Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، حمید رسولی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی امروز چهارشنبه اول آذر در نشست خبری در نمایشگاه بین‌المللی باغبانی تهران در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه اظهار داشت: باشگاه کشاورزی برای پاسخگویی به نیازهای کشاورزان مانند آزمون خاک، به صورت حرفه‌ای ایجاد شده است و این خدمات اکنون در تمام کشور به کشاورزان ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: براین اساس نیازهای کشاورزان به مصرف کود براساس آزمایش‌های انجام شده بر روی خاک مزارع انجام می‌شود و با نسخه‌نویسی‌های مورد نیاز آنچه خاک مورد نیاز دارد به آن اضافه می‌شود.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران ادامه داد: در برخی موارد مشاهده شده است که با وجود اینکه به مصرف کودهایی مانند فسفاته نیازی وجود نداشت در مزارع مورد استفاده قرار می‌گرفت .

وی خاطرنشان کرد: تعرفه خدماتی که به کشاورزان در قالب باشگاه کشاورزان ارائه می‌شود یک سوم تا یک پنجم نرخ آزاد است.

رسولی عنوان کرد: در باشگاه کشاورزان همچنین اطلاعات هواشناسی را نیز به کشاورزان ارائه می‌دهیم تا به طور دقیق بتواند در زمینه کاشت، داشت و برداشت را رعایت کنند تا عملکردی مناسب‌تر داشته باشند.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی گفت: یکی دیگر از فعالیت‌هایی که در این سامانه ارائه می‌شود فروش نهاده‌های کودی مورد نیاز کشاورزان و انجام سفارش‌گذاری حتی به صورت تلفنی است که در مزرعه تحویل کشاورزان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از خدماتی که در این باشگاه دنبال می‌شد اما نتایج مطلوبی را حاصل نکرده است، گفت: نقطه نظرات ما برای اعطای اعتبارات بانکی به اعضای باشگاه کشاورزان به طور کامل عملیاتی نشد این در حالی است که جلسات مستمر و متعددی را با بانک عامل بخش کشاورزی داشته‌ایم.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران  اضافه کرد: ما علاقه‌مندیم که با همکاری لازم بانک عامل تسهیلات بانکی مورد نیاز کشاورزان و زمان کم در اختیار آنها قرار گیرد اما اکنون به غیر از برخی استانها این مهم عملیاتی نشده است.

رسولی گفت: در این باشگاه همچنین به تمام سوالات کشاورزان در خصوص استفاده از نهاده‌های کودی به صورت رایگان پاسخگو است که این طرح اکنون بسیار مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.

وی افزود: آخرین آمار اعضای باشگاه کشاورزان به یک میلیون و 100 هزار نفر در یکسال گذشته رسیده است که امیدواریم بتوانیم طی سالهای آینده تمام جامعه بیش از 4 میلیونی کشاورزی را جذب این باشگاه کنیم.

این مقام مسئول در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اعلام اینکه در آینده به خودکفایی در تولیدات کودهای فسفاته و پتاسه مصرفی کشاورزان می‌رسیم، گفت: در دهه‌های قبل حجم زیادی از کود مورد نیاز کشاورزان از طریق واردات تامین می‌شد اما امروزه بخش اعظم تولید کودهای فسفاته و پتاسه در داخل تامین می‌شود و ما در خریدهای خوب اولویت خود را از تولیدکنندگان داخلی قرار داده‌ایم به طوری که از 15 مناقصه خرید کود 12 مورد آنها داخلی و تنها 3 مورد آن بین‌المللی بوده است.

وی افزود: امیدواریم که با حمایتهای وزارت جهاد کشاورزی، دو تا سه سال آینده در تولید کودهای پتاسه و 4 تا 5 سال دیگر در کودهای فسفاته به خودکفایی برسیم.

رسولی تصریح کرد: در سالجاری 70 درصد از منابع کودی مورد نیاز را از تولیدکنندگان داخلی تامین شده و سهم واردات روز به روز در حال کاهش است.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران به این نکته اشاره کرد که در گذشته حتی واردکننده کود ازته بوده‌ایم اما اکنون با افزایش تولید به صادر کننده این محصول تبدیل شده‌ایم.

وی در ادامه تشریح کرد: میانگین مصرف کود در بخش کشاورزی ایران نسبت به میانگین جهانی پایین‌تر است و باید تمهیدات مناسبی برای افزایش مصرف کود با کیفیت در کشورمان انجام شود.

رسولی افزود: براساس اعلام فائو ایران در سال 2014 میلادی صد و چهاردهمین کشور مصرف کننده کود بوده و در حالی که یک درصد از اراضی دنیا را در اختیار دارد تنها نیم درصد از کود دنیا را مورد استفاده قرار می‌دهد و مصرف کود در ایران نصف مصرف کود از متوسط جهانی است.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه ورود کودهای بدون سم خط قرمزی برای ما به حساب می‌آید گفت: در سبد کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی 28 نوع کود قرار گرفته است که امیدواریم تعداد آن تا پایان سالجاری افزایش یابد.

وی گفت: 3500 عامل توزیع کودهای شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در کشور وجود دارد که تنها محصولات استاندارد و ثبت‌شده را توزیع می‌کنند.

رسولی افزود: براساس نظارتی که شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در کارگزاری‌های خود دارد در سالجاری تا به امروز 12 کارگزاری ما به دلیل تخطی از استانداردها لغو عاملیت شده‌اند به طوری که در آخرین مورد یکی از کارگزاران قدیمی ما به دلیل عرضه سولفات آمونیوم فاقد استاندارد لغو مجوز شد.

وی در پایان با اشاره به این که استانداردسازی مصرف کودهای شیمیایی را در یکسال آینده شاهد بودیم گفت: مصرف کودهای شیمیایی در یکسال اخیر 90 درصد همبستگی با استاندارد دارد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۴۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید

علیقلی ایمانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۶۰۰ هزارتن گندم با ارزش بالای ۱۰ همت از گندمکاران خریداری شده که به دلیل افزایش دما و شرایط بارندگی، رشد فیزیولوژی گیاه بالا رفته است که این امر در کنار افزایش عملکرد در واحد سطح موجب شده تا میزان خرید نسبت به سال قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد رشد یابد.

به گفته او، علی رغم گذشت یک ماه از فصل برداشت، هنوز ریالی بابت مطالبات به حساب گندمکاران واریز نشده است و کماکان افق روشنی پیش رو نیست.

ایمانی ادامه داد: تاخیر در پرداخت مطالبات منجر به دلسردی و نگرانی گندمکاران و ورود دلالان به عرصه خرید شده است که انتظار می رود ردیف اعتباری که در بودجه دیده شده به نقدینگی تبدیل شود و در اختیار کشاورزان قرار بگیرد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه به پیک برداشت گندم رسیده ایم، افزود: هم اکنون برداشت گندم از استان های سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، جنوب کرمان، خوزستان و ایلام در حال انجام است، از این رو دولت باید به فکر تامین منابع باشد تا همانند سال گذشته مطالبات کشاورزان با تاخیر ۴ تا ۵ ماهه پرداخت نشود.

به گفته او، با توجه به شرایط اقلیمی و بارش های پیش رو برآورد می شود که تولید گندم به بالای ۱۳ تا ۱۳.۵ میلیون تن و خرید تضمینی به ۱۱ میلیون تن برسد.

این مقام مسئول با تاکید بر اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم گفت: بنابر مصوبه شورا در ۲۲ شهریور نرخ هرکیلو گندم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد که کشاورزان به امید آن اقدام به کشت کردند، درحالیکه بعد از گذشت بیش از ۴ ماه از آغاز سال زراعی وزیر جهاد نرخ را ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان ابلاغ کرد. از این رو بنیاد ملی گندمکاران طی نامه ای به رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس خواستار اصلاح قیمت یا تغییر نرخ در قالب جایزه تحویل است تا گندم تولیدی به هدر نرود.

او گفت: با توجه به آنکه ۲ نفز از اعضای کمیسیون کشاورزی به عنوان ناظر در جلسه شورا حضور دارند و رئیس کمیسیون کشاورزی هم نرخ ۱۹ هزارو ۵۰۰ تومان را قبل از ابلاغ نرخ توسط وزیر جهاد در رسانه ها اعلام کردند، لذا انتظار می رود که به عنوان بخش نظارتی به این موضوع ورود کنند و هرچه سریع تر مشکل گندمکاران را مرتفع نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • کشاورزان هم پاداش می‌گیرند هم برق رایگان
  • کشاورزان هم پاداش می گیرند هم برق رایگان
  • خرید شبانه روزی گندم از کشاورزان دهلران
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • مدیران استان بوشهر برای رفع مشکلات کشاورزان پای کار باشند
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵ هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای