Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@11:47:23 GMT

۳۰ درصد موقوفات کل کشور در حوزه کشاورزی است

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۶۷۲۴۹

۳۰ درصد موقوفات کل کشور در حوزه کشاورزی است

مدیرکل بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف و امورخیریه گفت: ۳۰ درصد موقوفات کل کشور در حوزه کشاورزی است که باید به درستی از این ظرفیت استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، غلامعلی رحیمی در همایش کشاورزی مقاومتی وقف بنیان، تولید و اشتغال ملی که با حضور جمعی از اساتید و مسئولان حوزه کشاورزی و اوقاف در هتل ارم به همت اداره اوقاف و امور خیریه استان تهران برگزار شد، با اشاره به برنامه‌ریزی و سیاست‌های کارگروه کشاورزی و اوقاف اظهار داشت: 30 درصد موقوفات کل کشور در حوزه کشاورزی است که سهم بسزایی را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: 20 درصد عواید کل سازمان مربوط به موقوفات کشاورزی است که همین مسئله ضرورت برنامه‌ریزی و ارتقاء بهره‌وری را می‌طلبد، به علاوه 95 درصد رقبات کشاورزی دارای حقوق مکتسبه هستند که با برنامه‌ریزی و قراردادهای هدایتی می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد.

مدیرکل بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف و امورخیریه با بیان اینکه اگر بهره‌وری صاحبان امر بیشتر شود به تبع بهره‌وری موقوفه بالا می‌رود تصریح کرد: 75 درصد رقبات کشاورزی بدون آب هستند که با استفاده از مطالعات می‌توان برنامه‌ریزی کرد تا محصولاتی که نیاز به آب کم دارند در این زمین‌ها کشت شوند.

رحیمی ضمن اشاره به اینکه بسیاری از رقبات زیر یک هکتار است عنوان کرد: تجمیع رقبات راهکار موثری برای بهره‌وری است که البته تجمیع باید در زنجیره‌ای ایجاد شود که بتواند به نتایج مناسبی بیانجامد.

وی افزود: اهداف محوری حوزه کشاورزی موقوفات را ارتقاء بهره‌وری و ارزش افزوده، دانش بنیان و پایدارسازی شامل می‌شود که باید از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی استفاده است تا در تمام زنجیره‌های تولید اعم از فروش، صادرات، حمل و نقل و ... این اهداف تأمین و ارزش افزوده لازم ایجاد شود.

مدیرکل بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف و امورخیریه با بیان اینکه باید پایداری در حوزه کشاورزی ایجاد کنیم بیان کرد: هر چند ممکن است ارزش افزوده‌ای که ایجاد می‌شود کم باشد اما از زاویه اشتغال چند درصد بیشتر از سایر حوزه‌ها می‌تواند نقش‌آفرین باشد.

رحیمی با اشاره به ضرورت‌های حوزه وقف و کشاوری خاطرنشان کرد: لزوم وفاق سازمانی و برنامه‌ریزی برای رقبات اهمیت زیادی دارد، ضمن اینکه برای رقبات کشاوری که دارای حقوق مکتسبه هستند می‌توان رویکردهای عدالتی را در نظر گرفت.

انتهای پیام/

R7840/P1377/S6,60/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۷۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا ایران تا پایان هفته اول اردیبهشت به‌طور متوسط ۱۶ درصد بارش بیشتری نسبت به شرایط نرمال دریافت کرده است. با این وجود استان‌های سمنان ۴۴ درصد، تهران ۴۰ درصد، قزوین  ۳۹ درصد و خراسان رضوی ۳۷ درصد کم‌بارشی نسبت به شرایط نرمال داشته‌اند بنابراین دامنه‌های جنوبی البرز بارش کمتری نسبت به سایر مناطق کشور دریافت کرده‌اند. به گفته رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور همکاری مردم و توجه به الگوی کشت برای عبور از شرایط کمبود بارش ضروری است.

احد وظیفه در گفت و گو با ایسنا افزود: در هر زمینه‌ای اگر همکاری نباشد آسیب‌ جمعی وارد می‌کند. آب یک عنصر حیاتی است. حدود ۵۰ درصد آب استان تهران صرف شرب و بهداشت می‌شود. این رقم بزرگی است البته در همه کشور این گونه نیست. در خیلی از استان‌ها آب مورد نیاز برای شرب زیر ۱۰ درصد است و حدود ۹۰ درصد آن صرف صنعت و کشاورزی می‌شود ولی در استان تهران به علت سکونت جمعیت متراکم در آن با کمبود منابع آبی مواجه است بنابراین به علت کمبود بارندگی و افزایش تدریجی تقاضا همکاری و توجه مردم بسیار کلیدی و حیاتی است.

وی تاکید کرد: آب را نمی‌توان خلق کرد، اگرچه می‌توان آن را به ‌طور محدود انتقال داد ولی کافی نیست و نمی‌تواند کمبودها را جبران کند بنابراین مهم‌ترین عامل بر کاهش مشکلات موجود همکاری و توجه مردم نسبت به چگونگی‌ مصرف آب به‌ویژه در استان‌های تهران، البرز و خراسان رضوی است چراکه با شرایط بسیار نامطلوبی از نظر تامین آب مواجه هستند.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور درباره تاثیر توجه به الگوی کشت برای مدیریت مصارف آب گفت: ایران کشوری نیمه‌خشک و بیابانی است و به‌طور نسبی بارندگی آن یک چهارم متوسط دنیاست بنابراین آب کالای گرانبهایی محسوب می‌شود. کشاورزی مهم‌ترین مصرف کننده آب است و نقش بسیار مهمی دارد چون هم امنیت غذایی و هم پایداری سرزمین‌مان باید حفظ شود. با حفظ آب این دو باید به‌گونه‌ای مدیریت شوند که بیشترین بهره‌بروری با کم‌ترین مصرف آب محقق شود.

وی اضافه کرد: هرچه قدر مقدار آب کم شود، شدت آلودگی آن افزایش می‌یابد چون غلظت آلاینده‌ها به‌ویژه در منابع آب و خاک بیشتر می‌شود. این موضوع مهمی است که باید در نظر بگیریم. در این شرایط در بخش کشاورزی مجبور می‌شوند به دلیل محدودیت آب سطحی، از پساب‌ها استفاده کنند که موجب خدشه دار شدن امنیت غذایی می‌شود.

وظیفه در پایان گفت: با کاهش آب برای تامین آب شرب از منابع دیگری مانند چاه‌های کشاورزی که قبلا استفاده نمی‌شدند، استفاده می‌شود. درست است که آب آن‌ها تصفیه می‌شود ولی کیفیت آب‌های سطحی  را ندارد.  

دیگر خبرها

  • افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور
  • موقوفات زنجان صاحب درآمد پایدار می‌شوند
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • ظرفیت آرامستان گرگان تکمیل است/ گورستان جدید سال آینده بهره‌برداری می‌شود
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان