Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@14:26:41 GMT

سنت حسنه وقف و موقوفات مظهر فرهنگ و تمدن اسلامی است

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۳۳۰۹۹

سنت حسنه وقف و موقوفات مظهر فرهنگ و تمدن اسلامی است

حجت الاسلام محمدی،رئیس سازمان اوقاف گفت: سنت حسنه وقف و موقوفات مظهر فرهنگ و تمدن اسلامی هستند و در هیچ کدام از احکام الهی به مسأله فرهنگ به اندازه وقف توجه نشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین  محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه پیش از  امروز در همایش اعطای جایزه ملی وقف به نخبگان در تالار مهر سوره حوزه هنری  گفت: اطلاع‌رسانی از خدمات وقف به جامعه باعث اطمینان مردم از این حکم الهی و شادی واقفان و وارثان آنها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه وقف در ابعاد مختلف به کشور خدمت می‌کند، افزود: ۶ هزار و ۸۰۰ موقوفه علمی، فرهنگی و پژوهشی در کشور اعم از مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه علمیه، کتابخانه، مراکز پژوهشی وقفی است که تمامی دانشمندان کشور از این موقوفات بهره‌مند شده‌اند.

رئیس سازمان اوقاف گفت: در جامعه افرادی نخبه وجود دارند که به فکر خود نبوده و در خدمت مردم هستند که یکی از آنها مرحوم حسینعلی البرز است.

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به اینکه در قرآن کریم آمده که کار خیر را آشکار کنید، تصریح کرد: چرا اصحاب رسانه و صدا و سیما از خدمات وقف به جامعه اطلاع‌رسانی نمی‌کنند.

وی افزود: سنت حسنه وقف و موقوفات مظهر فرهنگ و تمدن اسلامی هستند و در هیچ کدام از احکام الهی به مسأله فرهنگ به اندازه وقف توجه نشده است.

رئیس سازمان اوقاف با اشاره به اینکه معماری ایرانی اسلامی نمادی از تمدن بشری است، گفت: وقف مظهر مدنیت و فرهنگ زندگی اجتماعی است ضمن اینکه برخی معماری‌های ساختمان‌های مذهبی و دینی دارای قدمت زیادی هستند که همگی آنها در مسیر وقف خدمت‌رسانی کرده و باعث حسرت دیگران شده‌اند.

حجت‌الاسلام محمدی ضمن تشکر از اصحاب رسانه از آنان خواست خدمات وقف و موقوفات و اقدامات گذشتگان را برای ترویج اقدامات حسنه آنها اطلاع‌رسانی کنند.

وی با اشاره به اینکه یک هزار و ۴۰۰ مرکز درمانی موقوفه در کشور و ۳۰ بیمارستان وقفی در تهران وجود دارد، تاکید کرد: ۱۳۳ بیمارستان موقوفه در کشور داریم که در برخی از بیمارستان‌های وقفی ۱۰ هزار مراجعه‌کننده در طول روز وجود دارد.

رئیس سازمان اوقاف با بیان اینکه از اول انقلاب اسلامی ایران تا سال ۱۳۸۸ جمعاً ۱۳ هزار و ۵۰۰ وقف به ثبت رسیده است، گفت: از سال ۱۳۸۹ تاکنون جمعاً بیش از ۱۵ هزار وقف داشته‌ایم.

حجت‌الاسلام محمدی افزود: تعداد زیادی از ورزشگاه‌ها، مراکز فرهنگی اعم از تئاترها و سینماها و مدارس در ایران موقوفه هستند.

وی با اشاره به اینکه مرحوم حسینعلی البرز تمام ثروتش را که همان وقف تمامی زندگی‌اش بود با اجرای این حکم الهی به دنیای آخرت منتقل کرد، خاطرنشان کرد: مرحوم البرز نوشته بود که زندگی‌اش را با هیچ آغاز کرد و با هیچ هم پایان داده امامن می‌گویم که مرحوم البرز با ثروت و دست پُر از دنیا رفت و ثروتش هم همین بنیاد است.

رئیس سازمان اوقاف با اشاره به اینکه بیش از ۸۰۰ نوع نیت وقف از وقف‌نامه‌ها استخراج شده است، تصریح کرد: متاسفانه این خدمات اطلاع‌رسانی نمی‌شود.

  حجت‌الاسلام محمدی افزود: ایجاد وقف و موقوفات برای تولید علم و فناوری می‌تواند منجر به از بین رفتن مشکلات مختلف در کشور شود ضمن اینکه حمایت از نخبگان علمی کشور برای رفع دغدغه مالی آنها منجر به پیشرفت فناوری و افزایش علم در ایران خواهد شد.

وی گفت: دانشمندان غیرتمند ایرانی سرمایه علمی خود را مدیون این کشور هستند که ما باید با افتخار از آنها حمایت مالی و اقتصادی کنیم تا دغدغه‌های آنها کاهش پیدا کرده و آنها به تولید علم و فناوری روی آورند. 

رئیس سازمان اوقاف تاکید کرد: یکی از سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری ارتقای سهم وقف در تولید علم و فناوری است.

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به وقف مشارکتی یادآور شد: اگر همگان بتوانند در امر وقف مشارکت داشته باشند، راهگشا خواهد بود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۳۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه دبیران و مدیران جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در دوره بیست‌ویکم با تشکر از برگزار کنندگان این دوره از جشنواره گفت: برگزارکنندگان در این دوره مجموعه‌ای از عناصر هنری در بخش‌های مختلف را گردآوری کردند. حضور افراد تراز اول در این جلسه فرصت مغتنمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 اسماعیلی با بیان این مطلب، ادامه داد: جشنواره فیلم رضوان اتفاق مبارکی است و هرآنچه در جلسه مطرح شد سرشار از امید و انگیزه برای آینده بود.

اسماعیلی گفت: جشنواره امام رضا (ع) باید به عنوان معتبرترین جشنواره فرهنگی هنری کشور قرار گیرد چراکه تمام داشته‌ها و افتخارات فرهنگی هنری ما به برکت وجود امام رضا (ع) است.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به کتاب دو قرن سکوت عبدالحسین زرین‌کوب گفت: آغاز قرن سوم همزمان با حضور علی‌بن موسی الرضا است و این درخشش تمدن اسلامی و ایرانی که از قرن سوم درخشش خود را آغاز کرده و در قرن پنجم به قله خودش رسیده، نشان دهنده‌ی این موضوع است که اساسا نام دیگر این تمدن تمدن رضوی است.

اسماعیلی در همین زمینه ادامه داد: مجالس در این دوره به صورت مجالس علمی و آزاداندیشی بوده و به‌طور کلی هر جامعه‌ای که می‌خواهد به حوزه تمدنی برسد با استفاده از ذات آزاداندیشی است که در فرهنگ اسلامی جاری است. دوره جمهوری اسلامی دوره‌ای نو از تمدن نوین اسلامی است. ما در حال بازخوانی تمدن رضوی هستیم.

اسماعیلی با اشاره به نگاه بین‌المللی در بنیاد امام رضا (ع) گفت: حضرت رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است. در سفر اخیر خود به پاکستان مشتاقان از مردم تا مقامات برای زیارت امام رضا (ع) ابزار علاقه می‌کردند.

وزیر فرهنگ ادامه داد: بعد از امام حسین (ع) در میان ائمه‌اطهار (ع) این میزان از تشویق به زیارت را برای امام رضا (ع) داریم چرا که منبع فیض است.

اسماعیلی گفت: افتخار داریم در این جشنواره همگی خادم امام رضا (ع) باشیم.

وی در پایان با آرزوی بهره‌مندی از شفاعت و عنایت امام رضا (ع) و صلوات بر محمد و آل محمد به جلسه پایان داد.

جلسه دبیران و مدیران بیست‌ویکمین دوره جشنواره امام رضا (ع) پیش از ظهر امروز (۸ اردیبهشت) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محلل این وزارتخانه برگزار شد.

تبادل نظر درباره رویکرد‌های آتی جشنواره و ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده از محور‌های این جلسه بود.

سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، فرهاد قائمیان دبیر بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی و فرهنگی امام رضا (ع)، سعید زمانی مدیرعامل بیست‌ویکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع)، محمدحسین لطیفی دبیر جشنواره فیلم رضوی و فیلم رضوان و جمعی از دبیران و مدیران این دوره از جشنواره از حاضران در جلسه بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور
  • روزانه ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • روزی ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • موقوفات زنجان صاحب درآمد پایدار می‌شوند
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین
  • مهرواره هوای نو؛ آماده‌سازی هیئات برای چهل‌واره دوم انقلاب
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • وقف به عنوان یک سنت حسنه با دانش‌های جدید آمیخته شده است