Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان روزنامه انگلیسی گاردین بحران کنونی در زیمبابوه را که در نهایت به کناره‌گیری رابرت موگابه، رئیس جمهور این کشور انجامید، کودتای مدرن توصیف کرد. در گزارش گاردین آمده است سرنگونی حکومت ها در کشورهای آفریقایی در طول تاریخ همواره خشونت آمیز و زلزله‌وار بود؛ اما به نظر می رسد سران کشورهای آفریقایی اکنون دیدگاه‌های بین المللی را در این باره در نظر می گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش می افزاید در ساعت های ابتدایی صبح وقوع کودتا در زیمبابوه (چهاردهم نوامبر سال جاری میلادی مصادف با سه شنبه بیست و سوم آبان) حضور خودروهای زرهی، حصر خانگی موگابه و اظهارات ژنرال ارتش این کشور درباره بازگرداندن ثبات، تداعی کننده صحنه ای سینمایی از کودتا بود. اما از حدود یک هفته پیش و از زمانی که ارتش کنترل این کشور در اختیار گرفته است، وقایع این کشور دیگر طبق فیلمنامه‌های سینمایی پیش نرفته است. پس از آنکه موگابه یکشنبه شب در یک نطق تلویزیونی اعلام کرد قصد ندارد از قدرت کناره‌گیری کند، کسی در صدد صدمه زدن بر او برنیامد؛ بلکه پارلمان این کشور اعلام کرد قصد دارد مراحل استیضاح رئیس جمهور را آغاز کند.

نگارنده مطلب می‌افزاید کودتای زیمبابوه به همین دلیل (عاری بودن از خشونت) با رویدادهای مشابه در کشورهای آفریقایی در چند سال گذشته تفاوت دارد. در سال های گذشته کودتا در بیشتر کشورهای آفریقایی به درگیری‌های خشونت آمیز و حتی کشته شدن فرد برکنارشده از قدرت منجر می شد. نگارنده گزارش دلیل متفاوت بودن کودتای زیمبابوه با دیگر کشورهای آفریقایی را مردم این کشور و همچنین خود شخص رابرت موگابه می داند که به عنوان یک قهرمان آزادی طلب در بیشتر کشورهای آفریقایی مشهور است. ارتش زیمبابوه نیز می دانست که در صورت آسیب رساندن به موگابه باعث خشم بسیاری از آفریقایی ها می شد.

 موگابه 93 ساله -که عنوان مسن‌ترین رئیس‌جمهور جهان را یدک می کشید- امروز سرانجام تسلیم فشارهای نظامیان و هم‌حزبی‌هایش شد و در نامه ای به رئیس پارلمان زیمبابوه، کناره گیری خود را از ریاست جمهوری این کشور پس از ۳۷ سال بر سر قدرت بودن، اعلام کرد.

 

انتهای پیام/

گاردین کناره‌گیری موگابه از قدرت را کودتای نرم خواند

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۰۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدحسین نیکنام، دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاری‌های بین الملل که در این همایش ریاست پنل سلامت را برعهده داشت، ضمن اشاره به توانمند‌های حوزه سلامت و فرصت‌های تجاری و سرمایه گذاری در آفریقا، اهمیت گسترش تعاملات با کشور‌های آفریقایی را تشریح کرد.

در این پنل، مدیران ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران، مدیران سندیکا‌های دارو، انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی، مدیران شرکت‌های دارو سازی، رئیس انجمن بیمارستان سازی و میهمانانی از کشور‌های زیمباوه، مالی، اتیوپی و الجرایر حضور داشتند.

اعضای پنل ایرانی از حوزه‌های دارو، درمان و گردشگری سلامت، تجهیزات پزشکی، آموزشی، توسعه، جمعیت هلال احمر، سازمان سازمان انتقال خون، انستیتو پاستور ایران، ضمن توضیح درباره توانمندی صادراتی حوزه کاری خود، خواستار افزایش سطح تعلامات با کشور‌های آفریقایی شدند.

درادامه، میهمانان آفریقایی با تمجید از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت، علاقمندی خود را جهت گسترش همکاری تجاری با حوزه سلامت ایران اعلام کردند.

نیکنام در پایان گفت: گسترش همکاری ایران و آفریقا در حوزه سلامت قابل پیگیری است و انتقال تجارب و خدمات سلامت به این کشور‌ها وجود دارد.

به گزارش آنا، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) از روز شنبه  ۸ اردیبهشت با حضور رئیس جمهور افتتاح و به مدت پنج روز ادامه دارد. این نمایشگاه میزبان ۲۰۰۰ صاحب نظر از ۸۰ کشور می‌باشد و ۸۰۰ شرکت ایرانی در این نمایشگاه توانمند‌های خود را به نمایش می‌گذارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمره قبولی اکسپو ۲۰۲۴؛ نمایشی از قدرت، اقتدار و امنیت ایران
  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • تمایل زیمبابوه به استفاده از صنعت تراکتورسازی ایران
  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