Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، از مخالفان مذاکره اصلاح‌طلبان با مراجع و علمای قم است. آنگونه که او در گفت‌وگوی خود اصل مذاکره را بی‌معنا می‌داند و این نظر را به سایر اعضای جامعه هم تعمیم می‌دهد.

رضوانه رضایی‌پور: اصلاح‌طلبان در ادامه تلاش‌ها برای بازگشت به سیاست به دنبال رایزنی و مذاکره با علما و مراجع قم هستند، امری که به نظر می رسد چندا سهل و آسان نباشد، چه آنکه برخی مواضع اصلاح طلبان چندان مورد پذیرش علما و مراجع نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این را می‌توان از سخنان یک عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دریافت. آیت‌الله ممدوحی، عضو چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری و از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه، بشدت به رفتار اصلاح‌طلبان انتقاد دارد و اوج انتقاداتش را در بحث انتخابات خبرگان پنجم، مطرح می‌کند. او معتقد است، «اصلاح‌طلبان با رفتارهایی که در آن ایام داشته‌اند، آقایان مصباح و یزدی را کنار زدند و آقای جنتی هم بعنوان نفر آخر انتخاب شد.» او می‌گوید: «با عملکرد زشت این افراد، مجلس خبرگان از چنین یلان و قهرمانان علم و عمل خالی شد.»

آیت‌الله ممدوحی با رد پذیرش هرگونه مذاکره تاکید می کند: «من یکی از اعضای جامعه مدرسین هستم که هیچگاه و با هیچکس مذاکره نخواهم کرد. امثال و رفقای ما هم اینگونه هستند.» 

مشروح گفت‌وگو با او را در ادامه می‌خوانید:

اصلاح‌طلبان چند وقتی است که خواهان مذاکره با علما و مراجع قم هستند. حتی این موضوع را در دستور کار قرار داده‌اند...
این حرفها یعنی چه؟ یعنی می‌خواهند نامه بنویسند یا درخواست بدهند. انسان در عمل مشخص می‌شود که چه کاره است.

یعنی اصلاح‌طلبان باید چیکار کنند؟
یعنی اقدام عملی کنند. همان کاری را انجام دهند که مورد پسند و رضایت مقام معظم رهبری است. همین کافیست.

خب همین انتظاراتی که شما از آنها دارید، باعث شده که بخواهند جلو بیایند و درخواست مذاکره را بدهند تا برای رفع کردن مشکلات موجود قدمی بردارند. اصلا می‌خواهند با علمای قم صحبت کنند تا بدانند مشکلات کجاست و راهکاری بیابند؟
لازم نیست. این موضوعات در عمل معلوم می‌شود. مثلا می‌خواهند بیایند و در اینجا مباحثه کنند؟ اینجا که کسی اینها را برای مباحثه قبول نمی‌کند. بحث این است که اگر می‌خواهند، به گونه‌ای رفتار کنند که مطابق با خواست مقام معظم رهبری باشد. در این صورت است که معلوم می‌شود اصولگرای حسابی هستند.

فرمایش شما درست. اما با گلایه‌هایی که از اصلاح‌طلبان دارید این افراد چگونه می‌توانند التزام خود را به همان مبانی‌ای که شما انتظار پایبندی به آن را دارید اعلام کنند؟ با توجه به اینکه تشخیص همین امر التزام، همیشه محل بحث بوده است، اصلاح‌طلبان چگونه باید آن را اثبات کنند؟
در عمل می‌توانند. مثلا در انتخابات. اینها اگر در آن زمان هماهنگ عمل می‌کردند و در روزنامه‌های‌شان هم هماهنگ با مقام معظم رهبری بودند، بهترین راه و روش را در پیش گرفته بودند. ولی خب دیدیم که اینگونه نبودند.

پس کاملا با مذاکره با اصلاح‌طلبان مخالف هستید‌؟
اصلا معنا ندارد. بنشینیم که چه بگوییم؟

خب اصلاح‌طلبان فکر می‌کنند می‌توانند همین مسائلی که شما مطرح می‌کنید را با گفت‌وگو حل کنند. شاید این مسائل سوتفاهمی باشد که بتوان آن را حل کرد.
سوتفاهمی بین ما بوجود نیامده است. اینها واقعیت است. از نظر سیاسی و رفتاری واقعا خط شان، خط خاصی است. در انتخابات شما ببینید که اینها چگونه در مقابل هم قرار گرفتند؟ در انتخابات خبرگان، رسما چگونه وارد شدند و امثال آقایان مصباح و یزدی را کنار زدند. آقای جنتی بعنوان نفر آخر انتخاب شد. این آقایان همیشه بعنوان اولین نفر بودند. اما با عملکرد زشت این افراد، مجلس خبرگان از چنین یلان و قهرمانان علم و عمل خالی شد.

شما بحث انتخابات خبرگان را مطرح کردید. در حالیکه این افرادی که شما نام برده‌اید با رای مردم از رفتن به مجلس خبرگان باز ماندند. پس نقش رای مردم در اینحا چگونه است؟
منظورم تبلیغات قبل از انتخابات است و خدماتی که در آن زمان ارائه می‎‌کردند، حتی پول هم می‌دادند. در روزنامه‌ها و رادیوهای بیگانه و رسانه‌‌های غربی هم که حرف می‌زدند.

با این اظهارات یعنی نقشی را برای مردم در انتخاب سرنوشت خود قائل نیستید؟
اتفاقا بحث نقش مردم را می‌گویم. وقتی مردم را رها کنند و آنها را راحت بگذارند، راه خود را پیدا می‌کنند. فطرت مردم الهی و خصلت‌شان اسلامی است. اما اینها تبلیغات خیلی سنگینی انجام دادند، پولهای زیادی خرج کردند، به استانداران خود دستورات خاصی دادند، به فرمانداران‌شان هم همینطور و در نتیجه یک عده‌ای را منزوی کردند.

شما اصلا استقبالی از این پیشنهاد اصلاح‌طلبان ندارید ولی آنها خیلی مصر هستند که بتوانند همچون دیدار و گفت‌وگوهایی که با مراجع دارند، با علما هم داشته باشند. اگر این دیدارها بخواهد با چهره‌های جامعه مدرسین حوزه علمیه انجام شود، برخورد آنان چگونه خواهد بود؟ آیا نظر شما به عنوان یک عضو جامعه، نظر کل اعضای آن را نمایندگی خواهد کرد؟
من یکی از اعضای جامعه مدرسین هستم که هیچگاه و با هیچکس مذاکره نخواهم کرد. امثال و رفقای ما هم اینگونه هستند. مذاکره معنا ندارد. آنها در هرجایی که باید درست عمل می‎‌کردند، خط‌‌ شان علیحده بود. مثلا بروند به مذاکره با علما که چه بشود؟ اینها در انتخابات گذشته خبرگان کار خود را کردند. در چند انتخابات دیگر هم خط دیگری را دنبال می‌کردند. اینها یکدیگر را طرد می‌کردند. حالا می‌خواهند مذاکره کنند ولی من نمی‌دانم نیتشان از این مذاکره چیست. البته حتما نیت‌ سیاسی خاصی دارند وگرنه اینکه اینها بیایند و در خط مقام معظم رهبری حرکت کنند، خیلی مشکل است. اگر اینکار را بکنند مشکل حل خواهد شد.

همین شرطی که به آن اشاره کرده‌اید، یعنی حرکت در خط مقام معظم رهبری، چرا همین را محور گفت‌وگو قرار نمی‌دهید؟ فکر می‌کنید که قبول نمی‌کنند؟
این را بدانید که راه اعتقاد را در عمل باید دید. اصلا لازم نیست که این حرف‌ها را بیایند و بنشینند و مطرح کنند. فقط در عمل است که می‌توانند خود را ثابت کنند.
29215

کلید واژه‌ها : اصلاح طلبان - جامعه مدرسین حوزه علمیه قم - مراجع -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۹۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرنامه دانشجویان ایران، در پی اظهارات اخیر مهدی نصیری در مصاحبه با تلویزیون بی‌بی‌سی وی خواستار آن شد که اپوزیسیون شکاف بین مصطفی تاج‌زاده و رضا پهلوی را با یک اتحاد پر کند. او مدعی است که پادشاهی مشروطه و جمهوری‌خواهی می‌توانند متحد شوند؛ مطرح شدن این موضوع که شکاف بین تاج زاده و شاهزاده باید برداشته شود و همچنین این ادعا که جریان اصلاحات از جمهوری اسلامی عبور کرده است، سبب شد تا خبرنامه دانشجویان ایران به گفتگوی تلفنی با برخی از چهره‌های جریان اصلاح طلب و فعالین این حوزه بپردازد و پاسخ آنها را در خصوص اظهارات مهدی نصیری جویا شود که در ادامه این گزارش مشروح مصاحبه تلفنی با فاطمه راکعی، زهرا نژاد بهرام، شهیندخت مولاوردی، مجید فراهانی، شهاب طباطبایی، محمد سالاری، سیدحسن رسولی را می‌خوانید:

شهاب‌الدین طباطبایی دبیرکل حزب ندای ایرانیان در این واکنش به اظهارات اخیر اظهار مهدی نصیری اظهار داشت: اظهارات مهدی نصیری تکرار یک شوخی بی‌مزه و توهمی است که ۱۴۰۱ هم براندازان خارج نشین برایشان ایجاد شده بود. نه مردم و نه نخبگان سیاسی هیچکدام نگاهشان به بیرون از کشور نیست.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه گفت: اصلاح طلبی یعنی اصلاح در درون ساختار بنابراین وقتی می‌گوییم اصلاح طلبی یعنی خواستار اصلاحات درون نظام هستیم، معنی دیگر آن این است که نگاهی به خارج از کشور و بیرون و براندازی اساسا در میان طیف‌های مختلف اصلاح‌طلب وجود ندارد.

طباطبایی در پایان افزود: صحبت این آدم‌ها(مهدی نصیری) را آنقدر جدی نگیرید. این صحبت ها تکرار کمدیک توهماتِ دوسال پیش براندازها است. ما اگر واقعا در داخل کشور درست عمل کنیم، مردم احساس رضایتمندی داشته باشند اصلا به این حرف‌ها گوش هم نمی‌کنند. فقط یادمان باشد به قول رهبری مگس روی زخم می‌نشیند ما باید برویم زخم را درمان کنیم کاری به مگس‌ها نداشته باشیم.

شهیندخت مولاوردی فعال سیاسی اصلاح طلب و معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور دولت یازدهم نیز در این خصوص گفت: این موضوع باید از خود آقای نصیری سوال شود که چرا همچنین صحبتی داشته‌اند. بنده سخنگوی جریان نیستم، حالا باید دید که در جلسات با دوستان، چه تصمیمی خواهند گرفت.

وی در ادامه افزود: من معتقد نیستم که جریان اصلاحات در کنار اپوزیسیون ایستاده باشد و همچنین جریان اصلاحات عبور از جمهوری اسلامی را کلید زده باشد و چرا که این جریان مرزبندی خود را با اپوزیسیون همواره حفظ کرده است. در تمام بیانیه‌هایی نیز که تاکنون صادر شده است، هیچکدام همچنین صحبتی با این مضمون‌ را تایید نمی‌کنند. نسبت به صحبت‌های اخیر آقای نصیری هم معتقدم که اگر جریان اصلاحات بخواهد بوسیله سخنگوی خود موضع خود را روشن می‌کند، احتمالا در جلسه‌ای که روز یکشنبه در پیش است ناظر به آن صحبت شود.

سیدحسن رسولی فعال سیاسی اصلاح طلب و سخنگوی ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف در در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به مصاحبه نصیری با BBC اظهار کرد: من هم مصاحبه آقای نصیری که اخیرا در مسافرت کانادا هستند شنیدم و ایده و پیشنهادی که ایشون مطرح کردند با این عنوان که پیوندی برقرار شود بین شاهزاده و تاج زاده و سایر محورهای گفته های ایشان رو یکی دوبار مرور کردم و خواندم در مقام اظهار نظر به عنوان یک شهروند در مرحله اول و در مرحله دوم به عنوان عضوی از جبهه اصلاحات و در مرتبه سوم و بعدی به عنوان دوست نزدیک خانوادگی و همکار سابق آقای تاج زاده این نکات را عرض می کنم.

اولا اظهار نظر آقای مهدی نصیری با توجه به مواضع پیشین و فعلی ایشان در مورد این پیشنهاد خاص و هر نقطه نظر دیگری که مطرح می کنند مصلحت و مسئولیتش متوجه خودشان است. ثانیا از آنجا که در این اظهار نظر نسبت به جریان اصلاحات که یک جریانی است برخواسته از بطن و متن انقلاب اسلامی، یک جریان فکری اصیل سابقا موصوم به نیروهای خط امام و از ۲ خرداد ۷۶ به بعد موصوم به اصلاحات برخواسته از درون ساختار نظام جمهوری اسلامی است که در بخش قابل توجهی از تاریخ ۴۵ ساله حیات جمهوری اسلامی ایران این جریان ما اصلاح طلبان بخشی از ساختار رسمی بوده‌ایم و طبعا امروز با صراحت باید نسبت به مواضع و عملکردمان در آن دوره ای که مسئولیت داشتیم منصفانه پاسخگو باشیم به عنوان مثال اگر بنده به عنوان یک فرد اصلاح طلب ۴ سال در خراسان استاندار بودم به نمایندگی از ساختار جمهوری اسلامی ایران من مسئولیت اداره بزرگ ترین استان کشور را در اختیار داشتم امروز اگر یک جریان دانشجویی در مشهد و یا در تهران از من بخواهد که تو بیا در مورد نقاط ضعف و قوت در یک گزارش عملکرد پاسخ بده حتما من مسئولیت دارم که این کار را بکنم نباید عبور کنم ازش و نه در مقام پاسخگویی در حقیقت با پرهیز از هویت انقلابی و اصلاح طلبی با یک پوشش دیگری وارد شوم در آن پوشش دیگر شاید پیوستن به جریان مخالف جمهوری اسلامی ایران باشد که جریان اصلاحات همانطور که عرض کردم به لحاظ روانشناسی و هویتی مرز روشن دارد.

اولا با اپوزسیون خارج از کشور که به تعبیر آقای نصیری شاهزاده محور است و هم با روش های حمکرانی امروز در قوای سه گانه که از نظر من، ما با این جریان هویت واحد داریم همه برخواسته از بطن انقلاب هستیم ولی نسبت به این نحوه حمکرانی ما منتقدیم دلسوزانه و مصلحانه این نکته دوم هست.

نکته سوم من نمایندگی از آقای مصطفی تاجزاده ندارم ولی همانطور که عرض کردم علاوه بر رفاقت دیرینه در یک مقطعی ما هر دو معاون وزیر کشور بودیم همسایه و روابط نزدیک داشتیم آقای تاجزاده اولا مواضعش را به صراحت اعلام کرده واضح و شفاف و هیچ چیز ناگفته ای ندارد.

در هیچکدام از این اظهار مواضع ذره ای از مرزهای هویتیش عدول نکرده من حتی به یاد دارم که آقای تاجزاده در مقطعی که معاون سیاسی وزیر کشور بودن و بعد معاون پشتیبانی و برنامه ریزی بودن خطاب به استانداران، فرمانداران، معاونین و مدیران تاکید می کردند که از رسانه های داخلی استفاده کنند حالا به هر دلیلی من نمی خواهم بگویم صحبت با رسانه های غیر داخلی در حقیقت گناه کبیره است ولی من تعصب مصطفی تاجزاده را دارم تاکید می کنم و به یاد ندارم تاجزاده با یک رسانه بیگانه تاکنون مصاحبه ای داشته باشد لذا من به عنوان یک شاهد، همکار و یک رفیق رابطه ای بین این مجموعه گفته های آقای نصیری بین شاهزاده و مصطفی تاجزاده و جریان اصلاحات به هیچ عنوان نمی بینم و انتظار دارم که تحلیلگران، اظهار نظرکنندگان که آزاد هستند در اظهار نظر مواضع خودشان شرط عدالت و انصاف را و حقوق انسانی، حقوق اساسی اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر مثل آقای تاجزاده و جریان اصلاحات را رعایت کنند و انصاف داشته باشند.

مجید فرهانی فعال سیاسی اصلاح‌طلب، نیز در این خصوص گفت: نصیری کیست؟ کدام مهدی نصیری؟ نمی شناسم. همان مهدی نصیری که کیهان بوده است!!!؟ من خیلی وقت مصاحبه سیاسی نمی کنم نمی دانم چرا با من تماس گرفتید؟من در این خصوص نظری ندارم و شخصا عضو جبهه اصلاحات نیستم و در این چند ساله هیچ مصاحبه سیاسی نداشتم و حرفی ندارم.

فاطمه راکعی از اعضای جبهه مشارکت ایران اسلامی، در پاسخ به سوال در خصوص اظهارات نصیری گفت: بنده باید تحقیق کنم ببینم، اگر به جریان اصلاحات نزدیک هستید با شما صحبت کنم اگر نه صحبتی با شما ندارم.!

محمد سالاری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دبیرکل حزب همبستگی ایران اسلامی، ضمن اینکه مصاحبه را به وقت دیگری موکول کرد گفت؛ حرف‌های مهدی نصیری، واقعا یک توهم است.!

کد خبر 848558 برچسب‌ها پهلوی خبر ویژه اصلاح‌ طلبان

دیگر خبرها

  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!