Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@01:43:03 GMT

رونمایی از نقشه خاورميانه در «سوچی»

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۴۴۳۲۷

«سوچي» شهري بر کرانه درياي سياه، در دامنه بلندي‌هاي پوشيده از برف رشته‌کوه قفقاز، اين روزها حال و هواي ديگري دارد؛ شهري تفريحي که براي يافتن راه‌حل سياسي براي بحران سوريه، به چهارراه ديپلماسي بدل شده است.  به گزارش شرق، امروز حسن روحاني و رجب‌طيب اردوغان رؤساي‌ جمهوري ايران و ترکيه ميهمان اين شهر و همتاي روس خود هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز مشخص نيست که بشار اسد، رئيس‌جمهور سوريه که در سوچي به سر مي‌برد، در اين ديدار حضور خواهد داشت يا نه؛ ولي اين نشست نشان مي‌دهد همبستگي ميان ايران، روسيه و تركيه پررنگ‌تر از قبل ادامه دارد و اين كشورها درگير نقشه راه مشتركي هستند كه براي سوريه ترسيم كرده و تاكنون آن را در نشست‌هاي مختلف پيش برده‌اند.  نشست كارشناسان سه كشور در تهران برگزار شد، وزراي امور خارجه در آنتاليا تجديد ديدار كردند و امروز، ٢٢ نوامبر، اول آذر رؤساي جمهور هر سه كشور در روسيه و در شهر ساحلي سوچي ديدار مي‌كنند. شش سال پيش در چنين روزهايي «کانداليزا رايس»، وزير خارجه وقت آمريکا از جنگ‌هاي منطقه به عنوان «درد زايمان خاورميانه جديد» ياد کرد. اما آنچه در خاورميانه اتفاق افتاد، برخلاف پيش‌بيني آمريکايي‌ها بود.  امروز سه کشور ايران، ترکيه و روسيه نقشه‌راهي براي خاورميانه جديد ترسيم مي‌کنند؛ به قول سرگي لاوروف، وزير خارجه روسيه «آنچه در سوريه مي‌گذرد، نظام آينده جهاني را رقم خواهد زد»؛ نظمي با نقش‌‌آفريني ايران، ترکيه و روسيه. زماني که مذاكرات ژنو كه ابتكاري بين‌المللي است، به بن‌بست رسيد، دستاوردهاي رايزني‌هاي آستانه در هفت نشست به ابتكار ايران، روسيه و تركيه براي سوريه چه در روزهاي جنگ و برقراري آتش‌بس و چه براي روزهاي پس از داعش به‌ دنبال راهکار عملياتي بود؛ راهکاري که بايد از دل گفت‌وگوي سياسي بيرون بيايد.  مذاکرات آستانه که راهبرد آن پاييز سال گذشته در نشست مشترک وزيران امور خارجه ايران، روسيه و ترکيه در مسکو اعلام شد، تصميم هم‌گرايي سه کشور را براي کاهش دامنه درگيري‌ها، توافق جمعي مبارزه با تروريسم و همچنين برقراري آتش‌بس فراگير در سوريه از دهم دي‌ ١٣٩٥ در پي داشت که در قطع‌نامه شوراي امنيت سازمان ملل نيز تأييد شده است. موضوع اصلي اين نشست‌‌ها راه‌حل نهايي براي پايان بحران سوريه بود و حالا نشست سوچي براي اولين بار در سطح سران عالي اين سه کشور براي حل اين بحران ادامه دارد.
ايران حساسيت‌هاي ما را در نظر دارد
روز گذشته رجب طيب اردوغان، رئيس‌جمهوري ترکيه با اشاره به نشست ايران، ترکيه و روسيه در سوچي گفت: «اين ديدارها از اهميت بسيار بالايي براي آينده منطقه برخوردار است».  به گزارش ايسنا، به نقل از روزنامه يني شفق، رئيس‌جمهور ترکيه گفته است: «روند ظهور و ناپديدشدن گروه تروريستي داعش مرموز و پر از ابهام است و آمريکا اکنون بايد توضيح دهد که چرا و عليه چه کشورهايي همچنان به ارسال محموله‌هاي سلاح به سوريه ادامه مي‌دهد».  اردوغان در ادامه به نشست سه‌جانبه ايران، روسيه و ترکيه که قرار است به‌زودي در سوچي برگزار شود، اشاره کرد و گفت: من بار ديگر روز ٢٢ سپتامبر به سوچي سفر خواهم کرد تا در نشست‌هاي مهم مربوط به آينده منطقه شرکت کنم. او با اشاره به اهميت روابط ترکيه با روسيه با وجود برخي اختلافات تأکيد کرد که ايران حساسيت‌هاي ترکيه در منطقه را در نظر مي‌گيرد.
رؤساي ستاد کل در سوچي
روز گذشته، نشست سه‌جانبه رؤساي ستاد کل ارتش روسيه-ترکيه و رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح ايران در سوچي برگزار شد.  جلسه سه‌جانبه‌ با حضور سرلشکر محمد باقري، «والري گراسيموف» رئيس ستاد کل ارتش‌ روسيه و «خلوصي آکار»، رئيس کل ارتش ترکيه قبل از ظهر سه‌شنبه در سوچي روسيه برگزار شد. هدف از برگزاري اين اجلاس، بحث و تبادل‌نظر درباره آخرين وضعيت مقابله با تروريسم در سوريه و اتخاذ راهکار مشترک براي ادامه روند پاکسازي گروهک‌هاي تروريستي و تکفيري و بازگشت مجدد امنيت و ثبات پايدار به کشور سوريه است.  
برنامه ايران، روسيه و ترکيه براي نابودي نيروهاي باقي‌مانده داعش
هم‌زمان مسکو از برنامه ايران، روسيه و ترکيه براي نابودي نيروهاي باقي‌مانده گروه‌هاي تروريستي داعش و جبهه النصره در سوريه خبر داد. به گزارش «ايسنا» به نقل از خبرگزاري «اينترفاکس»، وزارت دفاع روسيه اعلام کرد ايران، روسيه و ترکيه برنامه دارند تا اقدامات لازم براي نابودي نيروهاي باقي‌مانده گروه‌هاي تروريستي داعش و جبهه النصره در سوريه را انجام دهند.  ايران، روسيه و ترکيه به عنوان کشورهاي ضامن صلح در سوريه در نشست ٧ آستانه تفاهم‌نامه مناطق کاهش تنش در سوريه را امضا کردند. در پي همکاري‌هاي سه کشور در مقابله و نابودي تروريسم در سوريه، فعاليت و اقدامات گروه‌هاي ترورسيتي مختلف به‌شدت کاهش يافته است.  همچنين بنا بر اعلام مقامات روسي عمليات نظامي در سوريه در حال اتمام است. حسين شيخ‌الاسلام، معاون وزير خارجه ايران به «شرق» مي‌گويد: «تحولات در سوريه به سمت راه‌حل سياسي مي‌رود؛ بعد از پيروزي نظامي-ميداني سوريه بر داعش و بعد از شکست نيروهاي داعش و تروريسم در سوريه، آخرين پايگاه منسجم آنها در منطقه فروريخت. معارضان ديگر بشار اسد در ادلب حضور دارند و حالا سوريه بيش از پيش در راه گفت‌وگوي سياسي قدم برداشته و اين پيروزي ميداني بدل به راه‌حل سياسي شده است».  او تأکيد مي‌کند: «راه‌حل سياسي بايد ترجمه توفيق‌هاي ميداني در سوريه باشد. در اين راه‌حل سياسي سه کشور ايران، ترکيه و روسيه به عنوان کشورهاي ضامن براساس مشارکت همه طرف‌هاي مؤثر و در رأس آن ملت و دولت سوريه در انتظار صلح هستند».

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۴۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نبردی که تکلیف پیروز جنگ در شرق اوکراین را مشخص می‌کند/ چاسیویار؛ شهری که کلید دونباس را به کرملین تقدیم می‌کند +نقشه و تصاویر

اگر این شهر سقوط کند تبعات بسیار سختی در میدان نبرد برای اوکراین خواهد داشت و اگر ارتش روسیه در راه تصرف آن ناکام بماند توانایی این کشور برای دستیابی به هدف بزرگ کنترل کامل دونباس زیر سوال خواهد رفت.

سرویس جهان مشرق _ پس از تصرف شهر راهبردی آودیوکا، اکنون ارتش روسیه پس از توقفی کوتاه یک هدف مهم دیگر را برای پیشروی خود تعیین کرده است: شهر چاسیویار مرکز فرماندهی و کنترل ارتش اوکراین در مرکز استان دونتسک.

هنگامی که سال گذشته میلادی روسها در تلاش برای تصرف باخموت بودند، شهر چاسیویار در غرب این منطقه نقش مرکز اصلی لجستیک و امدادرسانی به مدافعین اوکراینی در باخموت را ایفا می کرد؛ اکنون ارتش روسیه پس از چند ماه نبرد سنگین و تصرف شهرک های ایوانیوسکه و خروموف در حومه چاسیویار به دروازه های این شهر رسیده و آماده هجوم نهایی به آن است.

اما چاسیویار چه اهمیتی برای دوطرف دارد و وضعیت نظامی و جغرافیایی این نبرد به چه صورت خواهد بود؟

_ نبرد چاسیویار یک آزمون اثبات کننده توان برای هر دو طرف جنگ است؛ اگر این شهر سقوط کند تبعات بسیار سختی در میدان نبرد برای اوکراین خواهد داشت و اگر ارتش روسیه در راه تصرف آن ناکام بماند توانایی این کشور برای دستیابی به هدف بزرگ کنترل کامل دونباس زیر سوال خواهد رفت.


_ با نگاهی به وضعیت توپوگرافی و عوارض جغرافیایی چاسیویار روی نقشه (نقاط قرمز ارتفاع بیشتر) به خوبی نمایان است که وضعیت طرف مدافع (ارتش اوکراین) مناسب تر بوده و اختلاف ارتفاع میان شهر و دشت های شرقی آن به مدافعین امتیاز احاطه آتش روی طرف مهاجم را خواهد داد و کار روسها برای ادامه پیشروی به سمت شهرهای بزرگتر دونباس نظیر کراماتورسک و اسلاویانسک را دشوار خواهد کرد.

نقشه عوارض جغرافیایی در غرب باخموت

_ کانال آبی دونتسک که از بخش شرقی شهر چاسیویار عبور می کند و همچنین پل های ارتباطی روی آن یک امتیاز ویژه دیگر برای ارتش اوکراین محسوب می شود؛ در صورتی که مدافعین اوکراینی ناچار به عقب نشینی از بخش شرقی شهر شوند با انهدام ۳ پل ارتباطی روی کانال امکان عبور خودروهای سنگین و قوای زرهی روس وجود نداشته و آنها ناچار خواهند بود با نیروهای پیاده در سوی دیگر کانال اقدام به سرپل گیری کنند.

موقعیت کانال دونتسک و پل های مستقر روی آن در شرق چاسیویار

_ امید اصلی ارتش روسیه برای موفقیت در این نبرد استفاده گسترده از نیروهای هوابرد، بمباران سنگین هوایی با استفاده از بمب های هدایت شونده UMPC پرتاب شده از سوخو۳۴ و همچنین برتری آتش توپخانه در شرایط فعلی است.


بمباران خطوط دفاعی ارتش اوکراین در چاسیویار


در حال حاضر روسها روزانه ۱۰ هزار پرتابه و طرف اوکراینی ۲ هزار پرتابه توپخانه ای در میدان نبرد شلیک می کنند که برتری ۵ به ۱ روسیه را نشان می دهد اما این موضوع به شرط عدم تصویب بسته تسلیحاتی امریکا و همچنین عدم تامین بسته ویژه مهمات توپخانه ای تامین شده در اروپا خواهد بود.


_ همانگونه که زلنسکی و رهبران اوکراین بارها اعلام کرده اند اگر کمک های نظامی امریکا به این کشور قطع شود اما در میدان نبرد شکست خواهند خورد؛ با شروع کار مجدد مجلس نمایندگان امریکا پس از پایان تعطیلات عید پاک، چشم امید اوکراینی ها به برگزاری جلسه ویژه بررسی کمک تسلیحاتی به اوکراین و تصویب بسته ۶۰ میلیارد دلاری خواهد بود؛ همچنین مقامات کی‌یف امیدوارند کشورهای اروپایی بودجه لازم برای خرید ۲.۵ میلیون گلوله توپخانه ای که جمهوری چک و استونی در بازار جهانی تامین کرده اند را بپردازند تا وضعیت آتش توپخانه این کشور برابر روسیه به شرایط یکسان برسد.

_ یکی دیگر از مشکلات ارتش اوکراین کاهش شدید ذخایر موشک های پدافندی است که موجب شده تا جنگنده های سوخو۲۵ نیروی هوایی روسیه مجددا دست به پرواز در منطقه و پشتیبانی نزدیک از قوای زمینی بزنند؛ مدافعین اوکراینی حتی موشک های دوش پرتاب نظیر استینگر را نیز به اندازه نیاز در اختیار ندارند.

دیگر خبرها

  • ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • رونمایی از جوان ایرانی در لیگ روسیه
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال
  • وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • نبردی که تکلیف پیروز جنگ در شرق اوکراین را مشخص می‌کند/ چاسیویار؛ شهری که کلید دونباس را به کرملین تقدیم می‌کند +نقشه و تصاویر