Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر ایران در فرانسه گفت: تماس‌هایی بین ما و لبنان هست؛ فقط با حزب الله هم نیست. ما با دیگر گروه‌ها در لبنان هم در تماس هستیم، همچون مارونی‌ها، سنی‌ها و ...، نمی‌توان حزب الله را از بقیه جدا کرد.

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، ابوالقاسم دلفی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه روز دوشنبه 29 آبان ماه در مصاحبه با رادیو آر تی ال فرانسه به سوالات مجری این رادیو راجع به تحولات منطقه و روابط دوجانبه با فرانسه و برخی اظهارات مقامات فرانسوی در روزهای اخیر پاسخ داده و مواضع کشورمان را تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به پیچیدگی منطقه اظهار داشت: وضعیت به گونه‌ای است که نیازمند نوعی کار جمعی با حضور همه طرف‌ها است، تا از این سطح از تنش موجود عبور کنیم. ما سعی می‌کنیم با همکاری کشورها جهت آرام کردن اوضاع منطقه حرکت کنیم. اوضاعی که بخصوص در اثر حضور برخی از کشورها پیچیده شده و محدودیت‌هایی برای پرداختن به مسائل داخلی این کشورها بوجود آمده است.

سفیر کشورمان در فرانسه در پاسخ به سوالی در مورد ریشه‌های تنش در منطقه گفت: برداشت این است که بخشی از پیچیدگی اوضاع به سوریه باز می‌گردد که از همان ابتدا نیز دشوار و پیچیده بوده است. اوضاع سوریه باید از طریق دیالوگ حل شود زیرا راه حل سوریه، راه حل نظامی و جنگی نیست. امروز بعد از 5 سال، در وضعیتی هستیم که حتی خود فرانسه می‌گوید که باید دیالوگ کرد. با همه و با کسانی که در محل حضور دارند. اوضاع سایر کشورهای منطقه، یعنی یمن، قطر و عراق نیز از طریق دیالوگ قابل بررسی هستند.

دلفی با تصریح بر مواضع جمهوری اسلامی ایران در زمینه مقابله با داعش و گروههای تکفیری گفت: ما مخالف داعش هستیم و آن زمان که ما علیه داعش وارد عمل شدیم، هیچکس در منطقه نبود. ما در محل حضور داشتیم تا علیه تهاجم و علیه تروریسم داعش مبارزه کنیم. امروزه ما همچنان همگام با منطقه باقی مانده‌ایم تا در راستای آرام کردن اوضاع حرکت کنیم.

وی در بخش دیگری از این مصاحبه اظهار داشت: به اعتقاد ما موضع فرانسه چنانچه منطقی‌تر شود می‌تواند کمکی برای آرام کردن اوضاع باشد. به همین دلیل هم هست که ما با فرانسه آماده گفت‌وگو هستیم. شاید در برخی موارد اختلاف نظراتی داشته باشیم و به همین خاطر هم هست که رئیس جمهور ما و وزیر امورخارجه‌مان در تماس هستند تا از این مرحله هم عبور کنیم.

دلفی در واکنش به سوال مجری در مورد مواضع برخی کشورها در زمینه ترویج ایران هراسی در منطقه اظهار داشت: باید گفت که ایران کشوری است که می‌تواند با مجموعه کشورهای منطقه زندگی مسالمت آمیزی داشته باشد؛ اگر مداخلات خارجی وجود نداشته باشد. شما ببینید به محض آنکه سفر رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی تمام می‌شود، بحران با قطر شروع می‌شود. شما می‌فهمید من چه می‌گویم. اگر مداخلات خارجی وجود نداشته باشد کشورهای منطقه می‌توانند از بحران عبور کنند و به وضعیتی قابل قبول برسند.

