Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@09:21:17 GMT

دو راهي ترديد در بازار نفت

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۴۷۰۷۴

دو راهي ترديد در بازار نفت

روسيه در روزهاي آينده (نوامبر)، موضع خود درباره تمديد احتمالي توافق جهاني براي كاهش توليد نفت، را اعلام خواهد كرد. اظهارات الكساندر نوآك، وزير انرژي روسيه در حالي نشان از ترديد روسيه براي ادامه كاهش سطح توليد پس از مارس ٢٠١٨ است كه اخبار حكايت از نقض سهميه توليد دومين صادركننده بزرگ اوپك به دليل بحران افت توليد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعي كه مي‌تواند سياستگذاري سازمان اوپك براي تصميم‌گيري درباره مدت زمان تمديد توافق كاهش سطح توليد را با مشكل مواجه كند. بحران افت توليد نفت عراق كه به دنبال درگيري ميان ارتش و نيروهاي كردستان عراق رخ داده است باعث شده تا فعاليت ميادين نفتي در استان كركوك مختل شود و اگرچه هفته‌هاست كه اين درگيري‌ها فروكش كرده اما آمار رهگيري نفتكش‌ها از صادرات ميادين شمالي عراق در نيمه اول نوامبر نشان مي‌دهد كه ميزان صادرات عراق ٤٠درصد نسبت به پيش از زمان درگيري كاهش يافته است.

با اين اوصاف سازمان اوپك در حالي هفته آينده براي ادامه كاهش سطح توليد در سال ٢٠١٨ تصميم‌گيري خواهد كرد كه عراق سال گذشته پس از چند دهه معافيت، سهميه توليد پيدا كرده است. بنابراين هرگز با محدوديت‌ها كنار نيامده و خواهان افزايش حداكثري توليد خواهد بود. اين مساله محاسبه سازمان اوپك را با چالشي بيش از توليد متغير نيجريه و ليبي مواجه خواهدساخت. با توجه به رخداد‌هاي اخير و درگيري‌هاي داخلي در عراق بعيد نيست بارديگر اين كشور نه تنها خواستار معافيت از كاهش سطح توليد، كه خواهان افزايش آن شود. چرا كه درگيري دولت فدرال و ايالت خودمختار اين كشور، ميزان توليد نفت عراق را به ميزان ۱۲۰ هزار بشكه در روز كاهش داد كه بيشترين كاهش از ماه ژانويه بود. اين به معناي آن است كه عراق در اكتبر ٤ميليون و ٣٥٠هزار بشكه نفت در روز توليد كرد كه براي نخستين‌بار در سال جاري به زير سهميه اوپك رسيد.

نفت عراق تنها مجراي تامين منابع مالي دولت عراق است. اين مساله در كنار بحران‌هاي گسترده سياسي و اقتصادي كه عراق سال‌هاست با آن دست و پنجه نرم مي‌كند، توانسته راي سازمان اوپك را به سمت افزايش سطح توليد عراق درشرايطي كه بعيد نيست ايران هم مشمول كاهش سطح توليد شود، تغيير داده است. امن شدن كشور عراق با سرنگوني داعش و سرازير شدن سرمايه شركت‌هاي بزرگ نفتي در اين كشور، نگراني‌ها براي از دست رفتن مقبوليت ايران براي سرمايه‌گذاراني كه هنوز هم در انتظار و بررسي حضور يا عدم حضور خود در ايران هستند، را تقويت مي‌كند.

در اين بين امنيت انرژي ايران كه سال‌ها فشار تحريم‌ را به دوش كشيده و تنها يك سال است كه توانسته ميزان توليد نفت خود را به زمان پيش از تحريم برساند و هر روز هم با شايبه تحريمي جديد روبه‌روست كه اجراي پروژه‌هاي نفتي اين كشور را به تعويق مي‌اندازد، اين‌بار از طريق كشور همسايه و دوست كه سهم عمده‌اي در بازسازي و تامين امنيت آن دارد؛ ناخواسته مورد تهديد قرار گرفته است. چرا كه تعهد ايران براي كاهش سطح توليد مي‌تواند با كاهش سرمايه‌گذاري‌هاي نفتي اين كشور توام شود و در بلندمدت موجب شود كه سرمايه‌گذاران بازار ايران، به عراق تغيير مسير دهند؛ همان اتفاقي كه در زمان تحريم‌ها افتاد و عربستان آن را تصاحب كرد.

عمق نگراني‌هايي كه مي‌تواند در آينده جامه عمل به خود بگيرد را از اظهارات جبار اللعيبي، وزير نفت عراق در كنفرانسي در امارات متحده عربي در سپتامبر سال جاري مي‌توان به روشني دريافت. به گفته وي، شركت‌هاي بين‌المللي كه در عراق فعاليت دارند، همچنان برنامه‌هاي‌شان براي افزايش ظرفيت توليد را ادامه مي‌دهند و دولت توليد در مياديني كه خود اداره مي‌كند را براي عمل به سهميه توليد اوپك محدود كرده است. بنابراين بايد ديد كه در وضعيت نابسامان منطقه چه سرنوشتي در انتظار بازار نفت به خصوص نفت ايران است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۷۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت دلار در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،روند شاخص ارزی در تعطیلات هفته قبل برخلاف گذشته کاهشی بود. به‌طور معمول در روزهای تعطیل و نیمه‌تعطیل فعالان افزایشی با استفاده از عمق کم معاملات اقدام به رشد نرخ ارز می‌کنند، اما در چند روز گذشته این اتفاق رخ نداد و نرخ فردایی دلار کاهشی ثبت شد. همچنین در روزهای اخیر انتشار یک خبر جدید از سوی سازمان امور مالیاتی نیز احتمال بازگشت رونق به بازار طلا را افزایش داد.

دنیای اقتصاد نوشت:روند معاملات فردایی دلار در بازار تعطیل روز شنبه کاهشی بود. به عقیده برخی از کارشناسان میل بازار ارز غیررسمی به افت قیمت است. پس از تخلیه هیجانات و ریسک‌های سیاسی بازار در هفته‌های اخیر نرخ ارز غیررسمی دچار یک افت قیمت چشمگیر شد. به‌طور مثال قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که برای ساعاتی در کانال ۷۰ هزار تومانی قیمت خورده بود تا رقم ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان کاهش یافت. این افت قیمت چشمگیر سبب شد برخی از فعالان ارقام پایین‌تر را نقطه ورود مناسب جهت خرید دارایی تلقی کنند و در نتیجه یک تقاضای جدید وارد بازار شد. پس از ورود تقاضای مذکور شاخص‌های ارزی دچار اصلاح نرخ شدند و قیمت دلار آزاد مجددا به کانال ۶۲ هزار تومانی بازگشت. اما مشاهدات به عمل آمده از روند معاملات این ارز گویای آن است که نرخ به سطوح قیمتی پایین‌تر میل می‌کند. عمدتا در روزهای تعطیل، معامله‌گران خرد با استفاده از غیبت معامله‌گران کلان اقدام به رشد نرخ در بازار فردایی می‌کنند. اما این در حالی است که در روز شنبه نه تنها این اتفاق صورت نگرفت، بلکه نرخ‌های فردایی از آخرین نرخ نقدی هفته گذشته نیز پایین‌تر ثبت شد. به عقیده برخی از تحلیلگران کاهش ریسک‌های سیاسی در کنار وجود سیگنال‌هایی از بهبود شرایط منطقه سبب شده تا چشم‌انداز نرخ ارز برای برخی از فعالان بازار با ثبات یا کاهشی باشد. گفتنی است که هر برگ اسکناس دلار در بازار غیررسمی روز پنج‌شنبه با حدود ۱۵۰ تومان کاهش نسبت به نرخ روز چهارشنبه در رقم ۶۱ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. این در حالی است که نرخ ارز مذکور در بازار فردایی روز شنبه در بازه قیمتی ۶۱هزار تا ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان ثبت شد.

طلافروشان کوتاه می‌آیند؟
در روز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه سازمان امور مالیاتی کشور در اطلاعیه‌ای فرآیند ثبت صورت‌حساب الکترونیکی را شفاف‌سازی کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان امور مالیاتی کشور؛ «در راستای تسهیل تکالیف مودیان مالیاتی، مودیانی که ملزم به صدور صورت‌حساب الکترونیکی شده‌اند از جمله مودیان طلا و جواهر، اختیار دارند از طریق ثبت صورت‌حساب در سامانه مودیان یا سایر سامانه‌های دولتی از جمله سامانه جامع تجارت صورت‌حساب‌های خود را ارسال نمایند. بدیهی است در صورت ارسال صورت‌حساب از طریق سامانه جامع تجارت و دریافت تاییدیه ثبت آن در سامانه مودیان (تاییدیه مذکور در سامانه جامع تجارت نیز قابل نمایش است)، در اجرای تبصره ۳ ماده ۸ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان الحاقی طی ماده (۶) قانون تسهیل تکالیف مودیان نیازی به ثبت مجدد صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان توسط مودی نخواهد بود.»

در هفته‌های اخیر بازار طلای کشور شاهد واکنش منفی فعالان این صنف نسبت به الزام ثبت صورت‌حساب‌های خود در سامانه‌های دولتی بود. این واکنش منفی در مواردی به شکل اعتصاب و ممانعت معامله‌گران از فروش طلا نمایان شد. حال به‌نظر می‌رسد سازمان امور مالیاتی با هدف تسهیل کار معامله‌گران اقدام به انتشار این اطلاعیه کرده است. باید دید در روزهای پیش‌رو فعالان بازار طلا نسبت به این اطلاعیه چه واکنشی نشان خواهند داد و آیا بازار طلا به ‌سازوکار عادی خود بازخواهد گشت یا خیر؟

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902911

دیگر خبرها

  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • لزوم تدبیر عراق برای کاهش حوادث رانندگی در ایام اربعین‌حسینی
  • نام ۵ مشتری جدید سردار؛ تردید رم برای آزمون
  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • سکه به کانال ۴۱ میلیون تومان بازگشت
  • اسد: در کمک به مقاومت تردید نخواهیم کرد
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت