Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@06:16:42 GMT

خط ۷ متروی تهران و مناظره‌پذیر بودن آن

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۸۶۶۹۸

خط ۷ متروی تهران و مناظره‌پذیر بودن آن

شهر > شهری - سیدحسن رسولی-عضو شورای شهر تهران:
با توجه به تجربه چند ساله‌ای که در راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و بخش حمل‌ونقل ریلی در جایگاه عضو هیأت مدیره داشته‌ام، بر این باور هستم که سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی پایه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و در مقایسه با سایر سیستم‌های مشابه از وجود تمایز و تفاوت و مزیت‌های بیشتری برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

يكي از مزيت‌هاي شبكه حمل‌ونقل ريلي موضوع ايمني است، به همين دليل صاحب‌نظران حمل‌ونقل در شرايطي كه بخواهند بين سامانه‌هاي مختلف تحليل ارائه كنند، نسبت به مقوله ايمني در سامانه تأكيد و توجه بسياري دارند.درحالي‌كه سالانه 15تا 20هزار نفر تلفات جاده‌اي داريم كه با جمعيت برخي شهرهاي كوچك كشور هم برابري مي‌كند،

اما از منظر افكار عمومي و ذينفعان حوادث و تلفات اندك شبكه حمل‌ونقل ريلي همواره با حساسيت ويژه‌اي مورد توجه قرار مي‌گيرد. در حقيقت ‌ايمني شبكه از ديد صاحب‌نظران، صاحبان بار و مسافران هم به‌عنوان ذينفعان و بهره‌برداران از سيستم‌هاي حمل‌ونقل ريلي از حساسيت بالايي برخوردار است.

براي اثبات اين پيش‌فرض به حادثه‌اي كه چندي قبل در استان سمنان رخ داد و تعدادي از هموطنان ما آسيب ديدند، اشاره مي‌كنم. توجه افكارعمومي به اين حادثه در مقايسه با ساير حوادث جاده‌اي از لحاظ ضريب و توجه قابل مقايسه نيست.

در حادثه استان سمنان توجه افكار عمومي، مديريت كشوري و مقامات دولتي به حدي شد كه تحت‌تأثير اين امر، مقوله ايمني ريلي به‌شدت مورد توجه قرار گرفت و حتي آقاي پورسيدآقايي، معاون فعلي حمل‌ونقل و ترافيك شهرداري تهران كه آن زمان مديريت عامل شركت راه‌آهن جمهوري اسلامي ايران را برعهده داشت، بنا بر احترامي كه براي افكار عمومي قائل بودند، استعفا كردند. اگرچه در 4دهه اخير ديده و شنيده نشده است كه يك مديرعالي‌رتبه چنين اقدامي را انجام دهد.

اما درباره داير بودن و نبودن خط 7متروي تهران بايد عرض كنم كه تعطيلي اين خط از اين منظر كه ايمني شهروندان را تهديد مي‌كرد، كاملا كار درستي بوده با وجود اين براي شفاف‌شدن بيشتر مسئله ايمني اين خط از منظر فني و كارشناسي ايمني مورد بررسي و آسيب‌شناسي دقيق قرار گرفته است.

بدون ترديد طرح اينكه تعطيلي اين خط با اهداف سياسي رخ داده است، غيرقابل پذيرش است زيرا بر همگان اثبات شده كه آقاي قاليباف در فضاي انتخاباتي افتتاحيه اين خط را در دستور كار قرار داد و نكته مهم‌تر اينكه گويا ايشان همچنان در فضاي انتخاباتي باقي مانده‌اند و مسئله را سياسي وانمود مي‌كند اين در حالي است كه شهردار كنوني صراحتا از روز نخست حضورش در شهرداري تهران رسما اعلام كرده كه نمي‌خواهد رئيس‌جمهور شود. از اين‌رو الزامي براي سياسي‌كاري و اغراض سياسي وجود ندارد.