وضعیت لبنان و روابط جمهوری اسلامی ایران و حزب الله لبنان یکی دیگر از سوالات مجری رادیو آر تی ال بود که سفیر کشورمان در پاسخ گفت: تماس‌هایی بین ما و لبنان هست؛ فقط با حزب الله هم نیست. ما با دیگر گروه‌ها در لبنان هم در تماس هستیم. با مارونی‌ها، با سنی‌ها با همه... نمی‌توان حزب الله را از بقیه جدا کرد. نمی‌توان گفت که فقط با حزب الله است که ما در ارتباط هستیم. با همه طرف‌ها این ارتباط وجود دارد زیرا امنیت و صلح در لبنان برای امنیت کل منطقه ضروری است و این همان منطقه‌ای است که ما در آن زندگی می‌کنیم و به همین خاطر هم هست که ما با لبنانی‌ها هستیم تا به یک لبنان با ثبات برسیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره برجام و برخی مواضع اتخاذ شده طی روزهای اخیر در این زمینه گفت: شما می‌دانید که توافق هسته‌ای یک توافق کاملاً هسته‌ای است. یعنی فرانسه هم، بخوبی دیگران از این موضوع اطلاع دارد. درباره توافق هسته‌ای، نه امکان اضافه کردن وجود دارد و نه امکان کاستن از آن. این موضوع با دیگر موضوعات مطرح، کاملاً متفاوت است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس در خصوص ظرفیت‌های دفاعی کشورمان گفت: ظرفیت دفاعی ما، منحصراً بازدارنده و برای نیازهای دفاعی کشور با توجه به تجاوز رژیم صدام حسین به ایران است و سیاست ما خودکفایی در زمینه تامین نیازهای دفاعی بر اساس توانمندی و ظرفیت‌های داخل کشور است. ولی در آن سوی خلیج فارس، عربستان سعودی که یک چهارم جمعیت ایران را دارد، حدود 80 میلیارد دلار خرید نظامی دارد. بودجه مصارف نظامی برخی کشورهای دیگر مثلاً امارات متحده عربی را می‌توان مقایسه کرد.

شایان ذکر است رادیو آر تی ال یکی از رسانه‌های قدیمی و پرمخاطب فرانسه به حساب می‌آید و بخش سیاست خارجی و بین‌الملل آن از استقبال خوبی در بین شنوندگان فرانسوی برخوردار است.

انتهای پیام/

R1396/P36446/S8,89,90,95/CT1 موضوعات مرتبط لبنان برجام

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۳۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرائیل دست به دامن فرانسه برای کاهش حملات حزب الله

صهیونیست ها بعد از ناکامی در غزه تلاش دارند از طریق مذاکره با طرف های لبنانی با واسطه گری فرانسه، از فشار نبرد در جبهه شمالی بکاهند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل تسنیم، طی روزهای گذشته بیروت میزبان وزیر خارجه فرانسه و عاموس هوکشتاین نماینده ویژه بایدن بود و دو هفته قبل هم نخست وزیر و فرمانده ارتش لبنان در پاریس مهمان امانوئل مکرون بودند.

محور رایزنی های این دو مقام عالی رتبه مذاکره درباره طرحی است که دوماه قبل توسط فرانسوی ها ارائه شده که رسانه ها این طرح را "طرح سه مرحله ای فرانسه" نامیده اند.

 

.

 

در مرحله اول این طرح، آتش بس در مرزهای لبنان و سرزمین های اشغالی برقرار می شود، در مرحله دوم هم نیروهای مسلح لبنانی 10 کیلومتر از مرز با فلسطین اشغالی فاصله می گیرند تا نیروهای ارتش لبنان و یونیفل در این مناطق مستقر می شود. در مرحله سوم، مذاکرات میان بیروت و تل آویو برای حل مشکلات مرزی لبنان و اسرائیل آغاز می شود.

دوماه قبل منابع نزدیک به حزب الله این پیشنهاد را رد و  بر توقف حملات در غزه به عنوان پیش شرط پایان درگیری در جبهه جنوب لبنان تاکید کردند، لکن فرانسوی ها با برخی تغییرات در طرح اولیه پیشنهادی، بار دیگر به بیروت بازگشتند.

وعده کمک های مالی بیشتر به ارتش لبنان، عقب نشینی تجیهزات حزب الله (نه نفرات)، کمک به حل مشکلات سیاسی داخلی لبنان و همکاری در زمینه اکتشاف گاز  از جمله مفاد پیشنهاد فرانسه است. 

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • روسیه سفرای انگلیس و فرانسه را احضار کرد
  • حضور سفیر عربستان در کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای در اصفهان
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • استقرار اولین گروه از نیرو‌های رزمی فرانسه در اوکراین
  • استقرار اولین گروه از نیروهای رزمی فرانسه در اوکراین
  • اسرائیل دست به دامن فرانسه برای کاهش حملات حزب الله
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست