فرانک گینه [چیزی حدود ۴۶۵۰ یورو] از جیب خودش موفق به ساخت سد شد. این سد حالا به صورت شبانه روزی برق هشتاد خانوار از ۹۴ خانوار روستا را تأمین می‌کند، موفقیتی که در ابتدا هیچ‌کس به موفقیت آن اطمینان نداشت.


تونکارا در حال ساخت سد خود


«یک تلفن همراه هوشمند خریدم تا از اینترنت ساخت سد را یاد بگیرم»
در ابتدا وقتی برای مردم توضیح دادم که می‌خواهم یک سد برای تولید برق بسازم روستاییان گمان می‌کردند که من دیوانه شده‌ام. من من مطمئن بودم که می‌توانم یک راه حل برای بحران نبود برق در روستا پیدا کنم. من در اینجا به دنیا آمده‌ام و خانواده‌ام در اینجا زندگی می‌کنند، همواره اینکه چرا هیچ توجهی به روستاهای کوچک نمی‌شود من را آزار می‌داد، گویی ما از تمام دنیا جدا نگه داشته می‌شدیم.

 
من آموزگار ریاضی هستم اما همواره تولید انرژی یکی از موضوعات مورد علاقه من بوده است. اولین پروژه من پیرامون ساخت باطری‌های خورشیدی بود. من شروع به نصب صفحه‌های خورشیدی کردم که درآمد کمی از راه نصب آنها برای خانواده‌هایی که خواستار آن بودند به دست می‌آوردم. همچنین یک ایستگاه شارژ موبایل در روستا نیز ساختم که از انرژی صفحات خورشیدی استفاده می‌کرد. کم‌کم به موضوع سدهای تولید برق علاقه‌مند شدم و شروع کردم به پژوهش درباره آنها. در منطقه ما آبشارهای کوچک زیادی هستند که ما هیچ استفاده‌ای از آنها نمی‌کنیم.

 تونکارا معتقد است از آب‌های محلی می‌توان برای تولید برق در گینه استفاده کرد
در مارس سال ۲۰۱۶ یک تلفن هوشمند خریدم تا بتوانم در اینترنت درباره سدها پژوهش کنم. در ماه دسامبر نیز ساخت سد را به تنهایی آغاز کردم. با استفاده از ویدئوها و نقشه‌هایی که در اینترنت دیده بودم یک توربین کوچک ساختم و آن را به یک دینام وصل کردم تا انرژی جنبشی به برق تبدیل شود.

پس از آن شروع به ساخت سد کردم. در ابتدا یک کانال ساختم که آب را از سرچشمه به سمت محل جمع شدن آب هدایت می‌کند و سپس از یک تونل دیگر آب سمت توربین هدایت می‌شود. گهگاه یک بنا از روستا نیز به من کمک می‌کرد اما تقریباً تمام کار را خودم به تنهایی انجام دادم.

بر اساس تخمین من، این سد حدود ۹ کیلو وات برق تولید می‌کند و ساکنان روستا حدود دو هزار فرانک گینه به صورت هفتگی پرداخت می‌کنند. [حدود ۰٫۱۹ یورو]

این هزینه بسیار ارزان‌تر از باطری چراغ قوه و یا نفت برای چراغ نفتی است. این پول به مرد جوانی پرداخت می‌شود که من او را برای نگهداری سد در وضعیت مناسب آموزش داده‌ام و در واقع در سد کار می‌کند. روستاهای دیگر حالا با من تماس گرفته‌اند که به آنجا بروم و برای آنها نیز سد بسازم.

در گینه از هر چهار نفر، یک نفر به برق دسترسی دارد و از این نظر آخرین کشور دنیا به شمار می‌رود. مردم گینه هر از چند گاهی با به راه انداختن تظاهرات نسبت به این کمبود اعتراض می‌کنند که گه گاه به خشونت نیز می‌انجامد. بر اساس تخمین‌ها گینه توانایی تولید دست کم ۶ هزار مگا وات برق درد اما اکنون تنها از ۲ درصد این پتانسیل استفاده می‌شود.
جام نیوز

برچسب ها: معلم ، سد سازی ، روستا

منبع: بازار نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۹۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی

براساس اهداف و برنامه‌های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی درسال‌های اخیر بیش از ۱۰۰ آزمایشگاه تحقیقاتی در مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی در سطح کشور به ابزارهای شناختی ساخت ایران تجهیز شده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با هدف خودکفایی در زمینه طراحی و ساخت ابزارهای شناختی ارزان‌قیمت و قابل حمل برای استفاده عموم جامعه و در راستای ارتقای سلامت و کارکردهای شناختی، حمایت و مشارکت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی برای طراحی و ساخت ابزارهای شناختی ارزان قیمت افزایش یافته است.

