Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی بر ضرورت بررسی و ترویج نظریات ناب استاد علامه جعفری(ره) تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام سید محمد علی آل‌هاشم در همایش ملی بررسی اندیشه‌های استاد علامه جعفری(ره)‌ بیان کرد: امید است این همایش که با همت دانشگاه هنر اسلامی ترتیب داده شده، با برکت باشد؛ البته یکی از برکات این همایش، شرف حضور در محضر مقام معظم رهبری و استماع بیانات ارزشمند ایشان در مورد استاد علامه جعفری بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اهمیت بررسی و تبیین اندیشه‌های ناب این عالم ربانی اضافه کرد: علامه جعفری فیلسوف، ادیب، عارف و از چهره‌های ماندگار جهان اسلام و از نظریه‌پردازان مکتب تشیع به شمار می‌آید. 

وی ادامه داد: این محقق حق پیشه در کنار نظریه‌پردازی و نکته‌نگری در عرصه‌های معارف اسلامی با علوم انسانی، اجتماعی و فلسفه غرب هم آشنا بود و بدون این‌که مغلوب مغالطات آنان شود، با مواجهه شجاعانه، نقادانه و انجام مذاکرات عالمانه به دفاع از کیان دین و شریعت پرداخت. 

حجت‌الاسلام آل‌هاشم با اشاره به برخی ویژگی‌های استاد علامه جعفری(ره) بیان کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری یکی از ویژگی‌های بارز استاد، جامعیت علمی ایشان است؛ خلق آثار کم‌نظیر در حوزه‌های متنوع، ارائه آراء مستدل و نظریات مستقل، تالیف آثار وزین در عرصه‌های انسان‌شناسی و جهان شناسی، تبیین حیات معقول، نقد و بررسی حیات غربی، فلسفه‌ی دین، هنر و زیباشناسی و... نیز از دیگر ویژگی‌های این شخصیت برجسته است که بر ضرورت اهتمام به این استاد فرزانه و بررسی و ترویج نظریات این نادر دوران می‌افزاید. 

وی گفت: علامه با اینکه فیسوفی عارف بوده و در صحنه‌های سیاسی کشور حضور نداشت اما بررسی آثار و نظریات مستدل ایشان کاشف این است که این عالم ربانی با تکیه بر مبنای فلسفی مقبول خود، مسائل سیاسی را مورد توجه قرار داده و درعین حال فلسفه‌ی سیاسی خود را به محک آیات قرآنی زده است. 

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: استاد علامه جعفری(ره) در مقدمه‌ی تبیین نظریه‌ی خود با هوشیاری تمام بر تلاش عده‌ای فیلسوف‌نما در جهت عقلی جلوه دادن تفکر جدایی دین از سیاست و منتسب کردن آن به بزرگان یونان باستان ما قبل ارسطو، خط بطلان کشیده و با استدلال‌های مستند، بی‌پایه بودن آن را اثبات می‌کند. 

رییس افتخاری همایش ملی بررسی اندیشه‌های علامه جعفری با تاکید بر اینکه استاد علامه جعفری برای آغاز بحث و تبیین ابعاد مسئله در وهله‌ی اول تاکید داشت، گفت: که قبل از هرچیزی باید به اصلاح پیش‌ فرض‌های موضوع پرداخت و تعریف علمی و مطابق با واقع دین، سیاست و حیات ارائه داد، ثانیا به حقایق تاریخی در جوامع اولیه که حاکی از غیرقابل تفکیک بودن وجوه دینی و دنیوی حیات اجتماعی است، توجه کرد؛ مسئله جدایی دین از سیاست صرفا بعد از رنسانس در غرب اتفاق افتاده و ثالثا اگر امروز در جامعه غربی، مسئله‌ی جدایی دین و دنیا نهادینه شده است، ریشه در علل و عوامل درون‌بینی مسیحیت و بر پایه برون‌بینی جامعه غرب در طول قرون وسطی دارد و سرایت دادن آن به ادیانی دیگر مانند اسلام فاقد دلیل منطقی بوده و مغالطه‌ای بیش نیست! 

حجت‌الاسلام آل‌هاشم با بیان اینکه استاد علامه جعفری ماهیت دین را شکوفا ساختن همه استعدادهای عالی در مسیر وصول به کمال اعلی می‌داند، گفت: رسالت عظیم دین، برخوردار کردن مردم از آزادی معقول، شرافت و کرامت انسانی است. 

وی بیان کرد: استاد علامه جعفری به بازبینی تعریف سیاست هم تاکید داشته و بیان می‌کند که سیاست یعنی مدیریت زندگی اجتماعی- انسانی در مسیر هدف‌های عالی حیات است و آنگاه با پرده گشایی از مغالطه‌گری از اهداف فیلسوف نماها، حقیقت را بیان می‌کند. 

حجت‌الاسلام آل‌هاشم با اشاره به اهداف فیلسوف‌نماهای مغالطه‌گر، بیان کرد: تحریف و ظلمی که در جامعه غربی در حق دین شده این است که نگاه به دین و ماهیت آن در جامعه غرب، چیزی جز یک رابطه‌ی معنوی بین انسان و خدا و دیگر حقایق فوق‌ طبیعی بدون دخالت داشتن در امور دنیوی نیست! 

وی با اشاره به برخی از نظریات استاد علامه جعفری ادامه داد: خداوند به حلیت انسان را به استفاده بهینه از نعمت‌های دنیوی در چارچوب قوانین سفارش کرده و هشدار می‌دهد که تجاوز از حدود الهی موجب همسو شدن با شیاطین و گرفتار شدن در عداب اخروی خواهد شد. 

امام جمعه تبریز در مورد نتایج مهمی که از آیه‌های حکم و حاکمیت در قرآن حاصل می‌شود، گفت: بر این اساس، اختصاصی بودن حکومت، داوری بر برقراری قسط و عدالت در جامعه انسانی برای انبیای الهی و جانشینان به حق آنان بوده و این نظریه، آشکار و صریح با تفکرات سکولاریسم سازگاری ندارد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۴۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت حیرت‌ انگیز یک نویسنده از خاطره‌بازی دو فرمانده ایرانی و عراقی سال‌ها پس از جنگ تحمیلی

 احمد دهقان (نویسنده) روایتی قابل توجه از دیدار سردار فتح‌الله جعفری فرمانده زرهی ایران در دفاع مقدس و فرمانده لشکر یکم عراق در عملیات فتح المبین گفت.

گفت‌وگوی رادیو مضمون با احمد دهقان را بخوانید:

-  فرمانده عراقی کاملاً با دیسیپلین نشست و شروع به حرف زدن کرد و گفت: «من در عملیات فتح‌المبین می‌‌دانستم ایران می‌خواهد حمله کند» و داشت برگ‌برنده‌هایش را برای فرمانده ایرانی رو می‌کرد.

- فرمانده عراقی ادامه داد: «آن شبی که می‌خواستید حمله کنید، سکوت بود و من به معاون عملیات خودم گفتم سکوت ایرانی‌‌ها خیلی خطرناک است و اینها امشب حمله می‌کنند. بعد به نیروهایی که در شوش داشتیم، آماده باش دادیم و گفتم آماده باشید که ایرانی‌ها می‌خواهند حمله کنند و کشتار راه بیندازید و خلاصه آن کشته‌هایی که شما دادید بخاطر پیش‌بینی من بود».

-  آقای جعفری هیچ چیزی نمی‌گفت و این حالت داشت مرا دیوانه می‌کرد! جنگی سر میز شام بود و این جنگ کاملا به سمت عراقی‌ها تمایل پیدا کرده بود.

-  آقای جعفری شامش را قشنگ خورد و بعد گفت: «تو حسن باقری را می‌شناسی»؟ فرمانده عراقی گفت: «بله؛ در عملیات فکه شهید شد و اگر او بود، احتمالاً جنگ شما متحول می‌شد».

-  آقای جعفری ادامه داد: «حسن باقری دهم اسفند مرا صدا زد و هنگامی که من به قرارگاه رفتم، عکس های تو را به من نشان داد» فرمانده عراقی جا خورده بود!

- آقای جعفری ادامه داد: «حسن باقری به من گفت روی تپه سبز برو (تپه سبز مقابل شوش است) و تمامی آتش منطقه را در دست بگیر؛ طوری که هیچ کس بدون اجازهٔ تو حق تیراندازی نداشته باشد.

 - حسن باقری گفت که فرمانده گردان مقابل شوش، دیروز با شلیک خمپاره کشته شده و امروز فرمانده لشکر یکم عراق خواهد آمد تا فرمانده گردان جدید را در خط معرفی کند. این فرمانده لشکر آدم ترسویی است و این باید زنده بماند تا ما عملیات خودمان را انجام بدهیم. این باید سالم برود و سالم برگردد؛ چون که معاون او یک بعثی است و اگر فرمانده فعلی کشته شود، او را فرمانده لشکر می‌کنند؛ پس این فرمانده لشگر باید زنده بماند.»

- آقای جعفری گفت: «من آمدم روی تپه؛ تو با دو تا ماشین به خط آمدی؛ فرمانده ها را جمع کردی. بعد فرمانده‌ جدید را معرفی کردی و دم غروب با همان ماشینی که آمده بودی، برگشتی من غروب آمدم به حسن باقری گفتم تو سالم آمدی و برگشتی»!

منبع: رادیو مضمون 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چرا حسن باقری نمی‌خواست فرمانده عراقی کشته شود؟
  • روایت حیرت‌ انگیز یک نویسنده از خاطره‌بازی دو فرمانده ایرانی و عراقی سال‌ها پس از جنگ تحمیلی
  • خط لوله ۳۰۰ میلی‌متری آب شرب در خیابان علامه مجلسی اصلاح شد
  • خط لوله میلی‌متری ۳۰۰ آب شرب در خیابان علامه مجلسی اصلاح شد
  • جعفری: باختیم، اما برای پورحمیدی خوشحالم
  • فرونشست زمین و شکستگی لوله آب در خیابان علامه مجلسی
  • زنجیره های ارزش کشاورزی در مازندران تقویت شود
  • عکس | عاشقانه ریما رامین‌فر با همسررش امیر جعفری
  • نقش سازنده گلزن تراکتور در بازی با ذوب آهن!
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی