Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-03@03:56:30 GMT

موگابه استعفا کرده است

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۳۸۶۰۲

موگابه استعفا کرده است

رئیس پارلمان زیمبابوه روز سه‌شنبه از استعفای «رابرت موگابه» رئیس‌جمهور این کشور پس از فشارهای اخیر نظامیان و هم‌حزبی‌هایش خبر داد.

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، رئیس پارلمان زیمبابوه روز سه‌شنبه اعلام کرد «رابرت موگابه» رئیس‌جمهور این کشور از سمت خود کناره‌گیری کرده است.

خبر استعفای موگابه ساعتی پس از آن منتشر می‌شود که پارلمان زیمبابوه رسما روند استیضاح و برکناری او را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفته گذشته پس از آنکه فرمانده ارتش زیمبابوه اعلام کرد ممکن است نظامیان برای توقف روند «پاکسازی‌های درون‌حزبی» توسط موگابه، وارد عمل شوند، تانک‌ها و خودروهای زرهی ارتش راهی «هراره» پایتخت این کشور شدند.

اختلاف میان نظامیان و موگابه از آنجا آغاز شد که رئیس‌جمهور 93 ساله زیمبابوه در تلاش برای هموار کردن مسیر ریاست‌جمهوری همسرش «گریس»، معاون خود «امرسون منانگاگوا» را که روابط نزدیکی با ارتش داشت، کنار گذاشته و بعدا هم عضویت وی در حزب «زانو-پی.اف» (جبهه وطن‌پرست اتحادیه ملی آفریقایی زیمبابوه) را لغو کرد.

منانگاگوا پس از خروج از کشور، هم‌حزبی‌هایش را به تلاش برای برکناری موگابه ترغیب کرده و او را به کنار زدن «آزادی‌خواهان» متهم کرد.

سرانجام پس از ورود ارتش به پایتخت، حزب حاکم زیمبابوه که در ابتدا از موگابه حمایت کرده بود، از وی خواست که از قدرت کناره‌گیری کند. موگابه که از 37 سال پیش تاکنون رئیس‌جمهور است، طی یک نطق تلویزیونی این درخواست را رد کرده و حتی بعد از دیدار با فرمانده ارتش هم از استعفا خودداری کرد.

با وجود این مقاومت‌های اولیه، وی نهایتا امشب رئیس پارلمان را در جریان تصمیمش برای استعفا قرار داده است.

وی در نامه‌اش به پارلمان، مدعی شده است که استعفایش «تصمیمی داوطلبانه» بوده که با هدف «تسهیل انتقال قدرت» انجام گرفته است.

انتخابات ریاست‌جمهوری زیمبابوه قرار است سال آینده برگزار شود و با کنار رفتن رابرت و گریس موگابه از گردونه رقابت، به نظر می‌رسد منانگاگوا بیشترین شانس را برای به دست گرفتن قدرت در اختیار داشته باشد.

یک مقام حزب حاکم به رسانه‌ها گفته است که انتظار می‌رود منانگاگوا ظرف 48 ساعت آثینده قدرت را زیمبابوه به دست بگیرد.

منبع: فارس

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۸۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهبر اکثریت سنای آمریکا اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین را محکوم کرد

رهبر اکثریت سنای آمریکا اعتراضات در دانشگاه کلمبیا در حمایت از فلسطین را محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات در سنای آمریکا در صحن سنا گفت: «شکستن شیشه‌ها با چکش و اشغال ساختمان همیلتون دانشگاه، آزادی بیان نیست. این بی قانونی است. آنهایی که این کارها را انجام دادند باید با پیامدها و عواقبش هم روبرو شوند.»

به نقل از پایگاه خبری هیل، این سناتور دموکرات آمریکایی ادامه داد: «پردیس‌ها نمی‌توانند محل یادگیری و بحث و گفتگو باشند زمانی که اعتراضات به سمت جنایت منحرف می‌شوند و کسانی که مرتکب چنین اعمالی می‌شوند هیچ کاری برای متقاعد کردن دیگران انجام نمی‌دهند.»

شومر پس از آن این اظهارات را مطرح کرد که معترضان، ساختمان همیلتون دانشگاه کلمبیا را اشغال کرده و مسئولان دانشگاه نیز آنها را تهدید کردند که از تحصیل تعلیق می‌کنند.

در این میان، برخی از قانونگذاران جمهوری‌خواه مانند مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار استعفای نعمت شفیق، رئیس دانشگاه کلمبیا شده‌اند «چون او اجازه داده تا اوضاع در پردیس این دانشگاه از کنترل خارج شود.»

در میان کسانی که دانشگاه کلمبیا را برای سرکوب تظاهرکنندگان حامی فلسطین پیش از دستگیری ده‌ها معترض در روز سه‌شنبه، تحت فشار قرار دادند، یک گروه ۲۱ نفره از دموکرات‌های مجلس نمایندگان بودند که از روسای دانشگاه خواستند «قاطعانه عمل کنند» یا استعفا دهند.

این قانونگذاران در نامه‌ای به تاریخ روز دوشنبه ضمن درخواست برای تخلیه معترضان نوشتند: «زمان برای مذاکره به اتمام رسیده است. اکنون زمان اقدام است. اگر متولیان مایل به این کار نیستند باید استعفا دهند تا افرادی جایگزین شوند که به تعهدات قانونی دانشگاه پایبند باشند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چهارده تغییر مدیریتی استقلال در یک دهه
  • دریادار سیاری: دسترسی به دریا یک منبع بسیار مهم برای تولید قدرت و ثروت است
  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • فارن‌پالیسی: مفهوم «بازدارندگی» اسرائیل توسط ایران نابود شد
  • رهبر اکثریت سنای آمریکا اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین را محکوم کرد
  • نتانیاهو یکی از بدترین قاتلان تاریخ است/ رسانه‌های غربی منافق‌اند
  • درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • داور بازی استقلال- تراکتور استعفا داد
  • داور لیگ برتری استعفا داد
  • هشدار جدی فرمانده ارشد ارتش به دشمنان: جواب هر تجاوز و نگاه نامناسبی را با قدرت می دهیم /پدافند هوایی در اوج آمادگی است