Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@06:22:49 GMT

چگونه مانع ابتلا به صرع شویم؟

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۷۲۱۸۶

چگونه مانع ابتلا به صرع شویم؟

خبرگزاری میزان- فوق تخصص اطفال کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیماری صرع را دارای دلایل اولیه و ثانویه دانست و گفت: موارد ثانویه ابتلا به صرع بر اثر حوادث پیرامونی (غرق شدگی، بلع جسم خارج، آسیب رسانی به مغز، عفونت های سیستم عصبی مرکزی، تصادفات جاده ای و...) و تاثیر آن بر مغز اتفاق می افتد که می توان با مراقبت مانع از این مهم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، مهران بیرقی طوسی در خصوص پیشگیری و درمان بیماری های صرع و تشنج گفت:  بیماری صرع نیم تا یک درصد کودکان در جامعه را شامل می شود؛ که باید اقدامات بسیاری برای آن انجام شود.

 

وی ادامه داد: تشنج عمومیت بیشتری نسبت به صرع دارد؛ به نحوی که در بسیاری از بیماری ها (عفونت مغز، اختلالات الکترولیتی، افتادن قند خون، اختلالات هوشیاری و ...) تشنج اتفاق می افتد که این عمومیت برای بیماری صرع وجود ندارد.

 

بیماری صرع باید علت یابی، تشخیص و درمان شود

 

 فوق تخصص اطفال کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت: باید بیماری صرع با این میزان شیوع، علت یابی شده تا به تشخیص و درمان مناسب برسیم و در ادامه از داروهایی استفاده کرد؛ که حداقل عوارض و حداکثر اثر را داشته؛ تا این بیماری کنترل شود.

 

 دکتر بیرقی طوسی به برخی صرع های غیر قابل درمان اشاره کرد و بیان داشت: ۱۰ تا ۱۵ درصد بیماران صرعی با وجود تعداد بالای داروهای درمانی؛ درمان مناسبی را پیدا نکرده؛ که علم تلاش دارد داروهای مناسب تر با اثر بخشی بالاتر و عوارض کمتر را در اختیار بیماران قرار دهد.

 

وی بیماری صرع را دارای دلایل اولیه و ثانویه دانست و ابراز داشت: موارد ثانویه به دلایل مختلفی از جمله حوادثی مانند غرق شدگی، بلع جسم خارج، آسیب رسانی به مغز، عفونت های سیستم عصبی مرکزی، تصادفات جاده ای و...ایجاد می شود و موجب می شود که کودکی که در شرایط طبیعی و با ژنتیک خوبی در حال زندگی بوده تبدیل به کودکی صرعی شود.

 

عوامل ثانویه ابتلا به صرع قابل پیشگیری است

 

فوق تخصص اطفال کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابتلا به صرع به دلیل عوامل ثانویه را قابل پیشگیری دانست و بیان داشت: انجام  اقدامات بهداشتی مانند شستن دست ها، مراقبت از منتقل نشدن عفونت ها، حفظ ایمنی بدن و مراقبت از عدم رخ دادن حوادث می تواند در سلامت کودکان در برابر ابتلا به صرع موثر باشد.

 

دکتر بیرقی طوسی اضافه کرد: تولد و زایمان های همراه با عفونت ها، زردی بیش از حد، افتادن قند نوزاد، شیر نخوردن های مناسب و ... می تواند در آینده مغز را دچار آسیب کرده و عوارض آن فرد را دچار بیماری صرع کند.

 

وی تاکید کرد: بسیاری از اسباب بازی ها نیز تکه های ریزی دارند؛ که کودکان زیر سه سال وارد دهان کرده و درصورتی که وارد نای کودک شود راه ورودی تنفس را مسدود کرده و عارضه مغزی ایجاد و فرزند را تشنجی می کند.

 

فوق تخصص اطفال کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: خستگی و استرس با درصد بسیار کمی موجب کاهش آستانه تشنج می شود؛ اما آن گونه که باید در افزایش تشنج تاثیر گذار نیست و این خود فرد است؛ که استعداد تشنج دارد.

 

هر چه زودتر تشنج ها شناسایی شوند درمان بهتری اتفاق می افتد

 

دکتر بیرقی طوسی اظهار داشت: هر چه زودتر تشنج های ثانویه به وسیله داروها کنترل شوند عاقبت بهتری برای بیمار وجود خواهد داشت؛ اما هر چه تشنج ها ادامه دار شوند آسیب بیشتری به مغز می رساند.

 

وی به چگونگی آغاز تشنج در کودکان اشاره کرد و گفت:  علائم این بیماری ناگهانی است به نحوی که کودک در حال انجام رفتاری عادی بوده که به یک باره شرایط وی تغییر و با حرکات چشم( قرار گرفتن چشم ها به سمت بالا و گیر کردن در یک سمت)بیماری آغاز می شود.

 

فوق تخصص اطفال کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اختلال هوشیاری، سفت شدن بدن، لرزش و پرتاب شدن اندام ها را از دیگر علائم تشنج دانست و یادآور شد: هنگام تشنج گرفتن کودک، اولین کار حفظ خونسردی است؛ زیرا تشنج ها همان گونه که خود به خود ایجاد می شوند خود به خود نیز به پایان رسیده و تمام می شوند.

 

هنگام رخ دادن تشنج کودک را از مکان خطر دور کنیم

 

دکتر بیرقی طوسی بیان داشت: آن چه که خطرناک است مراقبت از تشنج کودکان در مکان خطرناک می باشد؛ زیرا  امکان بروز خطرات جسمی و حادثه برای وی وجود دارد و اگر در چنین شرایطی متشنج شد باید سریعا وی را از خطر دور کرد.

 

 وی تاکید کرد: در ادامه بایدکودک را به پهلو (ترجیحا سمت چپ) خواباند؛ تا اگر جسمی در دهانش قرار یا حالت تهوع دارد راحت تر عکس العمل نشان دهد.

 

فوق تخصص اطفال کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: در مواردی می توان داروهایی مانند دیازپام را به شکل مقعدی و تنقیه استفاده؛ تا تشنج راکنترل کرد.

 

دکتر بیرقی طوسی تشنج را دارای انواع زیاد و شکل های مختلف دانست و ابراز داشت: با کودک صرعی و تشنجی نباید متفاوت از دیگر کودکان رفتار کرد و تنها باید مراقب بود در هنگام ایجاد تشنج؛ کودک بدون صدمه این حمله را پشت سر بگذارد.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۲۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی

دکتر جواد شاهین‌فر با اشاره به تحت پوشش قرار گرفتن ۱۰ هزار و ۹۷۰ نوزاد متولد شده در برنامه غربالگری شنوایی دانشگاه در سال گذشته، اظهار کرد: با توجه آمارهای جهانی کم شنوایی و پیش بینی افزایش این آمار در کودکان، برنامه های بهداشتی پیشگیری، شامل غربالگری برای تشخیص زودهنگام در این گروه سنی در دانشگاه انجام می‌شود. وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده ۵.۲ درصد از کودکان در بدو ورود به مدرسه و ۱۱ تا ۱۵ درصد از کودکان محصل، نشانه هایی از آسیب شنوایی را دارند، اعلام کرد: برای شناسایی این کودکان، برنامه غربالگری شنوایی جزو برنامه نظام مراقبت بیماری های غیرواگیردار گنجانده شده است؛. در حال حاضر برنامه غربالگری شنوایی نوزادان در هنگام ترخیص از بیمارستان‌های استان توسط شنوایی شناسان و غربالگران آموزش دیده با همکاری سازمان بهزیستی انجام می شود. وی تصریح کرد: طبق آمارها در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار نوزاد متولد شده تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی قرار گرفته و ۱۶۳ نوزاد به مرحله مداخله و از این تعداد ۳۵ نوزاد برای درمان از سمعک و ۱۴۲ نوزاد نیز با روش های جراحی و طبی تحت پوشش قرار گرفته اند. دکتر شاهین‌فر، افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونت های گوش و دیگر عفونت‌ها از جمله بیماری هایی مانند سرخک و سرخجه، استفاده بی رویه و نابجا از داروهای آسیب رسان به شنوایی، قرار گرفتن افراد در معرض اصوات بلند درمحیط های شغلی و نظامی، استفاده بی رویه از تلفن های همراه و دستگاه های صوتی شخصی را از دلایل اصلی افزایش آمار کم شنوایی عنوان کرد. وی یکی از مهم ترین اقدامات برای محافظت از قدرت شنوایی را انجام مراقبت ‌های شنوایی عنوان کرد و گفت: بدین منظور لازم است واکسیناسیون کودکان علیه بیماری‌های عفونی به موقع انجام شود. همچنین در صورت ابتلا به بیماری و عفونت‌های گوش از خود درمانی خودداری کنند و با مراجعه به پزشک، عفونت به طور کامل درمان شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: ممانعت از ورود اجسام نوک تیز، استفاده از وسایل محافظت شنوایی در صورت مواجهه شغلی با صداهای بلند و محدود کردن استفاده بی رویه تلفن همراه و وسایلی نظیر هدفون و هدست از جمله مواردی است که برای مراقبت ‌از شنوایی توصیه می شود. وی همچنین توصیه کرد چنانچه فردی در مواجهه با عوامل آسیب‌رسان به گوش و شنوایی قرار دارد باید جهت بررسی وضعیت شنوایی به کارشناسان شنوایی سنجی و یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند. وی با اشاره به ضرورت انجام آزمایشات غربالگری شنوایی در نوزادان به عنوان یکی از وظایف والدین برای مراقبت از شنوایی نوزاد، بیان کرد: از هر هزار تولد زنده، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شوند./ خراسان شمالی _خبرنگار جام جم _اسدالله ابراهیمی

دیگر خبرها

  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن