Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-07@21:25:55 GMT

چرا نمی توان میل به ریزه خواری را کنترل کرد؟

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۷۶۳۴۹

چرا نمی توان میل به ریزه خواری را کنترل کرد؟

رکنا:ریزه خواری عامل اصلی چاقی است و افرادی که به این شیوه عادت دارند مدام احساس گرسنگی کرده و از چاقی شکایت می کنند.

برخی افراد مدام از این شکایت می کنند که همیشه گرسنه اند و سیر نمی شوند و علت چاقی آنها همین است، اما گرسنگی همیشگی چند علت مهم دارد.

 آیا همیشه احساس می‌کنید که ته دلتان ضعف می‌رود؟ یا نمی‌توانید تکه شکلات یا کیکی که در یخچال مانده است را فراموش کنید؟ مدام برای خوردن به کابینت و یخچال سرک می‌کشید؟ این‌ها نشان می‌دهند که شما همیشه گرسنه‌اید و نمی‌توانید میل به ریزه‌خواری را در خود کنترل کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه علل گرسنگی همیشگی بیان می‌شوند.

بیش از رفع گرسنگی غذا می‌خورید

فرقی ندارد چه حجمی از غذا در مقابل‌تان باشد. شما عادت کرده‌اید که بشقاب‌تان را تمام کنید. این عادت معمولا ناشی از مسائل تربیتی است. یعنی اینکه به ما از کودکی آموزش داده‌اند که بشقابمان را تمیز کنیم و دچار اسراف نشویم اما درباره غذا خوردن همیشه باید به صدای معده‌ خود توجه کنید، توصیه می‌کنیم داخل بشقابتان به اندازه‌ای که احساس گرسنگی دارید غذا بکشید. از میزان کم شروع کنید و اگر سیر نشدید دوباره بکشید. توجه داشته باشید که برخی مواقع ما اصلا گرسنه نیستیم و بدنمان نیازی به غذا ندارد، اما از روی میل و هوس شروع به خوردن می‌کنیم.

اگر مصرف برخی مواد غذایی را برایتان غدقن کرده‌اند یا خودتان غدقن کرده‌اید تا مبادا چاق شوید نتیجه این می‌شود که تمام روز را به خوردن این مواد غذایی فکر خواهید کرد. این یک واقعیت است که انسان از هر چه بر حذر شود به آن مشتاق‌تر می‌شود. در این صورت فرد نمی‌تواند مقاومت کند و به سراغ مواد غذایی غدقن شده می‌رود و بعد از خوردن، عذاب وجدان می‌گیرد. نیازی نیست خودتان را از لذت خوردن محروم کنید. اگر میل به خوردن شکلات دارید یک مربع میل کنید تا احساس نیازتان ارضا شود.

تند غذا می‌خورید

زمانی که یک تکه کیک شکلاتی را در عرض چند ثانیه محو می‌کنید زمانی برای چشیدن آن نخواهید داشت. همین سرعت باعث می‌شود که چند دقیقه بعد نیز احساس گرسنگی و مصرف یک تکه کیک دیگر به سرتان بزند، چون طعم آن را به‌درستی نفهمیده‌اید. درباره غذا خوردن نیز همین است. تند غذا خوردن باعث می‌شود معده مجال اعلام پر شدن نداشته باشد. بنابراین شما به خوردن ادامه خواهید داد. حتی دو ساعت بعد دوباره احساس گرسنگی خواهید کرد. کاری که باید بکنید این است که در کمال آگاهی و تمرکز غذا میل کنید.

ریزه‌خواری می‌کنید

ریز‌ه‌خواری یعنی خوردن در حالی که گرسنه‌تان نیست. معده به بزرگی یک مشت است. این عضو مانند کیسه‌ای است که به اندازه میزان مواد غذایی مصرف شده منبسط می‌شود. اگر زمانی که معده خالی نیست باز هم مواد غذایی وارد آن شود بزرگ‌تر شده و اشتها نیز افزایش پیدا می‌کند. برای مقابله با این مشکل به اندازه‌ای که سیر می‌شوید غذا میل کنید نه بیشتر. اگر برای وعده ناهار کم غذا می‌خورید و حدود ساعت ۱۷ دلتان ضعف می‌رود یک میان وعده سبک لازم دارید. همین میان وعده سبک معده‌تان را تا رسیدن زمان شام پر می‌کند.

بیش از اندازه آب می‌نوشید

درست است که آب یک ماده ضد اشتهای طبیعی است. اما بهتر است احتیاط کنید. نوشیدن آب قبل از غذا از ترس اینکه ۳ پرس غذای کامل نخورید و چاق نشوید، ایده خوبی نیست. چون آب صرفا چند دقیقه معده را پر می‌کند و شما به‌طور موقت غذای کمی می‌خورید. اما به محض اینکه آب از معده خارج می‌شود گرسنگی شدیدی سراغتان می‌آید. زمانی که احساس گرسنگی به سراغتان می‌آید در گام اول باید از خودتان بپرسید آیا واقعا معده‌تان خالی است و نیاز به غذا دارد؟ اگر پاسخ‌تان به این سوال مثبت بود خودتان را محروم نکنید.

می‌ترسید گرسنه‌تان شود

روزانه ۳ وعده غذایی کامل میل کنید و هیچ‌وقت صبحانه را نادیده نگیرید. تحت تاثیر تبلیغات غیراصولی قرار نگیرید. صرفنظر کردن از وعده‌های غذایی و ترسیدن از گرسنگی راه علاج نیست. در خیلی از این تبلیغات دشمن درجه یک تناسب اندام Fitness را گرسنگی و غذا خوردن عنوان می‌کنند. در حالی که برای کنترل وزن باید به سنسور‌های بدن توجه کنید و فقط زمانی غذا بخورید که واقعا گرسنه‌تان است. اگر می‌ترسید که صدای شکمتان بلند شود همیشه یک میان وعده ساده دم دست داشته باشید و منتظر وعده ناهار نمانید

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۶۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟

ایسنا/گیلان معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان گفت: مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد.

دکتر سید محمود رضوانی در گفت وگو با ایسنا، فاسیولیازیس را عفونت یا بیماری ناشی از انگل های جنس فاسیولا دانست و اظهار کرد: انگل های فاسیولا کرم های مسطح و برگی شکلی هستند که عمدتا در مجاری صفراوی و کبد دام ها از جمله گوسفند، بز، گاو، گاومیش و برخی از علفخواران دیگر زندگی می کنند.

وی با بیان اینکه برای برقراری چرخه زندگی انگل فاسیولا وجود دام های آلوده، منابع آبی دائمی یا فصلی، بارندگی فراوان و حلزون های میزبان واسط ضروری است، افزود: حیوانات آلوده به فاسیولا تخم انگل را همراه با مدفوع خود به محیط خارج دفن می کنند، در صورتی که این تخم در آب قرار گیرد، در درجه حرارت مناسب پس از حدود سه هفته در داخل آن یک لارو مژه دار به وجود می آید. این لارو پس از تشکیل از تخم خارج شده و با نفود در بدن حلزون های آبزی شروع به رشد و تکثیر می کند و به لاروهای دم دار تبدیل می شوند که این لاروهای جدید نیز پس از کامل شدن از بدن حلزون میزبان واسط خارج شده و در آب رها می‌شوند و به برگ گیاهان آبزی می چسبند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: حیوانان نشخوارکننده و انسان به دنبال خوردن گیاهان و یا سبزیجات آبزی حامل لاروهای انگل یا آب های سطحی آلوده به فاسیولا مبتلا می شوند.

رضوانی، خوردن سبزیجات محلی آلوده به فاسیولا به صورت خام، خوردن غذاهای تهیه شده با سبزیجات خام مانند دلار و زیتون پرونده، نوشیدن آب های سطحی و آب چشمه های روباز نواحی کوهستانی، خوردن جگر خام یا آبدار و شستن ظروف و سبزیجات مصرفی در آب های سطحی آلوده را از جمله راه های ابتلا به فاسیولا دانست و تاکید کرد: این بیماری دارای دو مرحله حاد و مزمن است و دوره کمون بیماری از چند روز تا چند هفته و چند ماه متغیر است، اما مهمترین نشانه های بیماری شامل تب و لرز و تعریق شبانه و دردهای شدید شکمی و اختلالات گوارش و نشانه های آلرژیک مانند کهیر و خارش و ناراحتی های تنفسی و کاهش ورزن و کم خونی و بزرگی کبد است.

وی با بیان اینکه مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد، گفت: این سبزیجات گاهی به صورت خام در تهیه غذاهای محلی کاربرد دارد که در صورت آلودگی به انگل می تواند در انتقال بیماری نقش ایفا کند؛ از آنجایی که ضد عفونی کردن این سبزیجات مشکل است باید از خوردن آنها به صورت خام پرهیز کنیم.

معاون علوم پزشکی گیلان بر لزوم پرهیز از مصرف توت فرنگی و سبزیجات خام محلی به صورت غیر بهداشتی تاکید کرد و گفت: شست و شوی سبزیجات با آب سالم و همراه با ضد عفونی کردن با محلول سرکه سفید(ترکیب یک به چهار سرکه و آب) به مدت ۱۵ دقیقه باشد. توت فرنگی نیز پس از شست و شو با آب سالم، حتما به مدت سه تا پنج ثانیه در آب جوش وارد شده و سریعا در آب سرد قرار گیرد.

رضوانی با بیان اینکه سبزیجات خام محلی خرد شده، پخته شده و یا خشک شده پس از فریز کردن به مدت پنج روز مصرف شود، عنوان کرد: پاک کردن سبزیجات با دستکش و خودداری از دست زدن به دهان موقع تمیز کردن سبزیجات نیز مورد تاکید است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شهرداری تهران: آماری از تعداد دقیق موش‌های شهر تهران وجود ندارد/ می‌توان زاد و ولد آنها را کنترل کرد
  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • کوه‌خواری و برهم زدن محیط زیست در روستای سرآسیاب شش + فیلم
  • بررسی ویژگی های انواع گیت کنترل تردد
  • (ویدیو) واکنش آهنگران از مداحی با سبک «جدی می‌فرمایید» و «داره می‌ریزه»
  • فیلم| خاک خوردن ۱۱ ساله قطعه نایاب ناوبری هواپیما!
  • اعلام وضعیت انسانی اضطراری در سودان / مردم از گرسنگی علف می خورند/ گزارش های تکان دهنده از تعرض جنسی به آوارگان
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