حمایت از ایجاد زیرساخت‌های تحقیقاتی و علمی مورد نیاز کشور در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی، ایجاد شبکه‌ای برای ‌اشتراک‌گذاری امکانات و خدمات آزمایشگاهی، جذب نخبگان و محققان کارآمد به فعالیت در حوزه‌های مرتبط با علوم شناختی، از اهداف مهم ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در این مقوله بوده و تشویق و ترغیب محققان و متخصصان برای دستیابی به خودکفایی و بومی‌سازی تجهیزات و حمایت از تولید ابزارها و دستگاه‌‌های فناورانه توسط مراکز و شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از سیاست‌های ستاد علوم شناختی محسوب می‌شود.

در همین راستا، ستاد توسعه علوم و فناوری‌‌های شناختی در سال گذشته حمایت از سرمایه­‌گذاری درباره طراحی و ساخت ابزارهای شناختی ارزان قیمت و قابل حمل (Handheld Devices) را برای استفاده عموم جامعه و در راستای ارتقای سلامت و کارکردهای شناختی در دستور کار قرار داد و از شرکت‌‌های فعال در حوزه شناختی، اساتید دانشگاه‌ها و سایر محققان حوزه علوم شناختی دعوت شد تا اطلاعات و جزئیات دستگاه‌هایی که توسط آنها  قابلیت ساخت دارد را به ستاد علوم شناختی ارسال کنند تا پس از تأیید، حمایت ستاد از فعالیت در حوزه مورد نظر انجام شود.

"زبان" از ابزارهای کمکی برای تشخیص برخی اختلالات شناختی است

در چارچوب این سیاست و فراخوان ستاد چندین شرکت آمادگی خود را برای طراحی و ساخت ابزارها و دستگاه‌های ارزان قیمت قابل‌حمل در زمینه‌های تحریک مغزی خانگی ( نوروفیدبک و بیوفیدبک)، دستگاه‌های پرتابل ثبت و پردازش سیگنال‌های مغزی 4  تا 16 کانال با هدف بکارگیری در BCI، سیستم غربالگری زودهنگام اوتیسم با استفاده از صدای گریه کودکان و نوزادان، دستگاه آنالیز گفت وگو، سامانه ارزیابی آمادگی تحصیلی کودکان پیش‌دبستانی و ابزار پوشیدنی جهت تشخیص حملات تشنج در بیماران مبتلا به صرع اعلام کردند.

این ابزارها و دستگاهی در زمینه درمان افسردگی، اضطراب، بی‌خوابی، رفع مشکلات خواب، افزایش تمرکز،کاهش استرس، کاهش دردهای میگرنی، افزایش سیستم‌های توانبخشی، درمان اختلالات شناختی ـ رفتاری مبتنی بر گفت‌وگو، غربالگری، درمان افسردگی و اضطراب، تست ارزیابی آمادگی تحصیلی و  پیش‌بینی صرع کاربردهای درمانی دارد.

براساس اهداف و برنامه‌های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی درسال‌های اخیر بیش از 100 آزمایشگاه تحقیقاتی در مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی در سطح کشور به ابزارهای شناختی ساخت ایران تجهیز شده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود
  • اجرای ۷۰ برنامه فرهنگی و محرومیت زدایی در هفته بسیج سازندگی
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • رونق تولید در ایرانی‌ترین صنعت پتروشیمی کشور
  • رویداد علمی «خشتانه» چه هدفی دارد؟/از ساخت عناصر معماری در قالب کوچک تا ورکشاپ‌های تخصصی
  • دیدار ۴۰ معلم از خراسان جنوبی با رهبر انقلاب
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • عشق معلمی دَربیابان
  • معلم، متحول کننده انسان‌ها در طول تاریخ
  • استاندار اردبیل: سند بنیادین آموزش و پرورش را متحول کرد