از لحاظ فني سامانه ريلي درون شهري از 3بخش تشكيل مي‌شود. نخست ابنيه است كه شامل تونل‌هاي حفر شده و ايستگاه‌ها با توجه به رعايت اصول فني و استانداردهاست. ناوگان بخش دوم است كه شامل نيروي كشش در سيستم‌هاي مترو مي‌شود كه از يك سيستم به هم پيوسته برخوردار است. بخش سوم هم مديريت هوشمند كنترل ترافيك، ساماندهي، سيگنالينگ و ترافيك است. با اين توضيحات است كه مي‌بينيم آقاي قاليباف همانند ساير مديراني كه در سطوح مختلف علاقه‌مند هستند در روزها و ماه‌هاي پاياني مسئوليت خود بر شتاب افتتاحيه‌ها بيفزايند، رفتار كرده و تفاوت بسياري بين ايشان و ديگر مديران نبوده و نيست.

در مقام پاسخ به اين سؤال اساسي كه آيا خط7 در روزهاي پاياني مديريت 12ساله ايشان از حيث انجام تمام مراحل سه‌گانه يادشده، اتمام يافته و نهايي شده بودند، بايد گفت مي‌توان نشست‌هاي فني و كارشناسي با حضور مشاور پروژه، معاونين وقت شهرداري تهران و حتي مدير وقت شركت متروي تهران برگزار كرد تا مشخص شود كه آيا 3مورد لازم كامل بوده است يا نه. از سوي ديگر بايد به اين مسئله مهم تأكيد كرد كه هرگز مديريت فعلي شهرداري تهران بدون وجود ضرورت، شهر و شهروندان را از خط 7متروي تهران محروم نخواهد كرد.

البته بايد به اين نكته مهم نيز توجه كرد كه هم‌اكنون 2نفر از مديران حمل‌ونقل عمومي ازجمله آقايان محسن هاشمي و محسن پورسيدآقايي به‌عنوان افرادي كه سال‌ها در زمينه مترو و حمل‌ونقل ريلي فعال بوده‌اند، در سيستم مديريت شهري حضور دارند و ارزيابي آنها نيز تخصصي و فني است. از نگاه اينجانب مناسب‌تر است به‌جاي پرداختن به اين موضوع كه كاملا فني است به موضوعاتي از قبيل نحوه مديريت 12ساله آقاي قاليباف به‌عنوان طولاني‌ترين مسئوليت ايشان با صرف بودجه 113هزار ميليارد تومان پرداخت تا در قالب يك سبك مديريت شهري مورد بحث و تبادل نظر قرار گيرد. از اين‌رو ايمني خط 7متروي تهران به‌دليل مشخص بودن مناظره‌پذير نيست.

در همین زمینه: نجفی: واگن‌های فعال متروی تهران باید به ۴هزار عدد برسد سه ایستگاه به خط ۴ مترو اضافه می‌شود ۹ ایستگاه بهره‌برداری شده خط ۷ مترو در اولویت ایمن‌سازی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری از وضعیت خط ۸ مترو می‌گوید

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۶۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ خطه شدن دو آزادراه در اصفهان/ ایمنی در همه کارها اولویت دارد

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان به شش خطه شدن اتوبان فرودگاه و آزادراه معلم اشاره کرد و گفت: پیمانکار اجرای این دو پروژه تا اوایل خردادماه مشخص خواهد شد تا عملیات اجرایی هر دو طرح پس از آن آغاز شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، فرزاد دادخواه امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در نشست خبری به مناسبت روز ایمنی حمل‌ونقل اظهار کرد: شدت خرابی راه‌های استان اصفهان در چند سال گذشته به حدود ۱۲۰۰ کیلومتر رسیده بوده که ۳۰۰ کیلومتر آن در سال ۱۴۰۱ اجرا و بهسازی شد.

به گفته وی، اصفهان استان صنعتی و محل تردد مرکزی کشور است ضمن اینکه صنایع بزرگی همچون فولاد، سیمان و شهرک‌های صنعتی بزرگ در این استان واقع شده اند که به همین دلیل تردد کامیون و اضافه تناژ بار آن‌ها نیز از جمله عامل خرابی راه‌ها محسوب می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان تصریح کرد: معادن و تردد ماشین آلات سنگین آن‌ها نیز در خرابی راه‌های استان نقش محوری دارند و در کنار تخلف ناوگان حمل‌ونقل، تخلف معادن هم یک عامل اصلی در تخریب جاده‌ای است.

وی خاطرنشان کرد: به تازگی مصوبه نصب باسکول در خروجی همه معادن مصوب شده و همچنین همه بارهای خروجی از معادن باید دارای بارنامه باشند تا این روند به شکل قانونمند دنبال شده و از تخریب راه‌ها جلوگیری شود.

دادخواه با اشاره به اینکه در سال گذشته دوهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان قرارداد روکش آسفالت در استان منعقد شده است، افزود: بیش از ۳۰ درصد از عملیات روکش آسفالت اجرا شده و باقی مانده راه ها در سال جاری اجرا خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه ساخت و آسفالت هر کیلومتر راه سه و نیم میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، اظهار کرد: عملیات راهسازی در محورهای مختلف از جمله اصفهان به طبس، فولاد شهر به نجف آباد و چندین محور دیگر در حال انجام است اما اینکه در برخی محورها تاخیر کار اجرایی را شاهد بودیم، به دلیل بارندگی‌هایی بود که اتفاق افتاد.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان در ادامه به مسائل مرتبط با کیفیت آسفالت راه‌ها اشاره کرد و گفت: رویه آسفالت جاده‌ها عمر مشخصی دارد که تردد ناوگان سنگین در استان اصفهان عمر این رویه را کاهش می‌دهد و سطح آسفالت را صیقلی می‌کند.

دادخواه تصریح کرد: اداره کل راهداری به منظور کاهش خطر تصادف و بالارفتن خط ترمز خودرویی، اقدام به فعالیت‌هایی از جمله آسفالت حفاظتی و تراش سطح آسفالت راه‌ها کرده که در نمونه اخیر می‌توان به اتوبان شهید اردستانی (فرودگاه اصفهان) اشاره کرد.

وی همچنین به شش خطه شدن اتوبان فرودگاه و آزادراه معلم اشاره کرد و گفت: پیمانکار اجرای این دو پروژه تا اوایل خرداد ماه مشخص خواهد شد تا عملیات اجرایی هر دو طرح پس از آن آغاز شود.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان همچنین به ایمن سازی مسیر دسترسی معادن اشاره کرد و افزود: این موضوع باعث دو اتفاق خواهد شد که ابتدا از اضافه تناژ بار کامیون‌ها جلوگیری می‌کند و همچنین معدن‌داران هم خود را مکلف می‌دانند که در این رابطه نقش داشته و اجازه حمل بار اضافه را ندهند.

دادخواه خاطر نشان کرد: ایمنی در تمام فعالیت‌های این اداره کل نقش محوری دارد اما آموزش به عنوان سرفصلی مهم در بیشتر مسائل از جمله موضوع ایمنی باید مدنظر قرار بگیرد و رسانه‌ها نیز در این بخش یاری رسان ما باشند.

به گفته وی، در یک سال گذشته ۴۰۰ میلیارد تومان به منظور رفع نقاط حادثه خیز و خطرساز هزینه شده است، افزود: عمده اعتبارات این بخش ملی بوده و ما در استان اصفهان نیازمند ۱۰ برابر این اعتبار هستیم تا بتوانیم همه کارهای باقی مانده در این بخش را انجام داده و تکمیل کنیم.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان اظهار کرد: تنها در یک نمونه سال گذشته ۴۰ میلیارد تومان به منظور خط کشی راه‌های استان اصفهان هزینه شده که همین فعالیت تاثیر و نقش زیادی در ایمنی راه‌ها و کاهش خطرات دارد.

دادخواه در خاتمه این نشست از خبرنگاران و رسانه ها خواست مجموعه راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای را در موضوع عامل انسانی که از جمله علل مهم تصادفات جاده‌ای است بویژه در امر اطلاع رسانی و آموزش یاری کنند.

کد خبر 749120

دیگر خبرها

  • ۶ خطه شدن دو آزادراه در اصفهان/ ایمنی در همه کارها اولویت دارد
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌ کشورهای اکو برگزار می‌شود 
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌های کشور‌های اکو برگزار می‌شود
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • انتقاد آیت‌الله علم‌الهدی از وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی
  • آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • ادامه روند رفع نواقص خط ۳ متروی تهران