Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@10:32:52 GMT

تمرکز حوزه علمیه روی نیازهای جامعه اسلامی باشد

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۵۴۰۸۷

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، مراسم تجلیل از نفرات برگزیده و شایسته تقدیر نهمین جشنواره علامه حلی استان مرکزی امروز، اول آذر با حضور زهره صفاتی، مجتهده ایرانی و استاد سطوح عالی حوزه علمیه خواهران، آیت‌الله دری نجف آبادی، نماینده ولی‌فقیه، حجت‌الاسلام سپاسی، مدیر حوزه علمیه استان در فرهنگسرای آیینه اراک برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صفاتی در این مراسم گفت: افرادی که در حوزه پژوهش قلم فرسایی می‌کنند باید در درجه اول از عمق علمی لازم بهره‌مند و بر پایه ادله محکم و متقن دست به قلم شوند، در حوزه دین باید مستندات بر اساس کتاب و سنت و محور پژوهش‌ها به سمت نوآوری عملی باشد.
صفاتی ادامه داد: پژوهش باید در همه عرصه‌های دینی که به نوعی مورد نیاز جامعه است وارد شود. شناخت و آگاهی بخشی برای جامعه در حوزه دین محور اصلی پژوهش‌ها قرار گیرد. امروز با وجود گستردگی فضای مجازی شبهات بسیاری در حوزه فقه، تفسیر، حدیث، مسائل اجتماعی، مسائل زنان وارد می‌شود، متولی هر حوزه باید پاسخگوی محکم و متقن شبهات باشند.
این بانوی مجتهده افزود: در پژوهش‌ها باید با استفاده از ابزار استنباط نیاز دینداران را رفع کنیم. حوزه علمیه باید روی اموری متمرکز شود که مورد نیاز نظام است هنوز به اقتصاد سالم تولید محور دست پیدا نکرده‌ایم. مردم دچار رباخواری هستند و بانک‌ها در قبال بهره به مردم وام می‌دهند، هنوز نتوانستیم بانکداری صحیح بر مبنای اسلام راه‌اندازی کنیم، این مسائل چه زمانی باید حل شود، در کشورهای اروپایی بانک‌ها با کارمزد 3 یا 4 درصد به مردم وام می‌دهند.
صفاتی ادامه داد: پاسخ‌های پژوهشگران حوزه دین باید پشتوانه نظرات نمایندگان مجلس برای قانون گذاری باشد. سن ازدواج، حضور بانوان در ورزشگاه، عدم اجازه شوهر برای خروج همسر از کشور از جمله مواردی است که در حوزه پژوهش باید مورد توجه قرار گیرد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۴۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند

آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور، صبح امروز در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره علامه حلی(ع) در سالن همایش های مدرسه علمیه معصومیه قم با گرامیداشت روز معلم و یاده خاطره شهید آیت الله مطهری، اساتید را پایه رشد علمی و توسعه و پیشرفت خواند.

وی با تقدیر از عملیات وعده صادق و تسلیت سالرز شهادت امام صادق(ع) تصریح کرد: امام صادق(ع) یک نقطه عطف و تحول بزرگ علمی و فرهنگی و سیاسی در جهان بودند و جایگاه آن حضرت کاملا ممتاز و ویژه است.

آیت الله اعرافی به کتاب ۲۲ جلدی مسند الامام الصادق(ع) اثر مرحوم آیت الله حاج شیخ عزیزالله عطارودی(ره) اشاره کرد و گفت: مرحوم عطارودی احادیث موجود و باقی مانده از تراث امام صادق(ع) را جمع آوری کرده که به حدود ۴۰ هزار متن حدیثی و روایی از حضرت می رسد.

به گفته مدیر حوزه های علمیه کشور ثبت و ضبط ۲۱ هزار و ۴۴ راوی و شاگرد امام صادق(ع) نشان می دهد که عدد ۴ هزار شاگرد عدد بی ربطی نیست و حدود ۴۰ هزار حدیث و بیش از ۲۲ هزار راوی در مقیاس آن زمان فوق العاده بزرگ است و نشان می دهد که امام صادق(ع) چه جایگاه و تاثیر گذاری داشته اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اگر حدود ۲۰ هزار حدیث امام باقر(ع) را به حدود ۴۰ هزار حدیث امام صادق(ع) اضافه کنید قریب ۶۰ هزار روایت و حدیث از صادقین(ع) در دست ماست و تقریباً نیمی از تراث حدیثی ماست و این دو امام بزرگوار بیش از نیمی از تراث روایی و حدیثی ما را افاضه فرموده اند.

به گفته آیت الله اعرافی معارف صادقین(ع) و به ویژه امام صادق(ع) از لحاظ شمول و استیعاب یعنی نسبت به تمام شاکله اندیشه دینی در رتبه اول است.

مدیر حوزه های علمیه کشور یادآور شد: امامین صادقین(ع) به ویژه امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی با قرائت خاندان پیامبر(ص) را ارائه کردند. البته ما ائمه اطهار(ع) را نور واحد می دانیم و اگر تفاضلی هم بیان می شود آسیبی به آن نور واحد نمی زند.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه با بیان این که امام صادق(ع) هم در میدان مواجهه با الحاد و اندیشه ها و فرق انحرافی بودند و هم در برابر کانون های سیاسی منحرف ایستادند و یک ساماندهی فرا زمانی را انجام دادند.

آیت الله اعرافی بر این نکته هم تاکید کرد که همه مدیون تراث عظیم امام صادق(ع) هستند و حوزه های علمیه به طور ویژه این منظومه را صیانت کنند و بازسازی متناسب با هر عصر و زمان را انجام دهند.

مدیر حوزه های علمیه کشور با تاکید بر این که حوزه علمیه قم در ۱۰۰ سال اخیر و به ویژه بعد از نهضت و انقلاب امام(ره) پرچمداری جامعی از مکتب امام صادق(ع) انجام داده است، تصریح کرد: امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زد.

دیگر خبرها

  • مراسم تقدیر از استادان برتر حوزه علمیه اصفهان
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • آیت‌الله جزایری از هیچ تلاشی برای اهداف انقلاب فروگذاری نکرد
  • تمرکز ویژه استان اصفهان بر تکمیل زنجیره ارزشی صادرات‌ محور
  • استفاده از نیروهای متدین در دانشگاه از کارهای استاد مطهری بود
  • دانشگاهیان برای رفع نیازهای پژوهشی شهرداری اصفهان مشارکت کنند
  • آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب