Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌‌شرقی گفت: اگرچه در ظاهر علامه جعفری فردی سیاسی نبود اما نگاهی به مواضع و نگارش‌‌های ایشان نشان می‌‌دهند با تکیه بر مبانی علمی به شبهات سیاسی نیز پاسخ داده‌‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از آناج، حجت‌‌الاسلام سید محمدعلی آل‌‌هاشم صبح امروز در همایش ملی بررسی اندیشه های علامه جعفری(ره) که در سالن اجتماعات مصلی امام خمینی(ره) تبریز برگزار می‌شد با بیان اینکه یکی از برکات این همایش رسیدن به خدمت مقام معظم رهبری جهت ارائه گزارش کار بود، ابراز داشت: علامه جعفری فیلسوف، فقیه متکلم عارف و از چهره‌‌های ماندگار جهان اسلام و از نظریه پردازان مکتب تشیع بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این محقق در کنار نظریه پردازی با علوم انسانی و اجتماعی جدید و فلسفه غرب آشنا بودند و بی آنکه اندیشه‌‌هایشان التقاطی شود با برخورد نقادانه به دفاع از کیان وحی و حریم دین و شریعت پرداختند، از جمله ویژگی‌‌های علامه جعفری جامعیت و خلق آثار کم نظیر در حوزه‌‌های مختلف و نظریات مستقل بود.

امام جمعه تبریز با بیان اینکه تالیف و تصنیف آثار وزین در هسته‌‌های انسان شناسی و هستی شناسی فلسفه دین و هنر پویا بودن فقه تشیع در پاسخگویی به نیازهای روز و مسائل حقوق زنان و بشر از جمله دلایل اهتمام به شخصیت این استاد فرزانه بود، عنوان کرد: علامه جعفری با اینکه فیلسوف و مدرسی عالی مقام بود و به ظاهر در سیاست حضور نداشت اما بررسی آثار کاشف این مساله است با تکیه بر مبانی فلسفی خود مسائل سیاسی را مورد توجه قرار داده‌‌اند.

وی خاطرنشان ساخت: استاد در مقدمه تبیین نظریه خود بر تلاش عده‌‌ای فیلسوف نما برای جدایی دین از سیاست و نسبت آن با بزرگان یونانی مانند ارسطو، بی‌‌پایه بودن آن را به اثبات می‌‌رسانند و ثابت می‌کنند هرچیزی را مطابق با علم و دین باید پرداخت و دوم اینکه جدایی دین از سیاست بعد از رنسانس در غرب اتفاق افتاده و اگر امروز در غرب این نهادینه شده ریشه در علل درون دینی مسیحیت و برون دینی غرب در قرون وسطی دارد و سرایت دادن آن به سایر ادیان مانند اسلام فاقد ماهیت است.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌‌شرقی با اعلام اینکه از منظر علامه جعفری رسالت دین برخوردار ساختن مردم از اندیشه و تعقل و کرامت و شرافت انسانی است که با ذلت و اهانت ناسازگار است، اذعان داشت: براین اساس قیاس دین اسلام با یهودیت و مسیحیت از یک طرف و رفتار خودکامگان به نام دین قیاس مع الفارق است.

وی افزود: استاد علامه جعفری به بازبینی دین نیز تاکید کرده که سیاست را مدیریت اجتماعی انسانی در مسیر عالی حیات نامیده که اینگونه سودجویی برخی برای کنار گذاشتن دین از سیاست را ناتمام می‌گذارد.

حجت‌‌الاسلام آل هاشم با بیان اینکه علامه جعفری ضمن اشاره به ارکان سه گانه دین اخلاق و کردار ارتباط انسان با دین و دیگران را داخل دین به شمار می‌‌آورد، اعلام کرد: دین اگر کاری به زندگی دنیوی مردم نداشت دستورات اخلاقی برای رفتارهای دنیوی نمی‌داد.

وی در پایان متذکر شد: نتیجه مهم از آیات مربوط به حکم و حاکمیت تحصیل می‌گیرد، اختصاصی بودن حکومت داوری بر برقراری قسط و عدالت جهت هدایت جامعه به وسیله پیامبران و جانشینان به حق است که با نظریه سکولاری در تضاد می‌‌باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۱۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهداشت و سلامت جایگاه ویژه‌ای در اسلام دارد

حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین در دیدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: آشنایی با مسائل شرعی از یک طرف و مسائل حقوقی از طرف دیگر بسیار حائز اهمیت است، یعنی دانش مورد نیاز حوزه کاری شما یک بخشی شرعی و یک بخشی حقوقی است، تخصص پزشکی و رشته‌ای هم در جای خود حائز اهمیت است که باید هر روز به صورت عمیق‌تر آن را بررسی کنید.

وی ادامه داد: برای مثال یک دندانپزشک باید بداند اگر یک دندان را آنطور که باید درست نکرد و بعداً برای این مراجعه‌کننده مشکل و بیماری درست کرد و خسارت مالی به بار آورد، این تا قیامت مدیون می‌ماند، بسیاری از مردم همین که بفهمند مدیون شدن چیست خیلی احتیاط می‌کنند.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: باید مسائل دینی را به‌صورت محسوس و ملموس به پزشکان، پرستاران و کادر درمان گوشزد کنیم، مردم هم طالب مسائل دینی هستند، چون این مسائل با فطرت منطبق است، ما نباید در این مسائل کوتاهی کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: شعار امسال جهش تولید و مشارکت مردم است، اگر ما بخواهیم برش فضای بهداشت و درمانی این شعار را در نظر بگیریم، آن را به همان آموزه‌های دینی بر می‌گردانیم، دین ما به مقوله بهداشت و درمان اهمیت زیادی قائل است و پیش از آنکه کشور‌های غربی به بسیاری از مسائل بهداشتی و اهمیت آن پی ببرند، دین ما به آنها سفارش کرده است.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی تأکید کرد: بیان این مسائل هم باور مردم را نسبت به فرهنگ غنی خودشان بیشتر می‌کند و هم باعث می‌شود از این فرصت‌ها استفاده کنند، ما چقدر باید از این سرمایه‌های معنوی بهره ببریم.

امام جمعه قزوین بیان کرد: در روایات آمده سه چیز است که نباید مشترک باشد، یکی شانه، یکی مسواک و دیگری حوله، امروز می‌بینیم دنیا چقدر روی اینها مانور می‌دهد، مشارکت دادن مردم صرفاً حرف نیست، ما اگر بخواهیم در حوزه بهداشت و درمان مردم را مشارکت بدهیم.

وی یادآور شد: مشارکت مردم کار شما را سبک می‌کند، برای مثال شما ممکن است بگویید امسال ما هزار نفر مراجعه‌کننده به دندانپزشکی به خاطر پوسیدگی دندان داشته‌ایم، اگر مردم را با مسائل بهداشتی آگاه کنیم، این تعداد بسیار کاهش پیدا می‌کند و دست شما برای درمان با کیفیت بیشتر باز می‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: برخی چیز‌ها زیرساختی و در حوزه پیشگیری است، ما باید سراغ زیرساخت‌ها برویم تا مردم گرفتار نشوند، ممکن است برای مثال با برخی شوینده‌ها برخی بلا‌ها بر سر ریه، پوست و جان آدم‌ها بیاید، قبل از اینکه مردم مبتلا شوند باید نظارت‌های شما دقیق باشد تا امنیت غذایی و بهداشتی مردم را تأمین کنید.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی عنوان کرد: امیرالمؤمنین (ع) در تعریف رسول اکرم (ص) می‌فرماید طَبیب دَوّار بِطِبّه، طبیب دوّار بودن رسول خدا (ص) یک معنای ایمانی، اخلاقی و حتی بهداشتی دارد.

وی بیان کرد: باید نگاه جامع و پدرانه در کل مجموعه شما وجود داشته باشد، برخی گلایه‌های مردمی از وضعیت بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها می‌شنویم که ناراحت‌کننده است، البته این طور نیست که هر کس هر گلایه‌ای کند ما آن را بپذیریم، اما برخی گلایه‌های آنقدر پی در پی توسط افراد گوناگون عنوان می‌شوند که مشخص می‌شود درست است، باید نگاه جامع و پدرانه داشته باشید، باید با مدیریت و تدبیر کار کنید، باید انتقادات را پذیرفت و در صدد اصلاح مشکلات برآمد.

