Web Analytics Made Easy - Statcounter

​به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، مصطفی اعلایی سفیر ایران در کاراکاس در گفتگو با خبرگزاری دولتی ونزوئلا (AVN) درباره تحولات اخیر خاورمیانه و نقش جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم پرداخت.  

وی درباره استعفای سعد الحریری بیان کرد: عربستان سعودی سعد الحریری نخست وزیر لبنان را تحت فشار قرار داد تا از سمت خود استعفا دهد، آن هم در حالی که وی در ریاض بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این نقطه ای بسیار منفی در کارنامه سعودیهاست. هدف سعودی تحت فشار قرار دادن حاکمیت لبنان برای نیل به منافع خودش بود.

سفیر ایران افزود: استعفای حریری طبیعی نبود، بلکه ساخته و پرداخته ذهن سعودیها بود که تحقق خارجی یافت. 

اعلایی ادامه داد: مقامات سعودی همیشه مانند فرانسه و آمریکا تاکید دارند که حزب الله لبنان خلاف منافع اعراب و کشورهای غربی در منطقه عمل می کند و قصد دارند به نحوی این حزب را خلع سلاح کنند، در حالی که رئیس جمهور و دولت لبنان این مسئله را قبول نمی کنند. حزب الله رسما بخش بزرگی از مردم، دولت و مجلس لبنان بوده و موفق شده است داعش را از لبنان بیرون کند و شکست دهد.

وی خاطرنشان کرد: حزب الله همچنین در بعد نظامی یک نیروی بازدارنده است که علیه اسرائیل عمل می کند و به دلیل بازدارندگی که ایجاد کرده، این رژیم جرات حمله به لبنان را ندارد. عربستان سعودی، فرانسه و آمریکا به دنبال حذف حزب الله از صحنه سیاسی لبنان هستند تا منافع سلطه طلبانه خود را پیگیری کنند.

به گزارش فارس، سفیر ایران در ادامه این گفتگو درباره نابودی داعش بیان کرد: داعش از سوریه، عراق و لبنان بیرون رانده شد. نیروهای روسیه با مشاورت نظامی ایران و کمک ترکیه کار داعش را تقریبا تمام کردند. داعش اکنون در هیچ شهری مستقر نیست و شکست خورده است.

وی افزود: ریشه داعش جنگ 2003 بوش علیه عراق بود و ابوبکر البغدادی رئیس داعش، در زندان مشترک آمریکا و عراق محبوس بود. بعدا آمریکایی ها با او ارتباط می گیرند و داعش تولید می شود. این گفته من نیست بلکه مستندات متعددی از جمله اظهارات بی پرده هیلاری کلینتون، کامرون، مک کین و اوباما نشان می​دهد که غرب برای سرنگون کردن نظام مشروع و قانونی بشار اسد این گروه تروریستی و افراطی را تشکیل و تحت حمایت خود قرار داده است.

اعلایی در خصوص آینده سوریه نیز گفت: ایران و روسیه 4 سال به نظام مشروع و قانونی اسد در سوریه کمک کردند تا با گروه تروریستی داعش مبارزه کند. این کمک ها منجر به شکست مخالفان مسلح تندرو اسد که توسط آمریکا تسلیح شده بودند نیز شد. سوریه مرحله به مرحله به صلح پایدار نزدیک می شود. موضوع اصلی جلسه سوچی همین بود و طی آن تاکید شد که ایران، ترکیه و روسیه ضامن صلح در این کشور هستند.

به گزارش فارس، سفیر ایران درباره اوضاع عراق هم خاطرنشان کرد: ماه گذشته رفراندومی در پوشش استقلال اقلیم کردستان عراق، به تحریک آمریکا برای تجزیه عراق در این منطقه برگزار شد، اما عراق با کمک ایران و ترکیه اجازه نداد طرح تجزیه این کشور اجرا شود. به همین دلیل آمریکا و عربستان سعودی بسیار از دست ایران ناراحت و به دنبال تلافی هستند.

وی افزود: آمریکایی ها گفته بودند مبارزه با داعش 30 سال طول می کشد. مقاومت در عرض 4 سال کار داعش را تمام کرد. لذا با حساب آمریکایی ها نابودی داعش 26 سال جلو افتاد. اینکه آمریکایی ها و سعودی ها می گویند ایران در منطقه نفوذ دارد، بله نفوذ دارد. منتهی این نفوذ در مبارزه بی امان با تروریسم و دشمن مردم عراق، سوریه و جهان به دست آمده است نه با حضور نظامی و توطئه سیاسی. سعودی ها می خواهند نفوذ خود را با بمباران مردم یمن و دخالت سیاسی در لبنان نشان دهند. ما به نفوذ خود برای سرکوبی دشمن مردم یعنی تروریسم افتخار می کنیم. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۶۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد

سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» از دولت جو بایدن خواسته است تا توافقنامه‌ای را برای برقراری روابط دیپلماتیک میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی برای کمک به ایجاد زمینه برای توافق صلح با فلسطینی‌ها انجام دهد.

سناتور گراهام یکشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو حداقل تا حدی به تمایل عربستان سعودی برای یک پیمان نظامی با آمریکا بستگی دارد.

به نقل از ایسنا این سناتور که برای دیدار با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی چندین بار به عربستان سعودی سفر کرده است، گفت درباره این موضوع با بایدن و مقامات ارشد دولت او از جمله «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا صحبت کرده است.

گراهام گفت: «عربستان سعودی خواهان یک توافق دفاعی متقابل با ایالات متحده است. ما هفته‌ها روی این موضوع کار می‌کنیم. آنتونی و جیک، به بستن قرارداد در مورد معاهده ادامه دهید. بدون این معاهده، ولیعهد سعودی نمی‌تواند اسرائیل را به رسمیت بشناسد و بخشی از توافق، ارائه راه‌حلی برای مشکل فلسطین خواهد بود.»

بایدن مدعی شده است که پیشرفت او در میانجی‌گری برای توافق سازش میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی ممکن است انگیزه حملات غافلگیرکننده حماس در اکتبر گذشته علیه رژیم صهیونیستی باشد که منجر به جنگ اخیر در غزه شد. این جنگ که براساس گزارش‌ها، بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی را به شهادت رسانده است، مذاکرات تل‌آویو با ریاض را از مسیر خود خارج کرد.

گراهام گفت، بحران غزه بدون تکمیل توافقنامه رژیم صهیونیستی و عربستان قابل حل نیست. این نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا مدعی شد: «اگر بتوانیم بین عربستان سعودی و اسرائیل به توافق برسیم، این به درگیری اعراب و اسرائیل پایان می‌دهد، ایرانی‌ها را تنها می‌کند، برای فلسطینی‌ها امید ایجاد می‌کند و امنیت را به شکل واقعی برای اسرائیل تأمین می‌کند.»

عربستان سعودی نفت‌خیز ادعا می‌کند که ۷ درصد از ذخایر اورانیوم جهان را در اختیار دارد. گراهام گفت برنامه‌های مذکور از آمریکا می‌خواهد غنی‌سازی این ذخایر را به‌عنوان بخشی از پیشنهاد ریاض برای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی کنترل کند. چنین توافقی براساس «توافقنامه ابراهیم» است که براساس آن بحرین و امارات متحده عربی روابط دیپلماتیک با تل‌آویو برقرار کردند و سودان و مراکش هم بعدا این توافقنامه را امضا کردند.

گراهام گفت: «می‌خواهم به رئیس‌جمهور بایدن کمک کنم تا این کار را انجام دهد. بدون این توافق هیچ راه‌حلی برای مشکل فلسطین وجود ندارد. بدون این معامله، همه چیز بدتر می‌شود. بنابراین، اجازه دهید معامله را انجام دهیم، زمان ما در حال اتمام است.»

دولت پیش از بایدن – دونالد ترامپ– میانجی توافق‌های ابراهیم بود. گراهام در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ ممکن است در رقابت با بایدن در انتخابات امسال تلاش کند توافق تل‌آویو – ریاض را تضعیف کند، گفت این رئیس‌جمهور سابق آمریکا «می‌خواهد کشتار پایان یابد.»

این سناتور آمریکایی افزود: «ما ماه نوامبر در اینجا انتخابات خواهیم داشت، اما آیا می‌توانیم قبل از نوامبر جان چند نفر را نجات دهیم؟»

به گزارش راشا تودی، بلینکن که راهی تور منطقه‌ای شده است، روز جمعه به سی‌ان‌ان گفت می‌توان چارچوبی برای راه‌حل دو دولتی و عادی‌سازی روابط با ریاض ایجاد کرد.

دیگر خبرها

  • ‌بری: طرح پیشنهادی فرانسه را دریافت نکرده‌ایم/ نبرد ما تا توقف جنگ در غزه ادامه می‌یابد
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • پروژه آمریکا برای منحرف کردن جامعه عراق ناکام ماند
  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست