Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین محمد اشرفی اصفهانی گفت: اگر تمام مساجد مجهز به کتابخانه شوند قطعا می توانند تاثیر مثبتی بر فرهنگ کتاب خوانی داشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد اشرفی اصفهانی، رییس هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات ریاست جمهوری و موسسه کتابخانه مسجد اشرفی اصفهانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان؛ با اشاره به لزوم ایجاد فرهنگی سازی در بالا رفتن سطح مطالعه در کشور گفت: برای بالا بردن سرانه مطالعه در کشور علاوه بر فرهنگی سازی نیاز است تا فضا و امکانات مورد نظر نیز برای این امر فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام والمسلمین اشرفی اصفهانی ادامه داد: متاسفانه یکی از معضلات کتاب خوانی و مطالعه در کشور ما وجود وسایل ارتباط جمعی همچون موبایل و اینترنت می باشد که باعث شده است رغبت جوانان و نوجوانان به کتاب و کتاب خوانی کم شود.

موسسه کتابخانه مسجد اشرفی اصفهانی بیان داشت: هر چه زمان رو به جلو می رود و برنامه های اینترنتی جدیدی مانند کتاب‌های الکترونیکی به وجود می آید مردم بیشتر از کتاب دور می شوند، البته اینترنت و ابزارهای اینترنتی مانند کتب الکترونیکی به نوبه خود بد نیستند و دارای مضایا و معایبی هستند. از مضایا آنها می توان به در دسترس بودن و سریع بودن آن اشاره کرد وقتی به دنبال یک مطلب هستیم به راحتی می توانیم با یک جستجوی ساده در اینترنت به آن مطلب دسترسی پیدا کنیم و دیگر نیازی نیست که زمان زیادی را در میان کتب برای پیدا کردن مطلب صرف نمایم و به اطلاعات دسترسی راحت و سریع داریم، از معایب این ابزار نیز می توان به این موضوع اشاره کرد که اینترنت باعث شده است جوانان و نوجوانان کمتر به سمت کتابخوانی بروند. در گذشته افراد برای بدست آوردن یک مطلب باید چندین کتاب را مطالعه می کردند که این کار سختی خود را داشت اما هر چه این علم وآگاهی به یک موضوع با سختی و زحمت بیشتری بدست می آمد با ارزشتر و ماندگار تر بود.

وی با بیان اینکه در گذشته ارزش علم بیشتر از امروز بوده است تصریح کرد: علم در گذشته نسبت به زمان حال ارزش بیشتری داشته است و اکنون با پایین آمدن ارزش علم در جامعه و رفتن به سوی مدرک گرایی باعث شده است که علوم کسب شده در حد و اندازه های آن مدرک نباشد برای مثال در حوزه علمیه قم بزرگانی همچون علامه حلی، سید رضی، شیخ مفید و شیخ طوسی پرورش یافته و به جامعه معرفی شدند اما اکنون می توان نمونه های آنها را پیدا کرد؟ این بزرگان بدون مدارک امروزی در بالاترین سطح علوم قرار داشتند و همچنان نیز در آن جایگاه هستند زیرا در آن زمان علم به سختی بدست می‌آمد و مهم وجود خود علم بود و نه داشتن مدرک.

حجت الاسلام والمسلمین اشرفی اصفهانی خاطر نشان کرد: اکنون که ارزش علم در جامعه پایین آمده و به سمت مدرک گرایی سوق یافته است باید با ایجاد امکانات و بستر مناسب انگیزه را در جوانان و نوجوانان برای کسب علم و مطالعه کتب علمی ایجاد نماییم. ساخت کتابخانه های بیشتر و دسترسی راحت‌تر به کتاب می تواند انگیزه را در میان جوانان و نوجوانان بالاتر ببرد زیرا همانگونه که در دسترس بودن فضای مجازی و اینترنت باعث شده است جامعه از کتب و مطالعه دور شود ایجاد دسترسی آسان به کتب و کتابخانه نیز می تواند افراد جامعه را به سمت مطالعه و کسب علم سوق دهد.

رییس هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات ریاست جمهوری با اشاره به تاثیر مستقیم تجهیز مساجد به کتابخانه در ایجاد فرهنگ کتاب خوانی گفت: اگر تمام مساجد مجهز به کتابخانه شوند قطعا می توانند تاثیر مثبتی بر فرهنگ کتاب خوانی داشته باشند زیرا مسجد یک مکان امن و ایمن از هر لحاظ برای مردم جامعه است و خانواده ها با خیالی آسوده فرزندان خود را به کتابخانه مسجد می‌آوردند و از طرفی باتوجه به ماهیت مذهبی مسجد جوانان و نوجوانان علاوه بر استفاده از کتب و مطالعه از مسائلی همچون گناه و یا تهاجم فرهنگی دشمن نیز در امان خواهند بود.

وی در پایان تصریح کرد: یکی از علل پایین بودن سرانه مطالعه نیز همین تهاجم فرهنگی دشمنان است که در بسیاری از مسائل جوانان و نوجوانان ما را نشانه گرفته است. ورود تکنولوژی های جدید به نوبه خود چیز بدی نیست اما وقتی دشمنان از آنها برای تخریب فرهنگ و به گناه کشاندن جوانان و نوجوانان استفاده می کند باید راهی برای مقابله در برابر آن پیدا کرد. البته مقابله با تهاجم فرهنگی کار بسیار دشواری می باشد زیرا از هر سمتی با آن مبارزه می کنیم از یک سو و سمت دیگری دشمن هجمه وارد می کند. در این راستا یکی از وظایف برای ایستادگی در مقابل تهاجمات فرهنگی ایجاد فرهنگ کتاب خوانی در جامعه و بالابردن آگاهی مردم است.مذ‌آ

 

پایان پیام/362

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۱۳۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی رادیو سلامت، برنامه «مثبت ۱۲» روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه موضوع آگاهی بخشی نوجوانان از ملیت، جغرافیا و تمدن کشور اختصاص دارد. این برنامه به مناسبت روز ملی خلیج فارس این موضوع را دستمایه قرار داده تا به نوجوانان آموزش بدهد که چگونه حافظ کشور به لحاظ جغرافیا، تمدن و ... باشند.

این برنامه با حضور سایناز مودت، روانشناس تخصصی کودک و نوجوان پخش می‌شود. برنامه "مثبت ۱۲" مجری ندارد و به این صورت است که سه نوجوان در برنامه حضور دارند و آن‌ها پیامک‌هایی که نوجوانان به برنامه ارسال می‌کنند را بازخوانی می‌کنند.

پرند مالکی، یاسمین و حسن دولابی سه نوجوانی هستند که سوالات نوجوانان را بازخوانی می‌کند. این برنامه به تهیه کنندگی فاطمه بی تقصیر ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه از رادیو سلامت پخش می‌شود.

برنامه مثبت ۱۲ به سوالات نوجوانانی پاسخ می‌دهد که دوست دارند پدر و مادرشان بیشتر درک شان کنند. برنامه مثبت ۱۲ روی سخن اش با والدین است و درباره ارتباط موثر با فرزندشان راهکار‌های ساده را در اختیار می‌گذارد.

دیگر خبرها

  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • تاثیر مثبت انتخاب فرد اصلح در دور دوم انتخابات بر آبادانی شهرستان
  • تقویت نشاط اجتماعی با ترویج فرهنگ پهلوانی در جوانان و نوجوانان
  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • بی هویتی جوانان و نوجوانان هدف دشمن است
  • جوانان و نوجوانان هدف ترویج معضل بی هویتی قرار داده شده اند