امام جمعه قزوین اضافه کرد: جوانی جمعیت و رسالت جامعه پزشکی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است، برخی می‌گویند ما به فلان بیمارستان یا مطب برای موضوع باروری مراجعه کرده‌ایم و وقتی کادر درمان متوجه شده‌اند که برای مثال این بچه سوم ماست، با ما به تندی برخورد کرده‌اند، یعنی آن کسی که باید حمایت کند، قتلگاه برای نابود کردن آدم‌ها درست کرده است، این بدترین قتلگاه است.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی یادآور شد: در بحث نظارت و اشراف بر مجموعه شما در برخی موارد گلایه‌هایی وجود دارد، بی‌تفاوت نبودن نسبت به مسائل و مفاسد یکی از مسائل حائز اهمیت است، وقتی آدم در مسئولیت قرار می‌گیرد باید گوش‌هایش تیز و حواسش جمع باشد تا آدم‌هایی که بوی فساد می‌دهند، آدم‌هایی که می‌خواهند جیبشان را پر کنند و حرام و حلال و بیت‌المال نمی‌فهمند را شناسایی کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: در جذب نیرو‌های مؤمن و متعهد دست و دلبازتر برخورد کنید، در دفع نیرو‌هایی که به درد نمی‌خورند دقت بیشتری داشته باشید، همان قدر که به بحث مؤمن و متعهد بودن توجه می‌کنید، به متخصص و علمی بودن نیرو‌ها هم توجه کنید.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی گفت: در بحث تأخیر در پرداخت‌ها نیز گلایه‌هایی وجود دارد که باید روی این مسائل دقت کنید.

وی تأکید کرد: باید تلاش کنید ارائه خدمات دولتی پیچیدگی پیدا نکند یا محل تاخت و تاز هوا‌های نفسانی نباشد، برای مثال فلانی پزشک بیمارستان دولتی است، اما کاری می‌کند بیمارش خود به خود ترغیب شود که به بیمارستان خصوصی برود.

امام جمعه قزوین بیان کرد: یعنی ممکن است ما شرایطی فراهم کنیم که بیماران را از بیمارستان‌های دولتی برانیم، ممکن است انگیزه‌های دنیاطلبانه و مادی پشت این مسائل باشد و باعث گرفتاری مردم شود، نظارت‌ها باید در این زمینه‌ها نیز بیشتر شود، برای مثال یک عملی که می‌شود با یک مبلغ معمولی اتفاق بیفتد، با یک مبلغ کلان و نجومی اتفاق می‌افتد.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی عنوان کرد: رعایت عفاف و حجاب نیز یکی دیگر از مسائل حائز اهمیت است، خوب است همه فضا‌های بیمارستانی شما این مسئله را مدنظر قرار دهند، قانون کشور ما حجاب است، شما به این کارمندان حقوق می‌دهید، خیلی‌ها تمایل دارند جای این افراد باشند، وقتی ما برای این افراد امتیاز قائل شده‌ایم و آنان را وارد کار کرده‌ایم، آنها هم باید حرمت قوانین و دین را نگه دارد، قانون حرمت دارد، ما باید مجری قانون در محیط‌های حوزه بهداشت و درمان باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!
  • بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی پیرامون حضور وزیر علوم در این دانشگاه: آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید! شما اخراج اساتید ضد انقلاب و اسلام و دین از دانشگاه‌ را، تبدیل به ابزاری برای تسویه‌حساب‌های شخصی کردید
  • بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری
  • بهداشت و سلامت جایگاه ویژه‌ای در اسلام دارد
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • مقاومت سخت برای عزل وزیر اقتصاد؛ افاضات قبل از تکیه بر صندلی را ببینید | فیلم
  • علم الهدی: دشمنان اسلام از مسائل سیاسی عبور کرده و چشم به ولایت معصوم دارند
  • مبانی فلسفی انقلاب اسلامی ایران در آکادمی علوم روسیه بررسی شد
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • علامه جعفری از شایستگی تفکر به صورت بالفعل برخوردار بود