Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساتین»
2024-04-29@15:13:00 GMT

طرز تهیه رب انار شیرین و سیاه خانگی +نحوه رفع تلخی رب انار

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۵۷۵۷۰

طرز تهیه رب انار شیرین و سیاه خانگی +نحوه رفع تلخی رب انار

طرز تهیه رب انار شیرین و سیاه و ترش ، رب انار در چه غذاهایی استفاده میشود ، نگهداری رب انار ، طرز تهیه رب انار صنعتی ، رفع تلخی رب انار ،طرز تهیه رب انار اکبر جوجه ، علت تلخی رب انار ، چرا رب انار تلخ میشود ،ایا رب انار خراب میشود

رب انار در واقع آب انار جوشیده و غلیظ‌شده است که به عنوان چاشنی در بسیاری از غذاها به خصوص رب خورش فسنجان، خوراک مرغ، مرغ سوخاری، اکبرجوجه، ماکارانی از آن استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طعم رب انار ممکن است مایل به ترشی یا مایل به شیرینی باشد و انتخاب آن به سلیقه هر فرد بستگی دارد. رب انار همچنین در رنگ‌های تیره و روشن موجود است که این رنگ به تیرگی یا روشنی دانه‌های انار بستگی دارد.

رب انار مخصوص شمال ایران از نوعی انار به نام ترشه انار (انار جنگلی) به‌دست می‌آید و بسیار ترش و تیره‌رنگ است و فسنجانی که با آن تهیه شود، ترش مزه و تقریبا سیاه رنگ خواهد شد.

اگر انار جنگلی یا انار ترش در دسترس نداربد می‌توانید برای ترش‌ترشدن رب انار خانگی، از مقداری آب انار ترش، آب نارنج یا آبغوره استفاده کنید.

شمالی‌ها نوعی فسنجان محلی تهیه می‌کنند که به آن سیاه فسنجان گفته می‌شود. برای تهیه این غذا معمولا از رب انار سیاه استفاده می‌شود. برای داشتن یک رب انار غلیظ و سیاه‌رنگ باید یک قطعه آهن تمیز را روی شعله گاز سرخ کنید و موقع پخت رب انار داخل رب یا موقع پخت خورشت فسنجان داخل خود فسنجان بیندازید. از ترکیب اکسید آهن با تانن موجود در رب انار، رنگ سیاه تندی پدید می‌آید و در نهایت به این رب، رب انار سیاه گفته می‌شود.

برای تهیه رب انار دو روش کلی وحود دارد که در یکی؛ از دانه‌های انار و در دیگری از آب انار استفاده می‌شود. در ادامه هر دو روش تهیه رب انار خانگی را به شما آموزش خواهیم داد

مواد لازم برای تهیه رب انار:

 انار      ۸ کیلوگرم آب      ۳ لیوان نمک      در صورت تمایل ۱ قاشق غذاخوری

وسایل لازم برای تهیه رب انار خانگی:

صافی پارچه ای یا سیمی خانه ریزگوشتکوبچرخ گوشتطرز تهیه رب انار سنتی با استفاده از آب انار:برای تهیه رب انار خانگی با استفاده از آب انار ابتدا انارها را شسته، از وسط نصف کنید.دستگاه آب انار گیری سنتی را برداشته و انارها را آب بگیرید.نکته: اگه حجم اناری که دارید بالاست، حتما از آقایان برای آب‌گیری انارها کمک بگیرید.اگر آب انار گیر دستی ندارید می‌توانید از آبمیوه‌گیری یا غذاساز استفاده کرده و بعد آب انار را از صافی عبور دهید تا صاف و شفاف شود.وقتی آب همه انارها را گرفتید، آب انارها را صاف کنید.آب انارها را داخل یک دیگ یا قابلمه بزرگ ریخته و روی شعله با حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید.وقتی آب انار به نقطه جوش رسید، حرارت را کم کنید و مراقب باشید تا ته نگیرد و نسوزد.هر چند دقیقه یک بار رب را هم بزنید.مدت زمان حرارت دادن آب انار به قدری است که کم‌کم به غلظت رسیده و شبیه رب‌های حاضری شود. مثلا برای حدود ۴۰ کیلو انار، شاید لازم باشد یک روز کامل آب آن را بجوشانید.

رب انار شما آماده است. رب اناری که با این روش تهیه می‌شود غلظتی شبیه به شربت دارد.

طرز تهیه رب انار خانگی با استفاده از دانه انار:برای تهیه رب خانگی، ابتدا انارها را شسته و سر و ته آن‌ها را با چاقو جدا کرده و انارها را از وسط دو قسمت کنید.سپس انارها را از قسمت دانه، کف دست بگیرید و با استفاده از یک وسیله سنگین مثل گوشت‌کوب یا پشت قاشق، به پوست انارها ضربه بزیند تا انارها دانه شوند و فقط پوست آن‌ها باقی بماند.سعی کنید تمام دانه‌های انار داخل ظرف ریخته شود و چیزی هدر نرود.دانه‌های خراب و زایدات را از داخل ظرف خارج کنید زیرا در غیر این‌صورت، طعم رب شما را خراب خواهند کرد.دانه‌ها را فقط یک مرتبه شستشو دهید.پس از این مرحله، دانه‌های تمیز را داخل قابلمه ریخته و روی آن‌ها مقدار ۲ الی ۳ لیوان آب بریزید و روی اجاق بگذارید تا کمی بپزد و آب انداخته و نرم شوند.حالا یک سبد آبکش بزرگ برداشته و آن را روی یک قابلمه با سایز مناسب قرار دهید به طوری که سبد کاملا دهانه قابلمه را بپوشاند.انار‌های پخته‌شده را داخل سبد بریزید تا آب انار از تفاله‌ها جدا شود.سپس با دست یا پشت یک قاشق، دانه‌ها را به کف سبد آبکش بسایید و کمی با دست فشار دهید تا فقط تفاله و هسته‌ دانه‌ها باقی بماند.آب انار به دست آمده را داخل قابلمه بزرگ و جاداری ریخنه و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.در حین جوشیدن آب انار، کف روی آن را جمع کنید.آب انار را مرتب هم بزنید تا سر نرود.جوشاندن آب انار باید تاحدی ادامه پیدا کند که آب انار به غلظتی مشابه غلظت عسل برسد.بعد از حدود ۵-۶ ساعت، رنگ آب انار تغییر کرده و شروع به قل‌قل زدن می‌کند و حباب‌های آن به بیرون از قابلمه پرتاب می‌شوند که این یعنی آب انار شما در حال تبدیل‌شدن به رب است و دارد به غلظت می‌رسد.در این مرحله دیگر از پای دیگ تکان نخورید و مرتب رب را هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.مواظب باشید که حباب‌های رب به سر و صورت‌تان نپاشد و نسوزید.وقتی رب انار به غلظت مناسب رسید قابلمه را از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا کمی خنک شود.حالا به آن نمک اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

رب انار آماده‌شده را داخل شیشه‌های کوچک تمیز و خشک بریزید. رب اناری که به روش دوم تهیه می‌شود، به دلیل استفاده از دانه انار غلیظ‌تر و گوشتی‌تر است.

چند نکته بسیار مهم درباره تهیه رب انار خانگی:برای تهیه هر نوع رب مثل رب انار باید از قابلمه بزرگ یا دیگ استفاده کنید تا رب موقع به‌جوش‌آمدن سرریز نشود.بهتر است نمک را رب بعد از غلیظ‌شدن و خنک‌شدن اضافه کنید. به این دلیل که نمک به خاطر واکنش‌های شیمیایی باعث کدرشدن رب می‌شود.اگر می‌خواهید رب انار را به مدت طولانی و به خصوص بیرون از یخچال نگه دارید، غلظت آن را بیش از حد معمول در نظر بگیرید.برای فهمیدن قوام رب انار می‌توانید مقداری از آن را برای تست‌کردن داخل ظرفی بریزید و کمی صبر کنید تا سرد شود. اگر ظرف را تکان دادید و رب انار به سختی حرکت کرد، یعنی قوام و غلظت رب مناسب است و می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید.هرچه مقدار انار‌ها بیشتر باشد مسلما مدت زمان جوشیدن و آماده‌شدن رب نیز طولانی‌تر است.هرچه‌قدر به زمان پایان پخت رب انار نزدیک‌تر می‌شوید، رنگ رب شما تیره‌تر می‌شود.اگر از انار شیرین استفاده کنید، تقریبا رب شما به رنگ قهوه‌ای سوخته یا سیاه درمی‌آید و این رنگ به درصد شیرینی انار شما بستگی دارد.اگر انار شما ملس یا ترش باشد، رنگ رب آن تیره‌تر و سیاه‌تر خواهد شد.تا وقتی که رب کاملا سرد نشده، آن را از دیگ به شیشه یا هر ظرف دیگری انتقال ندهید.پس از سرد‌شدن، رب را داخل ظرف دلخواه بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.تقریبا از هر ۱۰ کیلو انار، حدود ۲ کیلو رب انار غلیظ و خوشمزه تهیه می‌شود.رب انار رقیق و آبکی نیز ماندگاری کمتری داشته و زود کپک می زند. پس رعایت اعتدال در غلظت رب انار بسیار مهم است.از افزودن شکر و هر چیز دیگری به رب انار خانگی خودداری کنید. این کار باعث می شود؛ رب انار زود کپک بزند.

امیدواریم توضیحات ارائه‌شده کافی و مفید بوده و بتوانید با استفاده از هر‌یک از این‌ روش‌ها، یک رب انار خوش‌رنگ، خوشمزه و غلیظ تهیه کنید و از آن برای پخت غذا و … استفاده کنید.

ساتین

منبع: ساتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۷۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد

سعداله منصوری سطح کشت کلزا را بالغ بر ۱۶۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: انتظار داریم سطح برداشت دانه کلزا نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار باشد که نسبت به سال زراعی گذشته ۴۰ هزار هکتار افزایش را نشان دهد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: از ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیرکشت کلزا، نزدیک به ۵۰ تا ۵۵ هزار هکتار آن در اراضی دیم و مابقی در اراضی آبی است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته سطح زیرکشت کلزا در کشور ۱۱۰ هزار هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: در نهایت از سطح ۸۸ هزار هکتار حدود ۱۴۰ هزار تن کلزا برداشت شد.

منصوری تناسب قیمت تضمینی این محصول در مقایسه با گندم، توزیع به موقع نهاده‌ها و بذر و وعده به موقع پرداخت پول محصول تحویلی کشاورزان با مرجع مشخص را از دلایل استقبال کشاورزان از کشت کلزا در سال زراعی جاری دانست.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره خرید تضمینی دانه‌های کلزا، گفت: امسال خرید کلزا توسط بخش خصوصی و انجمن صنایع روغن‌کشی ایران انجام می‌شود و نقش نهادهای دولتی اعم از سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت بازرگانی دولتی ایران حداقل خواهد بود و اگر در منطقه‌ای بخش خصوصی برای خرید ورود نکرد، این نهادها اقدام به خرید تضمینی خواهند کرد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی ابراز امیدواری کرد که ورود بخش خصوصی در موضوع خرید کلزا با روند منطقی و معقول پیش برود و پرداخت بهای محصول کلزاکاران با حمایت دست‌اندرکاران سپری شود و بتوان با اطمینان خاطر برای برنامه کشت سال زراعی آینده آماده شد.

او با اشاره به آغاز برداشت دانه‌های کلزا از مزارع کشور گفت: در استان‌های کرمان، هرمزگان، خوزستان و ایلام برداشت آغاز شده و تاکنون روند خوبی داشته است.

منصوری افزود: در استان‌های ایلام و خوزستان، زارعانی که محصول‌شان را تحویل داده‌اند، ۲۰ درصد بهای محصول را دریافت کرده‌اند.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: براساس آخرین گزارش‌ها، حدود نیمی از سطح زیر کشت کلزا در استان ایلام و حدود ۳۰ درصد مزارع استان خوزستان تاکنون برداشت شده است.

او در مورد توزیع بذر کلزا گفت: امسال نزدیک به ۲ هزار تن بذر کلزا میان کشاورزان توزیع شد که از این میزان حدود ۷۰ درصد بذر هیبرید تولید داخل و مابقی بذر آزاد افشان بوده و به میزان محدودی هم بذر هیبرید وارداتی برای ایجاد تنوع ارقام داشته‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سازمان برنامه موظف به نظارت جدی بر نحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • این مربا را برای صبحانه نخورید!
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار
  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • شکست تلخی که در کمتر از ۲۴ ساعت جبران شد
  • نحوه پرورش درخت انبه با کمک میوه آن در گلدان خانگی (فیلم)
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید